×
سیاسی
شناسه خبر : 127707
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 10:52
شمخانی: مداخله فرامنطقه‌ای در افغانستان، موجب توسعه ناامنی در منطقه می‌شود

در پنجمین نشست امنیت منطقه‌ای در مسکو؛

شمخانی: مداخله فرامنطقه‌ای در افغانستان، موجب توسعه ناامنی در منطقه می‌شود

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای که با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای همسایه افغانستان صبح امروز در مسکو آغاز به کار کرد طی سخنان مبسوطی، شرایط کنونی درافغانستان و راه کارهای ایجاد صلح و ثبات پایدار در این کشور را تبیین کرد.

نورنیوز - گروه سیاست: دریابان علی شمخانی، نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای که با حضور دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای همسایه افغانستان صبح امروز در مسکو آغاز به کار کرد طی سخنان مبسوطی، شرایط کنونی درافغانستان و راه کارهای ایجاد صلح و ثبات پایدار در این کشور را تبیین کرد.

در این اجلاس که با سخنرانی نیکلای پاتروشف، دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه آغاز شد، دبیران و مشاوران و نمایندگان نهادهای امنیت ملی کشورهای روسیه، ایران، هند، چین، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان، و ترکمنستان شرکت کرده‌اند، دریابان شمخانی با بیان اینکه در طول چهار دهه گذشته و در بدترین شرایط کشور افغانستان، جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار مردم این کشور بوده است، گفت: هم اکنون نیز بر اساس رهنمود مقام معظم رهبری و به رغم مشکلاتی که تحریم‌های ظالمانه، یک جانبه و غیر قانونی ایالات متحده آمریکا برای مردم ایران ایجاد کرده؛ دولت و مردم ایران ضمن استمرار  کمک رسانی به مردم افغانستان و پذیرای بخش زیادی از میهمانان از این کشور هستند.

او با اشاره به تأثیرگذاری مستقیم شرایط امنیتی در افغانستان بر همسایگان این کشور گفت: ایجاد امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در افغانستان اولویت اصلی ما است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با اشاره به اینکه تلاش جمعی همسایگان به تنهایی نمی‌تواند زمینه‌ساز ایجاد صلح و ثبات پایدار در افغانستان باشد، راه برون رفت از چرخه معیوب ناامنی - بی‌ثباتی را  اراده و اقدامات ملموس هیئت حاکمه‌ سرپرستی افغانستان و سایر بازیگران داخلی آن دانست.

شمخانی، ارتقای وحدت ملی افغانستان از طریق فراهم کردن زمینه مشارکت همه‌ مردم این کشور در سیاست و حکومت، بدون سوگیری قومی و نژادی و ایفای کامل تعهدات افغانستان در زمینه‌های گوناگون به‌ویژه در خصوص همسایگان و تلاش جدی برای مهار گروه‌های تروریستی را از جمله اقدامات ضروری برای رسیدن به ثبات در افغانستان ذکر کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان افزود: تأخیر بیشتر در پیگیری سازوکارهای سیاسی برای مشارکت همه اقوام و احزاب در حاکمیت  و همچنین سایر موارد ثبات بخش در افغانستان نه تنها مزیتی را به دنبال نخواهد داشت بلکه بر مشکلات کنونی این کشور خواهد افزود.

شمخانی تأکید کرد، جمهوری اسلامی ایران بدون ورود به چگونگی تشکیل حکومتی فراگیر در افغانستان، معتقد است تحمیل هر نوع نظام سیاسی با توسل به دخالت خارجی یا تقابل داخلی حاصلی جز تشدید بی‌ثباتی و ناامنی نخواهد داشت.

او با اشاره به تلاش مستمر آمریکا برای تبدیل افغانستان به سکویی برای ترویج ناامنی و تروریسم گفت: نباید اجازه داد ناامنی که همواره بلای جان افغانستانی‌ها بوده با مداخلات فرامنطقه‌ای تبدیل به بلای مشترک تمام مردم منطقه شود.

دبیر شورای امنیت ملی کشورمان تصریح کرد: کسانی که در ویرانی افغانستان بیشترین نقش را داشته‌اند، اکنون نیز بیش از همه در تأمین هزینه‌های بازسازی زیرساخت‌های اقتصادی افغانستان مسئولیت دارند و نباید اجازه دهیم از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند.

شمخانی با بیان اینکه دارایی‌های مسدود شده‌ افغانستان متعلق به مردم این کشور است و آزادسازی آن نقش حیاتی در بازسازی این کشور دارد گفت: بهره‌برداری از این دارایی‌ها نباید با سد تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا روبه‌رو شود.

شمخانی، در پایان سخنان خود بار دیگر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای باز‌سازی و توسعه‌ سیاسی،  اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی افغانستان اعلام و درخواست کرد: کشورهای حاضر در این نشست  نقش فعال‌تری را برای ایجاد افغانستانی مستقل، امن، با ثبات و توسعه یافته عهده‌دار شوند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پوتین: نگران سوء استفاده برخی کشورها از وضعیت افغانستان برای توسعه تروریسم هستیم
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 14:05
در پنجمین نشست گفتگوی منطقه‌ای مسکو؛
پوتین: نگران سوء استفاده برخی کشورها از وضعیت افغانستان برای توسعه تروریسم هستیم
درگیری روسیه در اوکراین چیزی از اهمیت وضعیت افغانستان نمی کاهد و این همیشه برای ما مهم بوده و امروز اهمیت آن دوچندان است زیرا ما نمی‌خواهیم مجدداً نقطه تنش در مرزهای جنوبی ما ایجاد شود.
نشست مشترک دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 16:36
در حاشیه در پنجمین اجلاس گفتگوهای امنیت منطقه‌ای در مسکو صورت گرفت؛
نشست مشترک دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در دومین روز از سفر خود به مسکو با «نیکلای پاتروشف» همتای روسی خود دیدار و گفتگو کرد.
شمخانی: گسترش و تعمیق روابط اقتصادی اصلی‌ترین اولویت در همکاری‌های دوجانبه با روسیه است
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 17:47
شمخانی: گسترش و تعمیق روابط اقتصادی اصلی‌ترین اولویت در همکاری‌های دوجانبه با روسیه است
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که برای شرکت در پنجمین نشست گفتگوی امنیتی منطقه‌ای به مسکو سفر کرده است، بعدازظهر امروز با «ایگور لویتین» دستیار رئیس جمهور فدارسیون روسیه دیدار و پیرامون همکاری‌های اقتصادی و پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک با او گفتگو کرد.
شمخانی: روابط ایران و روسیه عمیق‌ و بنیادی‌ است
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 12:54
در بدو رورود به مسکو؛
شمخانی: روابط ایران و روسیه عمیق‌ و بنیادی‌ است
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که برای شرکت در پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای به روسیه کرده است، در بدو ورود به مسکو عنوان کرد: روابط ایران و روسیه در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی، دفاعی، امنیتی، علمی و تجاری بنیادی‌تر از گذشته رو به توسعه است.
سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 08:16
به منظور شرکت در پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای صورت گرفت؛
سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه
دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در پنجمین نشست گفتگوی امنیت منطقه‌ای که روز چهارشنبه در مسکو برگزار می‌شود، صبح امروز تهران را به مقصد مسکو ترک کرد.
نظرات

آخرین اخبار
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند