×
اقتصادی
شناسه خبر : 127706
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 08:02

نرخ رشد سالانه تجارت ایران و آفریقا به 22 درصد رسید

آهنگ رشد صادرات کالا‌های ایرانی به آفریقا در ده ماهه امسال صادرات به 45 کشور از 54 کشور آفریقایی صورت گرفته و رشد 9 درصدی در وزن و 19 درصدی در ارزش داشته است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا  گفت: تجارت ۱۰ ماهه ایران با کشور‌های آفریقایی به بیش از دو میلیون و ۳۳۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۸۸ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه با رشد ۱۱ دردی در وزن و ۲۲ درصدی در ارزش همراه بوده است.

روح اله لطیفی، سخنگو و قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در تشریح تجارت ده ماهه کشور با کشور‌های آفریقایی اظهار داشت: از ابتدای سال تا پایان دی ماه دو میلیون و ۳۳۱ هزار و ۹۰۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۱۸۸ میلیون و ۴۲ هزار و ۳۱۲ دلار بین ایران و آفریقا تبادل شد که دو میلیون و ۲۴۷ هزار و ۶۱۹ تن به ارزش یک میلیارد و ۱۰۸ میلیون و ۳۵۷ هزار دلار آن صادرات کالا‌های ایرانی به آفریقا بود و ۸۴ هزار و ۲۸۰ تن کالا به ارزش ۷۹ میلیون و ۶۸۵ هزار دلار نیز از آفریقا به ایران وارد شده است.

او افزود: آهنگ رشد صادرات کالا‌های ایرانی به آفریقا نسبت به ماه‌های قبل با  کمی کندی مواجه شده، ولی علیرغم این کاهش شتاب، در ده ماهه امسال صادرات  به ۴۵ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی صورت گرفته و رشد ۹ درصدی در وزن و ۱۹ درصدی در ارزش داشته است.

سخنگوی سابق گمرک در خصوص هفت مقصد اول صادرات کالا‌های ایرانی به کشور‌های آفریقایی گفت: آفریقای جنوبی با خرید ۲۸۲ میلیون و ۵۲۶ هزار دلار (رشد ۳۱ درصدی)، موزامبیک با ۱۸۹ میلیون و ۱۷۸ هزار دلار (رشد ۲۴۱ درصدی)، غنا با ۱۴۴ میلیون و ۱۱۲ هزار دلار (کاهش ۵۴ درصدی)، سودان با ۱۴۱ میلیون و ۷۰۹ هزار دلار (رشد ۹۶ درصدی)، نیجریه با ۱۲۹ میلیون و ۶۱ هزار دلار  (رشد ۵۱ درصدی)، کنیا با ۴۴ میلیون و ۶۴۲ هزار دلار (کاهش ۲۸ درصدی) و ساحل عاج با ۴۰ میلیون و ۷۴۸ هزار دلار (رشد ۱۹۰ درصدی)، هفت مقصد اول صادرات کالا از ایران به کشور‌های آفریقایی بودند.

سخنگوی باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص واردات از کشور‌های آفریقایی توضیح داد: از ابتدای سال تا پایان دی ماه سال ۱۴۰۱ از ۲۲ کشور آفریقایی کالا وارد شده که نسبت به مدت مشابه از لحاظ وزن ۷۰ درصد و از لحاظ ارزش ۷۹ درصد رشد داشته است.

لطیفی در خصوص هفت مبدا تامین کالا از آفریقا برای ایران گفت: تانزانیا با فروش ۱۹ میلیون و ۵۸۶ هزار دلار (رشد ۱۰۳ درصدی)، کنیا با ۱۵ میلیون و ۲۷۷ هزار دلار (رشد ۲۲۵ درصدی)، آفریقای جنوبی با ۱۲ میلیون و ۱۱۲ هزار دلار (رشد ۱۷۹ درصدی)، غنا با هشت میلیون و ۵۱۰ هزار دلار (رشد ۲۸ درصدی)، سیشل با هفت میلیون و ۷۹ هزار دلار (رشد ۱۷۹ درصدی)، کنگو با چهار میلیون و ۷۴۲ هزار دلار (رشد ۱۴۲۴ درصدی) و مصر با چهار میلیون و ۱۰ هزار دلار (رشد ۸۲ درصدی)، هفت کشور نخست آفریقایی فروش کالا به ایران بودند.

او در پایان تاکید کرد: ظرفیت بازار هزار و صد میلیارد دلاری آفریقا را به عنوان بازاری بکر اخهمیت بسیاری دارد که با رفع موانع زیر ساختی و لجستیکی، معرفی ظرفیت‌ها و نزدیک شدن تجار ایران و آفریقا و تسهیلات تبادل مالی و حضور موثر در بازار‌های هدف و اراده تجار و دولت‌ها می‌تواند جهش روابط تجاری ایران و آفریقا را به همراه داشته باشد.


نورنیوز
کلید واژگان
صادراتتجارتآفریقا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
قالیباف: شیوه فعلی اجرای کالابرگ کارایی خود را از دست داده است
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
X
آگهی تبلیغاتی