×
اقتصادی
شناسه خبر : 127701
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 23:08
برتری همراه اول در بیشتر شاخص‌های اینترنت

در جدیدترین گزارش رگولاتوری تشریح شد؛

برتری همراه اول در بیشتر شاخص‌های اینترنت

همراه اول در شاخص‌های متعدد فنی از جمله سرعت انتقال داده، سطح پوشش نسل‌های مختلف ارتباطات همراه و سهم بازار جایگاه برتر را در مقایسه با سایر اپراتورهای تلفن‌همراه کشورمان بدست آورد.

سایر رسانه‌ها: همراه اول در جدیدترین گزارش فصلی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در شاخص‌های متعددی جایگاه برتر را از آن خود کرده است. در این گزارش که مربوط به پاییز سال جاری است، عملکرد و جایگاه سه اپراتور تلفن‌همراه شامل همراه اول، ام.تی.ان-ایرانسل و رایتل مورد بررسی قرار گرفته است.


اولین بخشی که در گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی توجه را به خود جلب می‌کند، مربوط به شاخصی است که سرعت انتقال داده مشترکین در نسل سوم را نشان می‌دهد. در این بخش همراه اول متوسط سرعت انتقال داده ۴.۸ مگابیت بر ثانیه را ثبت کرده است. نکته جالب  – در نسل قدیمی‌تر ارتباطات همراه – این است که ام‌.تی.ان-ایرانسل حدود ۴۰ درصد سرعت کمتری از همراه اول دارد و اوضاع رایتل هم بهتر از دو رقیبش نیست. در واقع ایرانسل با ۲.۹۴ مگابیت بر ثانیه و رایتل با متوسط سرعت ۲.۷۵ مگابیت بر ثانیه، با فاصله پس از همراه اول قرار می‌گیرند.

این اختلاف در نسل بعدی ارتباطات یعنی نسل چهارم نیز مشهود است. به نظر می‌رسد کماکان سرعت توسعه فناوری در دو اپراتور ایرانسل و رایتل به مراتب کندتر از همراه اول است؛ چراکه متوسط سرعت اینترنت همراه در اپراتور اول ۱۹.۲۹ مگابیت بر ثانیه است. این در حالی‌ است که سرعت رایتل حداقل ۲۵ درصد کمتر از همراه اول است و ایرانسل نیز با متوسط سرعت ۱۸.۷۷ مگابیت بر ثانیه، پس از اپراتور اول قرار می‌گیرد.


درخصوص کیفیت ارائه خدمات نیز باید به این نکته اشاره کرد که قطعی همراه اول نسبت به دو اپراتور دیگر به مراتب کمتر است. متوسط نرخ قطعی همراه اول در سرویس‌های 3G و 4G به‌ترتیب ۰.۱۵درصد و ۰.۲۵درصد است. این آمار درخصوص ایرانسل در سرویس‌های 3G و 4G برابر با ۰.۱۸درصد است. رایتل نیز با اختلاف بسیار زیاد، نرخ قطعی بالایی دارد، به‌طوری‌که در سرویس‌های 3G و 4G به ترتیب ۰.۴۱ و ۰.۴۲ درصد ثبت شده است.


یکی دیگر از آمارهایی که نشان از ارائه خدمات با کیفیت می‌‌دهد، تعداد سایت‌های فیزیکی فعال شبکه 4G است. در این بخش همراه اول ۱۸ هزار و ۳۲۵ سایت و ایرانسل ۱۶ هزار و ۲۵۴ سایت و رایتل نیز صرفا دو هزار و ۳۸۳ سایت فعال دارد. بررسی همین آمار قاعدتا نشان می‌دهد دست برتر در بخش توسعه فناوری نسل چهارم ارتباطات همراه با کدام اپراتور است!


در بخش سهم بازار مشترکین پهن‌باند نیز باید این نکته را در نظر داشته باشیم که تاکنون ۹۲ میلیون و ۵۲۷ هزار و ۵۴۵ مشترک از خدمات ۴G استفاده می‌کنند و ۹ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۱۰۶ نفر نیز مشترک ۳G هستند. از این تعداد – همان‌طور می‌توان حدس زد – باز هم همراه اول سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است؛ به‌طوری‌که ۵۳ درصد مشترکان پهن‌باند متعلق به اپراتور اول و الباقی مشترکا مربوط به ایرانسل و رایتل است.


در بحث کیفیت نیز در تمام شاخص‌ها از جمله «سرعت انتقال داده مشترکین در نسل سوم»، «‌میزان برقراری موفقیت‌آمیز سرویس داده 3G»، «سرعت انتقال داده مشترکین در نسل چهارم»، «میزان قطعی سرویس داده 4G و 3G» و «میزان برقراری موفقیت‌آمیز سرویس داده 4G» برتری با همراه اول است.


نکته پایانی مربوط به درصد پوشش جمعیتی است که مقایسه اپراتورها نشان می‌دهد همراه اول در تمام فناوری‌ها اعم از نسل دو، سه و چهارم در مجموع بیشترین سطح پوشش را به‌خود اختصاص داده است. به‌عنوان مثال براساس گزارشی که اخیرا منتشر شده،‌ همراه اول ۴۴هزار و ۹۱۸ روستا را در سراسر کشور تحت پوشش خدمات ارتباطی دارد، درحالی‌که این عدد برای ایرانسل ۱۹ هزار و ۱۹۶ روستا و برای رایتل نیز کمتر از یک‌هزار روستاست.


موبنا
اخبار مرتبط
برگزاری همایش چهارسوق با حمایت آکادمی همراه اول
چهارشنبه 1401/12/03 ساعت 15:57
برگزاری همایش چهارسوق با حمایت آکادمی همراه اول
چهاردهمین همایش چهارسوق با حمایت آکادمی همراه اول برگزار می‌شود.
شاخص‌های آماری اینترنت موبایل ایران در آخرین گزارش رگولاتوری
یکشنبه 1401/11/23 ساعت 14:38
شاخص‌های آماری اینترنت موبایل ایران در آخرین گزارش رگولاتوری
جدیدترین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات از آخرین وضعیت عملکرد اپراتورهای ثابت و سیار ارتباطی کشور برای فصل پاییز سال 1401 گویای آن است که همراه اول در شاخص‌های متعدد کیفی و کمی علاوه بر خدمات مکالمه توانست همچنان اپراتور اول اینترنت کشور باقی بماند.
گزارش جامع سازمان تنظیم مقررات از طرح رومینگ ملی
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 20:22
گزارش جامع سازمان تنظیم مقررات از طرح رومینگ ملی
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تازگی گزارشی از شاخص‌های آماری بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر کرده است. در این گزارش، آمارهای قابل تاملی در خصوص بخش‌های حوزه ارتباطات ثابت و سیار منتشر شده که شاید یکی از باارزش‌ترین آمارها در خصوص طرح رومینگ ملی و تعداد مشترکین روم شده در شبکه اپراتور است.
همراه اول؛ پرچمدار یوزکیس‌های عملی 5G در ایران
چهارشنبه 1401/11/12 ساعت 15:27
همراه اول؛ پرچمدار یوزکیس‌های عملی 5G در ایران
نسل پنجم ارتباطات یا 5G را می‌توان مهم‌ترین ترند سال‌های اخیر در دنیای فناوری نامید، فناوری که به راحتی می‌تواند زندگی بشر را دگرگون کند و تجربیاتی را برای ما به ارمغان بیاورد که تاکنون آن‌ها را در رویا یا فیلم‌های سینمایی تخیلی می‌دیدیم.
همراه اول برترین اپراتور تلفن همراه در حوزه فروش
دوشنبه 1401/11/03 ساعت 21:52
در بیست‌وپنجمین دوره رتبه‌بندی صد شرکت برتر اعلام شد؛
همراه اول برترین اپراتور تلفن همراه در حوزه فروش
همراه اول در رتبه‌بندی صد شرکت برتر ایران، جایگاه نخست را از منظر «فروش» در بین اپراتورهای تلفن همراه کسب کرد و در گروه ارتباطات و مخابرات دوم شد.
همراه اول عنوان «تنها روابط عمومی شبکه‌ای ایران» را از آن خود کرد
سه‌شنبه 1401/09/22 ساعت 22:30
همراه اول عنوان «تنها روابط عمومی شبکه‌ای ایران» را از آن خود کرد
همراه اول در نوزدهمین دوره جشنواره برترین‌های روابط‌عمومی ایران با کسب بالاترین امتیاز، نشان ویژه «روابط عمومی شبکه‌ای» و عنوان برتر «ارتباطات رسانه‌ای» را دریافت کرد.
نظرات

آخرین اخبار
چگونه نماز آیات بخوانیم؟
نوراینفو | مدیریت روانی کودکان در زمان وقوع زلزله
عراقچی: فقدان حسن‌نیت و عدم صداقت آمریکا مهمترین مانع برای پایان قطعی جنگ است
وقوع دو زمین‌لرزه در پردیس، تهران و کرج
کشف بقایای موشک‌های هدایت‌شونده و پایگاه مشکوک در صحرای نجف
رایزنی بغداد و اسلام‌آباد برای امنیت انتقال سوخت با ایران
ترامپ عازم چین شد
آتش‌سوزی در مقر ارتش اسرائیل در پی حمله پهپادی حزب‌الله
فولاد مبارکه واردکننده ورق می‌شود
اکبر عبدی بر اثر سکته قلبی در ICU بستری شد/مهران غفوریان: برای اکبر عبدی دعا کنید
نورنما | الگوی جدید مدارس هیئت امنایی با مشارکت اجرا می شود
رد ادعای بی‌اساس کویت در رابطه با 4 شهروند ایرانی
یک منبع آگاه: تحقق شروط پنج‌گانه ایران برای ورود به دور دوم مذاکرات
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
پاسخ ترامپ به انتقاد گراهام: پاکستانی‌ها عالی هستند
تخلیه مجروحان ارتش اسرائیل با بالگرد در پی عملیات‌های انتحاری مقاومت لبنان
گراهام به دنبال میانجیگر دیگری به جز اسلام آباد
نورنما | بازسازی 40 هزار واحد آسیب دیده در دستور کار قرار گرفت
نورنما | تسهیل روند رسیدگی به خودروهای آسیب دیده در جنگ و اعزام کارشناس پلیس به پارکینگ ها
تأکید پاکستان و چین بر امنیت تنگه هرمز و برقراری آتش‌بس پایدار در منطقه
طوفان و گردوخاک در تهران با چند مصدوم/ وزش باد به 55 کیلومتر بر ساعت رسید
نورنما | افزایش هزینه تولید: دارو تا 300 درصد گران شد
روسیه: فشار غرب برای تحریم انرژی مسکو «استثمارگرانه» است
نورنما | افزایش بودجه بیمه ها برای جلوگیری از گرانی دارو و کاهش پرداختی مردم ضروری است
«مرد سه‌هزار چهره» در راه تلویزیون/ بازگشت مسعود شصت‌چی
شکست پروژه نظامی ترامپ علیه ایران به روایت سناتور دموکرات
اعتراض ضدجنگ در سنای آمریکا/جلسه بودجه جنگ علیه ایران مختل شد
سفیر ایران در پکن: آمریکا نمی‌تواند روابط تهران و چین را تضعیف کند
پکن میزبان ترامپ؛ گفت‌وگو درباره ایران و تایوان
عقب‌نشینی از شعار سرنگونی به میز مذاکره
انتقاد تند عضو کمیسیون صنایع مجلس از گرانی خودرو/ قوه قضائیه ورود کند
افشاگری جو کنت از پشت‌پرده شکست طرح‌های ضدایرانی واشنگتن
روسیه از آزمایش موفق موشک پیشرفته «سارمات» خبر داد
غریب‌آبادی: صلح با ادبیات تحقیر و امتیازگیری اجباری ساخته نمی‌شود
توقف 6 ماهه 20 هزار پرواز لوفت‌هانزا
توافق نهایی برای اجرای گام سوم افزایش حقوق و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان+ جزئیات
فردا؛ خنثی‌سازی پرتابه‌های عمل‌نکرده در بندرعباس
سقوط محبوبیت اقتصادی ترامپ
اولویت بانک مرکزی در 1405، تأمین مالی تولید همراه با کنترل تورم
سخنگوی دولت: اینترنت را حق مردم می‌دانیم
انفجارهای کنترل‌شده در تبریز برای امحای مهمات جنگی
کویت سفیر ایران را احضار کرد
برتری قاطع تیم سفید در آخرین بازی درون‌گروهی ملی‌پوشان
سازمان ملل: قانون اعدام اسرای حماس تبعیض‌آمیز است
افشای سانسور در دولت ترامپ درباره هزینه سنگین حملات ایران
پزشکیان: ثبوتی از پیشگامان توسعه علمی معاصر ایران است
تنگه هرمز میدان سنجش صداقت مدعیان امنیت جهانی
تحلیل «یدیعوت آحارانوت» از بن‌بست در مذاکرات تهران و واشنگتن
وزیر صمت: برنامه ویژه ای برای کنترل بازار و مقابله با احتکار تدوین شد
حمله جنگنده‌های صهیونیستی به «نبطیه» و «سحمر»