×
فرهنگی
شناسه خبر : 127585
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/22 ساعت 21:04
بهمن ماه 1402/ جشنواره فجر در میانه راه و روسیاهی که به تحریم‌کنندگان ماند

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ جشنواره فجر در میانه راه و روسیاهی که به تحریم‌کنندگان ماند

امسال جشنواره فیلم فجر گام چهل و یکم را در شرایطی برداشت که برخی متأثر از فضاسازی‌های ضدانقلاب، آتش بیار معرکه شده و دم از تحریم زدند. حالا اما در میانه مسیر، روسیاهی به تحریم‌کنندگان مانده و جشنواره تاکنون با اقبال هنرمندان و حضور گرم مردم در سالن‌های سینما روبه‌رو شده است.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: جشنواره فیلم فجر از مهمترین و موثرترین رویدادهای فرهنگی کشور است که به نوعی نمایان‌گر هویت فیلم‌سازی کشورمان بوده و همواره بستری مناسب برای نشاط و تعامل فرهنگی و اجتماعی فراهم کرده است.

به همین دلیل؛ جریان‌های معاند جمهوری اسلامی کوشیدند به بهانه اتفاقات اخیر در کشور مانعی بر سر راه برگزاری این جشنواره‌‌ها ایجاد و آن را به محملی برای تخریب نظام تبدیل کنند.

در همین راستا؛ متاسفانه برخی سلبریتی‌هایی که از همین سکو شناخته شده بودند، آتش بیار این معرکه شدند و در زمین دشمنان ملت بازی کردند.

با وجود همه حاشیه‌ها و فضاسازی‌های صورت گرفته علیه این رویداد مردمی، جشنواره فیلم فجر گام چهل و یکم را به خوبی برداشت و اکنون در میانه مسیر، با اقبال هنرمندان و حضور گرم مردم در سالن‌های سینما به مسیر خود ادامه می‌دهد تا روسیاهی بر چهره تحریم‌کنندگان بماند.

حتی روی کاغذ هم سناریوی تحریم چیزی شبیه به شوخی است. اولین آمار رسمی فروش بلیت سینماهای مردمی جشنواره نشان از آن دارد که در چهار روز اول بیش از ۸۳ هزار نفر در سینماهای مردمی به تماشای فیلم‌های این دوره نشستند.

از آمار و ارقام هم که بگذریم، استقبال مخاطبین از برخی فیلم‌ها به اندازه‌ای پر حرارت بود که برای مثال در روز دوم، فیلم «کت چرمی» در پردیس سینمایی نارسیس به سانس فوق‌العاده کشیده شد.

تفاوت دیگری که جشنواره فجر امسال را متمایز از ادوار گذشته می‌کند، حضور پررنگ فیلم اولی‌ها در کنار چهره‌های سرشناس سینمای ایران است که نه‌تنها رنگ و بوی متفاوتی به جشنواره داده، بلکه از مخاطب گرفته تا رسانه و عوامل سازنده فیلم‌ها، کنجکاو هستند تا هرچه زودتر شاهد نتایج هیئت داوری باشند.

مثلا فیلم «سرهنگ ثریا» که شاید «لیلی عاج» به عنوان نخستین فیلم در مقام کارگردان، نام کمتر آشنایی در سینما باشد، اما به واسطه بازی خوب «ژاله صامتی» باعث شده تا همه این تصور را داشته باشند که این فیلم در بخش سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن یکی از گزینه‌های جدی خواهد بود.

افتتاح «نمایشگاه عکس 1+40» در گالری پردیس سینمایی ملت و نمایش آثار کوتاه و مستند در خانه جشنواره و خانه رسانه فجر ۴۱ نیز از رویداد‌های جانبی این جشنواره تا به حال بوده که با استقبال بسیاری مواجه شده است.

از سویی؛ امسال هم مانند سال‌های گذشته، جشنواره با حواشی و بالا و پایین‌هایی همراه بوده است. حذف فرش قرمز، اظهارنظرهای عوامل سازنده فیلم‌ها و حضور تهیه‌کننده‌ها بدون کارگردان در نشست خبری و... از جمله حواشی امسال جشنواره تاکنون بوده‌اند که بعضاً جای نقد یا تقدیر دارند.

همچنین روز گذشته با وجود اعلام انصراف برخی فیلم‌ها، اولین نمایش فیلم‌های بخش بین‌الملل نیز در سینمای رسانه اعلام شد و شروع به کار کرد.

حالا و در جایی که به اصطلاح خیاط در کوزه افتاده، همه انتظار می‌کشند تا با پایان این بخش به سراغ قسمت جذاب جشنواره یعنی اعلام نامزدهای جوایز سیمرغ چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر رفته و زودتر با برندگان آن آشنا شوند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
جشنواره فجر در میانه راه و روسیاهی که به تحریم‌کنندگان ماند
چهارشنبه 1401/11/19 ساعت 14:23
نور ویدئو؛
جشنواره فجر در میانه راه و روسیاهی که به تحریم‌کنندگان ماند
امسال جشنواره فیلم فجر گام چهل و یکم را در شرایطی برداشت که برخی متأثر از فضاسازی‌های ضدانقلاب، آتش بیار معرکه شده و دم از تحریم زدند. حالا اما در میانه مسیر، روسیاهی به تحریم‌کنندگان مانده و جشنواره تاکنون با اقبال هنرمندان و حضور گرم مردم در سالن‌های سینما روبه‌رو شده است.
بدون حضور خانواده سینما این ضیافت حلاوت ندارد
دوشنبه 1401/11/17 ساعت 13:32
دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر:
بدون حضور خانواده سینما این ضیافت حلاوت ندارد
در ششمین روز برگزاری چهلو یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، دبیر این رویداد سینمایی در یادداشتی با تکریم خانواده سینمای ایران، به لزوم همدلی و یکرنگی اهالی سینما تاکید کرد.
«در آغوش درخت» برای نمایش در جشنواره فیلم فجر آماده شد
چهارشنبه 1401/11/05 ساعت 12:35
«در آغوش درخت» برای نمایش در جشنواره فیلم فجر آماده شد
فیلم سینمایی «در آغوش درخت» اولین ساخته سینمایی بابک خواجه پاشا، پس از طی کردن‌ مراحل پس‌تولید آماده نمایش در جشنواره فیلم فجر شد.
نظرات

آخرین اخبار
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر