×
فرهنگی
شناسه خبر : 127536
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/16 ساعت 17:42
جشنواره چهل و یکم، مقدمه‌ای برای پوست‌اندازی نسل فیلم‌سازان ایران است

ابوالفضل همراه:

جشنواره چهل و یکم، مقدمه‌ای برای پوست‌اندازی نسل فیلم‌سازان ایران است

بازیگر سینما و تلویزیون ضمن اشاره به عدم همخوانی آثار با ماهیت نام‌گذاری فجر انقلاب اسلامی گفت: جشنواره چهل و یکم، مقدمه‌ای برای پوست‌اندازی نسل فیلم‌سازان ایران است.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: برنامه اینترنتی نقطه با مشارکت موسسه راوینو، خانه اکران و اداره فیلم و نمایش بسیج هر شب پذیرای مهمانان جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در برج میلاد است.

مهمان اول این برنامه «ابوالفضل همراه»، بازیگر سینما و تلویزیون بوده که با فیلم اخراجی‌های ده نمکی در سال ۸۵ به شهرت رسید. وی در این برنامه به بایسته‌های فیلم‌های جشنواره فجر و همچنین لزوم نقش محوری قهرمان در این فیلم‌ها اشاره می‌کند.

ابوالفضل همراه با اشاره به تحریم جشنواره توسط برخی افراد، به حضور پرشور مردم در سالن‌های نمایش اشاره کرده و در این باره افزود: اگرچه بحث تحریم جشنواره فجر در برخی از رسانه‌ها مطرح شده بود، ولی حضور مردم در سالن‌های نمایش و حتی همین سالن همایش‌های برج میلاد نشان داده که مردم ایران اصولاً به تماشای نمایش و فیلم علاقه دارند. اگرچه شاید در جشنواره امسال نام‌های زیادی حضور نداشته باشند، ولی من معتقدم که امسال ستاره‌هایی خواهیم داشت که در سپهر سینمای  کشور جایگاه خود را پیدا خواهند کرد.

او افزود: فیلم اولی‌هایی که مشارکت خوبی در جشنواره امسال داشتند و همین امر لزوم پوست‌اندازی در فیلم‌های جشنواره فیلم فجر را به خوبی نشان می‌دهد. در واقع نام‌هایی که هرسال به جشنواره فجر آمده و همه جوایز را به نام خود می‌زدند کنار رفته و نسل جدیدی وارد چرخه سینما شده‌اند که برخی از کارهایشان یک سروگردن از کارگردان‌های مطرح، بالاتر بود.

همراه به مسئله لزوم ریل‌گذاری صحیح فرهنگی در صنعت سینما توسط مسئولین و متولیان فرهنگی اشاره کرده و در این باره گفت: در تمام کشور‌های دنیا صنعت سینما تابع سیاست‌های آن کشور بوده و حتی ما در هالیوود می‌بینیم که ظرفیت گسترده‌ای برای نظام ایالات‌متحده آمریکا در راستای رسیدن به اهدافش ایجاد می‌کند. البته این امر مختص به هالیوود نیست، در سینمای هند، کره و هنگ‌کنگ هم همین‌طور است. اینکه کشور کره یکی از کشور‌های پیشرفته به حساب می‌آید بخشی از آن به دلیل صنعت سینما بوده که توانسته پا به پای هالیوود فیلم بسازد به نحوی که برخی از آثارش همچون اسکوئید گیم، جهانی شود و سال‌هاست که آثار سینمایی و سریال‌های کره توانسته جزو پربیننده‌ترین کار‌های دنیا با امتیاز بالایی در رتبه‌بندی‌های جهانی شود.

این بازیگر تلویزیون و سینما به نقش صنعت سینما در صادرات فرهنگی کشور‌ها نیز اشاره کرده و افزود: همان‌طور که گفتم، سریال‌ها و فیلم‌های کره‌ای یکی از شاخصه‌های انتقال فرهنگ این کشور به سراسر دنیا بوده واصلا این ذات فیلم‌سازی در جهان است. شما همین مدل فیلم‌سازی را با کشور خودمان مقایسه کنید، ببینید چقدر فیلم‌های ما منتقل‌کننده فرهنگ بومی ایران بوده؟! ما سال‌هاست که جمهوری اسلامی ایران را در فیلم‌هایمان سانسور کرده‌ایم و فیلم‌سازی به سوی جشنواره‌های خارجی سوق پیدا کرده است. منفعت‌های شخصی و اخذ جایزه از جشنواره‌های خارجی جایگزین انتقال فرهنگی و باور‌های ملی شده است.

او سیاه نمایی را وجه مشترک برخی از فیلم‌های یک دهه اخیر دانسته و این باره می‌گوید: سال‌هاست که سیاه نمایی اگزجره شده در فیلم‌های ایران موجب شده تا تصویری افسرده از کشورمان به جهان مخابره شود. اگر قرار است که آینده سینمای ایران به سمت مسیر درستی برود باید ابتدا سینمای ملی خود را داشته باشیم و هویت واقعی از  کشورمان در فیلم‌ها به نمایش در آوریم. چرا فیلم‌سازان ما به سمت فیلم‌های ابزورد می‌روند؟ ما می‌توانیم مشکلات جامعه را به زبان شاعرانه‌تری هم در فیلم‌ها به نمایش بگذاریم، دقیقه نکته‌ای که در فیلم‌های سایر کشورها به خصوص آمریکایی‌ها مشاهده می‌شود، پایان بیان مشکلات و سختی‌ها یک امیدی موج زده می‌شود در اکثر فیلم‌های خارجی که این مقوله در فیلم‌های ما شکل نگرفته است. به‌طور کلی‌تر بیان کنم؛ اصلاً در همین جشنواره‌های فیلم فجر انصافاً چقدر فیلم‌های ساخته شده با ماهیت نام‌گذاری فجر انقلاب اسلامی همخوانی داشته است؟ به جز فیلم‌های ارگانی ساخته شده تقریباً هیچ‌کدام این قرابت را نداشته‌اند. در واقع ما داریم یک کپی‌برداری ناقص و اشتباه از آثار غربی را در فیلم‌هایمان به نمایش می‌گذاریم.

ابوالفضل همراه در برنامه اینترنتی نقطه به لزوم نقش پررنگ قهرمان در فیلم‌ها اشاره کرده و حاج قاسم سلیمانی را یک ظرفیت اصیل در راستای این قهرمان سازی می‌داند.

او در این باره تصریح کرد: در همه جای دنیا قهرمان در سینما به عنوان یک عنصر اصلی بوده، ولی این عنصر در کشور ما از دهه ۷۰ به بعد کمرنگ و کمرنگ‌تر شد. البته این چند سال دوباره برخی کارگردان‌ها همچون آقای مهدویان و آقای حجازی فر که از دوستان قدیمی بنده هستند به سوی قهرمان محوری داستان سوق پیدا کرده‌اند که جای بسی خوشحالی دارد. موقعیت مهدی؛ لاتاری، ایستاده در غبار و... حتی سریال‌هایی همچون یاغی این‌ها داستان‌های قهرمان محوری بودند که اتفاقاً مورد استقبال شدید مخاطبان قرار گرفتند. به نظرم در سینمای آینده و ملی ما بحث قهرمان محوری باید مورد مطالبه جدی قرار گیرد. ما در کشورمان قهرمان کم نداشتیم که محوریت داستان باشد. نمونه بارز آن حاج قاسم سلیمانی است که قهرمان بی‌بدیل بوده، کاراکتری که شاید یک کار ان هم بادیگارد، از وی الهام گرفته باشد. ما نیازی به ساختن قهرمان‌های موهومی که در واقعیت وجود ندارند همچون سوپرمن و بتمن نداریم، چون کشورمان امثال حاج قاسمی دارد که در واقعیت وجود داشته است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد