×
سیاسی
شناسه خبر : 127501
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/16 ساعت 11:36
جنگ اوکراین و جدال دو سیاست‌مدار آلمانی در برلین و بروکسل!

نورنیوز بررسی کرد؛

جنگ اوکراین و جدال دو سیاست‌مدار آلمانی در برلین و بروکسل!

فون‌درلاین در کسوت رئیس کمیسیون اروپا به یکی از اصلی‌ترین مولدهای بحران در جنگ اوکراین تبدیل شده و ظاهرا از اینکه نئونازی‌ها و ملی‌گرایان افراطی مواضع جنگ‌طلبانه‌ او و اصرارش به استمرار جنگ را می‌ستایند، احساس بسیار خوبی دارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: معادلات پشت پرده قدرت در سرزمین ژرمن‌ها همواره پیچیده بوده است. این پیچیدگی از یک سو معلول تمایل بی‌حد و حصر سیاست‌مداران آلمانی به رهبری اروپا و دیگری، تعارض منافع احزاب سنتی خصوصا دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات است.

این روزها در بحبوحه جنگ اوکراین اما نام یک سیاست‌مدار آلمانی به کرات در رسانه‌ها به گوش می‌رسد و او کسی نیست جز «اورزولا فون‌دِرلاین» رئیس کمیسیون اروپا که در ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۹ به این سِمَت انتخاب شد و رویای «تاچر» یا «مرکل» شدن را در سر می‌پروراند.

فون‌درلاین یکی از نقاط اتکای دولت زلنسکی در جنگ اوکراین محسوب می‌شود، چه، هرگاه طی ماه‌های اخیر میز مذاکرات صلح میان کی‌یف و مسکو در آستانه چیده شدن بوده، او نقش به سزایی در بر هم زدن آن داشته است!

این سیاست‌مدار آلمانی از سال ۲۰۰۵ در کابینه مرکل ابتدا مقام وزارت خانواده و سپس وزارت کار آلمان را برعهده داشت و سپس از سال ۲۰۱۳ به عنوان اولین وزیر دفاع زن آلمان مسئولیت این وزارت‌خانه را عهده‌دار شد.

شواهدی از پیوند فون‌درلاین با نئونازی‌ها

فون‌درلاین اصرار دارد که خود را یک «دموکرات مسیحی» دو آتشه بداند و گرچه ظاهرا با نازیسم، نئونازیسم و ملی‌گرایی افراطی میانه خوبی ندارد اما بیشترین جذب نئونازی‌ها در ارتش آلمان در دوران تصدی او بر وزارت دفاع صورت گرفته است.

در سال 2018 نشریه آلمانی «دی ولت» مدعی شد که پس از کشف آثار و نشانه‌هایی از گرایش‌های نازیسم در ارتش و پادگان‌های آلمان، فون‌درلاین وزیر دفاع وقت، اعتبار ارتش این کشور را در معرض خطر ارزیابی کرده است.

حتی درآن زمان، بازرسان ارتش آلمان در پادگان «فورستنبرگ» در شهر «دوناوشینگن» واقع در جنوب آلمان یک سالن سخنرانی را یافتند که با کلاه‌خود آلمان‌های نازی در جنگ جهانی دوم و برخی نمادهای آن دوران تزیین شده بود.

نگرانی ظاهری فون‌درلاین از این ماجرا، آدرس غلطی بود که بعدها به اثبات رسید، چنانچه برخی فرماندهان ارشد نیروهای ویژه ارتش آلمان (KSK) در دوران او با وجود گرایشات اثبات شده‌ی نازیستی، به بهانه عدم اثبات کامل این اتهامات در سمت خود باقی ماندند!

عطش مرکلیسم منهای عقلانیت

هدف نانوشته اما ملموس وزیر دفاع سابق ژرمن‌ها کاملا مشخص است. فون‌درلاین قصد دارد پس از پایان دوره مسئولیت خود در کمیسیون اروپا به برلین بازگشته و صدارت اعظمی خود را در سایه سقوط دولت ناکارآمد سوسیال دموکرات «اولاف شولتز» جشن بگیرد.

فون‌درلاین در این خصوص، بر روی آرای عده‌ای از هواداران حزب افراطی «جایگزینی برای آلمان» (AFD) حساب ویژه‌ای باز کرده و فراتر از آن در میان برخی اعضای حزب «پگیدا» خصوصا در ایالت زاکسن به سبب وجهه خشنی که در جنگ اوکراین از خود نشان داده، طرفدارانی کسب کرده است.

در سال 2014، فون‌درلاین بدترین خیانت ممکن را علیه کشور خود صورت داد، آنجا که به صورت پنهانی مجوز عملیات‌های ویژه پرنده‌های بدون سرنشین آمریکا از پایگاه هوایی «رامشتاین» واقع در جنوب غرب آلمان را صادر کرد تا به‌طور مرتب نقاط گوناگونی را در آفریقا، یمن، پاکستان، عراق، سومالی و افغانستان مورد هدف قرار دهند.

در آن زمان نشریه «اشپیگل» و شبکه «دویچه وله» گزارش دادند که پایگاه هوایی رامشتاین به عنوان قلب نظارتی حملات هواپیماهای بی‌سرنشین آمریکایی عمل کرده است. این رسانه‌ها تاکید داشتند که وزیر دفاع از مقاصد واشینگتن در این رابطه با خبر بوده است.

و حالا جنگ اوکراین!

اکنون فون‌درلاین در کسوت رئیس کمیسیون اروپا به یکی از اصلی‌ترین مولدهای بحران در جنگ اوکراین تبدیل شده و ظاهرا از اینکه نئونازی‌ها و ملی‌گرایان افراطی مواضع جنگ‌طلبانه‌ او و اصرارش به استمرار جنگ را می‌ستایند، احساس بسیار خوبی دارد.

او توقف جنگ اوکراین را خط قرمز خود می‌داند زیرا به پروژه «شبیه‌سازی جهان 2022 و جهان نیمه قرن بیستم» که آن را پیش‌فرض ثابت و مبنای ورود طولانی مدت خود به مسند صدارت اعظمی آلمان می‌داند لطمه می‌زند.

در این شبیه‌سازی اما یک نکته اساسی وجود دارد و آن تعلق خاطر خاص فون‌درلاین به آن سوی آتلانتیک یعنی آمریکاست، تا جایی که برای او کمترین اهمیتی ندارد اگر آلمان و اتحادیه اروپا در مسیر بلندپروازی‌هایش ذبح شوند. در جریان تصویب قطع‌نامه پیشنهادی اخیر پارلمان اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فون‌درلاین رایزنی‌های پنهان زیادی با نمایندگان محافظه‌کار پارلمان انجام داد و حتی بر خلاف نظر «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر امکان‌پذیر نبودن تروریستی قلمداد کردن سپاه به عنوان نیروی رسمی نظامی یک کشور، بر امکان‌پذیر بودن این مسئله تاکید کرد.

هشدار غیر مستقیم شولتز به فون‌درلاین

دولت ناتوان «اولاف شولتز» متشکل از سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات‌های آزاد، ناخواسته تبدیل به کارگزاران فون‌درلاین در برلین شده‌اند، چنانچه خطای راهبردی و بزرگ دولت شولتز در موافقت با ارسال تانک‌های «لئوپارد» به اوکراین، فون‌درلاین را یک گام به هدف اصلی خود در برلین نزدیک‌تر کرد اما برلین را فرسنگ‌ها از «امنیت داخلی» دورتر ساخت.

با این وجود؛ اخیرا شولتز اعلام کرده کە می‌خواهد تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش جنگ اوکراین به سایر نقاط اروپا بە کار گیرد. این رویکرد اعلامی، پیامی غیر مستقیم اما گویا از سوی صدراعظم سوسیال دموکرات آلمان به رئیس جنگ‌طلب کمیسیون اروپاست.

شولتز اعلام کرده: «ما از هرگونه تشدید تنش که منجر به جنگ بین روسیه و ناتو شود، دوری خواهیم کرد. جنگ ناتو و روسیه وحشتناک خواهد بود. ما موظفیم هر کاری که می‌توانیم انجام دهیم تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنیم.»

در نگاه اول؛ به نظر می‌رسد کە این مواضع اولاف شولتز، واکنشی بە سخنرانی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به مناسبت هشتادمین سالگرد نبرد استالین‌گراد در جنگ جهانی دوم است.

پوتین با اشاره به تصمیم دولت آلمان برای ارسال تانک‌های لئوپارد به اوکراین گفتە بود: «بعد از ۸۰ سال بار دیگر مقابل تانک‌های آلمانی قرار گرفته‌ایم. باورکردنی نیست اما حقیقت دارد. ما به مرزهای آنها تانک اعزام نمی‌کنیم اما ابزارهای لازم برای پاسخ را داریم.»

پوتین در ادامه تهدید کرده که کشورش آمادە است تا از کل زرادخانه روسیه که شامل سلاح‌های هسته‌ای است، استفاده کند.

گرچه فون‌درلاین شخصا از شکل‌گیری این فضای رادیکال استقبال می‌کند اما نتیجه بازی خطرناک او قطعا به سود امنیت عمومی ژرمن‌ها و کل اروپا نخواهد بود، پس بهتر است شولتز متوجه آثار و تبعات افتادن برلین در دام نقشه‌های بلندپروازانه و جنگ‌طلبی‌های او باشد.

از آن سو؛ فون‌درلاین نباید فراموش کند که فرامتن جنگ جهانی دوم با فرامتن جنگ اوکراین به کلی متفاوت است و الزاما با رویاهای خام و جاه‌طلبانه او هم‌سو نیست.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بهمن ماه 1402/ جدال درون اروپایی بر سر جنگ اوکراین؛ رودست ایتالیا و سوئیس به زلنسکی
شنبه 1403/01/25 ساعت 07:48
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ جدال درون اروپایی بر سر جنگ اوکراین؛ رودست ایتالیا و سوئیس به زلنسکی
گرچه نمایندگان پارلمان اروپا در جریان سخنرانی زلنسکی در بروکسل، بارها او را مورد تشویق ممتد خود قرار دادند اما درست پس از پایان این سخنان، شکاف‌های درون آتلانتیکی و اروپایی بر سر حدود و ثغور حمایت غرب از جنگ اوکراین نمایان شد!
بهمن ماه 1402/ داستان‌سرایی‌های ضدایرانی با توهماتی بدون پشتوانه عقلی
جمعه 1403/01/24 ساعت 18:22
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ داستان‌سرایی‌های ضدایرانی با توهماتی بدون پشتوانه عقلی
ادعاهای مشترک ضدایرانی کی‌یف و تل‌آویو را می‌توان توهمات بازندگانِ رو به زوالی دانست که برای خروج از باتلاق خودساخته دست و پا می‌زنند.
بهمن ماه 1402/ رمزگشایی از سفر رئیس جمهور اوکراین به لندن؛ زلنسکی از سوناک چه خواست؟
جمعه 1403/01/24 ساعت 08:54
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ رمزگشایی از سفر رئیس جمهور اوکراین به لندن؛ زلنسکی از سوناک چه خواست؟
زلنسکی می‌خواهد نسبت به مواضع واقعی لندن و واشینگتن نسبت به طرح کیسینجر درباره پذیرش استقلال کریمه در ازای پایان جنگ و دیگر طرح‌های مشابهی که وجه اشتراک آنها تعهد دائمی اوکراین مبنی بر عضویت در ناتو است، درک شفاف‌تری پیدا کند.
بهمن ماه 1402/ بالن‌های چینی و امنیت هالیوودی آمریکا
چهارشنبه 1403/01/22 ساعت 09:43
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ بالن‌های چینی و امنیت هالیوودی آمریکا
نفوذ بالن چینی‌ به حریم هوایی آمریکا حتی اگر اقدامی غیر مستقیم برای هشدار به آمریکا برای خودداری ازشرارت در موضوع تایوان نباشد، بار دیگر این اصل مهم را در معرض نگاه جهانیان قرار داد که ضعف امنیتی و نفوذپذیری آمریکا واقعیتی غیر قابل انکار است
گفتاردرمانی دروغین دبیرکل ناتو در کی‌یف!
جمعه 1402/02/01 ساعت 11:00
نورنیوز بررسی کرد؛
گفتاردرمانی دروغین دبیرکل ناتو در کی‌یف!
رهبران ناتو در سال 2008 میلادی گفته بودند که اوکراین روزی به ائتلاف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ملحق خواهد شد و استولتنبرگ این وعده را طی 14 ماه گذشته بارها تکرار کرده است.
دلیل اصرار کی‌یف بر ماندن در جاده خاکی تنش
پنج‌شنبه 1401/11/20 ساعت 15:17
نور ویدئو؛
دلیل اصرار کی‌یف بر ماندن در جاده خاکی تنش
وزیر خارجه اوکراین در حالی مدعی شده پیشنهادش برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران روی میز زلنسکی قرار دارد که واقعیت‌های سیاسی در منطقه نشان می‌دهد که چنین ادعایی نه از سر اقتدار و توانایی که تلاشی برای رهایی از زنجیره بحران‌های داخلی و خارجی کی‌یف است.
وزیر دفاع آلمان در سفری از پیش اعلام‌نشده به اوکراین رفت
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 23:49
وزیر دفاع آلمان در سفری از پیش اعلام‌نشده به اوکراین رفت
وزیر دفاع آلمان در سفری از پیش اعلام‌نشده به کی‌یف رفت و با مقام‌های ارشد اوکراین دیدار و گفت‌وگو کرد.
دلیل اصرار کی‌یف بر ماندن در جاده خاکی تنش
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 18:40
نورنیوز بررسی کرد؛
دلیل اصرار کی‌یف بر ماندن در جاده خاکی تنش
وزیر خارجه اوکراین در حالی مدعی شده پیشنهادش برای قطع روابط دیپلماتیک با ایران روی میز زلنسکی قرار دارد که واقعیت‌های سیاسی در منطقه نشان می‌دهد که چنین ادعایی نه از سر اقتدار و توانایی که تلاشی برای رهایی از زنجیره بحران‌های داخلی و خارجی کی‌یف است.
جنگ اوکراین و جدال دو سیاست‌مدار آلمانی!
سه‌شنبه 1401/11/18 ساعت 14:50
نور ویدئو؛
جنگ اوکراین و جدال دو سیاست‌مدار آلمانی!
فون‌درلاین در کسوت رئیس کمیسیون اروپا به یکی از اصلی‌ترین مولدهای بحران در جنگ اوکراین تبدیل شده و ظاهراً از اینکه نئونازی‌ها و ملی‌گرایان افراطی مواضع جنگ‌طلبانه‌ او و اصرارش به استمرار جنگ را می‌ستایند، احساس بسیار خوبی دارد.
تغییر وزیر دفاع اوکراین تایید شد
دوشنبه 1401/11/17 ساعت 07:43
به دلیل فساد مالی؛
تغییر وزیر دفاع اوکراین تایید شد
منابع سیاسی در کی‌یف برکناری «اولکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین که به دلیل رسوایی فساد تحت فشار است، تایید کردند.
اوکراین؛ از پنهان‌سازی رسوایی‌ها تا فریبکاری‌های جنگ افروزانه
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 23:18
نور ویدئو؛
اوکراین؛ از پنهان‌سازی رسوایی‌ها تا فریبکاری‌های جنگ افروزانه
طی ماه‌های اخیر کی‌یف بارها به‌طور غیر مستند مدعی ارسال تجهیزات نظامی از سوی ایران به روسیه شده است. این ادعاها نشان‌دهنده اهداف از پیش تعیین شده‌ای است که از زوایای چندگانه قابل تأمل هستند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
ایران حمله در سیدنی را محکوم کرد
زلنسکی: از عضویت در ناتو منصرف شدیم
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد سال 1405 تمدید شد
پرداخت سود سهام عدالت 1403 منوط به پرداخت شرکت‌های سرمایه‌پذیر
ورود سامانه بارشی جدید از فردا/ هوای پایتخت 5 درجه سرد می‌شود
قتل هولناک کودک 13 ساله در چابهار؛ جسد پشت زندان پیدا شد/مثله‌ شدن جسد کودک صحت ندارد
انفجار پهپادی در لبنان؛ خودرویی هدف قرار گرفت
نخستین ارائه VoLTE در رومینگ بین‌الملل توسط همراه اول
نشست تهران و بازتعریف نقش همسایگان افغانستان
آماده‌باش تیم‌های عملیاتی جمعیت هلال احمر/اسکان اضطراری هزار حادثه‌دیده در برف و سیلاب
آماده‌باش در پایگاه‌های نظامی آمریکا در سوریه
جزئیات فروش 12 محصول ایران خودرو/ اختلاف قیمت از کارخانه تا بازار چقدر است؟
تل‌آویو استرالیا را به تشویق حملات ضدیهودی متهم کرد
ارتش لبنان ادعای تل‌آویو درباره وجود سلاح در یانوح را تکذیب کرد
ترامپ نوکر پوتین است
کشته و مجروح شدن 6 آمریکایی در تدمر/ ترامپ: انتقام جدی است/بازداشت 11 عنصر شورشیان سوریه
خشکسالی‌ کل و قوچ‌ها را به معابر شهری کشاند
نمایان شدن «شن زرد» پس از خاکبرداری در نزدیکی حرم امام حسین(ع)
خشم تل‌آویو از استرالیا پس از تیراندازی مرگبار در سیدنی
توقیف 2 لنج غیرمجاز عمانی و کشف 100 کیلوگرم مارماهی
اخراج استاد ایرانی از دانشگاه آرکانزاس، رسوایی دیگری برای آمریکا است
تیراندازی مرگبار در جشن مذهبی یهودیان در سیدنی + کشته شدن خاخام اسرائیلی + فیلم تیراندازی
دستور وزیر کشور برای آماده‌باش کامل استانداران 4 استان
انسداد محور پونل- خلخال در پی کولاک شدید
X
آگهی تبلیغاتی