×
اقتصادی
شناسه خبر : 127487
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/16 ساعت 09:29
کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

نورنیوز بررسی کرد؛

کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حدود 13 ماه قبل در 21 دی‌ماه سال 1400، اخبار مربوط به دستگیری «لارس فایندسن» رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک، به اتهام دست داشتن در یک پرونده‌ی درز اطلاعات «بسیار محرمانه» منتشر شد.

خبرگزاری رویترز در آن زمان مدعی شد که علاوه بر فایندسن، شش کارمند شاغل و بازنشسته سرویس اطلاعاتی دانمارک نیز که بیشتر در عرصه‌های نظامی و پدافندی فعالیت می‌کردند، در این پرونده متهم و دستگیر شده‌اند.

دستگیری رئیس واحد اطلاعات خارجی سرویس اطلاعاتی دانمارک، ابهامات زیادی در خصوص ماهیت پرونده و بازیگران بین‌المللی دخیل در آن ایجاد کرد که با توجه به گذشت بیش از یک‌سال، همچنان بی‌پاسخ باقی مانده است.

اینکه؛ با توجه به مناسبات امنیتی خاص حاکم بر کشورهای اروپایی، قطعا سرویس هدایت‌گر و مصدر جاسوسی «فایندسن» در داخل قاره سبز نبوده و باید به دنبال بازیگر یا بازیگران دیگری بود که نه تنها رویترز، بلکه برخی دیگر از رسانه‌های غربی نیز افشای نام آن را خط قرمز خود قلمداد می‌کنند!

چندی پیش شبکه فرانس 24، در گزارشی مدعی شد که کپنهاگ به محل اصلی شنود و جمع‌آوری اطلاعات اروپایی به نفع سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تبدیل شده است.

«سباتین سیبت» خبرنگار فرانسوی در این خصوص می‌نویسد: «کمک جاسوسان دانمارکی به آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جمع‌‌آوری اطلاعات از رهبران اروپایی موضوع تازه‌ای نیست و این کشور مدت‌هاست نقشی اساسی در این زمینه ایفا می‌کند.»

دانمارک پیش‌تر دستِ‌کم طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به پایگاه اطلاعاتی آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جاسوسی از «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان و دیگر سیاست‌مداران و شخصیت‌های آلمانی، فرانسوی،‌ نروژی و سوئدی تبدیل شده بود.

یک رمزگشایی ساده از گزارش فرانس 24 که حدودا شش ماه قبل از افشای ماجرای دستگیری فایندسن منتشر شده بود، به سادگی نشان می‌دهد که اتهام او فراتر از همکاری‌های غیرمتعارف و پشت پرده جاسوسی میان کپنهاگ و واشینگتن بوده است!

صورت مسئله تقریبا شفاف است؛ آمریکا حتی به شریک امنیتی خود یعنی دانمارک نیز از طریق سرویس اطلاعات خارجی پاتک زده است.

برخی منابع دانمارکی فاش کرده‌اند که بخشی از اطلاعات فوق سری نظامی و دفاعی این کشور از طریق سرویس اطلاعات خارجی به دستگاه‌های امنیتی ایالات متحده منتقل شده، بدون آنکه سرویس اطلاعاتی دانمارک در جریان این «خیانت سیستماتیک» باشد.

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

اساسا در آینده نیز قرار نیست چنین اطلاعاتی افشا شود زیرا مقامات سازمان سیا، آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر نهادهای جاسوسی ایالات متحده، اجازه ابراز این نارضایتی را به مهره‌های امنیتی خود در اروپا (مقامات ارشد سرویس اطلاعاتی دانمارک) نمی‌دهند.

به بیان دقیق‌تر؛ آنچه در دانمارک گذشته، به خوبی نشان می‌دهد که چگونه بازیگران اروپایی با وجود بازی مستقیم و خودخواسته در پازل‌ امنیتی آمریکا، دوباره از سوی این کشور مورد جاسوسی و سرقت اطلاعات فوق سری قرار می‌گیرند.

این نگاه ابزاری واشینگتن نسبت به متحدان اروپایی، یکی ریشه در مناسبات امنیتی دو سوی آتلانتیک و دیگری ریشه در نگاه از بالا به پایین دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و سایر مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا نسبت به اروپاییان دارد.

بدون شک اگر شهروندان اروپایی در جریان عمق فاجعه و تحقیری که از سوی دستگاه‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا متوجه کشورشان شده قرار گیرند، دیگر مجالی برای تنفس حداقلی دولت‌ها و نهادهای اطلاعاتی خودباخته بسیاری از کشورهای اروپایی از سوی این شهروندان ناراضی و خشمگین باقی نخواهد ماند.
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله
انرژی پاک چگونه به سلاح برتری اقتصادی کشورها بدل شد
قلعه‌نویی: ایران شاید ابرقدرت نباشد، اما ابرملت جهان است
نخست‌وزیر مکلف عراق اولویت‌های دولتش را اعلام کرد
ماجرای حشرات ریز چیتگر چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 8 اردیبهشت 1405 +رشد 10 میلیون تومانی سکه
انهدام پایگاه جاسوسی در پایتخت
روند ابتلا به آنفلوآنزا در هفته پنجم سال کاهشی شد
تابستان زودرس و سدهای خالی؛ زنگ خطر آب به صدا درآمد
چگونه با گوش دادن به موسیقی اضطراب را کنترل کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 8 اردبهشت 1405 / دلار 5 هزار تومان رشد کرد
چین: آمریکا عامل وضعیت کنونی تنگه هرمز است
سیل شدید در جنوب چین؛ تخلیه بیش از 200 نفر
گزارش هلال‌احمر: انجام 6003 عملیات در جنگ 40 روزه
مقام وزارت خارجه: تنگه هرمز بخشی از ابزار بازدارندگی ایران است
قیمت جهانی نفت دوباره اوج گرفت
کردستان دروازه ورود بیش از 3 هزار تن کالای اساسی به کشور
جایزه صلح فیفا را از ترامپ پس بگیرید
«چت‌جی‌پی‌تی»، مشاور قاتل دانشجویان فلوریدا
دیپلماسی تنها راهکار حل بحران خاورمیانه
تلاش مذبوحانه ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
اعتراف واشنگتن به ضعف دفاعی آمریکا در برابر موشک‌های پیشرفته
حکم قصاص قاتل مأمور نیروی انتظامی در چهارباغ اجرا شد
بنی‌طالبی برترین تالوکار جهان شد
نشریه پاکستانی خطاب به آمریکا: توهم تسلیم ایران را کنار بگذارید