×
اقتصادی
شناسه خبر : 127487
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/16 ساعت 09:29
کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

نورنیوز بررسی کرد؛

کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حدود 13 ماه قبل در 21 دی‌ماه سال 1400، اخبار مربوط به دستگیری «لارس فایندسن» رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک، به اتهام دست داشتن در یک پرونده‌ی درز اطلاعات «بسیار محرمانه» منتشر شد.

خبرگزاری رویترز در آن زمان مدعی شد که علاوه بر فایندسن، شش کارمند شاغل و بازنشسته سرویس اطلاعاتی دانمارک نیز که بیشتر در عرصه‌های نظامی و پدافندی فعالیت می‌کردند، در این پرونده متهم و دستگیر شده‌اند.

دستگیری رئیس واحد اطلاعات خارجی سرویس اطلاعاتی دانمارک، ابهامات زیادی در خصوص ماهیت پرونده و بازیگران بین‌المللی دخیل در آن ایجاد کرد که با توجه به گذشت بیش از یک‌سال، همچنان بی‌پاسخ باقی مانده است.

اینکه؛ با توجه به مناسبات امنیتی خاص حاکم بر کشورهای اروپایی، قطعا سرویس هدایت‌گر و مصدر جاسوسی «فایندسن» در داخل قاره سبز نبوده و باید به دنبال بازیگر یا بازیگران دیگری بود که نه تنها رویترز، بلکه برخی دیگر از رسانه‌های غربی نیز افشای نام آن را خط قرمز خود قلمداد می‌کنند!

چندی پیش شبکه فرانس 24، در گزارشی مدعی شد که کپنهاگ به محل اصلی شنود و جمع‌آوری اطلاعات اروپایی به نفع سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تبدیل شده است.

«سباتین سیبت» خبرنگار فرانسوی در این خصوص می‌نویسد: «کمک جاسوسان دانمارکی به آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جمع‌‌آوری اطلاعات از رهبران اروپایی موضوع تازه‌ای نیست و این کشور مدت‌هاست نقشی اساسی در این زمینه ایفا می‌کند.»

دانمارک پیش‌تر دستِ‌کم طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به پایگاه اطلاعاتی آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جاسوسی از «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان و دیگر سیاست‌مداران و شخصیت‌های آلمانی، فرانسوی،‌ نروژی و سوئدی تبدیل شده بود.

یک رمزگشایی ساده از گزارش فرانس 24 که حدودا شش ماه قبل از افشای ماجرای دستگیری فایندسن منتشر شده بود، به سادگی نشان می‌دهد که اتهام او فراتر از همکاری‌های غیرمتعارف و پشت پرده جاسوسی میان کپنهاگ و واشینگتن بوده است!

صورت مسئله تقریبا شفاف است؛ آمریکا حتی به شریک امنیتی خود یعنی دانمارک نیز از طریق سرویس اطلاعات خارجی پاتک زده است.

برخی منابع دانمارکی فاش کرده‌اند که بخشی از اطلاعات فوق سری نظامی و دفاعی این کشور از طریق سرویس اطلاعات خارجی به دستگاه‌های امنیتی ایالات متحده منتقل شده، بدون آنکه سرویس اطلاعاتی دانمارک در جریان این «خیانت سیستماتیک» باشد.

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

اساسا در آینده نیز قرار نیست چنین اطلاعاتی افشا شود زیرا مقامات سازمان سیا، آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر نهادهای جاسوسی ایالات متحده، اجازه ابراز این نارضایتی را به مهره‌های امنیتی خود در اروپا (مقامات ارشد سرویس اطلاعاتی دانمارک) نمی‌دهند.

به بیان دقیق‌تر؛ آنچه در دانمارک گذشته، به خوبی نشان می‌دهد که چگونه بازیگران اروپایی با وجود بازی مستقیم و خودخواسته در پازل‌ امنیتی آمریکا، دوباره از سوی این کشور مورد جاسوسی و سرقت اطلاعات فوق سری قرار می‌گیرند.

این نگاه ابزاری واشینگتن نسبت به متحدان اروپایی، یکی ریشه در مناسبات امنیتی دو سوی آتلانتیک و دیگری ریشه در نگاه از بالا به پایین دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و سایر مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا نسبت به اروپاییان دارد.

بدون شک اگر شهروندان اروپایی در جریان عمق فاجعه و تحقیری که از سوی دستگاه‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا متوجه کشورشان شده قرار گیرند، دیگر مجالی برای تنفس حداقلی دولت‌ها و نهادهای اطلاعاتی خودباخته بسیاری از کشورهای اروپایی از سوی این شهروندان ناراضی و خشمگین باقی نخواهد ماند.
 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نخستین مأموریت ملی رسانه
برگزاری اولین انتخابات درون لیستی: چپ اسرائیل بازمی‌گردد؟
چرا باتری‌های مخابراتی حریف قطعی‌های دو ساعته برق نمی‌شوند؟
نوراینفو | 5 اشتباه مهلکی که پاوربانک شما را به آتش می‌کشد
رونمایی از نقشه راه جدید دولت برای مدیریت هوشمند آب و فاضلاب
نورنما | ابتکار زیبای مردم اسپانیا برای نشان دادن حمایت خود از فلسطین
ستیز اسپانیا با اسراییل، از میدان سیاست تا زمین فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1 مرداد+ وضعیت استان ها
وزارت راه ضوابط فروش بلیت پروازهای اربعین 1405 را ابلاغ کرد
در سوگ شیرمحمد اسپندار، راوی فرهنگ موسیقایی اصیل سیستان و بلوچستان
حمله به شناورهای امدادی ناجی در آب‌های هرمزگان
بازگشت اجساد 4 نظامی آمریکایی به واشنگتن؛ نمایش ترامپ برای کاهش فشارها و انتقادات
قرعه مرگ برای امیدهای ایران؛ همگروهی با غول‌های شرق و غرب در ناگویا
آخرین وضعیت راه‌های کشور؛ترافیک سنگین در محورهای چالوس و هراز
130 آتش نشان کشور در خدمت زائران اربعین
بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از پل B1 کرج
کشف 45 کیلوگرم طلا از معاون بازداشتی وزیر نفت عراق
انفجارهای دزفول کنترل شده است؛مردم نگران نباشند
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
ظرفیت نخستین پارکینگ اصلی قصرشیرین تکمیل شد
پیام مهم سپاه به مردم کویت؛ آمریکاست که تمامیت ارضی و سیادت شما را هتک کرده است نه ما
ترامپ به دنبال حمله به کشور مالی
واکنش تند دیپلمات روس به همراهی نخست‌وزیر جدید انگلیس با امریکا
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 1مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
انصراف 9 کشتی برای عبور از باب‌المندب
پنجمین هشدار آمریکا برای سفر شهروندان خود به خاورمیانه
عربستان حمله به نفتکش خود در دریای سرخ را تأیید کرد
قیمت نفت به 96 دلار رسید
پیام تبریک حجت الاسلام والمسلمین رحیمیان به رئیس جدید دفتر سیاسی حماس
تولید نسل جدید داروی هدفمند درمان سرطان در ایران
دیدار رؤسای موساد و سیا پیش از شروع دوباره تجاوز به ایران
تردد 180 هزار زائر از مرز مهران در هفته نخست ماه صفر
عطارد در حال کوچک‌شدن است
کنگره آمریکا بودجه 1.15 تریلیون دلاری جنگی را تصویب کرد
دو نفتکش سعودی در دریای سرخ هدف قرار گرفتند
توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان تهدیدی برای اسرائیل است
افزایش حملات پهپادی به روسیه در آستانه انتخابات دوما
هماهنگی ایران و عراق برای تردد روان زائران اربعین از مرز سومار
حمله به ایران آزمونی برای آینده حقوق بین‌الملل است
مذاکرات لبنان و اسرائیل ماه آینده از سر گرفته می‌شود
توان بومی ایران معادلات نبرد فناورانه را تغییر داد
پایانِ عصرِ اجاره‌نشینی در فضا؛ نقشه راه سه‌گانه ایران برای تسخیر مدار ژئو
فرارِ مس از نبردِ آبادان؛ فدراسیون در انتظار صدور حکمِ نهایی صعودِ نفت
اولیانوف:ایران مذاکره را می‌پذیرد، اما اولتیماتوم نه
هشدار غریب‌آبادی به اروپا: پایگاه‌دادن به متجاوز، شما را در جنگ شریک می‌کند
تاکید قطر و سوریه بر ضرورت کاهش تنش‌ها در منطقه
تغییر مسیر نفتکش‌ها پس از هشدار انصارالله
مأموریت غیرممکن در اوکراین؛ آیا ترامپ می‌تواند گره کورِ پنجمین سال جنگ را باز کند؟
سردرگمی واشنگتن پس از ضربات پشیمان‌کننده
هفتمین خرید پرسپولیس قطعی شد؛ اخباری با قراردادی دو ساله آمد