×
اقتصادی
شناسه خبر : 127487
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حدود 13 ماه قبل در 21 دی‌ماه سال 1400، اخبار مربوط به دستگیری «لارس فایندسن» رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک، به اتهام دست داشتن در یک پرونده‌ی درز اطلاعات «بسیار محرمانه» منتشر شد.

خبرگزاری رویترز در آن زمان مدعی شد که علاوه بر فایندسن، شش کارمند شاغل و بازنشسته سرویس اطلاعاتی دانمارک نیز که بیشتر در عرصه‌های نظامی و پدافندی فعالیت می‌کردند، در این پرونده متهم و دستگیر شده‌اند.

دستگیری رئیس واحد اطلاعات خارجی سرویس اطلاعاتی دانمارک، ابهامات زیادی در خصوص ماهیت پرونده و بازیگران بین‌المللی دخیل در آن ایجاد کرد که با توجه به گذشت بیش از یک‌سال، همچنان بی‌پاسخ باقی مانده است.

اینکه؛ با توجه به مناسبات امنیتی خاص حاکم بر کشورهای اروپایی، قطعا سرویس هدایت‌گر و مصدر جاسوسی «فایندسن» در داخل قاره سبز نبوده و باید به دنبال بازیگر یا بازیگران دیگری بود که نه تنها رویترز، بلکه برخی دیگر از رسانه‌های غربی نیز افشای نام آن را خط قرمز خود قلمداد می‌کنند!

چندی پیش شبکه فرانس 24، در گزارشی مدعی شد که کپنهاگ به محل اصلی شنود و جمع‌آوری اطلاعات اروپایی به نفع سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تبدیل شده است.

«سباتین سیبت» خبرنگار فرانسوی در این خصوص می‌نویسد: «کمک جاسوسان دانمارکی به آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جمع‌‌آوری اطلاعات از رهبران اروپایی موضوع تازه‌ای نیست و این کشور مدت‌هاست نقشی اساسی در این زمینه ایفا می‌کند.»

دانمارک پیش‌تر دستِ‌کم طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به پایگاه اطلاعاتی آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جاسوسی از «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان و دیگر سیاست‌مداران و شخصیت‌های آلمانی، فرانسوی،‌ نروژی و سوئدی تبدیل شده بود.

یک رمزگشایی ساده از گزارش فرانس 24 که حدودا شش ماه قبل از افشای ماجرای دستگیری فایندسن منتشر شده بود، به سادگی نشان می‌دهد که اتهام او فراتر از همکاری‌های غیرمتعارف و پشت پرده جاسوسی میان کپنهاگ و واشینگتن بوده است!

صورت مسئله تقریبا شفاف است؛ آمریکا حتی به شریک امنیتی خود یعنی دانمارک نیز از طریق سرویس اطلاعات خارجی پاتک زده است.

برخی منابع دانمارکی فاش کرده‌اند که بخشی از اطلاعات فوق سری نظامی و دفاعی این کشور از طریق سرویس اطلاعات خارجی به دستگاه‌های امنیتی ایالات متحده منتقل شده، بدون آنکه سرویس اطلاعاتی دانمارک در جریان این «خیانت سیستماتیک» باشد.

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

اساسا در آینده نیز قرار نیست چنین اطلاعاتی افشا شود زیرا مقامات سازمان سیا، آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر نهادهای جاسوسی ایالات متحده، اجازه ابراز این نارضایتی را به مهره‌های امنیتی خود در اروپا (مقامات ارشد سرویس اطلاعاتی دانمارک) نمی‌دهند.

به بیان دقیق‌تر؛ آنچه در دانمارک گذشته، به خوبی نشان می‌دهد که چگونه بازیگران اروپایی با وجود بازی مستقیم و خودخواسته در پازل‌ امنیتی آمریکا، دوباره از سوی این کشور مورد جاسوسی و سرقت اطلاعات فوق سری قرار می‌گیرند.

این نگاه ابزاری واشینگتن نسبت به متحدان اروپایی، یکی ریشه در مناسبات امنیتی دو سوی آتلانتیک و دیگری ریشه در نگاه از بالا به پایین دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و سایر مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا نسبت به اروپاییان دارد.

بدون شک اگر شهروندان اروپایی در جریان عمق فاجعه و تحقیری که از سوی دستگاه‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا متوجه کشورشان شده قرار گیرند، دیگر مجالی برای تنفس حداقلی دولت‌ها و نهادهای اطلاعاتی خودباخته بسیاری از کشورهای اروپایی از سوی این شهروندان ناراضی و خشمگین باقی نخواهد ماند.
 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی فردا به تاجیکستان می‌رود
هشدار اقتصاددانان؛ حذف صفرها بدون ثبات، تورم را تکرار می‌کند
سایپا تا 15 شهریور باید خودروهای ناقص کامل کرده و تحویل دهد
آغاز توزیع «دیبا کارت اعتباری» ویژه خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران
ناتوانی غرب در عدم اجرای قوانین بین‌المللی در قبال رژیم صهیونیستی
نشاط ملی با تعطیلات تابستانی ایجاد می‌شود اگر...
دفاع 12 روزه، مرصاد دوم در نبرد منطقه‌ای
افشای طرح‌های جدید ارتش اسرائیل برای تشدید حملات به نوار غزه
وزیر جهاد کشاورزی: تخصیص ارز ترجیحی 28500 تومانی به کالاهای اساسی ادامه دارد
مسدود شدن تونل توحید تهران از ساعت 24 امشب + مسیرهای جایگزین
رئیس‌جمهور به وزارت بهداشت و معاونت علمی رفت
مهاجرانی: تعطیلی یک هفته‌ای فردا در دولت تعیین تکلیف می‌شود
استقلال با آدان گلر اسپانایی به توافق رسید
پیش‌فروش بلیت پروازهای اربعین 1404 از فردا آغاز می‌شود
بازگشت مسعود ریگی به فجر سپاسی با قراردادی یک‌ساله
نمایش ارسال کمک ها به غزه با فشارهای مقاومت اشغالگران
رئیس مجلس در نشست ژنو: جنایات رژیم صهیونیستی کابوسی وحشتناک و تهدیدی جهانی است
وزیر امور خارجه: برنامه مذاکره ای هنوز تعیین نشده است
آنتن‌دهی ضعیف در جاده‌ها و روستاها، محور اصلی سوالات نمایندگان از وزیر ارتباطات
کدام استان‌ها فردا چهارشنبه تعطیل شدند؟
پادشاه اردن هشدار داد: خطر شعله‌ور شدن درگیری بزرگ‌تر در منطقه وجود دارد
بارگذاری فیش حقوقی تیر ماه بازنشستگان کشوری
رشد چشمگیر تردد مسافران از مرزهای چذابه و شلمچه نسبت به سال‌های گذشته
جنگ 12 روزه در سریال‌های تلویزیونی قاب بندی می شود
پشت پرده خاموشی هم زمان تلویزیون‌های «اسنوا» و «دوو»
عضو شورای شهر: بعد از خروج اتباع از کشور، نیروهای پاکبان 80 درصد کاهش داشتند!
شمار شهدای غزه از 60 هزار نفر فراتر رفت
پایتخت چین در تسخیر سیل +فیلم
بورس در بحران؛ درمان مقطعی یا اصلاح بنیادین؟
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
رمز گشایی از جنایت هولناک در بولوار فرهنگ مشهد
مجوز واردات سگ و گربه صادر شد؛ کالاهای اساسی زندگی انسان‌ها همچنان در صف!
چرایی تأخیر در صدور فیش حقوق بازنشستگان!
وقتی تلویزیون دیگر منبع خبر نیست!؛ گزارش یک افول بی سابقه
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 7 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
ترامپ در حضور نخست‌وزیر انگلیس: شهردار لندن انسان ناخوشایندی است! +فیلم
جمهوری اسلامی استحکام بی‌نظیر پایه‌های نظام و کشور خود را به دنیا نشان داد+ فیلم کامل
پرتاب یک بمب دست‌ساز به داخل کابین یک خودروی نظامی اسرائیلی+ ویدیو
«رفع محاصره غزه»؛ شرط جدید مجلس برای مذاکره با غرب
سرگردانی بازنشستگان نیروهای مسلح برای دریافت کارت حساب پشتیبان
خدمات‌رسانی مواکب اربعین در مرز خسروی از 10 مرداد آغاز می‌شود
وزن سنگین سیاست
نوراینفو | نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی 12 روزه
ابعاد طرح کریدور داوود
تغییر نام 9 معبر به نام شهدای اقتدار
زلزله مدیریتی در استقلال؛ یک عضو دیگر از هیئت مدیره رفتنی شد
نقد درون‌ گفتمانی در حکمرانی
مرکز فرماندهی راهبردی؛ موتور آینده حکمرانی پسا جنگ
هشدار موج گرمای شدید در تهران؛ دما از مرز 40 درجه هم می‌گذرد
آخرین تحولات مربوط به انتقال پایتخت + فیلم
X
آگهی تبلیغاتی