×
اقتصادی
شناسه خبر : 127487
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/11/16 ساعت 09:29
کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

نورنیوز بررسی کرد؛

کپنهاگ گیت؛ پرونده‌ای که نباید مفتوح شود!

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حدود 13 ماه قبل در 21 دی‌ماه سال 1400، اخبار مربوط به دستگیری «لارس فایندسن» رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک، به اتهام دست داشتن در یک پرونده‌ی درز اطلاعات «بسیار محرمانه» منتشر شد.

خبرگزاری رویترز در آن زمان مدعی شد که علاوه بر فایندسن، شش کارمند شاغل و بازنشسته سرویس اطلاعاتی دانمارک نیز که بیشتر در عرصه‌های نظامی و پدافندی فعالیت می‌کردند، در این پرونده متهم و دستگیر شده‌اند.

دستگیری رئیس واحد اطلاعات خارجی سرویس اطلاعاتی دانمارک، ابهامات زیادی در خصوص ماهیت پرونده و بازیگران بین‌المللی دخیل در آن ایجاد کرد که با توجه به گذشت بیش از یک‌سال، همچنان بی‌پاسخ باقی مانده است.

اینکه؛ با توجه به مناسبات امنیتی خاص حاکم بر کشورهای اروپایی، قطعا سرویس هدایت‌گر و مصدر جاسوسی «فایندسن» در داخل قاره سبز نبوده و باید به دنبال بازیگر یا بازیگران دیگری بود که نه تنها رویترز، بلکه برخی دیگر از رسانه‌های غربی نیز افشای نام آن را خط قرمز خود قلمداد می‌کنند!

چندی پیش شبکه فرانس 24، در گزارشی مدعی شد که کپنهاگ به محل اصلی شنود و جمع‌آوری اطلاعات اروپایی به نفع سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا تبدیل شده است.

«سباتین سیبت» خبرنگار فرانسوی در این خصوص می‌نویسد: «کمک جاسوسان دانمارکی به آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جمع‌‌آوری اطلاعات از رهبران اروپایی موضوع تازه‌ای نیست و این کشور مدت‌هاست نقشی اساسی در این زمینه ایفا می‌کند.»

دانمارک پیش‌تر دستِ‌کم طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ به پایگاه اطلاعاتی آژانس امنیت ملی ایالات متحده برای جاسوسی از «آنگلا مرکل» صدراعظم وقت آلمان و دیگر سیاست‌مداران و شخصیت‌های آلمانی، فرانسوی،‌ نروژی و سوئدی تبدیل شده بود.

یک رمزگشایی ساده از گزارش فرانس 24 که حدودا شش ماه قبل از افشای ماجرای دستگیری فایندسن منتشر شده بود، به سادگی نشان می‌دهد که اتهام او فراتر از همکاری‌های غیرمتعارف و پشت پرده جاسوسی میان کپنهاگ و واشینگتن بوده است!

صورت مسئله تقریبا شفاف است؛ آمریکا حتی به شریک امنیتی خود یعنی دانمارک نیز از طریق سرویس اطلاعات خارجی پاتک زده است.

برخی منابع دانمارکی فاش کرده‌اند که بخشی از اطلاعات فوق سری نظامی و دفاعی این کشور از طریق سرویس اطلاعات خارجی به دستگاه‌های امنیتی ایالات متحده منتقل شده، بدون آنکه سرویس اطلاعاتی دانمارک در جریان این «خیانت سیستماتیک» باشد.

اکنون بیش از یک‌سال از طرح ماجرای جاسوسی فایندسن گذشته و رسانه‌های اروپایی وارد جزئیات پرونده و نقش پر رنگ آمریکا در خیانت اطلاعاتی رئیس واحد اطلاعات خارجی دانمارک نمی‌شوند!

اساسا در آینده نیز قرار نیست چنین اطلاعاتی افشا شود زیرا مقامات سازمان سیا، آژانس امنیت ملی آمریکا و دیگر نهادهای جاسوسی ایالات متحده، اجازه ابراز این نارضایتی را به مهره‌های امنیتی خود در اروپا (مقامات ارشد سرویس اطلاعاتی دانمارک) نمی‌دهند.

به بیان دقیق‌تر؛ آنچه در دانمارک گذشته، به خوبی نشان می‌دهد که چگونه بازیگران اروپایی با وجود بازی مستقیم و خودخواسته در پازل‌ امنیتی آمریکا، دوباره از سوی این کشور مورد جاسوسی و سرقت اطلاعات فوق سری قرار می‌گیرند.

این نگاه ابزاری واشینگتن نسبت به متحدان اروپایی، یکی ریشه در مناسبات امنیتی دو سوی آتلانتیک و دیگری ریشه در نگاه از بالا به پایین دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و سایر مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا نسبت به اروپاییان دارد.

بدون شک اگر شهروندان اروپایی در جریان عمق فاجعه و تحقیری که از سوی دستگاه‌های جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا متوجه کشورشان شده قرار گیرند، دیگر مجالی برای تنفس حداقلی دولت‌ها و نهادهای اطلاعاتی خودباخته بسیاری از کشورهای اروپایی از سوی این شهروندان ناراضی و خشمگین باقی نخواهد ماند.
 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
21 استان بدون باران، زنگ خطر آبی
درخواست دو وزیر تندرو اسرائیل برای پایان آتش‌بس و حمله به غزه
بدهی عمومی آمریکا به 37.9 تریلیون دلار رسید
مادورو: طرح دفاعی کاراکاس علیه آمریکا تکمیل شد
ثبت شرکت خارجی در ایران کمتر از یک روز شد
هر دو مسیر تونل توحید امشب مسدود است
گزارش تصویری | اعتراضات ضد ترامپ با عنوان «بدون پادشاه» در سراسر آمریکا
زمان الحاق رسمی ایران به CFT مشخص شد
پیام پزشکیان به سینماگران جوان کشور
ترور ملا کمال صلاحی‌زهی؛ معتمد سرشناس بلوچ
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه27 مهر + جدول
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
قیمت دلار و ارز امروز یکشنبه 27 مهر 1404
جزییات واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا
واکنش عجیب ترامپ به معترضان «نه به پادشاه»
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
X
آگهی تبلیغاتی