×
فرهنگی
شناسه خبر : 127450
تاریخ انتشار : شنبه 1401/11/15 ساعت 10:52
بررسی سه اثر از سه نسل فیلم‌ساز در سومین روز جشنواره فیلم فجر

جشنواره چهل‌ویکم در یک قاب؛

بررسی سه اثر از سه نسل فیلم‌ساز در سومین روز جشنواره فیلم فجر

در سومین روز برگزاری جشنواره فیلم فجر، مانند روال معمول سه فیلم برای اهالی رسانه و منتقدان در پردیس سینمایی ملت به نمایش در آمد که هریک داستانی را روایت کردند که دیدنی بود.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: در سومین روز برگزاری جشنواره فیلم فجر، همچون روز گذشته سه فیلم برای اهالی رسانه و منتقدان در پردیس سینمایی ملت به نمایش درمی‌آید.

فیلم سینمایی «پرونده باز است» به کارگردانی کیومرث پوراحمد و تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی نخستین اثری است که از ساعت ۱۳ به روی پرده خواهد رفت.

در این دوره که اکثر کارگردان‌های جشنواره جوان و جویای نام هستند، کیومرث پوراحمد با ۷۳ سال سن، قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین فیلمساز حاضر در جشنواره محسوب می‌شود. کارگردان خوشنامی که در کارنامه هنری‌اش با ساخت آثار درخشانی همچون «خواهران غریب»، «شب یلدا»، «اتوبوس شب» و... به یک چهره محبوب در هنر هفتم تبدیل شد. اگرچه فیلم‌های پوراحمد در سال‌های اخیر آن طراوت آثارش در دوران جوانی را ندارد، اما خاطره خوبی که او برای دوستداران سینما (و تلویزیون) ساخته، همواره هر بیننده‌ای را امیدوار نگه می‌دارد که باز هم شاهد شاهکاری از این کارگردان مولف سینما باشد.

اما فیلم جدید پوراحمد یعنی «پرونده باز است» داستانی جنایی و پلیسی دارد که مربوط به یک داستان واقعی از پرونده‌های جنایی دهه هشتاد است. این فیلم فضای جنایی و ملتهب دارد و قصه نوجوانی ۱۵ ساله را روایت می‌کند که مرتکب قتل شده و حالا در انتظار حکم دادگاه است.

پژمان بازغی، محمدرضا غفاری، نسیم ادبی، حسین پاکدل، شادی مختاری، علی باقری، سام قریبیان، مه‌لقا باقری بازیگران شناخته شده این اثر هستند که در کنار آن‌ها چند بازیگر نوجوان به نام‌های پویا نجفی، راشین ربی، مهبد جهان‌نوش، محمدمتین ستاری نیز در کار حضور دارند.

«سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلی عاج،  دومین فیلمی است که امروز در پردیس سینمایی ملت و از ساعت ۱۶ به نمایش درمی‌آید. فیلمی به تهیه‌کنندگی جلیل شعبانی.

امسال در جشنواره فیلم فجر دو کارگردان زن حضور دارد که یکی از آن‌ها لیلی عاج است، هنرمندی شناخته شده در عرصه تئاتر که حالا برای نخستین بار در قامت کارگردان سینما، در مهمترین رویداد سینمایی کشورمان حضور دارد.

فیلم سینمایی «سرهنگ ثریا» فضایی سیاسی دارد و از آخرین ساخته‌های سازمان هنری – رسانه‌ای اوج محسوب می‌شود. قصه اصلی این فیلم در رابطه با مادری است که فرزندش درگیر رابطه با گروه منافقین شده است و همین مسئله زندگی آن‌ها را با چالش روبرو کرده است.

ژاله صامتی، وحید آقاپور، حمیدرضا محمدی، دیبا زاهدی، شهروز آقاپور و... بازیگران اصلی این فیلم سینمایی هستند. اثری که به احتمال فراوان یکی از فیلم‌های پرسروصدا و مهم جشنواره امسال خواهد بود.

در سومین سانس از سومین روز جشنواره چهل‌ویکم، که ساعت ۱۹ خواهد بود، فیلم سینمایی «عطرآلود» ساخته هادی مقدم دوست به روی پرده می‌رود، فیلمی که یوسف منصوری تهیه‌کننده آن بوده است.

فیلم سینمایی «عطرآلود» یک ملودرام عاشقانه است که باتوجه به تیم سازنده آن و ترکیب بازیگرانش، بسیاری از دوستداران سینما منتظر تماشای آن هستند.

در خلاصه داستان آخرین فیلم بلند هادی مقدم دوست چنین آمده است: «فهم و درک فرصت کوتاه زندگی، علی را که استعداد خوبی در عطرسازی دارد و در آستانه پدر شدن است، با چالش‌های جدیدی مواجه می‌کند؛ او در همین فرصت کوتاه باید تمام کار‌های باقی‌مانده‌اش را به سرانجام برساند...»

در این فیلم بازیگران مطرحی نیز حضور دارند، چهره‌هایی همچون مصطفی زمانی، کوروش تهامی، هدی زین‌العابدین، همایون ارشادی، حسام محمودی، شهروز ابراهیمی و سودابه بیضایی.

فیلم سینمایی «عطرآلود» نیز یکی از فیلم‌های مورد انتظار این دوره از جشنواره است که باید ببینیم پس از پایان اکران آن در سینمای رسانه، با واکنش مثبت منتقدان و خبرنگاران مواجه می‌شود یا خیر.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله