×
بین الملل
شناسه خبر : 127430
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/01/22 ساعت 08:39
بهمن ماه 1402/ اعدام‌هایی که پرده از ژست حقوق بشر غربی بر می‌دارند

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ اعدام‌هایی که پرده از ژست حقوق بشر غربی بر می‌دارند

در حالی که اخیراً حکومت آل‌سعود 81 نفر از شهروندان عربستان را اعدام کرده‌، رویکرد کاسب‌کارانه غرب، آسودگی خاطر سران ریاض را به همراه داشته و سعودی‌ها می‌دانند که اعتراضات حقوق بشری غرب نهایتا با مشتی دلار قابل خریداری است!

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در روزهای اخیر رسانه‌ها گزارش‌هایی در مورد اعدام‌ها‌ و سرکوب‌های متعدد حکومت آل‌سعود ارائه کرده‌اند که از جمله آنها گزارش بی‌بی‌سی درباره اعدام 81 نفر از شهروندان عربستانی در 12 مارس 2022 بود.

در این گزارش به نقل از نزدیکان اعدام شدگان آمده؛ حکومت بدون اطلاع قبلی به آنها یا خانواده‌شان دست به چنین اقدامی زده است.

گروه حقوق بشری «رپریو» در همکاری با یک سازمان اروپایی-عربستانی، گزارشی از اعدام‌ها در عربستان سعودی از سال 2010 تا کنون را منتشر کرده که نشان می‌دهد از آغاز پادشاهی «ملک سلمان بن عبدالعزیز» و ولی‌عهدی «محمد بن‌سلمان» تاکنون مجازات اعدام در عربستان تقریباً دو برابر شده است.

با وجود این واقعیت‌ها و هشدارهای متعدد نهاد‌های حقوق بشری طی یک دهه اخیر نسبت به افزایش سرکوب و اجرای احکام اعدام در عربستان، حکومت آل‌سعود تاکنون پاسخگوی عملکرد غیرقانونی خود نبوده و ارائه این گزارش‌ها به خصوص از سوی نهادهای غربی بیشتر حکایت از رویکرد کاسب‌کارانه‌ای دارد که برای امتیازگیری بیشتر از سعودی‌ها انجام می‌شود.

در مقابل شاهد هستیم که غرب برای کسب منافع بیشتر، با ادعای حمایت از حقوق بشر به دخالت در امور سایر کشور می‌پردازد که جدیدترین نمونه آن پروژه آشوب و ناامن‌سازی در ایران بود.

در این رابطه از جمله شاخص‌ترین اقدامات غیر قانونی که به بهانه حقوق بشر علیه ایران به‌کار گرفته شد، حذف ایران از کمیته زنان سازمان ‌ملل و قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی توسط پارلمان اروپا بود.

نکته آنکه؛ با توجه به جنایات گسترده آل‌سعود، غرب نمی‌تواند نسبت به این وضعیت اظهار بی‌اطلاعی کند مگر آنکه ژست حقوق بشری خود را در ازای نفت و دلارهای سرمایه‌گذاری شده سعودی فروخته باشد.

این نتیجه‌گیری به خوبی در سخنان بایدن در سفر به عربستان و گلایه مختصرش از قتل خاشقچی روشن است، به گونه‌ای که او خاطرنشان می‌کند که آمریکا برای حفظ منافع خود در منطقه به روابط با ریاض نیاز دارد.

البته چنین ژستی تنها مختص آمریکا نیست و لندن نیز با توجه به اینکه عربستان مقصد اول صادرات سلاح انگلیس است، بارها در واکنش به اعتراض‌های مردمی در قبال تسلیح عربستان علیه مردم یمن و حمایت از ترویسم، اعلام کرده منافع بلندمدت خویش در قبال ریاض را فدای این مسائل نمی‌کند!

هم‌زمان با سکوت و حمایت چراغ خاموش غرب از عربستان، رسانه‌های غربی نیز صرفاً زمانی به موضوع می‌پردازند که تنفر افکار عمومی نسبت به عربستان تشدید شده و آنها برای حفظ ظاهر، گزینه‌ای جز پرداخت حداقلی به موضوع نداشته باشند.

رویکرد رسانه‌های غربی درباره کمترین مسائل در ایران اما؛ کاملا شکلی مغرضانه دارد و آنها ضمن انتشار صدها گزارش و مصاحبه، حتی در بسیاری از موارد به نشر اکاذیب و جوسازی‌های خلاف واقع می‌پردازند.

بدیهی است رفتار منفعت‌طلبانه غرب درباره آنچه در عربستان می‌گذرد نشان از حمایت دروغین آنها از حقوق بشر دارد، لذا رفتار دوگانه نهادهای حقوق بشری، الزام در تغییر ماهیت این نهادها را بیش از پیش آشکار می‌سازد، زیرا این کشورها نه تنها صلاحیت اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارند بلکه به جرم نقض گسترده آن، مستحق مجازات هستند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار یک روانشناس درباره آزارهای روانی پس از طلاق
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان