×
بین الملل
شناسه خبر : 127373
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/01/21 ساعت 11:16
بهمن ماه 1402/ سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟

یک رمزگشایی ساده از اظهارات رابرت مالی نشان می‌دهد که مخاطب سخنان او نه تهران و نه حتی سه کشور اروپایی، بلکه رژیم اشغالگر صهیونیستی و کابینه چند تکه و آسیب‌پذیر نتانیاهو است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتگو با برنامه «هارد تاک» بی‌بی‌سی گفته: «دیپلماسی هرگز به پایان نمی‌رسد حتی در شرایطی که ما سرگرم اقدامات دیگر هستیم!»

او در این گفتگو به نکات قابل تاملی در حوزه سیاست برجامی واشینگتن اشاره کرده است: «مذاکرات غیرمستقیمی را با ایران داشتیم و علنا اعلام کردیم که آماده‌ایم مذاکرات غیرمستقیم را ادامه دهیم... ما به دنبال تغییر رژیم در ایران نیستیم!»

یک رمزگشایی ساده از اظهارات رابرت مالی نشان می‌دهد که مخاطب سخنان او نه تهران و نه حتی سه کشور اروپایی، بلکه رژیم اشغالگر صهیونیستی و کابینه چند تکه و آسیب‌پذیر نتانیاهو است.

در خصوص اتفاقات رخ داده در تل‌آویو و بازتاب این رخدادها در مواضع برجامی واشینگتن نکات مهمی وجود داردکه نمی‌توان به سادگی از کنار آنها عبور کرد:

نخست اینکه؛ بازگشت مجدد بنیامین نتانیاهو به مسند قدرت در اراضی اشغالی، مولد بحران‌های پایدار و در نتیجه افزایش ضریب آسیب‌پذیری داخلی، امنیتی و منطقه‌ای رژیم صهیونیستی بوده است.

در چنین شرایطی خطرِ بازی کاخ سفید در زمین تل‌آویو افزایش یافته و نتانیاهو نیز از دید دموکرات‌ها و شخص جو بایدن، بازیگری دردسرساز و غیرقابل اتکا برای آمریکا محسوب می‌شود.

تشدید بحران‌های داخلی، تقابل میان نهادهای قدرت در اراضی اشغالی، دو تکه شدن جامعه صهیونستی در حیفا و تل‌آویو بر اساس مخالفت یا حمایت از کابینه نتانیاهو، افزایش قدرت مقاومت در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی و یک‌دست شدن گفتمان و عملکرد ضد صهیونیستی فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه، عملا جایی را برای تنفس حداقلی این رژیم نامشروع باقی نگذاشته است.

در چنین شرایطی؛ همراهی کاخ سفید با تصمیمات و حتی مواضع صهیونیست‌ها برای آنها صرفا هزینه دارد و دیگر هیچ!

گرچه مقامات کاخ سفید طی هفته‌های نخستِ بازگشت نتانیاهو به قدرت، تلاش کردند در مواضع اعلامی خود، حقیقتی به نام «عدم توان خطرپذیری آمریکا در حمایت از کابینه نتانیاهو» را کتمان کرده و صرفا بر رویکرد کلان واشینگتن در هم‌پیمانیِ راهبردی با تل‌آویو تاکید کنند، اما طی روزهای اخیر استمرار این ظاهرسازی برای امثال بلینکن، رابرت مالی و جیک سالیوان تا حد زیادی ناممکن شده است.

نکته اینکه؛ دستِ‌کم بخشی از سر ریز این نگاه ناامیدانه آمریکایی‌ها نسبت به حوادث جاری در سرزمین‌های اشغالی، خود را در حوزه مذاکرات رفع تحریم‌های ایران و اصرار کاخ سفید بر ادامه این روند نشان داده است.

دوم اینکه؛ مقامات آمریکایی تا قبل از تشدید بحران‌های همه‌جانبه و تقویت گسل‌های سیاسی-امنیتی در سرزمین‌های اشغالی، تفکیک میان دیپلماسی آشکار و پنهان خود را در قبال ایران و مذاکرات احیای برجام در دستور کار قرار دادند اما اکنون امکان هدایت این بازی دوگانه برای واشینگتن تا حدود زیادی دشوار شده است.

در مقابل؛ مقامات آمریکایی ترجیح داده‌اند منظومه تاکتیکی دوگانه خود در قبال برجام (که پس از اغتشاشات ایجاد کرده بودند) را به ناچار دگرگون سازند که بخشی از این دگرگونیِ ناخواسته اما اجباری، معطوف به ارسال پیام‌هایی مستقیم یا حتی غیر مستقیم به رژیم اشغالگر قدس است.

بر همین اساس؛ مخاطب اصلی سخنان اخیر رابرت مالی، نتانیاهو و کابینه او هستند و جنس این پیام هم از نوع اعلام مواضع صرف نیست بلکه ماهیتی هشدارگونه برای صهیونیست‌ها دارد، به این معنا که دستان آمریکا برای حمایت از خواسته‌ها و تاکتیک‌های تل‌آویو (چه در عرصه برجامی و چه منطقه‌ای) در مواجهه با ایران نسبت به قبل، به مراتب بسته‌تر شده و صهیونیست‌ها نیز باید پذیرای این محاسبه‌ی واقع‌گرایانه‌ی کاخ سفید باشند.

سوم اینکه؛ سخنان اخیر رابرت مالی، آشکارا نشان از اقرار آمریکا به شکست پروژه‌ی «ناامن‌سازی ایران» دارد، که اگر مقامات کاخ سفید قبلا این موضع را در محافل مشورتیِ پنهان خود به مثابه یک «فرضیه» طرح می‌کردند، اکنون اما آن را در قالب یک «گزاره قطعی» مطرح می‌کنند.

بدیهی است که این اعتراف برای مقامات آمریکایی تلخ و برای نظام و ملت قهرمانی که در چهل و چهارمین طلوع فجر انقلاب، دشمنان خود را مقهور راهبرد «مقاومت فعال» خود کرده شیرین و مصداق پیروزی دیگری است. 


نورنیوز
اخبار مرتبط
بهمن ماه 1402/ مذاکره تا زمانی خوب است که امکان بی‌ثبات‌سازیِ ایران وجود نداشته باشد!
سه‌شنبه 1403/01/21 ساعت 15:50
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ مذاکره تا زمانی خوب است که امکان بی‌ثبات‌سازیِ ایران وجود نداشته باشد!
تغییرات آشکار در مواضع کشورهای غربی در قبال ایران ضمن آنکه از ناامیدی آنها نسبت به افزایش فشار از طریق ایجاد بی‌ثباتی داخلی در ایران خبر می‌دهد، نشانه روشنی از نیاز شدید غرب به توافق با ایران است.
رمزگشایی از تبلیغات رژیم صهیونیستی در مورد حمله به ایران!
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 02:06
نور ویدئو؛
رمزگشایی از تبلیغات رژیم صهیونیستی در مورد حمله به ایران!
رژیم صهیونیستی اگر قدرت و توان حمله نظامی به ایران را داشت به جای اقدامات ایذایی و فاقد کارایی که سعی دارد آنها را ذیل راهبردهای دهن پُرکن، نشانه اقتدار خود معرفی کند، بسیار پیش از این، مانند حمله به تاسیسات هسته‌ای عراق و سوریه به ایران حمله کرده بود.
سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 20:01
نور ویدئو؛
سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟
یک رمزگشایی ساده از اظهارات رابرت مالی نشان می‌دهد که مخاطب سخنان او نه تهران و نه حتی سه کشور اروپایی، بلکه رژیم اشغالگر صهیونیستی و کابینه چند تکه و آسیب‌پذیر نتانیاهو است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
X
آگهی تبلیغاتی