×
بین الملل
شناسه خبر : 127373
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/01/21 ساعت 11:16

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟

یک رمزگشایی ساده از اظهارات رابرت مالی نشان می‌دهد که مخاطب سخنان او نه تهران و نه حتی سه کشور اروپایی، بلکه رژیم اشغالگر صهیونیستی و کابینه چند تکه و آسیب‌پذیر نتانیاهو است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفتگو با برنامه «هارد تاک» بی‌بی‌سی گفته: «دیپلماسی هرگز به پایان نمی‌رسد حتی در شرایطی که ما سرگرم اقدامات دیگر هستیم!»

او در این گفتگو به نکات قابل تاملی در حوزه سیاست برجامی واشینگتن اشاره کرده است: «مذاکرات غیرمستقیمی را با ایران داشتیم و علنا اعلام کردیم که آماده‌ایم مذاکرات غیرمستقیم را ادامه دهیم... ما به دنبال تغییر رژیم در ایران نیستیم!»

یک رمزگشایی ساده از اظهارات رابرت مالی نشان می‌دهد که مخاطب سخنان او نه تهران و نه حتی سه کشور اروپایی، بلکه رژیم اشغالگر صهیونیستی و کابینه چند تکه و آسیب‌پذیر نتانیاهو است.

در خصوص اتفاقات رخ داده در تل‌آویو و بازتاب این رخدادها در مواضع برجامی واشینگتن نکات مهمی وجود داردکه نمی‌توان به سادگی از کنار آنها عبور کرد:

نخست اینکه؛ بازگشت مجدد بنیامین نتانیاهو به مسند قدرت در اراضی اشغالی، مولد بحران‌های پایدار و در نتیجه افزایش ضریب آسیب‌پذیری داخلی، امنیتی و منطقه‌ای رژیم صهیونیستی بوده است.

در چنین شرایطی خطرِ بازی کاخ سفید در زمین تل‌آویو افزایش یافته و نتانیاهو نیز از دید دموکرات‌ها و شخص جو بایدن، بازیگری دردسرساز و غیرقابل اتکا برای آمریکا محسوب می‌شود.

تشدید بحران‌های داخلی، تقابل میان نهادهای قدرت در اراضی اشغالی، دو تکه شدن جامعه صهیونستی در حیفا و تل‌آویو بر اساس مخالفت یا حمایت از کابینه نتانیاهو، افزایش قدرت مقاومت در پاسخ به حملات رژیم صهیونیستی و یک‌دست شدن گفتمان و عملکرد ضد صهیونیستی فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه، عملا جایی را برای تنفس حداقلی این رژیم نامشروع باقی نگذاشته است.

در چنین شرایطی؛ همراهی کاخ سفید با تصمیمات و حتی مواضع صهیونیست‌ها برای آنها صرفا هزینه دارد و دیگر هیچ!

گرچه مقامات کاخ سفید طی هفته‌های نخستِ بازگشت نتانیاهو به قدرت، تلاش کردند در مواضع اعلامی خود، حقیقتی به نام «عدم توان خطرپذیری آمریکا در حمایت از کابینه نتانیاهو» را کتمان کرده و صرفا بر رویکرد کلان واشینگتن در هم‌پیمانیِ راهبردی با تل‌آویو تاکید کنند، اما طی روزهای اخیر استمرار این ظاهرسازی برای امثال بلینکن، رابرت مالی و جیک سالیوان تا حد زیادی ناممکن شده است.

نکته اینکه؛ دستِ‌کم بخشی از سر ریز این نگاه ناامیدانه آمریکایی‌ها نسبت به حوادث جاری در سرزمین‌های اشغالی، خود را در حوزه مذاکرات رفع تحریم‌های ایران و اصرار کاخ سفید بر ادامه این روند نشان داده است.

دوم اینکه؛ مقامات آمریکایی تا قبل از تشدید بحران‌های همه‌جانبه و تقویت گسل‌های سیاسی-امنیتی در سرزمین‌های اشغالی، تفکیک میان دیپلماسی آشکار و پنهان خود را در قبال ایران و مذاکرات احیای برجام در دستور کار قرار دادند اما اکنون امکان هدایت این بازی دوگانه برای واشینگتن تا حدود زیادی دشوار شده است.

در مقابل؛ مقامات آمریکایی ترجیح داده‌اند منظومه تاکتیکی دوگانه خود در قبال برجام (که پس از اغتشاشات ایجاد کرده بودند) را به ناچار دگرگون سازند که بخشی از این دگرگونیِ ناخواسته اما اجباری، معطوف به ارسال پیام‌هایی مستقیم یا حتی غیر مستقیم به رژیم اشغالگر قدس است.

بر همین اساس؛ مخاطب اصلی سخنان اخیر رابرت مالی، نتانیاهو و کابینه او هستند و جنس این پیام هم از نوع اعلام مواضع صرف نیست بلکه ماهیتی هشدارگونه برای صهیونیست‌ها دارد، به این معنا که دستان آمریکا برای حمایت از خواسته‌ها و تاکتیک‌های تل‌آویو (چه در عرصه برجامی و چه منطقه‌ای) در مواجهه با ایران نسبت به قبل، به مراتب بسته‌تر شده و صهیونیست‌ها نیز باید پذیرای این محاسبه‌ی واقع‌گرایانه‌ی کاخ سفید باشند.

سوم اینکه؛ سخنان اخیر رابرت مالی، آشکارا نشان از اقرار آمریکا به شکست پروژه‌ی «ناامن‌سازی ایران» دارد، که اگر مقامات کاخ سفید قبلا این موضع را در محافل مشورتیِ پنهان خود به مثابه یک «فرضیه» طرح می‌کردند، اکنون اما آن را در قالب یک «گزاره قطعی» مطرح می‌کنند.

بدیهی است که این اعتراف برای مقامات آمریکایی تلخ و برای نظام و ملت قهرمانی که در چهل و چهارمین طلوع فجر انقلاب، دشمنان خود را مقهور راهبرد «مقاومت فعال» خود کرده شیرین و مصداق پیروزی دیگری است. 


نورنیوز
اخبار مرتبط
بهمن ماه 1402/ مذاکره تا زمانی خوب است که امکان بی‌ثبات‌سازیِ ایران وجود نداشته باشد!
سه‌شنبه 1403/01/21 ساعت 15:50
نورنیوز بررسی کرد؛
بهمن ماه 1402/ مذاکره تا زمانی خوب است که امکان بی‌ثبات‌سازیِ ایران وجود نداشته باشد!
تغییرات آشکار در مواضع کشورهای غربی در قبال ایران ضمن آنکه از ناامیدی آنها نسبت به افزایش فشار از طریق ایجاد بی‌ثباتی داخلی در ایران خبر می‌دهد، نشانه روشنی از نیاز شدید غرب به توافق با ایران است.
رمزگشایی از تبلیغات رژیم صهیونیستی در مورد حمله به ایران!
چهارشنبه 1401/12/10 ساعت 02:06
نور ویدئو؛
رمزگشایی از تبلیغات رژیم صهیونیستی در مورد حمله به ایران!
رژیم صهیونیستی اگر قدرت و توان حمله نظامی به ایران را داشت به جای اقدامات ایذایی و فاقد کارایی که سعی دارد آنها را ذیل راهبردهای دهن پُرکن، نشانه اقتدار خود معرفی کند، بسیار پیش از این، مانند حمله به تاسیسات هسته‌ای عراق و سوریه به ایران حمله کرده بود.
سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟
یکشنبه 1401/11/16 ساعت 20:01
نور ویدئو؛
سردرگمی در لانه عنکبوت‌ها؛ مخاطب واقعی مواضع رابرت مالی کیست؟
یک رمزگشایی ساده از اظهارات رابرت مالی نشان می‌دهد که مخاطب سخنان او نه تهران و نه حتی سه کشور اروپایی، بلکه رژیم اشغالگر صهیونیستی و کابینه چند تکه و آسیب‌پذیر نتانیاهو است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی