×
اقتصادی
شناسه خبر : 127245
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

بهمن ماه 1402/ همکاری تهران-مسکو؛ الگویی برای خنثی‌سازی جنگ اقتصادی غرب

طی روزهای گذشته در اقدامی که نویدبخش امیدهای بیشتر در خنثی‌سازی تحریم‌ها و بر هم زدن فرآیند استفاده ابزاری غرب از تحریم‌های اقتصادی برای تحقق اهداف سیاسی است، سامانه‌های پیام‌رسان ملی بانک‌های مرکزی ایران (سپام) و روسیه (SPFS) به یکدیگر متصل شدند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: با امضای توافق‌نامه اتصال سامانه‌های سپام ایران و SPFS روسیه، امکان اتصال پیام‌رسان‌های بانک‌های ایرانی با ۱۰۶ بانک در ۱۳ کشور دیگر فراهم شد.

یکی از مهمترین ابزارهای ایجاد محدودیت در مبادلات تجاری میان کشورها که همواره گلوگاه اصلی و تعیین کننده در حوزه اعمال تحریم‌های اقتصادی بوده، مبادلات پولی و مالی است.

بسیاری از تبادلات تجاری در جهان که از طریق سامانه‌های یک‌پارچه بین‌المللی و به‌ویژه سوئیفت انجام می‌شود بر مبنای ارزهایی چون دلار و یورو است که تحت تسلط و رصد آمریکا و کشورهای غربی است.

وجود این محدودیت باعث شده تا کشورهای غربی به راحتی بتوانند هم در بخش استفاده کشورهای جهان از سامانه سوئیفت اعمال نظر کنند و هم از انجام مراودات تجاری بر اساس ارزهای یورو و دلار ممانعت به ‌عمل آورند.

بر همین اساس مهمترین گام برای عبور از موانع تحریمی ایجاد شده از سوی کشورهای غربی استفاده از سامانه‌های جایگزین و همچنین ساماندهی مراودات تجاری بر اساس ارزهای ملی است.

با توجه به درگیر شدن بسیاری از کشورها در پیچ و خم های سخت تحریمی که اساس آن نشان گرفته از رویکرد یکجانبه گرایی آمریکا است، از سال‌ها قبل دستیابی به سازو کارهای پولی و مالی جایگزین در دستور کار بسیاری از کشورهای مستقل بوده است.

 اقدام هماهنگ تهران و مسکو در این زمینه ضمن آن که می‌تواند تسریع کننده همکاری‌های تجاری دو جانبه باشد، زمینه توسعه همکاری با کشورهای دیگر را نیز فراهم می‌کند.

طی ماه‌های اخیر ایران و روسیه در ابعاد دیگر اقتصادی نیز گام‌های بسیار مهمی برداشته‌اند که بیانگر ظرفیت‌ها و اراده آنها جهت تحقق اهداف مشترک دو کشور برای پایه گذاری روابط جدید اقتصادی است. بر همین اساس اهمیت ایجاد سازو کارهای مستقل پولی و بانکی با توجه به روند حاکم بر ساختارهای موجود در دنیا که کاملاً تحت نظارت و تسلط نظام سلطه است بیش از آن که اقدامی فنی در حوزه همکاری‌های بانکی باشد، گامی راهبردی در مسیر به شکست کشاندن سیاست‌های ظالمانه و غیر قانونی تحریمی است.

همزمان یکی از محوری‌ترین ابعاد سفر اخیر «ایگور لویتین»، دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه به ایران، حمل‌ونقل ریلی و ترانزیت بوده است. بر اساس توافقات صورت گرفته، اجرای خط آهن رشت-آستارا به عنوان حلقه مفقوده کریدور شمال جنوب طی ۳ سال محقق خواهد شد.

بر اساس اعلام رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران  در طول یک سال گذشته روسیه با ۲.۷میلیارد دلار بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار در ایران بوده است. بر اساس توافق‌های انجام شده قرار است ارزش سرمایه گذاری روسیه فقط در صنعت نفت ایران ۱۰ برابر شود.

علاوه بر این توافق دو کشور برای تکمیل راه آهن رشت- آستارا با سرمایه گذاری مسکو بدلیل تکمیل شدن کریدور راهبردی شمال- جنوب تحولات عمیق تجاری و اقتصادی را در سطح منطقه و اقتصاد بین‌الملل ایجاد خواهد کرد که لازمه آن خارج شدن ذی‌نفعان این طرح از چنبره محدودیت‌های اقتصادی، تجاری و مالی نظام سلطه است.

آنچه در مجموع مناسبات و دیدگاه مشترک دو کشور مشاهده می‌شود، رسیدن به اصل لزوم همگرایی میان همسایگان و حاضران در جبهه نظم نوین جهانی برای مقابله با انحصارگرایی غرب است. این نگاه واحد میان طرفین وجود دارد که نظام تحریم‌های یک‌جانبه مُخِّلِ روند توسعه و موجب تصاعد بحران‌های منطقه‌ای و جهانی است و ایجاد نهادهای مشترک و هم‌افزا برای مقابله با تحریم‌ها و فعال‌سازی ظرفیت‌های بین‌المللی علیه کشورهای تحریم کننده امری ضروری است.

اهمیت همگرایی اقتصادی زمانی بیشتر آشکار می‌شود که طی ماه‌های اخیر مقامات آمریکایی و اروپایی بارها از این روابط ابراز نگرانی کرده‌اند. این نگرانی ناشی از آن است که این همکاری‌ها در کنار بی‌اثر کردن تحریم‌ها، می‌تواند به الگویی برای همگرایی بیشتر منطقه‌ای و جهانی مبدل شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
همکاری تهران-مسکو؛ الگویی برای خنثی‌سازی جنگ اقتصادی غرب
چهارشنبه 1401/11/12 ساعت 21:55
نور ویدئو؛
همکاری تهران-مسکو؛ الگویی برای خنثی‌سازی جنگ اقتصادی غرب
طی روزهای گذشته در اقدامی که نویدبخش امیدهای بیشتر در خنثی‌سازی تحریم‌ها و بر هم زدن فرآیند استفاده ابزاری غرب از تحریم‌های اقتصادی برای تحقق اهداف سیاسی است، سامانه‌های پیام‌رسان ملی بانک‌های مرکزی ایران (سپام) و روسیه (SPFS) به یکدیگر متصل شدند.
معاون بانک مرکزی: مبادلات بانکی ایران و 100 بانک دنیا تحریم‌ناپذیر شد
دوشنبه 1401/11/10 ساعت 16:29
معاون بانک مرکزی: مبادلات بانکی ایران و 100 بانک دنیا تحریم‌ناپذیر شد
معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی اعلام کرد: مطابق سند دولت مردمی، اولین اقدام تحریم‌ناپذیر بانک مرکزی ایران در تعامل با کشور روسیه انجام شد.
رویکرد «امروز بخرم فردا سود کنم» تمام شد
دوشنبه 1401/11/10 ساعت 16:28
رویکرد «امروز بخرم فردا سود کنم» تمام شد
سیاست‌های جدیدی در بخش ارزی بانک مرکزی آغاز شده که اجرای کامل آن به ثبات نرخ ارز در بازار منجر خواهد شد.
برقراری ارتباط مستقیم بین بانک‌های ایران و روسیه
یکشنبه 1401/11/09 ساعت 17:28
رئیس کل بانک مرکزی خبر داد؛
برقراری ارتباط مستقیم بین بانک‌های ایران و روسیه
رئیس کل بانک مرکزی از برقراری ارتباط مستقیم بین بانک‌های ایران و روسیه خبر داد.
شرایط واردات طلا به کشور تسهیل شد
یکشنبه 1401/11/09 ساعت 15:49
با مصوبه بانک مرکزی؛
شرایط واردات طلا به کشور تسهیل شد
شرط الزام به گشایش اعتبار اسنادی برای واردات طلا حذف شد و از این به بعد، وارد کنندگان می‌توانند با استفاده از کلیه روش‌ها و ابزارهای پرداخت اقدام به واردات طلا کنند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پیکر شهید سلامی به معراج رسید + عکس
گفت‌وگوهای رئیس‌جمهور پزشکیان با سران جهان برای تقویت همکاری‌ها + عکس
تعداد شهدا از آغاز حملات جنایتکارانه اسرائیل تاکنون اعلام شد
شش درجه فاصله در زمان جنگ
نورنما | حمله اسرائیل در حین برگزاری کلاس آنلاین کنکور
حمله موشکی اسرائیل به کتابخانه مؤسسه مطالعات سیاسی در نیاوران
هشدار قاطع لاریجانی درخصوص حمله به تاسیسات نفتی ایران+ فیلم
رئیس سازمان اطلاعات سپاه و دو فرمانده مجاهد دیگر به شهادت رسیدند
PSG بی‌رحم و منظم؛ خط حمله‌ای مرگبار با 4 گل حتی بدون دمبله + خلاصه بازی
عملیات تیراندازی فلسطینی‌ها در کرانه باختری همزمان با حملات ایران
رسانه‌های رژیم صهیونیستی:حملات موشکی ایران؛ خسارت‌های بی‌سابقه به اسراییل وارد کرد
ساختمان وزارت خارجه ایران هدف حمله مستقیم اسرائیل قرار گرفت
در پی لغو امتحانات دانش‌آموزان؛ حضور عوامل اجرایی در مدارس الزامی نیست
پدافند سنندج هدف متخاصم را منهدم کرد+فیلم
ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا تغییر می کند
اولین برد تیم ملی والیبال ایرن مقابل اوکراین در لیگ ملت‌های 2025 + جزئیات بازی
واکنش روزنامه انگلیسی «تلگراف»درخصوص فروپاشی سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی
پیروزی بایرن مونیخ با 10 گل دیدنی در جام باشگاه‌های جهان + خلاصه بازی
فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو مورد اصابت موشک ایران قرار گرفت
تصاویری از عبور موشکهای ایران از فراز مسجدالاقصی به سمت اهداف رژیم صهیونیستی
گزارش تصویری | تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه مسکونی غیر نظامی در تهران
لحظه اصابت مستقیم موشک ایران به حیفا+ فیلم
مصدومیت 5 دانشجوی خارجی در حمله امروز رژیم صهیونیستی به تهران
موج تازه حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی آغاز شد+فیلم
سازمان ملل در تهران: کنار مردم ایران ایستاده‌ایم
گنبد طلایی حرم مطهر رضوی و حضور انبوه زائران در صحن‌های این آستان مقدس+ فیلم
تصویر پدافند هوایی درشرق تهران در برابر تجاوزات اسرائیل
خنثی‌سازی بمب در شهرری و دستگیری عوامل انفجار پالایشگاه+جزییات
پدافند سپاه زنجان دو پهپاد متخاصم رژیم صهیونیستی را ساقط کرد
تردد در مرز ایران و ترکیه بدون محدودیت در جریان است
آماده‌سازی مرز شلمچه برای ورود روزانه 15 هزار نفر ازحجاج ایرانی
جاده چالوس یک‌طرفه شد
تصاویر منتشر شده از اسرائیل پس از حمله موشکی امروز
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار تهران اعلام شد
دیپلماسی فعال ایران پس از تجاوز رژیم صهیونیستی
تصاویر فعالیت مداوم پدافند مشهد در محدوده فرودگاه هاشمی‌نژاد
انفجار و آتش سوزی در 2 نقطه در شهر مشهد
پرتابه دستی در محوطه وزارت اطلاعات؛ هیچ اصابتی به ساختمان نداشت
تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
ادامه بی‌وقفه توزیع سوخت در کشور +فیلم
یارانه نقدی دهک‌های یک تا 3 واریز شد +جزییات واریز
ترامپ: حمله به ایران لازم بود تا به توافق نزدیک شویم
مراسم تشییع شهدای حملات اخیر در روز سه‌شنبه لغو شد+جزییات
عملیات ترمیم لوله آب در میدان قدس آغاز شده است؛ آب قطع نشده
درگیری موفق پدافند قم با پهپادهای اسرائیلی؛ اهداف متخاصم منهدم شدند
بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد
لیست غایبان بزرگ جام جهانی باشگاه‌ها؛ رونالدو، صلاح، نیمار و دیگر ستارگان
ترامپ: ایران و اسرائیل باید به توافق برسند
خسارت خانه‌ها و خودروها از سوی دولت پرداخت می‌شود
ژنرال صهیونیست: موشک‌های رهگیر کافی برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران نداریم
X
آگهی تبلیغاتی