×
فرهنگی
شناسه خبر : 126833
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/11/04 ساعت 15:46
زباله‌گردی که برای چند دقیقه بازی در تئاتر فجر، یک‌میلیون تومان گرفت

زباله‌گردی که برای چند دقیقه بازی در تئاتر فجر، یک‌میلیون تومان گرفت

در جریان اجرای نمایش خیابانی «لیلی و مجنون» روز گذشته اتفاق جالبی افتاد و یک زباله گرد به گروه بازیگران کار پیوست.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: عصر دیروز و در سومین روز از برگزاری جشنواره تئاتر فجر، در جریان اجرای نمایش خیابانی «لیلی و مجنون» در پهنه رودکی، اتفاق جالبی رخ داد. نمایش خیابانی «لیلی و مجنون» به کارگردانی بهنام کاوه از آبادان در پهنه رودکی اجرا شد و فرد زباله‌گردی به نمایش پیوست که حضور و بودنش در جریان این نمایش، باعث شد مخاطبان و حاضران سرمای هوا را با گرمای محبت فراموش کنند. گویی شرایط مهیا شده بود تا دریابیم خیلی وقت‌ها، تئاتر خودِ زندگی است.

این اتفاق باعث شد که مشخص شود هنر چه جایگاهی دارد و تئاتر و تعامل هنرمند این عرصه با مخاطب چه تأثیر عمیق و کارسازی می‌تواند داشته باشند.

حین اجرای نمایش خیابانی «لیلی و مجنون» بهنام کاوه بازیگر و کارگردان نمایش متوجه حضور یک زباله‌گرد در پهنه رودکی می‌شود و با توجه به موضوع نمایشش که درباره زباله‌گردی و فقر بود، ناگهان کاوه به سراغ مردی به نام رسول می‌رود تا از او بخواهد در اجرای نمایش او را همراهی کند.

مرد خجالت می‌کشد و نمی‌خواهد بیاید در جمع تماشاگران و داوران؛ اما با صحبت‌های کارگردان نمایش حس امنیت و صمیمیت می‌کند و به جمع حاضر در پهنه رودکی می‌پیوندد و بعد از مدتی که نمایشنامه پیش می‌رود، بهنام کاوه به رسول می‌گوید داستان زندگی‌ات را برایمان تعریف کن!

همه اشک را در چشمان رسول دیدند، دیگر از سر خجالت نبود، اشکی که او ریخت برای محبت‌های مخاطبان و هنرمندان حاضر بود، رسول با بغض داستان زندگی‌اش را در چند جمله روایت می‌کند و ناگهان می‌رود.

با دور شدن رسول از محل اجرای نمایش، داوران و مخاطبان به بهنام کاوه اشاره می‌کنند که برود دنبال رسول و او را با خود دوباره به محل اجرا در پهنه رودکی بازگرداند. رسول و بهنام باز می‌گردند و نمایش، اجرایش را از سر می‌گیرد.

در پایان اجرا، بهنام کلاهش را از برداشت و به سمت حاضران گرفت تا هدیه‌ای برای رسول در کلاه قرار دهند.

به گفته حاضران در محل اجرا و بهنام کاوه، بیش از یک‌ میلیون تومان هدیه از طرف مخاطبان و هنرمندان تئاتر فجر برای رسول جمع و به او اهدا می‌شود.

تعامل با مخاطب و بازی گرفتن از مخاطبان حاضر در خیابان و محل اجرای خیابانی یکی از ویژگی‌های نمایش‌های خیابانی است که در اجرای نمایش «لیلی و مجنون» در جشنواره تئاتر فجر در مؤثرترین شکل شاهد آن بودیم.

بهنام کاوه، کارگردان نمایش خیابانی «لیلی و مجنون» درباره تعامل هنرمند تئاتر و مخاطب و ازاین‌دست اتفاقات در اجرا‌های خیابانی توضیح داد: «چند وقتی است که من درباره این نمایش و سوژه آن فکر می‌کردم. سوژه من خیابان و آدم‌های این خیابان‌هاست، آدم‌هایی که در سرما، گرما، باران، برف و... مشغول به فعالیت هستند.»

کاوه در مورد حضور رسول در نمایشش هم گفت: «خداوند نظاره‌گر ما بوده است و دستش را روی سر رسول کشید که در جمع ما حاضر شد، با او خندیدیم، گریستیم و لحظاتی را زندگی کردیم.»

وی ادامه داد: «داستان رسول الآن در جامعه جریان دارد و باید فکری برای حل این مسئله کرد.»

این کارگردان و بازیگر افزود: «در پایان اجرا کلاهم را درآوردم و همه یک یاعلی گفتیم تا هدیه‌ای برای رسول جمع شود؛ به‌جرئت می‌توانم بگویم بیش از یک‌میلیون تومان برای این عزیز جمع شد و درون کلاه ریخته شد.»

وی ادامه داد: «من برای بازی در نقش یک زباله‌گرد، دو روز غذا نخوردم و از گرسنگی در این دو روز بسیار رنج بردم، با این کار سعی کردم تا به سوژه نمایشم بیشتر نزدیک شوم و قابل‌باور باشم.»

کاوه به داستان این نمایش خیابانی اشاره کرد و گفت: «شخصیت داستان فردی خیابان‌گرد است و از دل خیابان و مشکلات مردم که شبانه اتفاق می‌افتد و در بحث اقتصادی به وجود می‌آید، سخن می‌گوید. این فرد قصه خودش را روایت می‌کند، این‌که چه اتفاقاتی افتاده است و این موضوع را می‌گوید چرا نتوانسته است ازدواج کند و به آرزو‌های کوچکی که اکنون برای ما تبدیل به آرزو‌هایی بزرگ شده‌اند دست یابد.»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: جذب اعضای هیئت علمی باید براساس صلاحیت باشد، نه سفارش
بررسی مصوبه افزایش 25 درصد سقف اجاره‌بها
اینفانتینو از فیفا حذف خواهد شد؟
دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران در پرتغال با وزیر امور خارجه
هادی ساعی: ورزش نیاز به حمایت اسپانسرها دارد
خواسته آلمانی‌ها؛ توقف فروش تسلیحات به اوکراین و اسرائیل
جزئیات طرح انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی
نورویدئو | اوسان ؛ نشتی که از یک حادثه فراتر رفت
آمریکا به فینال لیگ ملت‌های والیبال صعود کرد + ساعت بازی فینال
انفجار معدن در دلیجان 2 کارگر را به کام مرگ کشاند
دمشق: اجرای ادغام «قسد» در ساختار دولت سوریه به مراحل پایانی رسیده است
3 آژانس بلیت فروشی متخلف مسدود شدند
کولیوند: هیچ بیماری واگیر در میان زائران گزارش نشده است
رکورد کمترین معطلی زائران پشت گیت‌های مرزی
رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه‌بندی سایمگو در ایران و غرب آسیا
سرپرست وزارت دفاع: صنعت دفاعی باید سریع‌تر از نیاز میدان نبرد حرکت کند
بازگشت، مأموریت آنها نبود
رئیس جمهور: آینده ایران را مردمش رقم خواهند زد
عون: مرحله آتی، مستلزم استقرار کامل نیروهای نظامی در مرزهای جنوبی لبنان است
راه‌اندازی سامانه 24 ساعته قضایی برخط برای زائران اربعین در عراق
توافق عراق و ترکیه برای ازسرگیری صادرات نفت از مسیر بندر جیهان
اعلام زمان تعطیلی سینماها همزمان با اربعین
مرگ حداقل 67 پناهجو در جریان هجوم به سواحل اسپانیا
مدیرعامل روس‌اتم: حمله اوکراین به کشتی روسی در دریایی سیاه راهزنی دریایی است
آخرین خبر از نقل و انتقالات استقلال امروز شنبه 10 مرداد
مراسم اربعین حسینی در مسجد ولیعصر(عج) برگزار می‌شود
آن سوی رتبه 117 چه حقیقتی پنهان است؟
چرا زلنسکی به دنبال خدمات گسترده استارلینک است؟
برنامه قطعی برق گیلان فردا یکشنبه 11 مرداد 1405 |خاموشی برق رشت یکشنبه
مهران مدیری در نقش مرد سه هزار چهره
سهم 45 درصدی سامانه‌های سرمایشی از مصرف برق تهران
مقابله رزمندگان حزب‌الله با نفوذ یگان ویژه رژیم صهیونیستی
تحولات خاورمیانه محور؛ تماس وزرای خارجه عربستان، ترکیه و کویت
انهدام باند سرقت 30 میلیاردی با همدستی پسر خانواده
قدوس و پرسپولیس، فقط برای جذب فالوور
درخشش شناگر ایرانی در قزاقستان؛ هومر عباسی طلایی شد
شایعات درباره تخلیه نقاطی از هرمزگان بی‌اساس است
ورود بیش از 40 هزار مهاجر به سئوتا؛ اروپا در برابر موج جدید مهاجرت
بلومبرگ: کشتی حامل گاز قطر هنگام عبور از تنگه هرمز مورد اصابت قرار گرفت
هشدار امنیتی جدید آمریکا در خاورمیانه؛ پروازها ممکن است مختل شود
قتل هولناک مادر با 80 ضربه چاقو؛ اعتراف تکان‌دهنده پسر 19 ساله در دادگاه
نان کامل در گرو برنامه کامل
افسر سابق ارتش اسرائیل: طرح محاصره زمینی ایران نشانه استیصال راهبردی است
افشای جزئیات جدید از تجاوز مشترک آمریکا و عربستان به مقرهای حشدالشعبی
بارش، رعدوبرق و باد شدید در راه پایتخت
هشدار پلیس راهور درباره موج بازگشت اربعین؛ خواب‌آلودگی رانندگان عامل اصلی تصادفات
جزئیات قتل جوان تهرانی؛ درگیری خیابانی با چاقوکشی پایان یافت
دولت از شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی چقدر طلب دارد؟
طعنه بن‌گویر به اسپانیا و درخواست برای مهاجرت ساکنان غزه
نورنما | آتش‌سوزی گسترده در لوکیشن فیلم‌برداری