×
سیاسی
شناسه خبر : 126627
تاریخ انتشار : شنبه 1401/11/01 ساعت 11:06
بازی روانی اروپا؛ آزمودن آزموده‌ای شکست خورده!

نورنیوز بررسی کرد؛

بازی روانی اروپا؛ آزمودن آزموده‌ای شکست خورده!

اقدام اخیر پارلمان اروپا بیش از آنکه رفتاری از سر عقلانیت و استقلال رأی در راستای منافع کشورهای اروپایی باشد، اقدامی عصبی ناشی از شکست‌ در پروژه ناامن‌سازی ایران و زیر فشار آمریکا و لابی مشترک جریان‌های ضدانقلاب و رژیم صهیونیستی است.

نورنیوز ـ گروه سیاست: پارلمان اروپا روز پنجشنبه (۲۹ دی ماه) شاهد نمایش ضدایرانی دیگری بود که نشان داد کشورهای اروپایی، تحت تأثیر فضاسازی‌های جعلی رسانه‌‌های معاند جمهوری اسلامی، همچنان درک درستی از تحولات ایران نداشته و قادر نیستند مستقل از رویکرد آمریکایی-صهیونیستی رفتار کنند.

نهاد قانون‌گذاری اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامه‌ای ذیل عنوان «واکنش اتحادیه اروپا به اعتراض‌ها و اعدام‌ها در ایران»، مجموعه‌ای از خواسته‌ها را طرح کرده که از افزایش تحریم و حمایت از اغتشاشگران تا تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در بر می‌گیرد.

در پی این اقدام، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در تماس با «جوزف بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با «نسنجیده و نادرست» توصیف کردن این قطعنامه، صدور آن را احساسی، تند، غیر‌حرفه‌ای و در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت دانست.

از سویی؛ چنانچه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است، تروریست نامیدن آن علاوه بر اینکه از حیث سیاسی تبعات نامطلوبی در مناسبات دوجانبه به همراه دارد، بلکه از منظر حقوق بین‌الملل اساساً در صلاحیت پارلمان یا حتی شورای اروپا نبوده و در مغایرت آشکار با مفاد مواد ۲ و ۳۹ منشور ملل متحد است.

به همین دلیل؛ سخنگوی وزارت خارجه آلمان در واکنش به این اقدام پارلمان اروپا گفت: موضع ما این است که تروریستی اعلام کردن سپاه از لحاظ سیاسی با عقل جور در می‌آید اما این کار علاوه بر موانع سیاسی با موانع حقوقی هم روبه‌رو است.

وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی نیز در گزارش خود ناگزیر به این موضوع اشاره کرده و نوشته است؛ این قطعنامه ضمانت اجرایی ندارد، زیرا اصولاً تصمیماتی در این سطح نه با توجه به خواسته‌های اعضای پارلمان اروپا، بلکه بر اساس سیاست‌ خارجی کشورهای عضو و منافع ملی مورد نظرشان گرفته می‌شوند.

بی‌اثر بودن چنین اقداماتی پیشتر هم به اثبات رسیده، چنانچه تروریستی خواندن سپاه از سوی ترامپ در اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ نیز نه‌ تنها در عمل منجر به اتفاق خاصی نشد بلکه پس از طراحی و اجرای اقدامات متقابل ایران، واکنش‌های منفعلانه آمریکا را نیز درپی داشت.

از سوی دیگر و با توجه به اینکه قطعنامه مذکور فعلاً در سطح پارلمان اروپا تصویب شده و برای دولت‌های اروپایی الزام اجرایی ندارد، تلاش رسانه‌های معاند در ایجاد جنگ روانی و فشار سیاسی علیه ایران که با ابراز نگرانی از اجرایی نشدن این قطعنامه همراه است، نشان از بازی هدفمند و مشترک ضدانقلاب و صهیونیست‌ها با برگ اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی دارد.

بر این اساس و با توجه به فرآیند حقوقی نسبتاً طولانی تصویب احتمالی قطعنامه در سطح وزاری خارجه اتحادیه اروپایی و نیز عدم اجماع این کشورها برای تصویب که لازمه نهایی شدن آن است، به‌نظر نمی‌رسد که این اقدام مداخله‌جویانه و از سر استیصال، اثر وضعی چندانی داشته باشد.

این نکته از آن جهت مهم است که اساساً ایفای نقش موثر و حیاتی سپاه در تأمین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم موضوعی نیست که از دید ملت‌های منطقه و حتی بسیاری از افکار عمومی جهانی پنهان مانده باشد، لذا علاوه بر این، بعید است اهداف تبلیغاتیِ ایران‌هراسانه‌ی این اقدام نیز به نتیجه برسد.

نکته مهم دیگر اینکه؛ بسنده کردن کشورهای اروپایی به تحریم تعدادی از افراد و نهادهای ایرانی را می‌توان نوعی عقب‌نشینی اتحادیه اروپا از برنامه طراحی شده جریان‌های ضدانقلاب و صهیونیست‌ها دانست.

رأی منفی پارلمان اروپا به متمم تعلیق مذاکرات برجام نیز شاهد دیگری بر مدعاست که این اقدام بیش از آنکه در پی یک حرکت مؤثر عملی باشد، اقدامی تبلیغاتی برای افزایش فشار سیاسی، تحریک افکار عمومی و ایجاد التهاب در بازارهای داخلی و تداوم پروژه آشوب در کشور بوده است. 

به هر شکل؛ جمیع جوانب نشان می‌دهد که اقدام اخیر پارلمان اروپا بیش از آنکه رفتاری از سر عقلانیت و استقلال رأی در راستای منافع کشورهای اروپایی باشد، اقدامی عصبی ناشی از شکست‌ در پروژه ناامن‌سازی ایران و زیر فشار آمریکا و لابی مشترک جریان‌های ضدانقلاب و رژیم صهیونیستی بوده که نه تنها هیچ نفعی برای آنها نخواهد داشت، بلکه تبعات منفی بیشتری را متوجه آنان خواهد کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بازی روانی اروپا؛ آزمودن آزموده‌ای شکست خورده!
دوشنبه 1401/11/03 ساعت 09:50
اینفوگرافی؛
بازی روانی اروپا؛ آزمودن آزموده‌ای شکست خورده!
اقدام اخیر پارلمان اروپا بیش از آنکه رفتاری از سر عقلانیت و استقلال رأی در راستای منافع کشورهای اروپایی باشد، اقدامی عصبی ناشی از شکست‌ در پروژه ناامن‌سازی ایران و زیر فشار آمریکا و لابی مشترک جریان‌های ضدانقلاب و رژیم صهیونیستی است.
وزارت اطلاعات: اقدام متقابل در صورت هر عمل مغایر امنیت ملی حق مسلم و مشروع کشور است
یکشنبه 1401/11/02 ساعت 15:50
در واکنش به اقدام پارلمان اروپا؛
وزارت اطلاعات: اقدام متقابل در صورت هر عمل مغایر امنیت ملی حق مسلم و مشروع کشور است
وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای اعلام کرد: ضمن حمایت قاطع از نهاد ضدتروریستی سپاه پاسداران، اقدام متقابل در صورت هر عمل مغایر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را حق مشروع و مسلم کشور می‌دانیم.
آلمان: اعلام سپاه به عنوان سازمان تروریستی موانع حقوقی دارد
جمعه 1401/10/30 ساعت 22:41
آلمان: اعلام سپاه به عنوان سازمان تروریستی موانع حقوقی دارد
سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت: قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست «سازمان‌های تروریستی» با موانع حقوقی روبرو است.
اختلاف در اتحادیه اروپا بر سر قرار دادن سپاه در لیست تروریسم
جمعه 1401/10/30 ساعت 22:26
اختلاف در اتحادیه اروپا بر سر قرار دادن سپاه در لیست تروریسم
خبرنگار وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا در توییتی نوشت: قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ایده خوبی نیست.
رویترز: سپاه فعلاً در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار نمی‌گیرد
پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 22:25
رویترز: سپاه فعلاً در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار نمی‌گیرد
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه به نقل از دو منبع اروپایی نوشت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جلسه روز دوشنبه شورای وزیران خارجه اروپا تحریم نخواهد شد.
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات سقوط مرگبار کودک ایرانی از طبقه ششم در اتاوا
آینده خلیج فارس بدون آمریکا رقم خواهد خورد
سردار علایی: خلیج فارس مهم‌ترین مؤلفه قدرت ملی ایران است
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 اریبهشت 1405+ جدول
وزیر صمت: فولاد خودروسازان تأمین است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت ؛ توقف دلار روی 180 هزار تومان
اوپک‌پلاس در آستانه تصمیم جدید برای افزایش تولید نفت
جنگ علیه ایران، ضعف‌های ارتش آمریکا را آشکار کرد
حضور گسترده ورزشکاران در مراسم روز خلیج فارس روی پل طبیعت
تنش‌ها در خاورمیانه نفت برنت را به 126 دلار رساند
هزینه واردات نفت پاکستان به 800 میلیون دلار در هفته رسید
چرا قیمت روغن نوسان دارد؟
نوراینفو | روش های بهبود زندگی در هفت روز
نوراینفو | برای کاهش سریع چربی بدن چه بخوریم؟
حمله پهپادی حزب‌الله به الجلیل غربی
رکوردشکنی دوباره قیمت بنزین در آمریکا
چه عواملی باعث نوسان قیمت کالاهای اساسی شده است؟
اقدامات فوری پس از آسیب به دندان‌های شیری و دائمی کودکان
دمای گیلان تا اواسط هفته آینده 8 درجه گرم تر می شود
چرا پنتاگون صورت حساب نجومی جنگ را پنهان می کند؟
عارف : امنیت خلیج فارس خط قرمز و غیرقابل معامله ایران است
ترکیه: توقیف کشتی‌های حامل کمک به غزه دزدی دریایی است
پزشکیان: مسئولیت ناامنی در خلیج فارس با آمریکا و رژیم صهیونیستی است
انتقاد سناتور دموکرات از اولویت‌های مالی آمریکا
چرا دوباره طلا در بازار صعودی شد؟
اهانت سفیر اسرائیل در سازمان ملل به کاروان کمک‌رسانی به غزه
سناریوی عجیب دو موتورسوار برای سرقت موبایل
اندیشکده آمریکایی: جنگ ایران محدودیت قدرت نظامی آمریکا را آشکار کرد
محاکمه سریع و عادلانه عوامل دخیل در ناآرامی‌ها با جدیت ادامه دارد
برگزاری اولین حراج شمش طلا در سال 1405
فارن افرز: حمله آمریکا و اسرائیل به تقویت انسجام داخلی ایران انجامید
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 اردیبهشت 1405 + جدول
توزیع 91 همت سود سهام عدالت در سال 1404
پیروزی بزرگ النصر برابر الاهلی؛ یک قدم تا قهرمانی لیگ عربستان
21 کشتی ناوگان «الصمود» در مسیر غزه توقیف شدند
مورینیو بازهم به رئال مادرید پاسخ منفی داد
قالیباف درگذشت عبدالحمید نقره‌کار را تسلیت گفت
دستور پزشکیان به چهار استاندار برای تسریع در بازسازی مناطق آسیب‌دیده
ترافیک نیمه‌سنگین تا سنگین در محور کندوان
ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه پردیس - تهران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 10 اردیبهشت1405+جدول پخش
برگی در نکوداشت مرد تدبیر و وفا؛ بنده خدا شهید علی لاریجانی
رونمایی نزدیک از توانمندی جدید دریایی
سطح چهارم جنگ
ادای احترام وزیر فرهنگ به شهدای خلیج فارس در هرمزگان
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت 1405
ممنوعیت خالی‌فروشی در بازار خودروهای وارداتی
ذهنیت سیاستگذار و مساله اینترنت
53 حمله اسرائیل به لبنان در 24 ساعت گذشتنه