×
اقتصادی
شناسه خبر : 126579
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 21:40
موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شد

موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شد

موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و وزیر تجارت اوراسیا امضا شد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «علیرضا پیمان‌‌پاک» امروز در مراسم امضای موافقت‌نامه تجارت ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار کرد: در چند ماه اخیر ارتباطات ایران و روسیه نزدیک‌تر شده و هیئت‌های تجاری بیشتری بین دو کشور سفر کرده‌اند.

رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: مسئله مهم، علاقه‌مندی به ارتباط و همکاری با بنگاه‌ها و شرکت‌های اقتصادی میان دو کشور بود که ناشی از شناخت و معرفی توانمندی‌های مختلف کشورها است.

او در ادامه گفت: امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا می‌تواند باعث توسعه روابط اقتصادی و تجاری شده و این روابط تسهیل شود. 

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه آمادگی کامل داریم تا در کنار موافقت‌نامه مذکور کارگروه مشترک تشکیل دهیم، اظهار کرد: البته فعالیت‌های مالی خوبی تاکنون انجام شده و اقدامات لجستیکی نیز در دستور کار است. 

پیمان‌پاک ادامه داد: همچنین آمادگی داریم تا با همکاری در بخش‌های کشاورزی در خصوص امنیت قضایی اقدام کنیم.

در ادامه این مراسم «آندری اسلپنو»، وزیر تجارت اوراسیا با اشاره به افزایش ارتباطات در همکاری ایران با اتحادیه اوراسیا گفت: موافقت‌نامه تجارت در گام اول به صورت موقت امضا شد که بسیار مسیر را برای امروز هموار ساخت. 

او بیان کرد: برخلاف اعمال تحریم‌های خارجی علیه ایران و روسیه، سطح‌ همکاری‌های دو کشور افزایش چشمگیری داشته است. 

وزیر تجارت اوراسیا افزود: موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا به گسترش همکاری‌های آینده کمک می‌کند و برنامه‌های دیگری در زمینه مالی، کشاورزی، حمل و نقل وجود دارد که با حمایت‌های سیاسی کشورها به نتیجه خواهد رسید.

اسلپنو بیان کرد: با توجه به همه‌گیری کووید ۱۹ مبادلات تجاری‌مان با ایران بسیار توسعه یافت و با وجود مشکلات و محدودیت‌های دیگر در یک سال گذشته ۲۰ درصد افزایش مبادلات تجاری با ایران داشتیم. 

او افزود: وقتی مشارکت و همکاری این اتحادیه با ایران در چنین شرایط سخت و بحرانی تا این حد افزایش یافته است، مطمئناً این افزایش تداوم خواهد یافت.

وزیر بازرگانی اتحادیه اوراسیا گفت: امروز در چند نقطه کلیدی با طرف ایرانی به توافق رسیدیم و سایر مسائل را به مرور مورد بررسی قرار می‌دهیم.

علیرضا پیمان‌پاک در ادامه با بیان اینکه مذاکرات تجارت آزاد با اوراسیا نهایی شد، گفت: متن سند مذاکرات نیز نهایی شد.

او با بیان اینکه لیست اقلام منفی نیز نهایی شد، بیان داشت: طبق موافقت‌نامه صورت گرفته، تقریباً حدود ۱۰ درصد کالاها در لاین قرمز بوده و ۹۰ درصد از کالاها در توافق‌نامه منعقد شده با اتحادیه اوراسیا جزو کالاهایی است که وارد لیست سبز شده و تعرفه آنها صفر می‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد: تعدادی کالاها در مورد تعیین سهمیه که عموماً مرتبط با حوزه کشاورزی است در مرحله آخر مورد مذاکره قرار گرفت و تا یک ماه آینده مذاکرات و اسناد برای تصویب در دولت‌ها و مجالس نهایی می‌شود. 

پیمان‌پاک گفت: تا اواسط سال ۱۴۰۲ این موافقت‌نامه عملیاتی می‌شود و در افزایش تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا که متشکل از پنج کشور روسیه، قزاقستان، ارمنستان، بلاروس و قرقیزستان است، اثرگذار خواهد بود.

او با بیان اینکه مطابق مطالعات انجام گرفته و تجربیات به دست آمده از سه سال موافقت‌نامه ترجیحی در تعداد محدودی از کالاها، اثر مثبتی در توسعه تجارت داشته است، اظهار کرد: این موافقت‌نامه می‌تواند منجر به آن شود که جهش جدی و افزایش تعاملات تجاری در تجارت‌مان با این کشورها داشته باشیم، زیرا عمده اقتصاد این کشورها اقتصادی مکمل با اقتصاد کشورمان است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران  بیان کرد: کالاهایی که در ایران در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی و محصولات عمومی تولید می‌شود عموماً مورد نیاز کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا است و نهادهای کشاورزی‌، مواد اولیه معدنی و محصولات مختلفی که در این کشورها تولید می‌شود مورد نیاز ما است.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
اعلام شرایط فروش فوق‌العاده ایران خودرو+ نوع خودرو و قیمت
گزارش تصویری | مراسم وداع با دریا سالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج) تهران
ضربه پیش‌دستانه وزارت اطلاعات به 3 هسته از مزدوران دشمن آمریکایی صهیونی
پیشنهاد سومالی‌لند برای انتقال پایگاه‌های نظامی آمریکا در قطر و بحرین به بربره
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ انفجارهای پیاپی در تهران ، کرج ، کرمان و شهرهای دیگر
سه عضو دیگر تیم ملی فوتبال بانوان به ایران بازمی گردند
آغاز حذف و اضافه دانشجویان دانشگاه تهران
مواضع عجیب و غریب ترامپ در قبال ایران
سریال «بی‌مرز» از امشب پخش می‌شود
نورویدیو | مراسم وداع با دریاسالار شهید علی شمخانی در مسجد ولیعصر (عج)تهران
فروش کسب‌وکار‌های اینترنتی کوچک نصف شد
اجرای موج 49 عملیات مقتدرانه وعده صادق4 ؛ حمله موشکی و پهپادی نیروی دریایی سپاه
رسانه اسرائیلی: خبرنگاران به پیاده‌نظام اداره سانسور تبدیل شده‌اند
الجزیره: رادار سفارت آمریکا در بغداد از کار افتاده است
وزیر نیرو: شبکه برق در آینده نزدیک هوشمندسازی می شود
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت سال مالی 1403 آغاز شد + جزئیات
آسیب جدی به بیش از 56 اثر جهانی، ملی، موزه و بنای تاریخی
رضایی: تنگه هرمز باز نخواهد شد
وزیر راه: 43 هزار واحد مسکونی و تجاری در جنگ رمضان آسیب دید
مشاور ترامپ خواستار نقشه راهی برای خروج از جنگ با ایران شد
آغاز ارزیابی ساختمان‌های آسیب دیده در جنگ
سخنگوی دولت: بیش از 42 هزار واحد غیرنظامی آسیب دیده است
دنیامالی: درخواست داده‌ایم بازی‌های ایران در مکزیک برگزار شود
کلمبیا، برزیل و مکزیک «آتش‌بس فوری در خاورمیانه» را خواستار شدند
آتش‌سوزی و توقف فعالیت قسمت‌هایی از بندر الفجیره امارات
معرفی برندگان جوایز تمشک طلایی 2026؛ آیس کیوب صدرنشین شد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سریلانکا
سخنگوی وزارت دفاع: راه و مکتب امیر شهید نصیرزاده ادامه دارد
هند تسلیم اراده ایران در تنگه هرمز شد
960 همت اعتبار برای کالابرگ در سال 1405 دیده شده است
قیمت کارخانه محصولات سایپا اعلام شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 اسفند 1404
وزارت بهداشت شهادت 2 مادر باردار در حملات ددمنشانه صهیونی- آمریکایی را محکوم کرد
پست مهم جورج گالوی درباره مرگ یا مجروحیت نتانیاهو
روایت ملتی که از بمب‌ها قوی‌تر است
جلالی: ایران رژیم صهیونیستی را به‌عنوان طرف مذاکره به‌رسمیت نمی‌شناسد
سردار موسوی: نرخ اصابت موشک‌های ایرانی دو برابر شد
تهدید علنی اسرائیل به هدف قرار دادن خودروهای امدادی در لبنان
عبور قیمت نفت از 103 دلار در پی تداوم اختلال در تنگه هرمز
نهایی شدن دستمزد کارگران تا پایان اسفند ماه
باغ کتاب باز است
سخنگوی قرارگاه خاتم: ایران مبدا شلیک موشک‌های آمریکایی در امارات را هدف قرار می‌دهد
هفته ناامیدکننده برای بورس آمریکا
کاظمی: آموزش حتی در شرایط جنگی متوقف نمی‌شود
چند دستگاه خودرو در 11 ماه تولید شد؟
تمدید اعتبار وکالت‌نامه‌های تعویض پلاک تا پایان شرایط جنگی
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 23 اسفند 1404
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 23 اسفند 1404
رسوایی ویدئوی جعلی از «بی بی»
مردم بورکینافاسو تجاوز نظامی به ایران را محکوم کردند