×
اقتصادی
شناسه خبر : 126565
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/10/29 ساعت 16:22
فرزین: مهار تورم و کنترل نقدینگی مهمترین هدف بانک مرکزی است

در نشست ماهانه مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی؛

فرزین: مهار تورم و کنترل نقدینگی مهمترین هدف بانک مرکزی است

رئیس‌کل بانک مرکزی در نشست ماهانه مدیران عامل بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی با تأکید بر ضرورت اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی گفت: مهار تورم و کنترل نقدینگی مهمترین هدف بانک مرکزی است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «محمدرضا فرزین» در این نشست که عصر دیروز در بانک مرکزی برگزار شد، تصریح کرد: برای دستیابی به هدف کنترل تورم و افزایش قدرت خرید مردم، سیاست فعال پولی و بانکی را اجرا و کنترل تقاضا از ناحیه نقدینگی و خلق پول در کنار عوامل تأثیرگذار سمت هزینه را با جدیت دنبال می‌کنیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد: مدیریت انتظارات تورمی، کنترل مقداری ترازنامه و اضافه برداشت بانک‌ها به همراه نظارت قوی بر چگونگی مصرف اعتبارات در شبکه بانکی در دستور کار جدی بانک مرکزی قرار دارد.

رئیس‌ شورای پول و اعتبار در ادامه، اجرای موفق اصلاح نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی را مستلزم اجرای دقیق قوانین و بخشنامه‌های بانک مرکزی در این باره به منظور انسجام‌بخشی در شبکه بانکی و جلوگیری از تخلفات احتمالی برشمرد.

او در ادامه بر ضرورت افزایش سرمایه بانک‌ها و همچنین فروش اموال مازاد شبکه بانکی به عنوان سیاست قطعی بانک مرکزی تأکید کرد.

فرزین با بیان اینکه حفظ ارزش پول ملی و کنترل تورم از جمله رسالت‌های اصلی تمام بانک‌های مرکزی است تصریح کرد: این بانک در چارچوب سیاست تثبیت، سیاستگذاری و اقدام می‌کند.

رئیس‌کل بانک مرکزی همچنین اجرای سیاست تثبیت با نرخ میانگین ۲۸۵۰۰ تومانی در سامانه نیما برای واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین آلات و تجهیزات تولید را به منظور ثبات بخشی به بازار ارز و کاهش انتظارات تورمی مورد تأکید قرار داد و گفت: در این زمینه حتما شبکه بانکی می‌تواند نقش آفرینی کند و کمک‌رسان این سیاست جدید ارزی بانک مرکزی باشد.

فرزین با تأکید بر اجرای دقیق این سیاست ارزی در بخش های مختلف گفت: در کنار این سیاست، نیمه اول بهمن بازار مبادله ارز و طلا را هم افتتاح خواهیم کرد تا بقیه نیاز‌های خدماتی و نیاز‌های مردم به ارز در این بازار تأمین شود. همچنین تأمین و تخصیص ارز در بانک مرکزی نیز هم اکنون به خوبی در حال انجام است.

رئیس‌کل ‎بانک مرکزی همچنین در ادامه این نشست و به دنبال مطالبه مدیران عامل شبکه بنکی، درباره عواقب افزایش تسهیلات تکلیفی به بانک‌ها و آثار آن در تشدید ناترازی بانک‌ها و افزایش ‎پایه پولی گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت این موضوع مورد تأکید قرار گرفته و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم می‌خواهیم تا در بررسی لایحه بودجه از تعریف تکالیف مالی مالایطاق برای بانک‌ها پرهیز کنند.

در این جلسه مدیران عامل بانک‌ها نیز ضمن تشکر از زحمات و اقدامات علی صالح‌آبادی در مدت تصدی ریاست کل بانک مرکزی و تبریک به فرزین برای تصدی این مسئولیت مهم در شرایط فعلی، دیدگاه‌های خود درباره اصلاح نرخ سود بانکی، تسهیلات تکلیفی، هدفمند شدن ارائه تسهیلات به بخش تولید و مسائل جاری در شبکه بانکی را بیان کردند.


روابط عمومی بانک مرکزی
اخبار مرتبط
مطالبه رئیس‌کل بانک مرکزی؛ نقشه صنعتی کشور تدوین شود
سه‌شنبه 1402/06/07 ساعت 11:11
مطالبه رئیس‌کل بانک مرکزی؛ نقشه صنعتی کشور تدوین شود
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: باید برنامه صنعتی برای کشور نوشته شود تا اولویت‌های صنعتی کشور در 6.5 سال آینده تدوین شود. هدایت اعتبار نیازمند نقشه صنعتی است.
استمرار روند کاهشی نرخ تورم/ قیمت مسکن با مدیریت انتظارات تورمی نزولی شد
سه‌شنبه 1402/05/03 ساعت 14:47
رئیس کل بانک مرکزی خبر داد؛
استمرار روند کاهشی نرخ تورم/ قیمت مسکن با مدیریت انتظارات تورمی نزولی شد
رئیس کل بانک مرکزی در جلسه دوره‌‌ای هم اندیشی با اقتصادانان از استمرار روند کاهشی نرخ تورم در ماه جاری خبر داد و گفت: با نزولی شدن نرخ تورم و ثبات بازار ارز، شاهد کاهش قیمت مسکن در بیشتر مناطق تهران هستیم.
فروش ارز تولیدکننده در بازار قاچاق منطق اقتصادی ندارد
سه‌شنبه 1402/02/19 ساعت 12:39
رئیس کل بانک مرکزی:
فروش ارز تولیدکننده در بازار قاچاق منطق اقتصادی ندارد
رئیس کل بانک مرکزی امروز صبح در خانه ملت، به سوالات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی پاسخ داد.
سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است
دوشنبه 1402/02/18 ساعت 12:48
رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با هیئت تجاری و صنعتی عمان:
سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است
رئیس کل بانک مرکزی در دیدار هیئت تجاری و صنعتی عمان تأکید کرد: سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است و برای این راهبرد نیز دلایل اقتصادی و سیاسی متقنی داریم زیرا آمریکایی ها از دلار به عنوان ابزار سیاسی استفاده می کنند و از طرف دیگر، سایر ارزهای جهان روا به ویژه در منطقه آسیا در حال رشد هستند.
هدف‌گذاری بانک مرکزی برای سال 1402 نرخ نقدینگی 25 درصد است
دوشنبه 1402/01/21 ساعت 23:25
فرزین:
هدف‌گذاری بانک مرکزی برای سال 1402 نرخ نقدینگی 25 درصد است
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دولت هیچ مشکلی برای تأمین مخارج خود ندارد، افزود: هدف‌گذاری نرخ نقدینگی برای سال 1402، 25 درصد است.
مهار تورم و حمایت عملی از تولید؛ سیاست قطعی بانک مرکزی در سال 1402
سه‌شنبه 1402/01/01 ساعت 16:17
رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد؛
مهار تورم و حمایت عملی از تولید؛ سیاست قطعی بانک مرکزی در سال 1402
رئیس‌کل بانک مرکزی در پیامی با تشکر از مقام معظم رهبری، مهار تورم و حمایت عملی از بخش‌های مختلف تولید را سیاست قطعی بانک مرکزی در سال 1402 اعلام کرد و گفت: ثبات اقتصادی در دستور کار جدی دولت و شبکه بانکی کشور است.
فرزین: محدودیتی برای تأمین نیازهای ارزی کشور نداریم/ عرضه سکه از سوی بانک مرکزی ادامه خواهد داشت
دوشنبه 1401/11/03 ساعت 10:18
فرزین: محدودیتی برای تأمین نیازهای ارزی کشور نداریم/ عرضه سکه از سوی بانک مرکزی ادامه خواهد داشت
رئیس کل بانک مرکزی گفت: ذخایر ارزی کشور بیش از 20 میلیارد دلار افزایش یافته و در خارج از کشور در دستر ما قرار دارد پس هیچ مشکلی در تأمین ارز نداریم.
سازوکار اخذ مالیات از ربع سکه‌های بورسی اعلام شد
شنبه 1401/11/01 ساعت 11:53
با اعلام بانک مرکزی؛
سازوکار اخذ مالیات از ربع سکه‌های بورسی اعلام شد
در زمان دریافت سکه طلای ربع بهارآزادی عرضه شده در بورس نیازی به پرداخت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده نیست.
سند اقدام مشترک بانک‌های مرکزی ایران و روسیه در ایستگاه پایانی
سه‌شنبه 1401/10/27 ساعت 16:42
فرزین و دستیار پوتین دیدار کردند؛
سند اقدام مشترک بانک‌های مرکزی ایران و روسیه در ایستگاه پایانی
رئیس‌کل بانک مرکزی در دیدار هیئت بانکی و اقتصادی روسیه بر پیگیری اجرای موضوعات سند اقدام مشترک بانک‌های مرکزی دو کشور تاکید کرد.
فرزین: بازار مبادله ارز و طلا بهمن ماه افتتاح می‌شود
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 18:17
فرزین: بازار مبادله ارز و طلا بهمن ماه افتتاح می‌شود
رئیس کل بانک مرکزی از افتتاح بازار مبادله ارز و طلا برای تامین نیازهای مردم از نیمه اول بهمن‌ماه خبر داد و گفت: به سمتی حرکت می‌کنیم که تمام نیازهای ارزی رسمی و بانکی در بازار مبادله و سامانه نیما تامین شود.
مهار تورم؛ سیاست محوری و اصلی بانک مرکزی
شنبه 1401/10/24 ساعت 11:53
رئیس‌کل بانک مرکزی در نشست هم‌اندیشی با اقتصاددانان:
مهار تورم؛ سیاست محوری و اصلی بانک مرکزی
ئیس‌کل بانک مرکزی در نشست هم‌اندیشی با اقتصاددانان گفت: سیاست فعال پولی و بانکی را در این دوره عملیاتی می‌کنیم بر همین اساس، برای مهار تورم نیز کنترل تقاضاها از ناحیه نقدینگی و خلق پول در کنار عوامل تأثیرگذار سمت هزینه در دستور کار جدی بانک مرکزی قرار دارد.
نظرات

آخرین اخبار
بازگشت فرگوسن به انظار عمومی بعد از بیماری ناگهانی
راز عجیب شباهت حشرات و چت‌جی‌پی‌تی
معجزه در اورست؛ کوهنورد نپالی پس از مراسم تدفینش زنده پیدا شد
سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان شناخته شد
کاپیتان اسکاتلند با قراردادی آزاد اسپرزی شد
آژیرهای خطر در شمال فلسطین اشغالی به صدا درآمد
حمله به یک کشتی ترکیه‌ای در دریای سیاه
اوشاکوف: آمریکا تمرکز خود را از اوکراین به ایران منتقل کرده است
ترامپ: هنوز درباره ارسال بسته 14 میلیارد دلاری به تایوان تصمیم نگرفته‌ایم
جزئیات تصادف مرگبار در محور زنجان–میانه؛ 4 نفر جان باختند
واکنش مفتی جعفری لبنان به اظهارات جوزف عون درباره دبیرکل حزب‌الله
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی