×
فرهنگی
شناسه خبر : 126492
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/10/28 ساعت 10:14
صفر تا صد نخستین کنکور متفاوت 1402

صفر تا صد نخستین کنکور متفاوت 1402

نوبت اول کنکور سراسری سال 1402 در روز‌های 29 و 30 دی با شرکت 978 هزار داوطلب در 417 شهرستان برگزار می‌شود.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ در تاریخ ۲۹ و ۳۰ دی برگزار می‌شود. در این آزمون ۹۷۸ هزار داوطلب شرکت می‌کنند که۶۰ درصد خانم ۴۰ درصد آقا هستند. 

بیشترین تعداد داوطلبان کنکور ۱۴۰۲ در در گروه علوم تجربی بوده که ۴۶ درصد هستند و متقاضیان علوم انسانی و علوم ریاضی به ترتیب بیشترین داوطلب را دارند. ۵۱ درصد داوطلبان سال جاری و ۴۹ درصد داوطلبان سال‌های قبل هستند و تهران بیشترین داوطلب و سمنان کمترین داوطلب را دارد. اوایل اسفند نمره خام و نتایج اولیه اعلام می‌شود.

** جزئیات و تعداد سوالات تمام گروه‌های کنکور ۱۴۰۲

تعداد شهرستان‌های محل برگزاری آزمون در دی ۴۱۷ شهرستان است و تعداد حوزه‌های امتحانی شهرستان ۵۸۵ حوزه است که این حوزه‌ها در تمام مراکز آموزشی کشور است. تعداد حوزه‌های فرعی ۲۰۴۱ است.

در دفترچه گروه آزمایشی ریاضی و فنی تعداد سوالات ۴۰ و زمان پاسخگویی ۷۰ دقیقه است و در دفترچه فیزیک و شیمی تعداد سوالات ۶۵ و زمان پاسخگویی ۷۵ دقیقه است.

در گروه علوم تجربی ۴ دفترچه و ۴ پاسخ نامه برای داوطلبان در نظر گرفته شده که ۴۵ سوال زیست شناسی با زمان پاسخگویی ۴۵ دقیقه، تعداد سوالات در فیزیک و شیمی ۶۵ سوال با مدت زمان ۷۵ دقیقه است. دفترچه ریاضی و زمین شناسی ۳۰ و ۴۵ سوال با ۶۰ دقیقه وقت است و تعداد سوالات در بهیاری ۳۰ سوال با زمان پاسخگویی ۲۰ دقیقه است.

در گروه آزمایشی علوم انسانی تغییر کوچکی ایجاد شده است، دفترچه شماره یک شامل ریاضی و ادبیات فارسی و علوم اجتماعی و روان شناسی با تعداد سوالات ۸۰ و زمان پاسخگویی ۸۵ دقیقه است و دفترچه شماره دو که شامل تاریخ، جغرافیا و فلسفه متطف و اقتصاد با تعداد سوالات ۸۰ و زمان پاسخگویی ۷۵ دقیقه است.

گروه آزمایشی هنر ۳ درس و یک دفترچه دارد که درک عمومی هنر و درک عمومی ریاضی و فیزیک و خلاقیت تصویری است که تعداد سوالات ۱۰۰ و زمان پاسخگویی ۱۱۵ دقیقه است. گروه زبان تخصصی ۷۰ سوال در اختیار دارد که مدت پاسخگویی ۱۰۵ دقیقه است.

**برگزاری آزمون اختصاصی در دو نوبت

آزمون اختصاصی در دو نوبت برگزار می‌شود و نمره هر آزمون تا ۲ سال اعتبار خواهد داشت، ضرایب دروس در هر گروه آزمایشی ثابت بوده و آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته‌های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه‌های آزمایشی برگزار می‌شود که دروس و ضرایب آن در دفترچه راهنمای آزمون نیز اعلام شده است.

هیچ فرقی بین دو آزمون نیست و حداکثر نمره با انتخاب داوطلبان برای آنان لحاظ می‌شود، درواقع نوبت دوم نوبت تکرار است و افرادی که به هر دلیلی تمایل نداشتند که نمره آزمون اول آن‌ها ملاک قرار بگیرد می‌توانند در نوبت دوم شرکت کنند.

در هر سال دو نوبت آزمون برگزار و یکبار پذیرش و انتخاب رشته انجام می‌شود. در هر نوبت شرکت در آزمون یک نمره کل در آزمون دروس اختصاصی برای داوطلبان ایجاد می‌شود که دو سال اعتبار دارد و در طی دو سال آینده می‌توانند بر اساس آن انتخاب رشته کنند.

هر داوطلب در طی دو سال چنانچه در همۀ آزمون‌ها شرکت کند چهار نمره معتبر آزمون دارد که می‌تواند با هر کدام از آن نمره‌ها انتخاب رشته کند و پذیرش تنها یک بار در مرداد توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام می‌شود.

**نحوه اعمال ضرایب دروس تخصصی و عمومی

سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوزادهم نظام ۳-۳-۶ در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به میزان ۴۰ درصد با تأثیر قطعی است. میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم نظام سالی - واحدی/ ترمی - واحدی در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، ۳۰ درصد با تأثیر قطعی و میزان تأثیر سوابق تحصیلی پیش دانشگاهی نظام سالی - واحدی/ترمی - واحدی ۱۰ درصد (درمجموع ۴۰ درصد) با تأثیر قطعی در نمره کل سابقه تحصیلی است.

سهم نمره کل سابقه تحصیلی پایه دوزادهم نظام ۳-۳-۶ یا دیپلم و پیش دانشگاهی نظام سالی - واحدی/ترمی - واحدی در گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، به میزان ۲۶ درصد با تأثیر قطعی و فقط شامل دروس عمومی سابقه تحصیلی است و مابقی به سهم نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) اضافه می‌شود.

**نحوه محاسبه سوابق تحصیلی دانش آموزان نظام قدیم

طبق ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی همه داوطلبان باید دارای سوابق تحصیلی کامل دروس عمومی و تخصصی مربوط به گروه آزمایشی درخواستی باشند. بر این اساس داوطلبانی که فارغ‌التحصیل هنرستان یا نظام قدیم بوده یا داوطلبانی که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی غیرمرتبط با نوع دیپلم خود هستند یا داوطلبان فارغ التحصیل نظام سالی/ ترمی واحدی که سال اخذ دیپلم آن‌ها قبل از ۱۳۸۴ و یا سال اخذ مدرک پیش‌دانشگاهی آن‌ها قبل از ۱۳۹۱ بوده است و در همه یا تعدادی از دروس، سابقه تحصیلی ندارند، باید نسبت به تولید نمرات سوابق تحصیلی از طریق وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند.

به عبارت دیگر همه داوطلبانی که سابقه تحصیلی کامل گروه آزمایشی مورد نظر خود را ندارند (اعم از دانش آموزان و فارغ‌التحصیلان شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کار و دانش در تمام نظام‌های آموزش و پرورش و طلاب) باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی دروس عمومی و تخصصی براساس برنامه اعلامی وزارت آموزش و پرورش اقدام کنند. در صورتی که داوطلبی در امتحانات نهایی که وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد سوابق تحصیلی پیش‌بینی می‌کند، شرکت نکرده و اقدام به ایجاد سوابق تحصیلی در دروس عمومی و تخصصی نکند، نمره آن درس که سابقه تحصیلی ندارد، صفر (۰) لحاظ می‌شود. برای داوطلبانی که سابقه تحصیلی ناقص دارند یا کلاً سابقه تحصیلی ندارند، سهم نمره کل سابقه تحصیلی قابل جایگزینی با نمره‌کل آزمون اختصاصی نیست.

**نمره کل نهایی داوطلب چگونه محاسبه می‌شود؟

برای هر داوطلب یک نمره‌کل سابقه تحصیلی و یک نمره کل آزمون اختصاصی (کنکور) ساخته می‌شود (اگر داوطلب در هر دو نوبت آزمون اختصاصی شرکت کرده باشد دو نمره کل آزمون اختصاصی دارد). نمره کل سابقه تحصیلی، میانگین وزنی نمرات تراز شده دروس (اعم از دروس عمومی و تخصصی) سابقه تحصیلی است که این نمره‌کل توسط وزارت آموزش و پرورش محاسبه شده و برای ساخت نمره کل نهایی به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال خواهد شد. نمره کل آزمون اختصاصی، میانگین وزنی نمرات تراز شده آزمون اختصاصی (کنکور) است. در واقع ضریب هر یک از دروس آزمون اختصاصی، وزن آن درس است. پس از محاسبه این دو نمره‌کل (نمره کل سابقه تحصیلی و نمره کل آزمون اختصاصی) از ترکیب آن‌ها نمره کل نهایی داوطلب محاسبه می‌شود


آنا
کلید واژگان
کنکورکنکور سراسری
نظرات

آخرین اخبار
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است