×
فرهنگی
شناسه خبر : 126460
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/27 ساعت 16:55
نرخ ارز و سهمیه حج 1402 اعلام شد

نرخ ارز و سهمیه حج 1402 اعلام شد

رئیس سازمان حج و زیارت با تشریح جزییات تفاهم‌نامه حج ایران و عربستان، اعلام کرد: نرخ تخصیصی برای ارز حج 1402 از سوی دولت، 28 هزار و 500 تومان و سهمیه حج ایران 87 هزار و 500 نفر تعیین شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: سید صادق حسینی به دنبال توافق ایران و عربستان درباره حج ۱۴۰۲ در نشست خبری که دوشنبه ۲۷ دی‌ماه در سازمان حج و زیارت برگزار شد به تشریح آخرین جزییات حج پرداخت و با یادآوری این‌که سفر اخیرشان به دعوت وزارت حج و عمره عربستان با هدف بازدید از اکسپوی حج ۲۰۲۳ و امضای تفاهم‌نامه حج انجام شده است، افزود: نمایشگاه اکسپوی حج ۲۰۲۳ به خوبی برگزار شد و ۷۰۰ شرکت عربستانی تمام خدمتی را که به زائران در حج و عمره می‌توانستند ارائه دهند، معرفی کردند. فرق حج ۱۴۰۲ با گذشته در این است که در گذشته یک شرکت مشخص را در مقابل ایران قرار می‌دادند و تمام خدمات را الزاماً باید از آن شرکت می‌گرفتیم، اما اکنون تمام شرکت‌های سعودی خدمات خود را در اکسپو عرضه کرده بودند و کشور‌ها حق انتخاب داشتند که حداکثر صرفه‌جویی و کاهش قیمت را می‌توان داشت.

او با اشاره به سهمیه حج ایران در سال ۱۴۰۲ گفت: ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه حج ایران تعیین شده است که البته ما از وزارت حج عربستان درخواست داشتیم سهمیه حج ایران را با توجه به رشد جمعیت افزایش دهند. به طور طبیعی باید این سهمیه دو تا سه هزار نفر اضافه می‌شد که آن‌ها اعلام کردند درخواست افزایش سهمیه را به یک سال بعد موکول کرده‌اند و از هیچ کشوری درخواست افزایش حج را نپذیرفته‌اند.

حسینی اظهار کرد: قیمت نهایی هنوز استخراج نشده است. کمیته نرخ‌گذاری تشکیل شده تا آخرین نرخ‌ها را استخراج کند و در روز‌های آینده قیمت نهایی حج اعلام خواهد شد. البته قیمت گروه‌ها واحد نیست، ما در حج امسال پنج گروه داریم که هزینه‌های هر یک متفاوت است.

رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به سؤالی درباره نرخ ارز تخصیصی برای تبدیل هزینه‌های حج گفت: نرخ ارز بر اساس مصوب هیئت دولت ۲۸۵۰۰ تومان تخصیص داده شده است که هزینه ارزی حج بر این اساس محاسبه می‌شود. نرخ ارز تخصیصی به حج نزدیک به ۱۵ درصد زیر قیمت بازار است که از دولت به همین خاطر تشکر می‌کنیم.

حسینی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره هزینه ارزی حج که پیش‌تر حدود چهار هزار دلار اعلام شده بود، اظهار کرد: ۵۰ تا ۵۵ درصد هزینه حج هر زائر به اسکان مربوط است و چون این هزینه هنوز دقیق و کامل تعیین نشده است. مذاکرات شفاهی با هتل‌ها انجام شده است و هتل‌های زیادی برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و بعد از مذاکره و اجاره هتل‌ها هزینه دقیق حج را می‌توان اعلام کرد.

او درباره محدودیت‌های حج، اظهار کرد: محدودیت‌های سنی برداشته شده و درباره محدودیت واکسن که روز‌های گذشته خبر آن اعلام شد، عربستان هنوز به ایران در این‌باره اعلامی نداشته است.

حسینی همچنین گفت: از ۸۷ هزار نفر سهمیه حج ایران، ۳۷ هزار نفر در اولویت هستند که شامل افرادی می‌شود که سال ۹۹ هزینه حج را پرداخت کرده و به خاطر کرونا از این سفر باز مانده‌اند. درباره الزام سفر این دسته افراد، ما از آن‌ها خواهش می‌کنیم امسال مشرف شوند، اما اگر عذری داشتند هزینه و اولویت آن‌ها محفوظ است.

او اضافه کرد: اولویت دوم، سپرده‌گذاران سال ۸۵ هستند که اگر آن‌ها هم برای ثبت‌نام در کاروان مراجعه نکردند، سپرده‌گذاران سال ۸۶ فرا می‌خوانیم که شامل اولویت‌های فروردین سال ۸۶ می‌شود و اگر آن‌ها هم مراجعه نکنند، سراغ اولویت‌های دیگر می‌رویم.

حسینی درباره پرداخت هزینه مابه‌تفاوت افرادی که سال ۹۹ هزینه ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: امسال هنوز نمی‌دانیم عربستان بابت خدمات چقدر هزینه دریافت می‌کند، اگر آن هزینه افزایش نیابد، این افراد با همان هزینه قبلی اعزام می‌شوند، اما اگر هزینه خدمات در عربستان افزایش پیدا کند، مابه‌تفاوت آن را از زائران می‌گیریم.

او درباره کاهش مدت سفر حج بیان کرد: کاهش این مدت تابع مؤلفه پرواز است که به دلیل تحریم‌ها ناچاریم از ظرفیت داخلی و هواپیمای خودمان استفاده کنیم که زمان سفر حج را طولانی می‌کند، اما اگر هواپیمای بزرگ در اختیار داشته باشیم مدت سفر حج به کمتر از ۳۰ روز کاهش می‌یابد. اگر سازمان هواپیمایی بتواند هواپیما‌های کشور‌های دیگر را اجاره کند و غربی‌ها هم اذیت نکنند، مدت زمان سفر حج را کاهش می‌دهیم.

رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه به مذاکره درباره دیه شهدای منا اشاره کرد و گفت: آن‌ها معتقدند منا حادثه طبیعی بوده و آن‌ها به هیچ کشوری دیه نداده‌اند، ولی ما درخواستمان را کتبی و شفاهی مطرح کردیم.

او ادامه داد: استفاده از فرودگاه سوم نیز در مذاکرات با عربستان مطرح شده است. ایران قبلاً فقط از دو فرودگاه استفاده می‌کرد و فرودگاه طایف پیشنهاد شد که نظر مثبتشان (عربستان) را اعلام کردند.

حسینی همچنین از تفاهم با عربستان درباره رفع مشکلات راه‌اندازی کلینیک‌های ایرانی و انتقال داروی ایرانی در زمان حج خبر داد.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: بخش زیادی از زائران امسال با قطار سریع‌السیر از مکه به مدینه انتقال داده می‌شوند که قیمت پایین‌تری دارد. این اقدام برای نخستین بار صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: یک اقدام تحولی دیگر که پیگیر هستیم بخشی از پخت غذا برای زائران در هتل‌ها انجام شود، در این صورت کیفیت غذا افزایش می‌یابد. این اقدام در کاهش سرانه کارگزاران اعزامی و هزینه سفر تأثیر دارد.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: کیفیت غذا را در حج ۱۴۰۲ ایده‌آل در نظر گرفته‌ایم.

حسینی همچنین گفت: بسیاری از زوجین تمایل دارند هنگام حج کنار هم باشند، در حالی که سال‌های گذشته اتاق مشترک برای زوجین نداشتیم، اما امسال به بخشی از کاروان‌ها اتاق زوجین تخصیص می‌دهیم. اگر امسال تقاضا زیاد باشد سال‌های بعد این سهمیه افزایش می‌یابد. البته این اقدام سبب افزایش هزینه می‌شود. برای همین امسال سهمیه کمتری در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان حج و زیارت سپس به تدابیری که برای منا پیش‌بینی شده است، اشاره کرد و افزود: اینترنت اختصاصی برای زائران ایرانی در منا قرار است امسال تامین شود.

او ادامه داد: یکی از نگرانی‌ها در سال‌های قبل برای افراد مسن، گم شدن در منا بود که به همین منظور اپلیکیشنی طراحی شده و امیدوارم قبل از اعزام آماده استفاده شود.

حسینی گفت: صرفه‌جویی در هزینه هتل‌ها یکی از تدابیر حج آینده است که هتل‌های جدیدی شناسایی شده که قیمت مناسبی دارد و بخشی از زائران را با هدف کاهش هزینه‌ها در آنجا استقرار می‌دهیم.

معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دغدغه‌هایی که درباره سهمیه کارگزاران مطرح شده است، گفت: کاهش سرانه این سهمیه پیگیری می‌شود که در این صورت هزار نفر به سهمیه زائران اضافه می‌شود.

به گفته او، سرانه کارگزاران ۶.۴ درصد کل سهمیه حج بوده است که بنا داریم این سهمیه را به ۵ درصد برسانیم.

حسینی گفت: در روز‌های آینده بر اساس‌نامه‌ای که برای رئیس‌جمهور فرستاده شده است شورای عالی حج برگزار می‌شود و تمام نهاد‌های درگیر حضور می‌یابند و وظایف آن‌ها تأکید می‌شود. در همین رابطه کتابی با عنوان فرایند‌های حج و عمره که نقشه راه است، منتشر شده است که وظایف هر یک از دستگاه‌ها را نیز مشخص می‌کند.

رئیس سازمان حج و زیارت درباره زمان ثبت‌نام، گفت: ثبت‌نام در کاروان‌های حج که قرار بود ۳۰ دی‌ماه انجام شود به خاطر شرایط کنکور ملغی شد و مناسبت معنوی دیگری را پیدا می‌کنیم که در روزه‌های آینده اعلام خواهد شد.

حسینی همچنین درباره برقراری عمره گفت: مهم‌ترین مسئله عمره بازگشایی سفارتخانه‌ها و حمایت کنسولی است که تا اتفاق نیفتد نمی‌توان عمره را برگزار کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چشم هوشمند ربات‌های جراح و تشخیص مرز تومور سرطانی در صدم ثانیه
پیوند موتورهای انرژی اسفناج به بدن حیوانات!
ایمپلنت نرمی که با رگ‌های شما «نفس» می‌کشد!
گالانت: اهداف راهبردی علیه ایران محقق نشد
پاکستان برای میانجیگری صلح به تهران آمد
حماس: در صورت شکست مذاکرات گزینه‌های آماده داریم
رویترز: دیپلماسی تند ترامپ در برابر ایران به بن‌بست رسید
گزارش شبکه 12 اسرائیل از سرکوب مخالفان در بحرین
الیکا عبدالرزاقی مجری «کودک شو» شد
خودداری آمریکا از تمدید معافیت خرید نفت روسیه
شکست ماموریت چین؛ ترامپ و کابوس جنگی که تمام نمی‌شود
حقوق بشر برای دشمنان، مصونیت برای متحدان
لفاظی‌های جدید ترامپ در اوج انزوای جهانی و شکست در میدان
قالیباف: مقاومت 70 روزه ملت ایران تحول جهان را سرعت بخشید
هلاکت یک افسر صهیونیست در حمله حزب‌الله
سایه سنگین ناامنی بر مدارس نیجریه/ ربایش ده‌ها کودک
اعتراف تلخ بورل: اتحادیه اروپا برای جهان امروز طراحی نشده است
پایان تعطیلات اجباری بازار سهام + زمان بازگشایی
فشار بی‌سابقه سیاسی بر کاخ سفید همزمان با جهش قیمت بنزین
«هرمز سیف» وارد میدان شد/ مدیریت هوشمند قدیمی‌ترین آبراه جهان با بیمه ایرانی
طرح آمریکا برای «نیابتی کردن» جنگ در جزایر ایرانی
تجاوز هوایی به «قانون النهر» قربانی گرفت
تظاهرات ضد جنگ در لندن با محوریت حمایت از ایران
آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از اول خرداد+ اعلام مهلت نهایی
وداع تلخ با بازیگر نمایش «فردریک»/ صحنه در سوگ بهناز نازی نشست
فرصت‌سوزی تاریخی جمهوری‌خواهان؛ بازنده بزرگِ جنگِ ترامپ علیه ایران
نفت 150 دلاری کابوس وزیر انرژی آمریکا
وقوع زلزله 4.5 ریشتری حوالی گلوگاه/کانون لرزش کجا بود؟
پایان باشکوه باواریایی‌ها با هت‌تریک یازدهم هری کین
فهرست نهایی تیم ملی/ قلعه‌نویی 30 یوز را انتخاب کرد
تسهیلات میلیاردی برای احیای بازار جنت/ واریز 50 میلیون تومان کمک بلاعوض تا فردا صبح
توافق صلح لبنان با اسرائیل، توافقی جنجالی تر از سال 1983
20 جام، 10 سال، یک پپ!
بتن‌ریزی واحد دوم نیروگاه هسته‌ای بوشهر زیر سایه امنیت
هماهنگی مسکو و پکن برای دفاع از ایران در تنگه هرمز
بحران در عدن، بازداشت‌ در سایه اختلافات امارات و عربستان
زلزله در صندوق‌های درآمد ثابت، کوچ به سمت املاک و طلا
سقوط برج ترامپ زیر سایه جنگ ایران
برگ‌های برنده ایران در صورت ازسرگیری جنگ با آمریکا
سید صولت مرتضوی :در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
اشاره رئیس‌جمهور به کهن‌سال‌ترین موجود زنده آسیا که ریشه در خاک ایران دارد
محمدمهدی اسماعیلی:در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
سپهر خلجی : در نشست خبری گرامیداشت دومین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی
قدرت نامتقارن، لایه رسوخ‌ناپذیر دفاعی ایران در برابر حملات
سقوط آزاد اوراق قرضه از واشنگتن تا توکیو
فراخوان عارف برای مدیریت بی‌ساعت در صنایع/ساعت‌ها را از مچ باز کنید
سقوط آزاد بودجه مدارس آمریکا در چاه نفت
بسته خبری دولت از وام 75 میلیونی تا هوش مصنوعی و تنظیم بازار مرغ
ناگاتومو اولین 5 ستاره تاریخ فوتبال آسیا!
توافق بزرگ پکن و واشنگتن برای خرید 750 هواپیما