×
اقتصادی
شناسه خبر : 125418
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/10/26 ساعت 23:18
وقفه‌ای در تولید گاز نداریم

وزیر نفت:

وقفه‌ای در تولید گاز نداریم

وزیر نفت گفت: تولید حداکثری گاز در دست انجام است و وقفه‌ای در تولید ایجاد نشده؛ به گونه‌ای که از 23 میلیون مشترک، تنها 17 هزار مشترک قطعی گاز داشته اند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: جواد اوجی، وزیر نفت در بخش خبری ۲۱ امشب (دوشنبه ۲۶ دی) در خصوص وضعیت گازرسانی در کشور گفت: در شهریور ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۵۰ میلیون متر مکعب  ناترازی گاز در روز داشتیم. در زمستان سال ۹۹ قطعی برق و گاز داشتیم. وزارت نفت دولت سیزدهم  به صورت جهادی اقدامات کوتاه مدتی داشت و قطعی گاز در زمستان ۱۴۰۰ نداشتیم.

او ادامه داد: امسال هم تولید حداکثری گاز از میادین جدید و پارس جنوبی، تعمیرات تجهیزات و تاسیسات بالادست و پایین دست و تقویت خطوط انتقال گاز را انجام دادیم تا تولید حداکثری در زمستان داشته باشیم.

وزیر نفت با بیان اینکه با اقدامات خوبی که انجام شد، ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها  و صنایع به سطح مطلوبی رسید یادآور شد: مشوق‌های خوبی برای مشترکان خوش مصرف و تنبیهی برای مشترکان پر مصرف اجرایی کردیم. طی این مدت در حوزه بهینه سازی موتورخانه‌های اداری و خانگی و گازسوز کردن خودرو‌های عمومی اقداماتی انجام شد.

وزیر نفت در خصوص اتفاقات چند روز اخیر تصریح کرد: سرمای کم سابقه‌ای داشتیم؛ بیش از ۲۰ استان دمای منهای ۱۵ درجه داشتند به این دلیل مصارف بالای گاز رقم خورد که در برخی روز‌ها مصرف گاز ۱۵۰ میلیون مترمکعب بیشتر از سال قبل بود.

او خاطرنشان کرد: همچنین قطع گاز سوآپ ترکمنستان را داشتیم که به علت سرمای فراگیر در کشور خودشان و مشکل خطوط انتقال گاز صادرات گاز آن‌ها قطع شد.

وزیر نفت گفت: ما بزرگترین شبکه گازرسانی در دنیا را داریم، ۴۸۰ هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز در کشور است. ضریب گازرسانی به شهر‌ها ۹۵ درصد و به روستا‌ها بالای ۸۵ درصد است.

او افزود: به دلیل طولانی بودن خطوط انتقال، در سرشاخه‌ها ضعف داریم که بخشی را تقویت کردیم و بخشی هم مطالعات بیشتری می‌طلبد و در بلندمدت انجام می‌شود.

اوجی تاکید کرد: سرمای زیاد، مصرف بالا و قطع صادرات گاز ترکمنستان منجر شد تا در جنوب خراسان رضوی افت فشار شدید گاز رخ بدهد و  در تربت جام ۱۷ هزار مشترک قطعی گاز داشتند.

او بیان کرد: البته غافلگیر نشدیم و  اقداماتی از قبل انجام داده بودیم.  آرایش شبکه گاز را تغییر دادیم، ایستگاه‌های تقویت فشار را به مدار آوردیم و  مصرف را مدیریت کردیم. محدودیت مصارف در صنایع داشتیم از طرفی مردم هم همکاری کردند و تعطیلی هم تاثیر داشت.

اوجی توضیح داد: سوخت مایع از قبل ذخیره کرده بودیم. تامین کپسول ال پی جی، بخاری برقی و گازی از ماه پیش انجام داده بودیم. تعطیلی مدارس و ادارات هم به تقویت خطوط انتقال شبکه کمک کرد.

وزیر نفت با بیان اینکه از مردم بابت همکاری در مدیریت مصرف تشکر و  از مردم شمال شرق کشور  بابت قطعی گاز عذرخواهی می‌کنم، در خصوص اقدامات بلند مدت برای تقویت شبکه گاز کشور اظهار داشت:  افزایش تولید گاز از میادین جدید و تکمیل فاز‌های پارس جنوبی و ذخیره سازی گاز را در دستور کار داریم.

او افزود: تقویت خط لوله گاز منطقه تربت جام کمتر از یک سال انجام می‌شود تا سال دیگر دچار مشکل نشوند. در بحث بهینه سازی، دولت برنامه‌های خوبی دارد و راهکار‌هایی در بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم  آورده شده است.

وزیر نفت با تأکید بر اینکه با کمک مردم مصرف را کنترل می‌کنیم شدت مصرف گاز در کشور ۲.۵ برابر میانگین جهانی است ما آن را کنترل می‌کنیم گفت: در این مدت وقفه‌ای در تولید گاز نداشتیم. قبلا رکورد ۷۰۵ میلیون متر مکعبی تحویل گاز به شبکه را داشتیم که امروز ۹۸۰ میلیون متر مکعب گاز به شبکه تحویل شد. تولید گاز پارس جنوبی به ۸۸۰ میلیون متر مکعب رسیده است.

او افزود: ۲۳ میلیون مشترک گاز داریم که در این مدت تنها ۱۷ هزار مشترک قطعی گاز داشتند و البته این میزان هم نباید قطعی گاز داشته باشیم. قبض گاز و برق در مناطقی که مشکل افت فشار و قطعی گاز داشتند در دی ماه رایگان است و شرکت ملی گاز هزینه آن را متقبل می‌شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد
سناتور آمریکایی: جنگ با ایران هدر دادن روزانه یک میلیارد دلار است
واشنگتن به دنبال طرح صلح سه‌جانبه میان لبنان، سوریه و اسرائیل
درگیری ایران جهانی می‌شود
تا زمان شکست ترامپ، ایران به مبارزه ادامه می‌دهد
هزینه مراکز روزانه، نگهداری فرزندان بهزیستی واریز شد
سردار شکارچی: آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند