×
اقتصادی
شناسه خبر : 125382
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/10/26 ساعت 16:20
کمبود و افزایش قیمت کالاها در بازارهای جهانی ادامه خواهد داشت

کمبود و افزایش قیمت کالاها در بازارهای جهانی ادامه خواهد داشت

بسیاری از کالاهای اصلی احتمالاً در سال 2023 در عرضه محدود باقی خواهند ماند، به این معنی که فشار قیمت‌ها ادامه دارد. در سطح بین‌المللی، نیاز به یک توافق فوری تامین کود برای به حداقل رساندن اختلالات، اولویت دادن به دسترسی برای جوامع آسیب پذیر در کشورهای در حال توسعه وجود دارد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: تأثیر کلی تورم، جنگ و آب‌وهوای شدید این بوده است که دسترسی بسیاری از مردم در سراسر جهان به غذا محدود شده است. دولت ها باید در نظر بگیرند که چگونه از مصرف کنندگان حمایت کنند و همچنین به کشاورزان کمک کنند تا آنچه را که تولید می‌کنند به حداکثر برسانند.

شاخص قیمت موادغذایی سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) اندکی پس از حمله روسیه به اوکراین، به بالاترین سطح ثبت شده خود رسید و قیمت مصرف‌کننده را در سراسر جهان افزایش داد. به عنوان مثال، در بریتانیا، قیمت بسیاری از اقلام روزمره بسیار پیش از تورم افزایش یافت، نان و تخم مرغ هر دو در سال منتهی به دسامبر ۱۸ درصد و شیر ۳۰ درصد افزایش یافتند.

چنین افزایش‌هایی امنیت غذایی را به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط که به شدت به اوکراین و روسیه برای غلات و روغن‌های گیاهی متکی هستند، تهدید می‌کند که شامل بسیاری از کشورهای آفریقایی و آسیایی می‌شود که ۹۵ درصد از صادرات گندم اوکراین در سال ۲۰۲۱ (تقریبا یک دهم عرضه جهانی) را به خود اختصاص دادند.

شما نمی‌توانید به غذا جدا از شیوع بیماری کووید توجه کنید. هنگامی که جهان بازگشایی شد و تقاضا شروع به افزایش کرد، قیمت موادغذایی و انرژی نیز افزایش یافت. این امر مردم را به ویژه در برابر رویدادهای اوکراین آسیب‌پذیر کرد. هنگامی که جنگ آغاز شد، تورم قیمت موادغذایی به اوج خود رسید زیرا بازارها در مورد اینکه آیا تولید و صادرات ضربه می‌خورد و زنجیره‌های تامین جهانی چگونه تطبیق خواهند یافت نامطمئن بودند.

به طور کلی، صادرات غلات اوکراین در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰ درصد سالانه کاهش یافت. روسیه صادرکننده بزرگ‌تر گندم نسبت به اوکراین است و حدود ۱۵ درصد تقاضای جهانی را تامین می‌کند و مشکلات این دو کشور، دسترسی به بسیاری از کشورها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. کشورهایی که به شدت به غلات اوکراینی و روسی متکی هستند مجبور شده‌اند از جای دیگری خرید کنند. به عنوان مثال، یمن و مصر غلات بیشتری از هند و اتحادیه اروپا وارد کرده‌اند و قیمت‌هایی بالاتر از حد معمول دارند.

چندین فشار اضافی بر کشاورزان، عرضه جهانی غذا را بیشتر تحت فشار قرار داده است. قیمت کود در دو سال گذشته افزایش یافته است. روسیه، یک تامین‌کننده مهم جهانی، برای مصارف داخلی ذخیره می‌کند. در جاهای دیگر، افزایش قیمت انرژی تولید را تحت فشار قرار داده است.

در بریتانیا، بزرگ‌ترین کارخانه کود نیتروژن تولید را در طول سال ۲۰۲۲ به حالت تعلیق درآورد. میانگین قیمت کود برای کشاورزان بریتانیا اکنون ۱۸ درصد بیشتر از زمستان قبل از حمله اوکراین و ۶۶ درصد بیشتر از دو سال پیش است.

آب وهوای شدید در تابستان ۲۰۲۲ از جمله موج گرما و خشکسالی در شمال اروپا، آمریکا و چین، سیل در پاکستان و خشکسالی در آرژانتین از دیگر مشکلات بود.

آبیاری در مناطقی که به آن وابسته هستند سخت‌تر شده است، در حالی که در اروپا شرایط خشکسالی باعث کاهش عرضه محصولات کشاورزی برای خوراک دام و برداشت علف شده و در نتیجه قیمت گوشت و سبزیجات هر دو افزایش یافته است.

طبق برنامه جهانی غذای سازمان ملل، تأثیر کلی تورم، جنگ و آب‌وهوای شدید این بوده است که دسترسی بسیاری از مردم در سراسر جهان به غذا محدود شده است. از زمان آغاز جنگ، تعداد افرادی که با ناامنی شدید غذایی روبرو هستند، ۲۰ درصد افزایش یافته است.

تخمین زده می‌شود که سطح محصولات کشت شده در اوکراین برای سال پیش رو، ۱۷ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یابد. کشاورزان در کشورهای دیگر گندم و ذرت بیشتری برای جبران آن می‌کارند، اگرچه عرضه کلی با هزینه‌های کشاورزی بالاتر و آب‌وهوای شدید احتمالاً بیشتر تحت فشار خواهد بود.

بر اساس گزارش ویفروم، قیمت کود احتمالاً بالا خواهد ماند زیرا عرضه همچنان محدود است. کشاورزان در کشورهای ثروتمندتر ممکن است به استفاده از مقادیر نرمال برای محصولات خود ادامه دهند، مانند دوره های قبلی افزایش قیمت ها اما در کشورهای فقیرتر ممکن است آنها را کاهش دهند و بازده و کیفیت را تهدید کنند و جوامع خرده مالک را در معرض ناامنی غذایی بیشتر قرار دهند.

در مجموع، بسیاری از کالاهای اصلی احتمالاً در سال ۲۰۲۳ در عرضه محدود باقی خواهند ماند، به این معنی که فشار قیمت‌ها ادامه دارد. در سطح بین‌المللی، نیاز به یک توافق فوری تامین کود برای به حداقل رساندن اختلالات، اولویت دادن به دسترسی برای جوامع آسیب پذیر در کشورهای در حال توسعه وجود دارد. در طولانی‌مدت، کشاورزی باید وابستگی خود به کودها را با توسعه شیوه های کشاورزی که چرخه مواد مغذی را بهینه می‌کند، کاهش دهد.


نورنیوز
کلید واژگان
بازار جهانیکالا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
فرمانده ارشد القسام ترور شد/حماس ترور را تایید کرد
نتانیاهو حمله به یهودیان در استرالیا را محکوم کرد
آمار نماینده تهران درباره زندانیان مهریه نادرست است
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری از سه‌شنبه
جدول لیگ ایران فوتبال در پایان مسابقات امروز
پایان بازی؛ پرسپولیس(1) - آلومینیوم (0)/پرسپولیس به صدر برگشت+ فیلم گل اول
X
آگهی تبلیغاتی