×
فرهنگی
شناسه خبر : 125365
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/10/26 ساعت 13:02
آزادی حدود 4 هزار زندانی واجد شرایط طی یک ماه اخیر

رئیس قوه قضائیه اعلام کرد؛

آزادی حدود 4 هزار زندانی واجد شرایط طی یک ماه اخیر

رئیس قوه قضائیه گفت: طی یک ماه اخیر جمعاً حدود 4 هزار زندانی واجد شرایط با آزادی مشروط یا سایر ارفاقات قانونی، از زندان آزاد شده‌اند.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۲۶ دی) طی سخنانی در شورای‌ عالی قوه قضائیه، ضمن اشاره به حدیث «اللهم قَوِّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارِحی وَاشدُد عَلَی العَزیمَةِ جَوانِحی»، اظهار کرد: یکی از مصادیق آشکار خدمت به خداوند، خدمت به بندگان خداوند است؛ مردم صبور و متدیّن ایران اسلامی حقیقتاً برای کشور و نظام سنگ تمام گذاشته‌اند، لذا ما مسئولان نیز موظف و مکلف هستیم نهایت وسع و تلاش‌مان را برای خدمت به این مردم بکار ببندیم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به افزایش برودت هوا طی روزهای اخیر در منطقه و مضایقی که بعضاً بدین واسطه ایجاد شده و صرفاً اختصاص به کشور ما نیز ندارد، گفت: ضروری است در این روزها با توجه به افزایش برودت هوا به توصیه‌های مسئولین حوزه انرژی و گاز کشور، بیشتر گوش فرا دهیم و در صرفه‌جویی کوشا باشیم و نهایت کمک و مساعدت را به دولت داشته باشیم؛ دولتمردان نیز همچون همیشه، تدبیر و تلاش بیشتری را مصروف دارند، تا مردم در این زمستان، کمتر در زحمت باشند و دچار آسیب شوند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به ارفاقات قانونی که به مناسب میلاد باسعادت حضرت زهرا(س) شامل حال بانوان محکوم شد، اظهار کرد: با کار فشرده و قابل تقدیری که از سوی همکاران در ستاد و دادگستری‌های سراسر کشور صورت گرفت، به مناسبت میلاد پر خیر و برکت حضرت صدیقه طاهره (س) بالغ بر ۹۷۵ نفر از محکومین با آزادی مشروط یا سایر ارفاقات قانونی، از نعمت آزادی بهره‌مند شدند و حدود ۶ هزار نفر زندانی در سراسر کشور نیز به مرخصی اعزام شدند.

رئیس عدلیه تصریح کرد: این اعمال ارفاقات قانونی در قبال زنان زندانی و محکوم، به استثنای ارفاقاتی است که دو هفته پیش به مناسبت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، شامل حال قریب به ۳ هزار نفر زندانی واجد شرایط در سراسر کشور شد.

قاضی‌القضات تصریح کرد: طی یک ماه اخیر به مناسبت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم و میلاد باسعادت بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) جمعاً حدود ۴ هزار زندانی واجد شرایط با آزادی مشروط یا سایر ارفاقات قانونی، از زندان آزاد شده‌اند؛ طبیعتاً این زندانیان در زمره افرادی بودند که با بررسی‌های انجام شده، مشخص گردید حضورشان در بیرون از زندان واجد ضرر نیست.

رئیس قوه قضائیه در این اثنا به تمام زندانیان و محکومانی که مشمول آزادی مشروط شده یا از سایر ارفاقات قانونی بهره‌مند شده‌ و یا به مرخصی اعزام شده‌اند و همچنین به خانواده‌های آنها، توصیه کرد و تنبّه داد در ایام آزادی و حضور در جامعه مراقبت کنند که مجدد در مسیر خطا و ارتکاب جرم قرار نگیرند چرا که در اینصورت علاوه بر اینکه برای خودشان مجازات سخت‌تر و سنگین‌تری در پیش است، سبب می‌شوند بعداً نشود دیگران را مشمول ارفاق کرد و فضای اجتماعی هم به گونه‌ای می‌گردد که مردم ناراحت می‌شوند.

رئیس دستگاه قضا افزود: بالعکس، چنانچه مردم و جامعه احساس کردند که محکوم و زندانی مشمول ارفاق قرارگرفته، به زندگی عادی خود بازگشته و دیگر مسیر ارتکاب جرم را طی نمی‌کند، چنین امری، هم برای جوّ روانی جامعه مناسب است و هم حائز آثار تربیتی است و هم آنکه برای خود فرد آزاد شده و خانواده او، مفید و سودمند خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز با اشاره به آمار صلح و سازش در پرونده‌های قصاص بیان کرد: طی ۹ ماهه سال جاری، با تلاش‌های مستمر و قابل تقدیر همکاران در دادگستری‌ها و شوراهای حل اختلاف و کمک خیرین و همچنین عنایت و گذشتی که اولیای دم داشتند، بالغ بر ۳۱۰ محکوم به قصاص، بخشیده شده و به زندگی بازگشتند. 

رئیس قوه قضائیه همچنین در نشست امروز با اشاره به سالروز فرار پهلوی دوم از کشور و فهرست خباثت‌ها و خیانت‌های این فرد و پدرش علیه مردم و کشور ایران، بیان داشت: پهلوی اول و دوم به سبب آنکه متصل به خداوند نبودند و خودفروختگی و وابستگی‌ به اجانب و بیگانگان به‌ویژه آمریکا و انگلیس داشتند، ظلم‌های فراوانی را به مردم و کشور ایران روا داشتند و عزت و شرف مردم ما را خدشه دار کردند و زمینه به یغما رفتن اموال مردم و ثروت ملی را پدید آوردند.

رئیس دستگاه قضا با گرامیداشت ۲۷ دی، سالروز شهادت شهید نواب صفوی و یارانش، گفت: در مقابل پهلوی که وابسته و ظالم بودند، شخصیتی همچون شهید نواب صفوی و یارانش قرار داشتند که در راه خداوند ایستادگی کرد و در برابر ظلم قیام نمود و نامش برای همیشه در تاریخ می‌درخشد.


مرکز رسانه قوه قضائیه
نظرات

آخرین اخبار
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید
جزئیات توافق جدید ایران و ارمنستان؛ توسعه نوردوز در دستور کار قرار گرفت
خون‌هایی که هندسه روایت جهان را تغییر داد
درخواست هلال احمر برای همکاری و کمک مردم به پیشگیری از گرمازدگی در تجمعات
سعید اخباری : با دست خالی برای سهمیه آسیا می‌جنگیم
سهمیه بازیکنان خارجی لیگ برتر نصف شد؛ شوک بزرگ به استقلال، پرسپولیس و تراکتور
قیمت نقره امروز یکشنبه 7 تیر 1405 + جدول
سقوط مرگبار بالگرد آرامکو در عربستان؛ همه سرنشینان کشته شدند
نورویدئو | لبنان؛ میان توافق ادعایی، امنیت وعده داده شده و معادله خلع سلاح
جزئیات طرح جدید غذای دانشجویی؛ راه‌اندازی رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها
اقتصاد ایران پس از تفاهم؛ فرصتی برای اصلاح خطاهای گذشته
نوراینفو | شرایط ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی
کنایه زلاتان به دیدار اتریش و الجزایر: نمی‌دانم از حذف ایران متاسف باشم یا نه
جزئیات تازه از آخرین ساعات زندگی دکتر کمال خرازی ؛ در بیمارستان چه گذشت؟
شرکت‌کنندگان مراسم تشییع رهبر شهید بیمه می شوند
اعلام جزئیات خدمات اتوبوسرانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
نوراینفو | آمار عجیب از رشد مصرف دخانیات در ایران
دادگستری نوشهر: اموال ساعدی‌نیا توقیف و حساب‌های بانکی وی مسدود شد
حضرتی: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام ملی خواهد بود
دیدار پزشکیان با خانواده شهیدان خطیب و موسوی
سفر عراقچی؛ پیام آشکار ایران برای معادلات امنیتی منطقه چیست؟