×
اقتصادی
شناسه خبر : 125328
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/10/25 ساعت 17:09
جزئیات وصول درآمد‌های بودجه 1401/ درآمد نفت 366 درصد و مالیات 60 درصد رشد کرد

جزئیات وصول درآمد‌های بودجه 1401/ درآمد نفت 366 درصد و مالیات 60 درصد رشد کرد

در 9 ماهه امسال 917 هزار میلیارد تومان به حساب خزانه واریز شد که این رقم نسبت 9 ماهه سال گذشته 63 درصد افزایش نشان می‌دهد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: بررسی آمار و ارقام خزانه‌اری کل کشور نشان می‌دهد میزان وصولی درآمد‌های در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۶۳ درصد افزایش یافته و از ۵۶۳ هزار میلیارد تومان به ۹۱۷ هزار میلیارد تومان رسیده است.

همچنین میزان تحقق درآمد‌های پیش بینی شده برای ۹ ماهه بودجه سال ۱۴۰۱ به میزان ۸۸ درصد بوده در حالی که در ۸ ماهه امسال میزان تحقق پیش بینی ۸ ماهه بودجه ۸۰.۵ درصد بوده است؛ بنابراین این نسبت در مقایسه با ماه قبل ۷.۵ درصد ارتقاء یافته است.

بازپرداخت تنخواه بودجه به بانک مرکزی سه ماه قبل از اتمام سال

مصارف بودجه در ۹ ماهه امسال هم ۹۴۴ هزار میلیارد تومان بوده که با استفاده از منابع موضوع ماده ۱۲۵ قانون محاسبات عمومی (ماده ۱۲۵- خزانه مجاز است برای رفع احتیاجات خود از موجودی حساب‌های اختصاصی از جمله حساب تمرکز درآمد شرکت‌های دولتی و سپرده موقتاً استفاده نماید مشروط بر این که بلافاصله پس از درخواست سازمان ذیربط وجوه استفاده شده را مسترد دارد.) به میزان ۲۶ هزار میلیارد تومان، کل منابع و مصارف بودجه تراز شده است.

میزان بدهی دولت به بانک مرکزی بابت استفاده از تنخواه گردان بودجه نزدیک به صفر بوده که این اتفاق برای اولین بار در چند دهه اخیر رخ داده است.

تحقق ۱۰۲ درصد درآمد‌های مالیاتی

بررسی جزئیات درآمدی بودجه نشان می‌دهد، در ۹ ماه امسال درآمد‌های مالیاتی کشور با ۶۰ درصد افزایش به ۳۴۸ هزار میلیارد تومان رسیده که بیانگر تحقق ۱۰۲ درصدی پیش بینی بودجه برای ۹ ماهه سال جاری است. درآمد عوارض گمرکی ۳۰ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰۱ درصد رشد داشته است.

رشد ۳۶۶ درصدی درآمد‌های نفت و گاز

درآمد حاصل از فروش نفت و گاز در ۹ ماهه امسال قابل توجه بوده به طوری که میزان واریزی درآمد‌های نفتی به خزانه نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۶۶ درصد رشد داشته است. این رشد ۳۶۶ درصدی در شرایطی محقق شده که سهم صندوق توسعه ملی از درآمد‌های نفتی از ۲۰ درصد در سال گذشته به ۳۰ درصد در سال جاری افزایش یافته است.

همچنین دولت از محل فروش و انواع اوراق مالی اسلامی ۱۴۸ هزار میلیارد تومان درآمد به دست آورده که بیانگر تحقق ۱۱۲ درصد از پیش بینی ۹ ماهه بودجه است.

 رشد ۲۴.۵ برابری درآمد فروش سهام شرکت‌های دولتی

در ۹ ماهه امسال درآمد حاصل از فروش سهام و سایر واگذاری‌ها ۳۲ هزار و ۹۱۴ میلیارد تومان بود در حالی که دولت در ۹ ماهه سال گذشته از این محل فقط هزار و ۲۸۸ میلیارد تومان درآمد به دست آورده بود؛ بنابراین در ۹ ماه امسال وصول درآمد از این محل ۲۴.۵ برابر مدت مشابه سال گذشته است.

تامین ۹۱ درصد هزینه‌های جاری کشور

در بخش هزینه‌ها، در ۹ ماهه امسال ۶۸۵ هزار میلیارد تومان صرف پرداخت هزینه‌های جاری کشور شده که نسبت به رقم مصوب بودجه برای ۹ ماهه امسال، ۹۱ درصد تحقق داشته و میزان پرداخت هزینه‌های جاری در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۴ درصد رشد کرده است.

سیر صعودی تامین اعتبارات عمرانی

در بخش بودجه عمرانی، در ۹ ماهه امسال ۸۳ هزار میلیارد تومان پرداخت‌های عمرانی داشته ایم که معادل ۴۳ درصد رقم مصوب بودجه برای ۹ ماهه امسال است. با این حال میزان پرداخت‌های عمرانی ۱۵ درصد از مدت مشابه سال گذشته بیشتر بوده است. در سال مالی ۱۴۰۰ در مجموع ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی اختصاص یافت و با توجه به این رقم، به نظر می‌رسد تا پایان سال ۱۴۰۱ و افزایش تحقق درآمد‌های دولت کل ۲۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی پیش بینی شده در بودجه امسال تامین شود.

باتوجه به افزایش درآمد‌های غیرنفتی و درآمد‌های حاصل از فروش نفت و گاز و همچنین اختصاص ۱۰ درصد از سهم ۴۰ درصدی صندوق توسعه ملی به دولت برای تزریق به طرح‌های مهم عمرانی، پیش بینی می‌شود رقم مصوب بودجه سال ۱۴۰۱ برای حوزه عمرانی محقق شود.

از محل تغییر سهم صندوق توسعه ملی از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد با درخواست رئیس جمهور و موافقت رهبر انقلاب، تاکنون ۲۸ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی اختصاص یافته است.

 افزایش احتمال تحقق ۱۰۰ درصدی درآمد‌های پیش بینی شده در بودجه ۱۴۰۱

این ارقام بیانگر بهبود درآمد‌های دولت و کاهش قابل توجه کسری بودجه است. روند تحقق درآمد‌های دولت نشان می‌دهد که به امید خدا ۱۰۰ درصد درآمد‌های پیش بینی شده در بودجه سال ۱۴۰۱ تا پایان سال جاری محقق خواهد شد؛ بنابراین دولت در سال ۱۴۰۱ با انضباط مالی و مدیریت منابع و مصارف، امسال را بدون کسری بودجه سپری خواهد کرد یکی از نشانه‌های این مدعا تسویه تنخواه دریافتی از بانک مرکزی سه ماه مانده به پایان سال است. براساس گزارش خزانه داری استفاده از تنخواه گردان تا در پایان آذر ماه به صفر رسیده است.


ایبنا
کلید واژگان
مالیاتبودجه 1402
نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین