×
اقتصادی
شناسه خبر : 125323
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/10/25 ساعت 15:10
رویترز: ایران بدون احیای برجام به بالاترین حد صادرات نفت رسید

رویترز: ایران بدون احیای برجام به بالاترین حد صادرات نفت رسید

صادرات نفت ایران در 2 ماه آخر سال 2022 به بالاترین حد خود رسیده و با وجود تحریم‌های ایالات متحده، ایران سال 2023 را با صادرات محموله‌های نفتی بیشتر به چین و ونزوئلا آغاز می‌کند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: خبرگزاری رویترز در گزارشی خبر داد صادرات نفت ایران به رغم عدم احیای برجام به بالاترین میزان خود طی ۳ سال گذشته رسیده است.

به گفته شرکت‌هایی که جریان صادرات نفت ایران را دنبال می‌کنند، صادرات نفت این کشور در ۲ ماه آخر سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسیده و با وجود تحریم‌های ایالات متحده، ایران سال ۲۰۲۳ را با صادرات محموله‌های نفتی بیشتر به چین و ونزوئلا آغاز می‌کند. 

بر اساس گزارش رویترز صادرات نفت ایران از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شد و تحریم ها را با هدف محدود کردن صادرات نفت ایران و درآمدهای مرتبط با آن بازگرداند، محدود شده است.

اما صادرات نفت ایران در دوره ریاست جمهوری جانشین او جو بایدن، که به دنبال احیای توافق هسته‌ای بوده است، افزایش یافته و بر اساس برخی برآوردها به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۹ رسیده است. این امر علی‌رغم وجود موانع مخالف مانند توقف مذاکرات احیای برجام و رقابت نفت خام با تخفیف روسیه صورت می‌گیرد.

«سارا وخشوری»، مشاور شرکت انرژی «اس وی بی اینترنشنال» در این باره به رویترز گفت: صادرات نفت خام ایران در دسامبر گذشته به طور متوسط ۱.۱۳۷ میلیون بشکه در روز بود که ۴۲ هزار بشکه در روز نسبت به نوامبر افزایش داشت؛ یعنی بالاترین رقمی که SVB در سال ۲۰۲۲ بر اساس برآوردهای قبلی گزارش کرده بود.

او افزود: در مقایسه با دولت ترامپ، هیچ سرکوب یا اقدام جدی (از سوی دولت بایدن) علیه صادرات نفت ایران صورت نگرفته است. صادرات ماه ژانویه (ماه جاری میلادی) نیز تا کنون مانند ماه های گذشته قوی بوده است.

به گفته این کارشناس بازار انرژی: با وجودی که کاهش تقاضای چین و عرضه نفت روسیه به چین چالش بزرگی برای صادرات نفت ایران بوده است، اما همچنان بیشتر نفت  صادراتی ایران به خاور دور و در نهایت به چین می‌رود. ایران همچنین به ونزوئلا برای صادرات نفت خود کمک می کند.

«آدرین واتسون»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، اما معتقد است که اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران همچنان به قوت توسط دولت بایدن دنبال می‌شود و ارقام کلان اقتصاد ایران به وضوح این امر را تأیید می‌کند.

واتسون گفت: ما در تحریم‌ها علیه تجارت موشکی و پهپادی ایران و نقض حقوق بشر تردیدی نداشته و نخواهیم کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اواخر سال گذشته تحریم‌هایی را علیه یک باند قاچاق نفت مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعمال کرد.

شرکت مشاور «پترو لجستیک» که عرضه نفت را دنبال می‌کند، اعلام کرده که شاهد یک روند صعودی در صادرات نفت خام ایران است که از نظر این شرکت در دسامبر سال گذشته میلادی به بالاترین سطح خود از مارس ۲۰۱۹ رسیده است.

شرکت اطلاعاتی «کپلر» نیز صادرات نفت خام ایران را در نوامبر ۱.۲۳ میلیون بشکه در روز اعلام کرده که بالاترین میزان از آگوست ۲۰۲۲ و تقریباً برابر با نرخ ۱.۲۷ میلیون بشکه در روز در آوریل ۲۰۱۹ است، اگرچه این شرکت مدعی است صادرات نفت خام ایران در دسامبر گذشته به کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

چین بزرگترین مشتری نفت ایران است. به گفته تحلیلگران برای دور زدن تحریم ها، بیشتر صادرات نفت خام ایران تحت عناوین نفت خام کشورهای دیگر تغییر نام داده و روانه بازار چین می‌شود.  

همچنین، ایران سال گذشته نقش خود را در ونزوئلا، آن هم تحت تحریم‌های ایالات متحده، گسترش داد و از آن زمان نفت سبک خود را برای پالایش و رقیق‌کردن نفت خام سنگین ونزوئلا به این کشور صادر می‌کند.


رویترز
اخبار مرتبط
علی باقری: ایران در معادله برجام طرف مدعی است
شنبه 1401/11/15 ساعت 17:56
علی باقری: ایران در معادله برجام طرف مدعی است
معاون وزیر خارجه با بیان اینکه ایران در معادله برجام مدعی است و بارها اعلام کرده که در چارچوب توافق گذشته حاضر به انجام مذاکرات است، گفت: ایران تعاملات خود را با طرف‌های مقابل به طرق مختلف ادامه می‌دهد.
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 12:37
نورنیوز بررسی کرد؛
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
پس از آنکه وزیر نفت از راه‌اندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام ال‌پالیتو در ونزوئلا خبر داد، برخی با طرح اینکه «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» از این اقدام انتقاد کردند، اما آیا به‌راستی پالایشگاه فراسرزمینی برای ایران سودی ندارد؟
رویای به صفر رسیدن صادرات نفت ایران هرگز تعبیر نمی‌شود
سه‌شنبه 1398/02/03 ساعت 20:15
زنگنه:
رویای به صفر رسیدن صادرات نفت ایران هرگز تعبیر نمی‌شود
وزیر نفت با تاکید بر اینکه آمریکا و هم‌پیمانانش با سیاسی کردن نفت و استفاده از نفت به‌عنوان سلاح اشتباه بزرگی مرتکب شدند، گفت: رویای آمریکا برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران به یاری خدا هرگز تعبیر نمی‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
مدارس آسیب دیده به چرخه آموزش بازمی‌گردند
کشف تأثیر ویتامین D بر موفقیت شیمی‌درمانی سرطان پستان+فیلم
عراق نظارت بر مرزها را با افزایش خطرات از سوریه تشدید کرد
امروز خانواده در خط مقدم تاب‌آوری اجتماعی قرار دارد
شنیده شدن صدای چند انفجار در بندرعباس
کنایه سنگین ایران به وزیر خارجه آمریکا؛ روبیو تاریخ و معماری نمی‌داند!
ضربه سنگین به زیرساخت‌های نظامی احزاب کرد در اقلیم کردستان عراق
پایان 12 سال انتظار؛ مطالبات معوق و پاداش 35 هزار معلم تسویه شد
بازخوانی سبک زندگی و مدیریت رهبر شهید از زبان حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی
کوشنر و ویتکاف برای رایزنی درباره توافق ایران و آمریکا راهی فلسطین اشغالی می‌شوند
شبکه سرقت از خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی منهدم شد
بهروزآذر: 80 درصد مجوزهای مشاغل خانگی کشور در اختیار زنان است
لاوروف خواستار تخلیه فوری سفارت آمریکا در کی‌یف شد
جزئیات طرح جدید برای صیانت از عودلاجان غربی و سنگلج در هفته میراث‌فرهنگی
واکنش تند سرخ‌پوشان به نحوه انتخاب سهمیه‌های آسیا
جزئیات نشست راهبردی پزشکیان با فعالان اقتصادی
امتحانات پایه‌های یازدهم و دوازدهم حضوری شد
بازگشت پروازها به مدار صعودی؛ جابه‌جایی 114 هزار مسافر از فرودگاه امام
نیویورکر: ایرانی‌ها تسلیم نمی‌شوند؛ ترامپ جز توافقی تلخ راه دیگری ندارد
پیام تبریک رئیس مجلس ملی پاکستان به قالیباف
پیش بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 5 خرداد 1405 / شمارش معکوس دلار برای سقوط
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه‌ شنبه 5 خرداد 1405/ چشم‌انداز کاهشی طلا تحت فشار دیپلماسی
بازگشایی مسیرهای ترانزیتی ایران و عراق
افشاگری نماینده سابق مجلس عراق از تسلط مطلق آمریکا بر آسمان این کشور
عراقچی عید مقاومت و آزادسازی لبنان را به رئیس مجلس و دبیرکل حزب‌الله تبریک گفت
وزیر علوم: سیاست‌های آموزش عالی در دوران پساجنگ بازنگری می‌شود
معرفی 6 تیم برتر لیگ به کنفدراسیون فوتبال آسیا
پزشکیان: تکریم خانواده شهدای جنگ باید در اولویت برنامه‌های وزارت دفاع باشد
توافق تهران و واشنگتن تأثیر مثبتی بر ثبات کشورهای جهان خواهد داشت
زمان تشییع رهبر شهید انقلاب مشخص نیست
تربت‌جام همچنان در لیست 5 شهر اول کشور در شیوع تب مالت است
تغییر ذائقه نسل جدید به مدرک‌گرایی
اسماعیلی: ترامپ با رفتارهای خود روز به روز رسواتر می‌شود
حمایت پاکستان از ابتکار صلح چین در غرب آسیا
پیام جنگ 40 روزه به منطقه؛ امنیت برای همه یا ناامنی برای همه
6 نماینده‌ در انتخابات هیات رئیسه مجلس شرکت نکردند
ناگفته‌های جواد شمقدری از «آژانس شیشه‌ای»
روایت غلامعلی رجایی از علت نام‌گذاری چهارم خرداد به عنوان «روز دزفول»
تجلیل پزشکیان از سوابق قالیباف در پی انتخاب مجدد به عنوان رئیس مجلس
ریاض پیشنهاد ترامپ را رد کرد
میزبانان جام جهانی موظف به صدور ویزا برای تمام اعضای تیم ملی هستند
نرخ جدید 4 قلم لبنیات تنظیم بازاری ابلاغ شد
اولین پیام دبیر شورای عالی امنیت ملی؛ عقب‌نشینی در کار نخواهد بود
دریافت پول برای ثبت نام در مدارس ممنوع است
والیبال زنان ایران با صدرنشینی راهی نیمه‌نهایی شد
نورنما | روز عرفه؛ روز بارش رحمت بیکران و استجابت دعاهای عاشقانه
قیمت مرغ کاهش یافت
هیچ تصمیمی برای گرانی بنزین نداریم، نگران نباشید!
سردار شریف: رویای براندازی و تجزیه ایران به تاریخ پیوست
حرکت شعام قابل دفاع است