×
سیاسی
شناسه خبر : 125154
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/10/22 ساعت 14:30
مداحی هنری برای انتقال معارف و نقش‌آفرینی در معرکه‌های حساس کشور است

رهبر معظم انقلاب:

مداحی هنری برای انتقال معارف و نقش‌آفرینی در معرکه‌های حساس کشور است

رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مداحان اهل‌بیت، مداحی را هنری ترکیبی برای انتقال معارف و احساسات و نقش‌آفرینی در معرکه‌های حساس کشور دانستند و تأکید کردند: راه مأیوس کردن بدخواهان از دشمنی، قوی شدن ایران است.

نورنیوز - گروه امام و رهبری: در خجسته سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از مداحان اهل‌بیت، مداحی را هنری ترکیبی برای انتقال معارف و احساسات و نقش‌آفرینی در معرکه‌های حساس کشور دانستند و علت به ثمر نرسیدن نقشه جامع و برنامه‌ریزی شده دشمن در قضایای اخیر را محاسبات غلط آنها از واکنش مردم، جوانان و مسئولان خواندند و تأکید کردند: راه مأیوس کردن بدخواهان از دشمنی، قوی شدن ایران است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، محبت و ارادت حضرت صدیقه کبری را در امور شخصی و عمومی بسیار مؤثر دانستند و در بیان نکاتی خطاب به مداحان گفتند: مداحی، میراث شیعه و یک هنر مرکّب است که از ترکیب صدای خوش، شعر خوب، آهنگ مناسب و محتوای فاخر ایجاد می‌شود و باید همچون سایر متون ارزشمند دینی همه ارکان آن زیبا باشد.

ایشان با اشاره به اهمیت آهنگ مناسب در انتقال مفاهیم، گفتند: برخی آهنگ‌ها که متناسب با ترانه‌های گناه‌آلود است برای مداحی مناسب نیست و مداحی نباید با آنها مخلوط شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بالا بردن رشد فکری جامعه را از جمله مأموریت‌های مداحی برشمردند و گفتند: در مداحی علاوه بر معرفت‌آموزی، برانگیختن احساسات نیز وجود دارد. البته احساس بدون تعقل سودمند نیست اما ویژگی بی‌بدیل معرفت‌آموزی در متون شیعی این است که علاوه بر احساسات، عمق معرفتی مخاطب را نیز افزایش می‌دهد.

ایشان با اشاره به نقش‌آفرینی برجسته مداحان در معرکه‌های حساس کشور از جمله دفاع مقدس و ترغیب جوانان به حضور در جبهه‌ها و فداکاری برای کشور و همچنین در قضایای گوناگون مانند فتنه ۸۸  و ۹ دی، تأکید کردند: بدانید که به‌عنوان مداح در کجا ایستاده‌اید و با پدیده بزرگ و جذاب مداحی در خدمت انقلاب یعنی تحول روزآمد کشور و گسترش فضای «مبارزه با طاغوت و ظالم و استکبار و فساد» نقش‌آفرینی کنید.

رهبر انقلاب، فرهنگ‌سازی را کار مهم دیگر مداحان دانستند و گفتند: «استقامت در برابر دشمن یا هجوم در مقابل آن»، «پیشرفت علمی»، «خانواده و فرزندآوری»، «بصیرت و امیددهی» و «ایستادن در مقابل شگردهای یأس‌آفرین دشمن در ذهن جوانان» جزو مفاهیمِ نیازمند به فرهنگ‌سازی و هدایت فکری و عملی مخاطبان است.

ایشان با برشمردن شروط لازم برای ایفای این نقش‌آفرینی‌ها، شرط اول را داشتن دغدغه هدایت مردم و پرهیز از غلبه دادن پول و شهرت و جایگاه اجتماعی در کار مداحی، خواندند و افزودند: شرط دیگر نقش‌آفرینی بهتر مداحان، معرفت‌اندوزی است بنابراین با مطالعه کتابهای اخلاق، حدیث، تفسیر و آثار بزرگانی همچون شهید مطهری، مبانی معرفتی خود را مستحکم کنید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، به‌روز بودن در قبال حوادث مهم جهانی را شرط دیگر مداحی مؤثر دانستند و گفتند: دنیا در حال تغییرات اساسی اما تدریجی است و ما با یک پیچ تاریخی مهم مواجه و یا در درون آن هستیم که باید با مطالعه، از این تغییرات مهم در دنیا و کشور آگاه باشید.

رهبر انقلاب اسلامی سپس به تبیین نقشه و محاسبه دشمن در حوادث اخیر پرداختند و گفتند: در این قضایا، نقشه دشمن، جامع اما محاسبه آن غلط بود.

ایشان با تأکید بر اینکه دشمن همه عوامل لازم برای اخلال و تخریب در یک کشور را به کار انداخت، در برشمردن این عوامل گفتند: عامل اقتصادی وجود داشت چرا که وضعیت اقتصادی کشور خوب نبود و نیست بنابراین مشکل معیشتی مردم زمینه‌ای بود که از آن استفاده کنند.

رهبر انقلاب اسلامی افزودند: همچنین عامل امنیتی، نفوذ تیم‌های جاسوسی، غوغای ایران‌هراسی استکبار در دنیا به روشها و شیوه‌های تبلیغاتی مختلف، همراه کردن بعضی عناصر داخلی با خودشان، تحریک انگیزه‌های قومی، مذهبی، سیاسی و شخصی، و تبلیغات فراگیر، از دیگر عوامل اخلال بود که از ماهها قبل آنها را فعال کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: من به‌عنوان یک ناظر، در دل خود به مهندسی خوب دشمن «آفرین» گفتم چرا که همه چیز را در جای خود و به اندازه فراهم کرده بود اما با وجود این نقشه که در کشورهایی نیز اثرگذار است، موفق نشدند زیرا محاسبه آنها غلط بود.

ایشان در برشمردن مصادیقی از محاسبه غلط دشمن خاطرنشان کردند: خیال می‌کردند ملت ایران به علت مشکلات اقتصادی با نقشه براندازی و تجزیه‌طلبی آنها همراهی خواهد کرد. خیال می‌کردند با فحاشی و بددهنی و اهانت‌های گوناگون می‌توانند مسئولان کشور را منفعل و از میدان خارج کنند. خیال می‌کردند با وسوسه و هیاهو می‌توانند مسئولان سطح بالای کشور را دچار اختلاف‌نظر کنند. خیال می‌کردند با دلارهای نفتی فلان کشور مزدور آمریکا می‌توانند اراده جمهوری اسلامی را تحت تأثیر قرار دهند. خیال می‌کردند با تشویق چند عنصر خودفروخته به پناهندگی به کشوری دیگر و لجن‌پراکنی علیه ایران، جوانان ما ناامید می‌شوند، در حالی‌که اشتباه کردند و کسی به آنها اعتنایی نکرد.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: آنها اشتباه کردند چرا که اراده و عزم جمهوری اسلامی از همه عوامل قدرت آنها قوی‌تر و راسخ‌تر بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: ۴۰ سال است که از هر طریقی علیه جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند اما چون محاسباتشان غلط بوده و است تا کنون شکست خورده و در آینده نیز شکست خواهند خورد.

ایشان با تأکید بر اینکه محاسبات غلط دشمن نباید موجب غفلت ما شود، گفتند: ما هم باید حواسمان باشد. اینگونه نباشد که دچار غفلت و غرور شویم و بگوییم قضایا تمام شد. باید در میدان بمانیم و بدانیم عامل حفظ ملت، امید و وحدت ملی است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: سلایق و نظرات مختلفی در کشور وجود دارد اما درباره اسلام، نظام و انقلاب بین مردم وحدت نظر است. بنابراین نگذاریم این وحدت از بین برود و به اختلافات قومی، مذهبی و تحریک احساسات یک گروه علیه گروه دیگر کمک نکنیم.

ایشان با تأکید بر اینکه هر کس به اتحاد ملت خدشه وارد کند، برای دشمن و در زمین و نقشه آن کار کرده است، گفتند: همگان از جمله عناصرِ منبری، مداح، دانشگاهی، نویسنده و شاعر باید به این مسئله توجه کنند و دشمن را دست کم نگیرند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، قوی شدن را عامل اصلی در مأیوس کردن دشمن دانستند و افزودند: هر گاه آنچنان قوی شویم که دشمن مأیوس شود، می‌توان به آسودگی و آسایش خاطر دست یافت و علت تأکیدهای مکرر بر قوی شدن ایران نیز همین مسئله است.

ایشان با تحسینِ آمیختن سرود با مداحی برای انتقال مفاهیم مهم، گفتند: رشحات انقلاب در خارج از مرزهای کشور هم روز به روز بیشتر بروز پیدا می‌کند که نمونه آن گسترش سرود سلام فرمانده در کشورهای دیگر و اجرای آن به زبان‌های مختلف حتی به زبان فارسی بود که این عوامل می‌تواند به اقتدار کشور کمک کند.

در ابتدای این دیدار، هشت تن از مداحان و شاعران به قرائت اشعار و مدایحی در فضائل حضرت فاطمه‌زهرا سلام‌الله‌علیها پرداختند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد
تغییر در هیات مدیره استقلال؛ چه کسانی از باشگاه جدا می شوند؟
درگیری خیابانی دو راننده در تهران؛ راننده عصبانی گوش مرد میانسال را با دندان کند
خداحافظی رودری با سیتی؛ مقصد بعدی کجاست؟
تصویب طرح ایمن‌سازی بیمارستان رسول اکرم (ص) و اصلاح طرح خیابان لومومبا
تراژدی در جاده سیدآباد؛ 4 کشته در تصادف زنجیره‌ای بم
خروج ایرفرانس از آسمان خاورمیانه؛ تعلیق پروازها به دلیل تنش‌های منطقه‌ای
اعتراف روزنامه اسرائیلی به برتری راهبردی ایران در تنگه هرمز
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ حملات اسرائیل به بنت جبیل ادامه دارد
تابوت تروریست‌های به هلاکت‌رسیده در جنگ ایران در راه بازگشت به آمریکا
کاهش قیمت نفت برنت و وست تگزاس در پی تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 2 استان جدید
پرونده فساد در شهرداری بابلسر؛ رؤسای سابق و فعلی یک سازمان بازداشت شدند
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ 8 نقطه شهر در وضعیت قرمز
سیاست نامه | نمایشنامه ناشیانه جنگ طلبان برای همدردی با جنوب ایران
قیمت جهانی طلا امروز 30 تیر ماه 1405
آمریکا در پی چیست؟
پایان زندگی «مایتی ماوس»؛ خداحافظ کوین کیگان+ زندگینامه
آغاز رسمی پیش‌فروش بلیت قطار برای بازه اول تا 16 مرداد 1405
پیامدهای فاجعه‌بار بسته شدن باب المندب برای آمریکا و کشورهای خلیج فارس
از قطعنامه تا تفاهم‌نامه
آتش‌بس دائمی، نه موقت
قیمت گوشت قرمز امروز 30 تیر 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 30 تیر 1405
دو راهی پیش روی سیاستگذاران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 30 تیر 1405+ جدول قیمت ها
باشگاهی که ورود به آن برای همه ممکن نیست
ادارات و بانک‌های سیستان و بلوچستان امروز تعطیل است
زمان‌بندی دقیق اعلام نتایج اولیه و نهایی کارشناسی ارشد اعلام شد
هدف نهایی ترامپ در جنگ با ایران چیست؟
رویای پایان هرمز؛ بزرگ‌ترین قمار ژئوپلیتیک واشنگتن
اروپا رکورددار هزینه انرژی خانوارها شد
جنگ تجاری واشنگتن و اتاوا وارد فاز جدید شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز سه شنبه30 تیر 1405 +جدول پخش