×
اقتصادی
شناسه خبر : 125125
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 23:11
اَبَر پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران جانی دوباره می‌گیرد

نورنیوز بررسی کرد؛

اَبَر پروژه انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران جانی دوباره می‌گیرد

پروژه آب‌رسانی غدیر که طی 10 سال گذشته به کُندی پیش می‌رفت، با دستورات رئیس‌جمهور سرعت گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح اکنون آماده بهره‌برداری است. رئیس‌جمهور برای افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی قرار است به یزد سفر ‌کند.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: وضعیت کم‌آبی در برخی استان‌های کشور مدت‌هاست که دیگر بر کسی پوشیده نیست و کمبود منابع آبی در سال‌های اخیر به گونه‌ای بوده که در بعضی‌ موارد، تأمین آب شُرب را نیز با اختلال روبه‌رو کرده است.

نگرانی کارشناسان و مسئولان و حتی مردم از سال‌های آتی که در اثر تغییرات آب و هوایی زمین در ایران رخ خواهد داد موجب شده است که طرح‌های مختلفی برای بحران کم‌آبی ارائه، بررسی و کارشناسی شود. از جمله این طرح‌ها سدسازی‌های ریز و درشت بود که طی سال‌های متوالی انجام شده است حال آنکه چنین راهکاری نیز مشکلات حاشیه‌ای خاصی را دارد و نشان داده نمی‌توان از آن در تمام مناطق جغرافیایی بهره برد.

تنش آبی در استان‌های مرکزی و جنوبی سبب خشک شدن برخی‌ رودخانه‌های مهم همچون زاینده‌رود و افزایش پدیده‌های مخرب همچون فرونشست زمین، ریزگردها و دیگر معضلات زیست‌محیطی شده است.به همین منظور یکی از راهکارهایی که می‌تواند وضعیت آبی در این بخش از کشور را تا حدودی بهبود بخشد اجرای طرح‌های انتقال آب است.

درست به همین دلیل اجرای طرح‌های مختلف تأمین آب در بررسی‌های کارشناسی مسئولان در دستور کار قرار گرفت تا تأمین آب از خلیج‌فارس و دریای عمان با توجه به استعداد جغرافیایی فلات مرکزی ایران برای چنین انتقالی، ضمن حل مشکل کم‌آبی بتواند اکوسیستم‌های مناطق مختلف را نیز تا حدی با تغییر مثبت روبرو کند.

اجرای چنین اَبَر پروژه‌ای با کیلومترها لوله‌گذاری ـ حدود سه‌ هزار و ۷۰۰ کیلومتر لوله‌گذاری در فاز نخست ـ می‌تواند آب خلیج‌فارس و دریای عمان را به‌وسیله ایستگاه‌های متعدد پمپاژ به هفت استان کشور منتقل ‌کند.

پیش‌بینی‌های اولیه نیز از برآورد ۱۲۸هزار میلیارد تومان اعتبار لازم برای اجرای طرح حکایت می‌کند که بر اساس اعلام متولیان، موجب فراهم شدن ۷۰ هزار شغل خواهد شد و به نظر می‌رسد با تحولات جهانی قیمت‌ها باید برآورد جدیدی از آن صورت پذیرد.

فاز نخست نخستین خط لوله انتقال آب باید چندین سال پیش شروع می‌شد که وقفه در تصمیم‌گیری‌ها سبب شد تاکنون به تاخیر بیفتد. قرار است سایر طرح‌های انتقال آب نیز به‌تدریج اجرا شده و بخش مهمی از آب مورد نیاز استان‌های کم‌آب شرقی و مرکزی کشور از طریق دریای عمان و خلیج‌فارس تامین شود و در گام نهایی، منابع آبی جدید ۷ استان هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان را تامین کند. توسعه صنایع گلخانه‌ای و واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ این استان‌ها از نتایج عملی شدن چنین پروژه بزرگی است.

ظرفیت اشتغال‌زایی این پروژه در دوران ساخت حدود هشت تا ده سال، حدود ۱۶ هزار نفر برآورد شده است.آب استحصال‌شده در این پروژه از نظر هزینه‌های تولید در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس از جمله عمان و امارات ارزان‌تر خواهد بود و این پروژه در چهار مرحله خط اول تا خط چهارم انجام می‌گیرد.

اینک دولت سیزدهم با جدیت تمام مصمم بر اجرای این پروژه است. پیشتر وزیر کشور نیز در معارفه استاندار اصفهان به این مهم تاکید کرده و آن را از دغدغه‌های رئیس‌جمهور عنوان کرده بود. همچنین بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز اعلام کرده بود پروژه آب‌رسانی غدیر که طی 10 سال گذشته به کُندی پیش می‌رفت، با دستورات رئیس‌جمهور سرعت گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح اکنون آماده بهره‌برداری است.

بنابر اعلام قبلی، قرار است رئیس جمهور برای افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی غدیر به یزد سفر کنند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 12:37
نورنیوز بررسی کرد؛
پالایشگاه فراسرزمینی؛ توسعه بازار نفتی و خدمات مهندسی در دوران تحریم‌
پس از آنکه وزیر نفت از راه‌اندازی نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام ال‌پالیتو در ونزوئلا خبر داد، برخی با طرح اینکه «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» از این اقدام انتقاد کردند، اما آیا به‌راستی پالایشگاه فراسرزمینی برای ایران سودی ندارد؟
اَبَر پروژه‌ای که جان دوباره می‌گیرد
یکشنبه 1401/10/25 ساعت 11:34
نور ویدئو؛
اَبَر پروژه‌ای که جان دوباره می‌گیرد
پروژه آب‌رسانی غدیر که طی 10 سال گذشته به کُندی پیش می‌رفت، با دستورات رئیس‌جمهور سرعت گرفته و بخش عمده‌ای از این طرح اکنون آماده بهره‌برداری است. رئیس‌جمهور برای افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی قرار است به یزد سفر ‌کند.
پروژه آبرسانی غدیر نیاز کشور در بخش آب و برق را تأمین می‌کند
پنج‌شنبه 1401/10/22 ساعت 10:26
وزیر نیرو:
پروژه آبرسانی غدیر نیاز کشور در بخش آب و برق را تأمین می‌کند
وزیر نیرو در سفر استانی به یزد گفت: شروع عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب دریا به فلات مرکزی یک اتفاق مهم است که برای تأمین آب، دو کلان پروژه را در دستور کار قرار دادیم که اولین آن مدیریت مصرف است که با این پروژه می‌توانیم تا حد زیادی نیازهای کشور در بخش آب و برق را تأمین کنیم.
عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و فلات مرکزی آغاز شد
پنج‌شنبه 1401/10/22 ساعت 09:55
با حضور رئیس‌جمهور؛
عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و فلات مرکزی آغاز شد
عملیات اجرایی خط دوم طرح انتقال آب خلیج‌فارس به یزد و 2 استان‌ دیگر فلات مرکزی (کرمان و اصفهان) روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور رئیس‌جمهور، وزیر نیرو و جمعی از مسئولان استان در یزد آغاز شد.
توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور
جمعه 1399/05/24 ساعت 13:38
توضیحات فرمانده قرارگاه خاتم درباره بزرگترین پروژه آبرسانی به غرب کشور
گرمسیری یکی از سه حوزه آب گیر در غرب کشور است. در کنار حوزه های آب گیر سیروان و زاب است . حوزه ای که مناطق مختلفی از استان‌های کرمانشاه تا غرب استان ایلام را در بر می گیرد. منطقه ای به وسعت 400 کیلومتر .
نظرات

آخرین اخبار
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است