×
سیاسی
شناسه خبر : 123115
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 16:45

برای پرداخت غرامت هواپیمای اوکراینی؛

مخالفت دادگاه کانادایی با درخواست توقیف دارایی‌های ایران

دادگاه عالی اونتاریو طی حکمی اعلام کرد که خانواده‌های قربانیان پرواز PS752 نمی‌توانند دارایی‌ها و یا حساب‌های بانکی خاصی را در کانادا توقیف کنند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: دادگاه عالی در اونتاریو کانادا با درخواست گروهی از خانواده های قربانیان سرنگونی هواپیمای اوکراینی (پرواز پی اس ۷۵۲) برای توقیف دارایی های ایران در کانادا و پرداخت آن به عنوان غرامت به خانواده های بازمانده مخالفت کرد.

مخالفت دادگاه عالی تاییدی بر استدلال دولت کاناداست که می گوید این دارایی ها تحت قوانین بین‌المللی محافظت می شوند.

دادگاه عالی انتاریو حکم داده است که خانواده‌های قربانیان پرواز PS752 نمی‌توانند برخی از دارایی‌ها یا حساب‌های بانکی در خاک کانادا را مصادره کنند، زیرا دولت فدرال آن دارایی‌ها را متعلق به جمهوری اسلامی ایران می‌داند که تحت قوانین بین‌المللی محافظت می‌شوند.

سال گذشته، دادگاه ایالتی اونتاریو طی حکمی توقیف ۱۰۷ میلیون دلار از اموال ایران در کانادا را برای پرداخت غرامت به خانواده‌های پنج نفری که ۳ سال پیش در اثر سرنگونی هواپیمای اوکراینی بر فراز خاک ایران جان باختند، صادر کرد.

از آن زمان، وکلای خانواده‌های بازمانده به دنبال توقیف دارایی‌های ایران در کانادا برای غرامت هستند. وکلای خانواده‌های بازمانده استدلال می کنند که حق مصونیت دیپلماتیک ایران یک دهه پیش زمانی که کانادا دیپلمات‌های ایرانی را از این کشور اخراج کرد پایان یافته است.

خانواده‌های بازمانده به دنبال اجازه دادگاه برای تصرف سه ملک در اتاوا و برداشت پول از حساب‌های بانکی دولت ایران در بانک سلطنتی کانادا و اسکوتیا بانک هستند.

دولت کانادا در ماه مارس در جریان رسیدگی دادگاه، استدلال کرد که طبق قوانین بین‌المللی، دادگاه این اختیار را ندارد که به خانواده‌ها اجازه دهد دارایی‌های ایران را توقیف کنند، چون دولت ایران همچنان از امتیازات و مصونیت‌های دیپلماتیک  برخوردار است.

در رأی دیروز دادگاه عالی اونتاریو،"گرنت داو" قاضی دادگاه از نظر دولت فدرال کانادا حمایت کرد و درخواست خانواده ها را رد کرد.

"ویلیام پلین" وکیل کانادایی متخصص در زمینه تحریم، با تایید استدلال دادگاه و دولت کانادا گفته است: دولت به یک اصل اساسی حقوق بین الملل استدلال کرده است و در حالی که کانادا دیپلمات های خود را از ایران خارج کرده و دیپلمات های ایرانی را هم از کانادا اخراج کرده، اما هنوز وجود (دولت) ایران را به رسمیت می شناسد.

 او افزود که موافقت‌نامه‌های سازمان ملل و کنوانسیون‌های بین‌المللی حاکمیت و اقتدار کشورها را بر قلمروشان تضمین می‌کنند.

این وکیل بین المللی کانادایی گفته که دولت اوتاوا نمی خواهد رویه ای خلاف مقررات بین المللی را ایجاد کند که بعدا با استناد به همین رویه، دولت های دیگر دارایی های دولت کانادا در خارج را مصادره کنند. 

او افزود:" کانادا هم به عنوان یک دولت دارایی هایی در کشورهای دیگر دارد و ممکن است مایل نباشد که سابقه خطرناکی ایجاد کند، جایی که دارایی های آن یا دارایی های شهروندانش در معرض تهدید قرار بگیرند.".

با این حال "مارک آرنولد" یکی از وکلای خانواده قربانیان، با صدور بیانیه ای ضمن انتقاد از رای دادگاه عالی اونتاریو این تصمیم را "بسیار غیرعادی" خواند و افزود:" خانواده‌های بازمانده قربانیان حق دارند از دولت کانادا توضیح  بخواهند که چرا همچنان معتقد است که دارایی های ایران در کانادا دیپلماتیک است در حالی که از سپتامبر ۲۰۱۲ هیچ روابط دیپلماتیکی بین کانادا و ایران وجود نداشته است."

هواپیمای مسافربری اوکراین در صبح روز ۱۸دی ماه ۱۳۹۸ با اصابت دو موشک نیروهای مسلح ایران در اطراف تهران سرنگون شد و همه ۱۷۶ سرنشین آن کشته شدند. این هواپیما در مسیر تهران به کی یف بود و بسیاری از مسافران قصد داشتند بعد از توقف ترانزیت در کی‌یف پرواز خود را به مقاصد مختلف اروپا و کانادا ادامه بدهند.

مقامات ایران ابتدا برای ۳ روز اصرار داشتند هواپیما به دلیل فنی سقوط کرده است اما بعد از آن به سرنگونی هواپیما به دلیل شلیک موشک اعتراف کردند. مقامات نظامی ایران گفتند این شلیک به صورت اشتباه و خطای غیرعمدی صورت گرفت. ستادکل نیروهای مسلح ایران دلیل این اتفاق را "خطای انسانی غیرعمد در تشخیص شیء پرنده" توصیف کرد.

این پرواز ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمه داشت. اکثر مسافران شهروندان ایرانی و شماری هم شهروندان اوکراین، سوئد، کانادا و بریتانیا بودند. همچنین تعدادی از مسافران ایرانی، دوشهروندی بودند.


وبگاه سی بی سی کانادا
اخبار مرتبط
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
یکشنبه 1402/04/18 ساعت 20:34
نورنیوز بررسی کرد؛
راز هوچی‌گری مقامات و رسانه‌های غربی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی
شاید هراس از تبدیل الگوی ایران در بررسی مجدانه و صادقانه این پرونده به رویه‌ای جهانی و بازخواست کشورهای مذکور به خاطر آنچه در چند دهه گذشته رقم زده‌اند، یکی از دلایل هوچی‌گری‌ها و دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های غربی باشد.
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
سه‌شنبه 1401/10/20 ساعت 17:46
نور ویدئو؛
رفتارشناسی متقابل ایران و غرب در قبال پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی
گرچه ایران با وجود تمام کارشکنی‌های صورت گرفته، بدون کمترین اغماضی در پی روشن شدن کامل ابعاد ماجرا و احقاق حق تمام آسیب‌دیدگان سانحه هواپیمای اوکراینی بوده، اما رسانه‌های معاند با هدف تداوم ناآرامی‌های اخیر به دنبال بازخوانی روایت‌های دروغ و جعلی خود از این ماجرا هستند.
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
شنبه 1399/03/24 ساعت 09:09
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا فضاسازی سیاسی رسانه‌های معاند به نفع حقوق جانباختگان هواپیمای اوکراینی است؟
اکنون که موضوع ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی پس از بررسی‌های لازم در ایران قرار است برای تحلیل بیشتر داده‌ها به فرانسه ارسال شود، رسانه‌های معاند برای سیاسی کردن دوباره موضوع به دنبال بهانه‌گیری‌های جدید هستند تا به هر طریق ممکن از این اتفاق تلخ بهره‌برداری سیاسی کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
حمله موشکی یمن به اراضی اشغالی؛ تنش‌ها افزایش یافت
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
توقف مذاکرات تجاری واشنگتن و دهلی‌نو؛ آمریکا گفت‌وگوها را لغو کرد
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد
نتانیاهو: جنگ تا شکست کامل حماس ادامه دارد
حادثه گروگان‌گیری در تهران؛ انگیزه مالی 2500 دلار
رئیس‌جمهور راهی نیویورک می شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز ‎یکشنبه 26 مرداد 1404+جدول
قیمت خودرو امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 26 مرداد 1404 +جدول
نایب قهرمانی علی یزدانی در تورنمنت تنیس صربستان
بورس سبز شد؛ شاخص 45 هزار واحد رشد کرد
کوچ اجباری غزه؛ تکرار نکبت تاریخی
بازنگری ضروری است؛ به شرط تدبیر
مداردیپلماسی | سفر لاریجانی به عراق و لبنان برای حفظ موازنه قدرت در منطقه
انتقاد شدید شومر: فروختن اوکراین جایزه صلح نوبل می خواهد؟
هلاکت 6 تروریست در عملیات سپاه در سیستان و بلوچستان
ملیکا برون عنوان خانم‌گل رقابت‌های جهانی کانوپولو را کسب کرد
سرقت 3 کیلویی طلا در تاریکی قطعی برق گرگان
ترامپ در انتظار برگزاری نشست پوتین - زلنسکی
پزشکیان: از سوزاندن 700 میلیون دلار ثروت ملی در سال جلوگیری شد
لاریجانی: دشمن 10 سال برای حمله برنامه‌ریزی کرد اما در برابر مقاومت ایران ناکام ماند
امنیت غذایی در گرو سوءمدیریت وزارت جهاد
یک رسوایی اخلاقی دیگر در ارتش اسرائیل
وزر و وبال «مسیر ترامپ»
چه معاملاتی از مالیات بر سوداگری و سفته بازی معاف است؟
ثبت‌نام آزمون استخدامی بانک مرکزی آغاز شد+ لینک سایت
خرازی: امیدواریم دولت ارمنستان نگرانی‌های ایران را برطرف کند
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاسیاد پسر خاک» منتشر می‌شود
هوش مصنوعی انتخاب رشته کنکور را هموار کرد
چرا انتشار تصویر سفیر اسرائیل در امارات جنجالی شد؟
آلمان از هماهنگی اروپا و نقش آمریکا در حمایت از اوکراین استقبال کرد
زمان افتتاح مسیر رفت فاز دوم آزادراه تهران-شمال اعلام شد
مذاکره پس از جنگ دوم؟
کاخ سفید تکذیب کرد!
درس‎های استراتژیک هفت‎گانه در جنگ 12 روزه
اقتصاد، سلامت و زندگی؛ قربانیان پنهان آلودگی هوا
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(70) «بشاگرد»
میراث ایستادگی؛ از اردوگاه‌های بعث تا میدان جنگ 12 روزه
واریز سود سهام عدالت 1403 چه زمانی آغاز می شود؟
سخنگوی وزارت خارجه ایران: با چشمانی باز تحولات قفقاز را رصد می‌کنیم
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
X
آگهی تبلیغاتی