×
فرهنگی
شناسه خبر : 123044
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/20 ساعت 16:04
برخی فیلم‌های جشنواره فجر مخاطب را غافلگیر می‌کند

برخی فیلم‌های جشنواره فجر مخاطب را غافلگیر می‌کند

مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی توضیحاتی را درباره برگزاری چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر عنوان کرد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: روح‌الله سهرابی مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی در گفتگویی با «استودیو هشت» رادیو نمایش درباره وضعیت اکران فیلم ها، فیلم‌های توقیفی و همچنین حضور فیلم ها در جشنواره فیلم فجر سخن گفت.

وی در ابتدا با اشاره به وضعیت اکران فیلم های سینمایی عنوان کرد: به دلیل شرایطی که در چند ماه اخیر حاکم بود تهیه کنندگان چندان تمایلی به اکران فیلم ها نداشتند ولی از حدود دو، سه هفته پیش وضعیت تغییر کرده است و وضعیت استقبال از فیلم ها هم به نظر می رسد که بهتر شده است. بنابراین تقاضا برای اکران فیلم ها هم خدا را شکر بیشتر شده است و امیدواریم این سیر صعودی باشد.

سهرابی درباره جشنواره فیلم فجر و اینکه چه پیش بینی ای دارد، گفت: جشنواره فجر جدای از فضای کلی جامعه نیست اما تقاضاهایی برای جشنواره وجود دارد که منهای تعداد انگشت شماری که به هر دلیل از جمله مشکلات فنی حاکم بر فیلم اجازه ندهد اثار به جشنواره برسد، مجموع فیلم هایی که تولید شده یا در دست تولید است، اعلام امادگی کرده اند و می تواند به لحاظ زمان بندی به جشنواره برسد. اتفاقا برعکس آنچه در فضای مجازی گمانه زنی می شود جشنواره ای که پیش رو داریم جشنواره متنوع و پرباری خواهد بود و حتی برخی از فیلم ها می‌تواند باعث غافلگیری مخاطب شود.

وی درباره وضعیت اکران در ماه اخیر تصریح کرد: شرایط اکران در چند ماه اخیر مورد رضایت ما نبود. ما چند ماه قبل تر رکوردهای مختلفی را در استقبال مخاطبان داشتیم به ویژه ماه های محرم و صفر که هر سال ایام کم مخاطب بود و امسال در آن مقطع هم فیلم های پرمخاطبی داشتیم. در ادامه آن روند توقع ما این بود که سیر صعودی ادامه دار باشد که با این ماجراها کمی افت پیدا کرد و وضعیت به لحاظ اقتصادی برای سینما بغرنج شد.

سهرابی ادامه داد: از چند هفته پیش چرخ سینما دوباره به حرکت درآمد و فیلم ها به تدریج به سمت اکران می آیند و تصور ما این است که جریان فیلم ها و استقبال عمومی تسری پیدا می کند و در ایام جشنواره هم شور و حال همیشگی و اقبال عمومی را خواهیم دید.

مجری در ادامه با اشاره به چالش های سینماگران و حضور برخی سینماگران با وجود پرونده قضایی در جشنواره فجر سوال کرد که سهرابی گفت: شاید مدتی پیش سخت تر می شد این سوال را جواب داد اما در حال حاضر پیگیری ها و اقبال سینماگران برای حضور در جشنواره را می بینم.

وی اضافه کرد: چالش ها و مشکلاتی به وجود آمد، بعضا پرونده های قضایی تشکیل شد. تعدادی از سینماگران که با هر منطقی که خودشان باید پاسخگو باشند وارد مسایل سیاسی و امنیتی شدند و طبیعتا در مسیر دیگری رسیدگی می شود اما همین هم باعث نشد که ما نسبت به سرنوشت دوستان بی تفاوت باشیم.

سهرابی تصریح کرد: در این چند هفته کمیته حمایت قضایی که در سازمان سینمایی تشکیل دادیم مرتب پیگیر پرونده های دوستان است و با مسئولان محترم قوه قضاییه در حال رایزنی بوده ایم تا مشکلات را به حداقل برسانیم و در جهت رونق بخشی به سینمای ایران حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: همکاران بنده مرتب پیگیر بودند و از این حیث معتقدم که جشنواره فجر به واسطه پیگیری های شبانه روزی رییس سازمان سینمایی و دیگر همکاران بنده پررونق خواهد بود و بخش قابل توجهی از مشکلات سینماگران حل خواهد شد. سهرابی در ادامه درباره مشکلات برخی از فیلم ها مثل برادران لیلا برای اکران سینمایی گفت: طبیعی است هیچ فیلمی برای توقیف ساخته نمی شود عوامل فیلم ها هم پیگیر حل و فصل موضوع هستند ما هم تلاشمان را کرده ایم، مشکلاتی حاشیه ای گریبان فیلم ها را گرفته است. ما هم طبیعتا پیگیر اکران این فیلم ها هم خواهیم بود. خود صاحبان اثار هم در حل و فصل گره های بعضا کوری که افتاده تاثیر دارند.

وی با بیان اینکه در یکی دو ماه اخیر عوامل خیلی از فیلم ها که شاید قبلا تمایلی نداشتند حداکثر همکاری را داشتند، اضافه کرد: خیلی از فیلم ها هم مثل «ملاقات خصوصی»، «ابلق» و... مشکلاتی داشتند اما به اکران رسیدند و تمام هم و غم ما این بوده مشکلات را برطرف کنیم. درباره فیلم هایی که الان گرفتار هستند همین مسیر را می رویم. اما متغیرهای دیگری هم هستند که در تصمیم نهایی برای اکران یک فیلم موثرند و به سمت حل و فصل آن موضوعات هم رفته ایم تا در اینده نزدیک به اکران برسند.

سهرابی در بخش دیگر درباره کیانوش عیاری که فیلم «ویلای ساحلی» او برای حضور در جشنواره فیلم فجر ثبت نام کرده بود و همچنین فیلم «کاناپه» که هنوز تکلیف آن مشخص نیست توضیح داد: تا جایی که بنده اطلاع دارم بله می دانم که فرم جشنواره را پر کرده اند.

سهرابی در پایان عنوان کرد: درباره کاناپه، بحث این فیلم از جمله آثاری است که پوشش خانم های فیلم موضوع اصلی است و مربوط به این دوره هم نمی شود در دوره قبل تولید شد و اگر می توانست حل شود در دوره های قبل این اتفاق رخ می داد. ما هم طبیعتا باید به این سمت برویم که ببینیم چه راهکاری را می توان تعریف کرد. اگر بخواهم صریح و صادقانه صحبت کنم چشم انداز روشنی درباره این فیلم مثل فیلم های دیگر وجود ندارد. موضوع بحث پوشش خانم هاست و بحث قانون جمهوری اسلامی که صراحتا در این باره ملاحظات دارد.

وی خاطرنشان کرد: شاید باید با مراجع مختلفی رایزنی شود تا ببینیم امکان حل و فصل این فیلم چگونه است؟ یا حتی با ابزارهای کامیپوتری که شاید بشود فکری برای این فیلم کرد. که البته این بحثی است که نمی توان مشخص درباره آن صحبت کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
جشن پرسپولیس با بلیت 2 میلیونی؛ چرا بازیکنان در مراسم هواداران غایب بودند؟
دیدار عراقچی و طالبانی در تهران؛ تأکید بر امنیت مرزهای ایران و عراق
آمار هولناک سیل نپال؛ 1400 کشته و هزاران مفقود
سازمان ملل خواستار دسترسی بازرسان بین‌المللی برای مستندسازی جنایات غزه شد
رئیس‌جمهور پیگیر تأمین دارو از هند؛ واکسن اروپایی آنفلوآنزا وارد نمی‌شود
جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال یک‌طرفه شدند
نیویورک تایمز: بی‌میلی ترامپ به جنگ در یمن، عربستان را سرخورده کرد
ثبت سفارش واردات برنج از امروز آغاز شد
صدای انفجار در بهمئی؛ مهمات به‌جامانده از جنگ منهدم می‌شود
روسیه با استقرار تسلیحات در فضا مخالفت کرد
اکران آنلاین «ماهور» با بازی زنده‌یاد همایون ارشادی
فراخوان حزب عهد ایران برای انسجام و همبستگی ملی حداکثری در شرایط محاصره و دفاع میهنی
نورنما | یک لحظه حواس‌پرتی، یک سقوط تلخ!
رئیس اتحادیه نانوایان: یارانه نان باید به مردم یا زنجیره نهایی پرداخت شود
تمام آمبولانس‌های کشور تا پایان سال هوشمند می‌شوند
تکذیب معامله آمریکا و روسیه بر سر ایران و اوکراین
عارف: خطوط قرمز تصمیم‌گیری مشخص است؛ اختلاف سلیقه نباید به بی‌احترامی به مسئولان منجر شود
انتقال 49 زندانی ایرانی از عراق به زندان ایلام
مقاومت تا زمان اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان پابرجا خواهد ماند
گل‌گهر - الجزیره ؛ آغاز ماجراجویی آسیایی گل‌گهر؛ رحمتی به دنبال تاریخ‌سازی در دوشنبه
یک کشتی در تنگه هرمز هدف حمله قرار گرفت
بازسازی برج مراقبت فرودگاه تبریز آغاز شد
وزیر علوم راهی ریاض شد؛ ایران در مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی
ایران - امارات؛ آغاز کار تیم فوتبال امید با هزار امید و آرزو در ناگویا ؛ ساعت بازی ایران
تشکیل پرونده قضایی برای تأخیر پروازها
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب: وحدت اسلامی راه مقابله با بحران‌های منطقه است
غذای دانشجویی گران‌تر شد؛ سهم دانشجویان کاهش یافت
سرمربی تیم امید :برای بازی با امارات نگرانی نداریم؛ منتظر بازیکنان استقلال و تراکتور هستیم
هشدار درباره ال‌نینو؛ استان‌ها آماده سیلاب و خشکسالی باشند
مقابله با نفوذ به سبک چینی
عبور ترامپ از قانون اساسی؛ محورهای اتهامی جدید برای استیضاح در کنگره آمریکا
نورنما | جرثقیل‌های غول پیکر پشت پرده پروژه‌های عظیم چین
شهباز شریف حملات اسرائیل به لبنان را محکوم کرد
هشدار هواشناسی؛ تهرانی‌ها منتظر وزش باد شدید و غبار باشند
پایان رویای عربستان در یمن؛ سناریوی «فروپاشی سوریه» در ساحل غربی شکست خورد
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است