×
سیاسی
شناسه خبر : 123036
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/20 ساعت 13:43
جام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و آنچه غرب بیان نمی‌کند

نورنیوز بررسی کرد؛

جام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و آنچه غرب بیان نمی‌کند

این حقیقتی انکارناپذیر است که برگزاری مسابقات در عراق و اطمینان کشورهای منطقه و فیفا برای میزبانی عراق برگرفته از ثبات و امنیتی است که طی سال‌های اخیر به واسطه حضور عراق در جبهه مقاومت و دلاورمردانی همچون شهید سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس رقم خورده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: عراق برای نخستین بار از سال ۱۹۷۹ میلادی میزبان یک رقابت ورزشی بین‌المللی شده و بر این اساس شهر بصره از روز جمعه پذیرای شرکت‌کنندگان در مسابقات جام کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است.

در این مسابقات که هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود شش کشور کویت، عربستان سعودی، قطر، امارات عربی متحده، عمان و بحرین که پیرامون خلیج فارس واقع شده‌اند به همراه دو کشور عراق و یمن با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

این مسابقات در حالی به میزبانی عراق برگزار می‌شود که این میزبانی از چند زاویه قابل توجه است:

عراق هم‌زمان با کاهش حضور آمریکایی‌ها در کنار توجه به مسائل اقتصادی و سیاسی داخلی، در عرصه منطقه‌ای و جهانی نیز نقش‌آفرینی داشته و علاوه بر گسترش روابط دو و چندجانبه با همسایگان، کشورهای عربی و غربی به چین و روسیه نیز گرایش داشته است و نقش میانجی را نیز در دستور کار قرار خود داده است.

میزبانی موثر در مذاکرات ایران و عربستان و حتی پیشنهاد تکرار این روند در قبال مناسبات ایران و مصر در این چارچوب قابل توجه است.

بر این اساس؛ میزبانی جام کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را می‌توان به‌عنوان بخش دیگری از دیپلماسی نرم عراق تعریف نمود که قطعا به ارتقاء جایگاه عراق در افکار عمومی منطقه و جهان کمک خواهد کرد.

از سویی؛ طی روزهای اخیر برخی محافل رسانه‌ای غربی، عربی و صهیونیستی بر آن بوده‌اند تا میزبانی عراق و اقبال کشورهای عربی منطقه به این کشور را معادل کاهش نقش‌آفرینی ایران معنا کنند.

این ادعا زمانی پر رنگ‌تر می‌شود که برخی مقامات عراقی در مواضعی به دور از اصل همگرایی و تنش‌زدایی منطقه‌ای و با نادیده گرفتن حقایق غیر قابل انکار تاریخی، از واژه‌های جعلی به جای نام خلیج فارس استفاده کرده‌اند.

آنچه در این رسانه‌ها برجسته شده بیانیه «محمد‌ شیاع السودانی»‌ نخست‌وزیر عراق در مورد مسابقات جام ملت‌های خلیج فارس است که در آن از عبارت جعلی «خلیج ع‌رب‌ی» استفاده شده بود.

همچنین استفاده «مقتدی صدر» از نام مجعول «خلیج ع‌رب‌ی» در پیام توئیتری خود این شائبه را تقویت کرد.

این نوع رفتار که از حقایق تاریخی و حسن همجواری فاصله گرفته و قطعا نیازمند بازنگری و اصلاح است در حالی از سوی برخی مقامات عراقی صورت گرفته که «جیانی اینفانتینو» رئیس فیفا نیز در متن اینستاگرامی خود از نام جعلی به جای خلیج فارس استفاده کرد که با اعتراض فدراسیون فوتبال ایران مواجه شد.

علاوه ‌بر متن اینفانتینو، فیفا هم در صفحه اینستاگرام خود همین موضوع را تکرار کرد که نشان می‌دهد فضاسازی رسانه‌ای برای سوء استفاده از بازی‌های مذکور با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن روابط برادرانه و همه‌جانبه تهران-بغداد که در سفر اخیر السودانی به تهران در ابعاد گسترده‌تری افزایش یافت، صورت گرفته است.

ایران و عراق دارای ظرفیت‌های منطقه‌ای و جهانی بسیاری هستند که زمینه‌ساز گرایش کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به برقراری و گسترش روابط با آنها شده و با توجه به تغییرات در نظم نوین جهانی این جایگاه ارتقا خواهد یافت.

از سویی؛ این حقیقتی انکارناپذیر است که برگزاری مسابقات در عراق و اطمینان کشورهای منطقه و فیفا از میزبانی مطلوب عراق ناشی از ثبات و امنیتی است که طی سال‌های اخیر به واسطه حضور عراق در جبهه مقاومت و نقش‌آفرینی امثال سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس در مبارزه با تروریسم رقم خورده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
X
آگهی تبلیغاتی