×
سیاسی
شناسه خبر : 122982
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/10/19 ساعت 14:43
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس

نورنیوز بررسی کرد؛

شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس

تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد. رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: شاهزاده هرى فرزند چارلز پادشاه فعلی انگلیس که نزد شمار قابل توجهی از مردم این کشور به شدت منفور است، در کتاب خاطرات خود از روزهایى گفته که به عنوان خلبان بالگرد آپاچى در افغانستان خدمت ‌کرده است.

او از کشتار ۲۵ افغانستانی سخن می‌گوید و در ادامه عنوان می‌کند که احساس مى‌کردم آنهایى که کشتم مهره‌هاى شطرنج هستند نه انسان! شاهزاده انگلیسى اضافه کرده؛ «از کارى که کردم احساس شرمسارى نمى‌کنم ولى به آن افتخار هم نمى‌کنم.»

طرح این سخنان از سوی شاهزاده انگلیسی با واکنش‌های جهانی بسیاری همراه شد به‌گونه‌ای که بسیاری آن را تضعیف کننده جایگاه خاندان سلطنتی و افزایش رویکرد مردم انگلیس به جمهوری‌خواهی و حذف سلطنت دانسته‌اند.

این وضعیت موجب شده تا رسانه‌های وابسته به خاندان سلطنتی که وظیفه خود را حفظ تاج و تخت می‌دانند، برای توجیه و حمایت از رفتار غیر انسانی هری تمام قد به میدان بیایند، چنانچه در زمان مرگ الیزابت دوم نیز طی دو هفته مشغول برجسته‌سازی و نمایش چهره‌ای ماندگار از ملکه و زمینه‌سازی برای پادشاهی چارلز با مجموعه‌ای از فسادها و رسوایی‌ها بودند.

در همین چارچوب؛ این رسانه‌ها از جمله بی‌بی‌سی به تولید محتوا و مصاحبه با نظامیان قدیمی و صاحب‌نظران حوزه امنیتی روی آوردند. مثلاً «ریچارد کمپ» سرهنگ سابق ارتش بریتانیا به بی‌بی‌سی گفته؛ اظهارات هری در مورد این کشته‌ها «قضاوت ضعیف» بوده است. این اظهارات ممکن است امنیت او را به مخاطره بیندازد و کسانی را به انتقام‌گیری ترغیب کند.»

در دفاع از هری، او عنوان می‌کند که سخنگوی وزارت دفاع در پاسخ به سوالی درباره تعداد افراد کشته شده توسط شاهزاده هری گفته؛ ما به دلایل امنیتی در مورد جزئیات عملیاتی اظهارنظر نمی‌کنیم.

«بن مک‌بین»، یک تفنگدار دریایی سابق بریتانیا که بارها با هری پرواز کرده نیز مدعی شده؛ او به خاطر مشارکتش [در جنگ افغانستان] افتخار می‌کند، اما این توجیه نمی‌کند که درباره شمار افرادی که کشته‌، صحبت کند.

نکته آنکه؛ رسانه‌های سلطنتی از جمله فارسی‌زبانان در میان مصاحبه‌ها و پردازش‌های خبری با رویکردی حساب شده، انتخاب نظرات کاربران را چنان گزینش می‌کنند که دیدگاه‌های منفی در باب عملکرد طالبان برجسته‌سازی شود و مخاطب رفتار هری را اقدامی بشری و انسانی و هر واکنش منفی به آن را رفتاری در حمایت از رفتارهای سرکوب‌گرایانه نشان دهند.

در همین راستا؛ این رسانه‌ها در لابلای اخبار مربوط به سخنان هری، به برجسته‌سازی و بازنشر گزارش‌ها درباره محدودیت‌های اعمالی از سوی طالبان در قبال زنان پرداخته‌اند!  

این در حالی است که این رسانه‌ها همچنان از اشاره به ارتباط مالی چارلز در دوران ولیعهدی خویش با  خانواده «اسامه بن‌لادن» سرکرده القاعده طفره می‌روند.

چارلز همچنین متهم است که از «محفوظ بن مرعی»، تاجر سعودی و از نزدیکان «بن‌سلمان» که متهم به قتل خاشقجی است، برای دریافت مدال در انگلیس صدها هزار پوند رشوه گرفته است.

تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد، رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است، چنانچه اعترافات و اظهارات اخیر عروس خاندان سلطنتی درباره رویکردهای نژادپرستانه ملکه و خانواده‌اش در قبال او شاهدی بر این مدعا است.

همچنین پرونده‌هایی همچون ابهام در مرگ «پرنسس دایانا»، همسر سابق چارلز، عذرخواهی نکردن ملکه انگلیس از بومیان کانادا که در طول چند دهه حاکمیت ملکه بر کانادا فرزندانشان در مدارس شبانه‌روزی به اصطلاح دینی در گورهای دسته‌جمعی زنده به‌گور شده و اعطای نشان سلطنتی به «تونی بلر»، نخست وزیر سابق انگلیس که پرونده جنایاتش در عراق و افغانستان همچنان باز است، نمودهایی از این رفتارهاست.

گرچه پرونده‌های اتهامات نظامیان انگلیسی در افغانستان و عراق از سوی وزارت دفاع این کشور مختومه شده اما نقش خاندان سلطنتی در کشتار میلیون‌ها نفر در جنگ افروزی‌های انگلیس از جمله در عراق و افغانستان انکارناپذیر است و امروز نیز سران انگلیس با ادعاهای حقوق بشری همچنان به دخالت در امور سایر کشورها و ایجاد فضای آشوب و اغتشاش مشغول هستند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 14:22
نور ویدئو؛
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد. رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است.
سایه سیاه «برگزیت» و «اوکراین» بر معیشت مردم انگلیس در سال نو میلادی
دوشنبه 1401/10/05 ساعت 12:10
نورنیوز بررسی کرد؛
سایه سیاه «برگزیت» و «اوکراین» بر معیشت مردم انگلیس در سال نو میلادی
بریتانیا برگزیت را در یک همه پرسی انتخاب کرد اما دولت‌‌هایی که تا کنون روی کار آمده‌اند هر کدام شکل سختی از آن را اجرا کردند که در کشاکش جنگ اوکراین هر گونه امیدی را برای بهبود معیشت مردم این کشور از بین برده است.
پنهان‌سازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجال‌سازی بیرونی
یکشنبه 1401/08/01 ساعت 10:27
نور ویدئو؛
پنهان‌سازی آشوب سیاسی در انگلیس با جنجال‌سازی بیرونی
با توجه به اوضاع بحرانی حاکم بر انگلیس می‌توان دریافت که چرا لندن به جنجال‌سازی‌ و رفتارهای غیر اصولی در سیاست خارجی مانند دامن زدن به جنگ اوکراین، اعمال تحریم علیه ایران و... روی آورده است.
مولفه جدید انگلستان در حمایت از اغتشاش سازی در ایران
سه‌شنبه 1401/07/12 ساعت 14:55
نور نیوز بررسی کرد؛
مولفه جدید انگلستان در حمایت از اغتشاش سازی در ایران
باز تولید سلطنت موروثی از سوی بی‌بی‌سی چه هدفی را تعقیب می‌کند؟
نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی