×
فرهنگی
شناسه خبر : 122909
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/10/18 ساعت 11:08
امتحانات دوره متوسطه دوم از خرداد 1403 به صورت نهایی برگزار می‌شود + فیلم

امتحانات دوره متوسطه دوم از خرداد 1403 به صورت نهایی برگزار می‌شود + فیلم

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: از خرداد 1403 دبیرستانی‌ها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی خواهند داشت و تلاش سه ساله آنها در پذیرش دانشگاه با سهم 60 درصدی اثرگذار خواهد بود.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: محمدمهدی کاظمی، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به سهم سوابق تحصیلی در پذیرش نهایی دانشگاه‌ها گفت: از خرداد ۱۴۰۳ دبیرستانیها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی خواهند داشت، زیرا در سال ۱۴۰۵ باید سابقه تحصیلی پایه دهم و یازدهم و دوازدهم را داشته باشند و تلاش سه ساله آنها در پذیرش دانشگاه با سهم ۶۰ درصدی اثرگذار خواهد بود.

کاظمی صبح امروز با حضور در شبکه سوم سیما به سوالاتی پیرامون تغییرات کنکور سراسری پرداخت و اظهار کرد: طی سال‌های گذشته موضوع حذف کنکور همواره مطرح بوده و قانون مجلس شورای اسلامی بر حذف کنکور و پذیرش دانشجو از طریق سوابق تحصیلی تاکید داشته است که تاکنون محقق نشده بود.

وی افزود: در سنوات گذشته اصلاحیه‌هایی بر قانون سنجش و پذیرش دانشجو زده شد و تغییراتی داشت، اما در نهایت شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جدیدی را از سر گذراند که اهدافی چون ایجاد عدالت بیشتر، کاهش اثرات سوء کنکور بر نظام آموزشی و اضطراب داوطلبان را دنبال می‌کرد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سنجش دانشجو به هر طریقی انجام شود طبیعتا جهت دهنده نظام آموزشی خواهد بود گفت: شیوه سنجش دانشجو در همه این سالها برحسب سوالات تستی بوده و شاهد بودیم که اثرات تست به دوره ابتدایی هم رسید. درواقع شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس نقشه جامع علمی کشور به این مسئله ورود کرد تا بتواند برمیزان توجه و تمرکز بر محتوای درسی بیفزاید.

کاظمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر شتاب زدگی در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبه مربوط به سال ۱۴۰۰ است که ابلاغ و اطلاع رسانی هم شد اما چون اشکالات و ابهاماتی بر آن مترتب بود در جلسات ۸۵۵ و ۸۶۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی بازنگری و اصلاحیه در مرداد ماه ابلاغ شد. تا قبل از شروع سال تحصیلی یعنی در شهریور، جزئیات برگزاری کنکور و منابع نیز مشخص و اعلام شد تا فرصت کسب آمادگی وجود داشته باشد.

وی درباره شیوه پذیرش براساس قوانین جدید گفت: نکته نخست آنکه آزمون سراسری دو بار در سال برگزار می‌شود اما پذیرش یک بار انجام می‌شود. دوم آنکه نمره کل نهایی داوطلب، مشتمل بر دوبخش است؛ نخست نمره آزمون اختصاصی در دروس تخصصی و دوم سوابق تحصیلی که همگی نمرات تراز شده هستند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: سوابق تحصیلی نمرات مجموعه دروس امتحانات نهایی است که به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود، سوالات و زمان برگزاری در سراسر کشور یکسان است.

کاظمی با بیان اینکه سهم سوابق تحصیلی برای سال ۱۴۰۲، سهم ۴۰ درصدی با تاثیر قطعی برای امتحانات نهایی پایه دوازدهم است گفت: سهم سوابق و نمرات امتحانات نهایی پایه دوازدهم در سال ۱۴۰۳ به ۵۰ درصد می‌رسد و در سال ۱۴۰۴ برای امتحانات نهایی پایه یازدهم و دوازدهم به ۶۰ درصد می‌رسد. از سال ۱۴۰۵ و بعد از آن نیز سهم ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: به این ترتیب از خرداد ۱۴۰۳ دبیرستانی‌ها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم امتحان نهایی خواهند داشت زیرا در سال ۱۴۰۵ باید سابقه تحصیلی پایه دهم و یازدهم و دوازدهم را داشته باشند و تلاش سه ساله آنها در پذیرش دانشگاه با سهم ۶۰ درصدی اثرگذار خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تعهد صنف جایگاه‌های سوخت به حفظ نیروها در شرایط بحرانی
جزئیات سقوط مرگبار کودک ایرانی از طبقه ششم در اتاوا
آینده خلیج فارس بدون آمریکا رقم خواهد خورد
سردار علایی: خلیج فارس مهم‌ترین مؤلفه قدرت ملی ایران است
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 10 اریبهشت 1405+ جدول
وزیر صمت: فولاد خودروسازان تأمین است
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 10 اردیبهشت ؛ توقف دلار روی 180 هزار تومان
اوپک‌پلاس در آستانه تصمیم جدید برای افزایش تولید نفت
جنگ علیه ایران، ضعف‌های ارتش آمریکا را آشکار کرد
حضور گسترده ورزشکاران در مراسم روز خلیج فارس روی پل طبیعت
تنش‌ها در خاورمیانه نفت برنت را به 126 دلار رساند
هزینه واردات نفت پاکستان به 800 میلیون دلار در هفته رسید
چرا قیمت روغن نوسان دارد؟
نوراینفو | روش های بهبود زندگی در هفت روز
نوراینفو | برای کاهش سریع چربی بدن چه بخوریم؟
حمله پهپادی حزب‌الله به الجلیل غربی
رکوردشکنی دوباره قیمت بنزین در آمریکا
چه عواملی باعث نوسان قیمت کالاهای اساسی شده است؟
اقدامات فوری پس از آسیب به دندان‌های شیری و دائمی کودکان
دمای گیلان تا اواسط هفته آینده 8 درجه گرم تر می شود
چرا پنتاگون صورت حساب نجومی جنگ را پنهان می کند؟
عارف : امنیت خلیج فارس خط قرمز و غیرقابل معامله ایران است
ترکیه: توقیف کشتی‌های حامل کمک به غزه دزدی دریایی است
پزشکیان: مسئولیت ناامنی در خلیج فارس با آمریکا و رژیم صهیونیستی است
انتقاد سناتور دموکرات از اولویت‌های مالی آمریکا
چرا دوباره طلا در بازار صعودی شد؟
اهانت سفیر اسرائیل در سازمان ملل به کاروان کمک‌رسانی به غزه
سناریوی عجیب دو موتورسوار برای سرقت موبایل
اندیشکده آمریکایی: جنگ ایران محدودیت قدرت نظامی آمریکا را آشکار کرد
محاکمه سریع و عادلانه عوامل دخیل در ناآرامی‌ها با جدیت ادامه دارد
برگزاری اولین حراج شمش طلا در سال 1405
فارن افرز: حمله آمریکا و اسرائیل به تقویت انسجام داخلی ایران انجامید
بستن تنگه هرمز به اهرم راهبردی قدرتمند ایران تبدیل شده است
قیمت گوشت قرمز امروز 10 اردیبهشت 1405 + جدول
توزیع 91 همت سود سهام عدالت در سال 1404
پیروزی بزرگ النصر برابر الاهلی؛ یک قدم تا قهرمانی لیگ عربستان
21 کشتی ناوگان «الصمود» در مسیر غزه توقیف شدند
مورینیو بازهم به رئال مادرید پاسخ منفی داد
قالیباف درگذشت عبدالحمید نقره‌کار را تسلیت گفت
دستور پزشکیان به چهار استاندار برای تسریع در بازسازی مناطق آسیب‌دیده
ترافیک نیمه‌سنگین تا سنگین در محور کندوان
ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه پردیس - تهران
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 10 اردیبهشت1405+جدول پخش
برگی در نکوداشت مرد تدبیر و وفا؛ بنده خدا شهید علی لاریجانی
رونمایی نزدیک از توانمندی جدید دریایی
سطح چهارم جنگ
ادای احترام وزیر فرهنگ به شهدای خلیج فارس در هرمزگان
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 10 اردیبهشت 1405
ممنوعیت خالی‌فروشی در بازار خودروهای وارداتی
ذهنیت سیاستگذار و مساله اینترنت