×
سیاسی
شناسه خبر : 122828
تاریخ انتشار : شنبه 1401/10/17 ساعت 09:52
ترور سردار سلیمانی؛ تغییر الگو در امنیت جهانی و نظام بین‌الملل

نورنیوز بررسی کرد؛

ترور سردار سلیمانی؛ تغییر الگو در امنیت جهانی و نظام بین‌الملل

اقدام ترامپ در ترور فرماندهان مقاومت را باید یک تغییر الگو و گفتمان در مفهوم امنیت بین‌المللی دانست که علیه امنیت دیپلماتیک، امنیت بشریت و صلح جهانی به پا خواسته است.

نورنیوز ـ گروه سیاست: ترور ز جنایتی بود که از یک سو امنیت در جهان واقعی و مفهوم آن در حقوق بین‌الملل و از سوی دیگر همه مفاهیم انسانی در عالم معنا را به چالش کشید.

وقتی معنای مشترک از الفاظ در میان انسان‌ها وجود نداشته باشد در واقع خود خبر از آغاز چالش‌ها و درگیری‌ها و حتی منازعات و جنگ‌ها می‌دهد.

اگر هر کشوری چنین حقی را برای خود قائل شود که افراد دیگری از نظامیان دیگر کشورهای عضو سازمان ملل را بدون هیچ تصمیم بین‌المللی و آن هم در فضایی غیر جنگی ترور کند، به راستی این همه هزینه‌های گزاف برای ترسیم خطوط جغرافیایی و این همه شعار برای «صلح» چه معنایی خواهد داشت؟

کمترین عارضه چنین اقدامی آن است که کشورها تصور می‌کنند با یک شور داخلی و حتی با یک محکومیت قضایی داخلی برای شهروندان دیگر کشورها می‌توان برای آنها مجازات تعیین کرد و در اولین فرصت، بدون توجه به استقلال سرزمینی دیگران آن حکم را اجرا کرد و سرفرازانه به این عمل شرم‌آور بالید.

بروز چنین ابتذالی در مناسبات نظام بین‌الملل عملا در نقطه مقابل آنچه صلح و امنیت جهانی خوانده می‌شود قرار می‌گیرد و دیگر نمی‌توان چیزی جز قانون جنگل بر آن نام نهاد.

بر این اساس؛ اقدام ترامپ در ترور فرماندهان مقاومت را باید یک تغییر الگو و گفتمان در مفهوم امنیت بین‌المللی دانست که علیه امنیت دیپلماتیک، امنیت بشریت و صلح جهانی به پا خواسته است.

البته مستی قدرت ظاهری و پوشالی در چنین ارتکابی به حدی بود که حتی خود ترامپ نمی‌توانست تصور کند که با چنین اقدامی او و دیگر مجریان این جنایت را برای همیشه از موهبت امنیت محروم می‌کند و عمری را باید در نگرانی و اضطراب به سر برند.

گرچه امروز نظام بین‌الملل با نادیده گرفتن چنین جنایتی و با تصور قدرت مطلقه بودن برخی کشورها، عملا بر این نوع رفتارها صحه گذاشته، اما متوجه این موضوع نیست که به عبارتی، ملاک را بر تصمیم‌های داخلی هر کشوری می‌گذارد که بتوانند در هر شرایطی خطرهای احتمالی را بدون در نظر گرفتن جوانب بین‌المللی دفع نمایند.

به عبارت دقیق‌تر؛ قواعد و رفتارهای این چنینی در نظام بین‌المللِ موجود از سوی قدرت‌های سلطه‌گر، با نمایش دروغینِ تلاش متمدنانه برای تحقق صلح و امنیت جهانی، عملا در حال دیکته کردن روندی است که ترور، غارت و تحقیر ملت‌های جهان را برای خود مشروع جلوه داده و همگان را ناگزیر از پذیرش آن کند.

شاید روزی مثل این روزها که امنیت غذایی، سرزمینی و بهداشتی این کشورها از جانب یک کشور ثالث به چالش کشیده شود بتواند آنها را به خود آورد تا واقعیات پیرامون خود را بهتر و واقعی‌تر ببینند و حاصل این تغییر الگو را که با بی‌تفاوتی بر آن صحه گذارده‌اند به وضوح احساس نمایند.

 
 
 
 

نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
خطر آلودگی پلاستیکی برای قلب و عروق
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
X
آگهی تبلیغاتی