×
سیاسی
شناسه خبر : 122823
تاریخ انتشار : شنبه 1401/10/17 ساعت 01:27
نبرد قدرت در کنگره آمریکا و پیام‌هایی که به جهان مخابره می‌شود

نورنیوز بررسی کرد؛

نبرد قدرت در کنگره آمریکا و پیام‌هایی که به جهان مخابره می‌شود

آنچه امروز در کنگره آمریکا در جریان است و موجب شکل‌گیری نزاع‌های شدید بر سر انتخاب رئیس مجلس شده برگرفته از فروپاشی و تزلزل شدید عقلانیت گذشته در میان سیاست مداران آمریکایی و ترجیح منافع شخصی بر قدرت‌یابی فردی است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: صد و هجدمین کنگره آمریکا در حالی کار خود را آغاز کرد که «کوین مک‌کارتی»، رهبر جمهوری‌خواهان پس از ۱۱ بار رأی گیری در طول ۳ روز نتوانست ۲۱۸ رأی لازم برای ریاست را کسب کند. این درحالی است که در دور اول انتخابات که روز سه شنبه برگزار شد، ۷ نماینده جمهوری‌خواه به کاندیدهای دیگر از جمله «اندی بیگز» رأی دادند. این اولین بار در یک قرن گذشته است که مجلس نمایندگان آمریکا نتوانسته است در دور اول یک قانونگذار را به عنوان رئیس انتخاب کند.

هر چند که در دیدگاه نخست این وضعیت در کنگره بیانگر اختلافات میان جریان‌های جمهوری‌خواه بوده که می‌تواند نتایج مثبتی برای دموکرات‌ها و شخص بایدن تا انتخابات سال ۲۰۲۴ به همراه داشته باشد و حتی به تضعیف موقعیت جمهوری‌خواهان در انتخابات آتی منجر شود، اما نگاهی ریشه‌ای به این مسئله بیانگر مسائلی بس عمیق‌تر از اختلافات درون حزبی است که سابقه آن را از زمان انتخابات ۲۰۲۰ می‌توان مشاهده کرد.

انتخابات سال ۲۰۲۰ با حضور بایدن و ترامپ در حالی برگزار شد که برخلاف دوره‌های گذشته در این دوره، کاندیداها تمام چارچوب‌های اخلاقی را در مناظره‌ها کنار نهاده و از رکیک ترین و زننده ترین الفاظ علیه یکدیگر استفاده کردند.بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان سیاسی ترامپ و بایدن را بازنده اخلاق و مبارزه سالم دانستند که زوال سیاسی در آمریکا را آشکارتر ساخته است.

 پس از اعلام نتایج انتخابات نیز برخلاف گذشته که نامزدها شکست خود را می‌پذیرفتند این بار ترامپ از پذیرش نتیجه خودداری کرد. حمله هواداران ترامپ به کنگره در ۶ ژانویه که در تاریخ حیات آمریکا بی سابقه بوده نتیجه چنین رفتاری بود.

انتخابات میان دوره‌ای کنگره در آبان ۲۰۲۲ نیز در حالی برگزار شد که اختلافات شدید میان  اعضا و نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه در رقابت‌های درون حزبی به جدال‌های سیاسی و رسانه‌ای مبدل شد. بسیاری از نامزدها به روش پرونده سازی و افشاگری در باب فساد و نقاط منفی هم حزبی خود روی آوردند که اتفاقی به نسبت غیر معمول در صحنه انتخابات آمریکا بوده است.

نکته دیگر که می‌تواند مورد توجه باشد این است که بایدن و ترامپ در حالی نامزدی خود را برای انتخابات سال ۲۰۲۴ اعلام کرده‌اند که در درون احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه با آن مخالفت شده است. «لری هوگان»، فرماندار مریلند و «آسا هاچینسون» از آرکانزاس، ضمن اعلام مخالفت خود با نامزدی ترامپ، پیش بینی کردند که او به عنوان نامزد جمهوری‌خواهان شکست می‌خورد.

«جب بوش»، جمهوری‌خواه برجسته نیز ترامپ را فردی ضعیف خطاب کرد و گفت: «زمان انتخابات رهبر جدید رسیده است.»

در حزب دموکرات‌ها نیز این دو دستگی قابل مشاهده است و برخی سناتورها و شخصیت‌های سیاسی دموکرات با معرفی بایدن به عنوان نامزد حزب در سال ۲۰۲۴ مخالفت کرده‌اند.

باید به این مخالفت‌ها بخش قابل توجهی از هواداران جمهوری‌خواه و دموکرات را نیز افزود که با حضور بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ مخالفت هستند.  

تارنمای آمریکایی نیوزمکس در این خصوص نوشت: «نظرسنجی جدید موسسه راسموسن نشان داد که ۵۵ درصد از آمریکایی ها می‌گویند بایدن نباید برای یک دوره دیگر در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. ۳۳ درصد هم موافق رقابت دوباره بایدن در انتخابات هستند و ۱۱ درصد نیز گفته‌اند که هنوز در این زمینه تصمیم نگرفته‌اند.»

این نظرسنجی حکایت از آن دارد که ۷۸ درصد از جمهوری‌خواهان و ۶۲ درصد از مستقل ها می‌گویند بایدن نباید در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت کند. در آن سوی نیز تنها ۳۵ درصد گفتند ترامپ باید در این انتخابات شرکت کند. در بین جمهوری‌خواهان ۳۷ درصد، دموکرات‌ها ۶۹ درصد و افراد مستقل ۵۳ درصد گفته‌اند که ترامپ نباید بار دیگر در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کند.

مجموع این آرا بیانگر اصل بی‌اعتمادی شدید مردم آمریکا نسبت به دولتمردان و ساختار حاکم بر کشورشان است. بر این اساس می‌توان گفت آنچه امروز در کنگره آمریکا در جریان است و موجب شکل‌گیری نزاع‌های شدید بر سر انتخاب رئیس مجلس شده برگرفته از فروپاشی و تزلزل شدید عقلانیت گذشته در میان سیاست مداران آمریکایی و ترجیح منافع شخصی بر قدرت یابی فردی است.

بی‌شک وضعیت کنونی کنگره و کاخ سفید و رقابت برای کسب قدرت که موجب ایجاد بن بست در فرآیند انتخاب رئیس مجلس نمایندگان شده، نشان دهنده چند دستگی و چند پارگی شدید میان هواداران جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها و اوج گیری جدال بیشتر در جنگ قدرت میان اعضای این جریان‌ها و همچنین بی‌ثباتی در ساختار سیاسی کشوری است که داعیه حکمرانی جهانی دارد.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به خرمشهر/شهادت 5نفر در میانه
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/ انهدام یک فروندپهپاد لوکاس/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی
سفر زمینی به عراق برقرار است
قالیباف خطاب به فعالان بازارهای جهانی: فریب نخورید
نورویدئو| فرجام خطرناک امنیت فروشی آمریکا در خلیج فارس
خسارت جنگ به 115 هزار واحد غیرنظامی/ بیشترین تخریب در تهران
آمریکا به دلیل محاسبه غلط و تحریک اسرائیل وارد جنگ شد
هیچ اختلافی در داخل وجود ندارد
تعطیلی 4 بوستان تهران در روز طبیعت
ظریف: ترامپ به زودی می‌رود اما ایران همیشه می‌ماند
نامه نرگس آبیار به اعضای آکادمی اسکار: «سکوت خود را بشکنید»
ایران مصوبه اعدام اسرای فلسطینی را محکوم کرد
آخرین‌ وضعیت ترافیکی و جوی محورهای مواصلاتی کشور
صدور کیفرخواست برای 4 متهم پرونده موسسه قرض الحسنه روستای زرندین در نکا
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی