×
سیاسی
شناسه خبر : 122720
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 21:53
ابعاد گسترده اقدامات ضدامنیتی وزیر امنیت داخلی نتانیاهو

نورنیوز بررسی کرد؛

ابعاد گسترده اقدامات ضدامنیتی وزیر امنیت داخلی نتانیاهو

چنانچه اظهارات مقامات و روند سیاسی تحولات نشان می‌دهد جریان راست افراطی مذهبیِ حاضر در دولت نتانیاهو به جایگاه‌های در اختیار گرفته بسنده نکرده و مجدانه در تلاش برای تسلط بر پست‌های نظامی، امنیتی و همچنین قضایی مانند دیوان عالی و دادگستری است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: اعلام نهایی تشکیل کابینه افراطی بنیامین نتانیاهو که پنج‌شنبه گذشته انجام شد، واکنش‌های بسیاری را از سوی محافل خارجی و داخلی رژیم صهیونیستی به‌دنبال داشت.

در همین خصوص؛ دستِ‌کم هزار فرمانده بلندپایه سابق ارتش و صد سفیر رژیم صهیونیستی در نامه‌های جداگانه نسبت به روی کار آمدن این دولت هشدار داده و تداوم کار آن را بر خلاف منافع اسرائیل ارزیابی کردند.

عمده واکنش‌ها به این موضوع متوجه حضور جریان افراطی مذهبی به ویژه شخص «ایتمار بن‌گویر» رئیس حزب قدرت یهودی در جایگاه وزیر امنیت داخلی در کابینه ائتلافی نتانیاهو بود که آن را بستری برای تشدید تنش‌ها در داخل سرزمین‌های اشغالی و ایجاد ناامنی‌ها می‌دانند.

مهم ‌اینکه؛ اقدام هتاکانه و تحریک‌آمیز امروز صبح بن‌گویر در شکستن حریم مسجدالاقصی نشان داد که این نگرانی‌ها بی‌جا نبوده و او احتمالا خود به نقطه کانونی ایجاد تنش در فضای داخلی و قاعدتا منطقه‌ای تبدیل خواهد شد.

نقض حریم مسجدالاقصی توسط وزیر امنیت داخلی کابینه نتانیاهو که با زیر پا گذاردن تمام دستورالعمل‌های گذشته که مورد توافق تل‌آویو و دولت خودگردان فلسطین بوده، بیان‌گر آن است که نتانیاهو در دوره جدید پا را از رعایت توافقات حداقلی نیز فراتر گذاشته و حتی نمی‌خواهد به تعهدات گذشته با فلسطینی‌ها پایبند باشد.

تعیین مکانی در داخل مسجد به عنوان معبد یهودی و افتتاح آن و اجازه دادن به یهودیان برای اجرای مراسم دینی یهودی در داخل مسجدالاقصی، افزایش ساعات مجاز برای اشغال حرم قدس توسط یهودیان، اجازه حضور و اشغال مسجد در روزهای جمعه و شنبه، رفع ممنوعیت از ورود افراد و ادوات مراسم یهودی به مسجد و... از جمله مهمترین اقدامات ناقض دستورالعمل‌های گذشته است که به طور قطع واکنش‌های جدی از سوی فلسطینیان را به‌دنبال خواهد داشت.

بروز درگیری مسلحانه میان گردان‌های شهدای الاقصی (شاخه نظامی جنبش فتح) با نیروهای امنیتی حکومت خودگردان در واکنش به این اتفاقات، از جمله اولین رخدادهایی است که بر اثر اقدامات افراطی دولت جدید رقم خورده است.

در همین رابطه؛ «ابو احمد» فرمانده این گردان‌ها اظهار داشته؛ مسئولیت تعیین مسیر حرکت جنبش فتح را از خلال جنگ مسلحانه بر عهده گرفته‌ایم و این تنها راه آزادی فلسطین است.

مهم‌تر اینکه؛ چنانچه اظهارات مقامات و روند سیاسی تحولات نشان می‌دهد جریان راست افراطی مذهبیِ حاضر در دولت نتانیاهو به جایگاه‌های در اختیار گرفته بسنده نکرده و مجدانه در تلاش برای تسلط بر پست‌های نظامی، امنیتی و همچنین قضایی مانند دیوان عالی و دادگستری است.

از سویی؛ انتخاب «یوآف گالانت» به عنوان وزیر جنگ، نگرانی‌ها در خصوص آغاز دور جدیدی از ماجراجویی‌های منطقه‌ای رژیم صهیونیستی را نیز در پی داشته است.

در این میان تناقض موجود میان رویکرد و اعتقادات مذهبی دستِ‌کم بخشی از کابینه نتانیاهو با ارزش‌های لیبرالیستی و همچنین رویکرد کنست پس از انتخاب یک همجنس‌باز به نام «امیر اوهانا» به عنوان رئیس، این سوال و نگرانی را برای بخش زیادی از افکار عمومی داخلی ایجاد کرده که سیاست‌های دولت در خصوص مسائل اجتماعی چگونه خواهد بود؟

این نگرانی از آنجا اهمیت دارد که ترکیب جمعیتی شهروندان رژیم صهیونیستی هم از نقطه نظر نژادی و هم از نقطه نظر مذهبی دچار چالش‌های عمیقی است که طی این سال‌ها به دلیل بروز شکاف‌های طبقاتی معنادار همواره محل بروز تنش‌ها و اعتراضات عمومی بوده و روند مهاجرت معکوس را تشدید کرده است.

با این وجود؛ گرچه نتانیاهو تلاش می‌کند همچنان وجهه خود را در منظر افکار عمومی خارجی حفظ کند و در همین راستا قصد داشت هفته آینده در اولین سفر خارجی خود به دعوت «محمد بن‌زاید» به امارات سفر کند، اما التهابات برآمده از شرایط حاکم بر ترکیب کابینه و رفتار بن‌گویر، نه تنها این سفر تبلیغاتی او را لغو کرد، بلکه نوید روزهای پر التهابی را به او و رژیم صهیونیستی می‌دهد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
افراطی‌ترین کابینه رژیم صهیونیستی؛ بستر ساز مشکلات امنیتی جدید در سرزمین‌های اشغالی
چهارشنبه 1401/11/12 ساعت 16:17
نور ویدئو؛
افراطی‌ترین کابینه رژیم صهیونیستی؛ بستر ساز مشکلات امنیتی جدید در سرزمین‌های اشغالی
نگاهی به تحولات یک ماهه نخست وزیری نتانیاهو و نحوه تشکیل کابینه ائتلافی او نشان می‌دهد که پیش‌بینی ها در خصوص نتایج ضد امنیتی کابینه افراطی نتانیاهو خیلی زودتر از برآوردها به نتیجه رسیده است.
ابعاد گسترده اقدامات ضدامنیتی وزیر امنیت داخلی نتانیاهو
چهارشنبه 1401/10/14 ساعت 20:50
نور ویدئو؛
ابعاد گسترده اقدامات ضدامنیتی وزیر امنیت داخلی نتانیاهو
چنانچه اظهارات مقامات و روند سیاسی تحولات نشان می‌دهد جریان راست افراطی مذهبیِ حاضر در دولت نتانیاهو به جایگاه‌های در اختیار گرفته بسنده نکرده و مجدانه در تلاش برای تسلط بر پست‌های نظامی، امنیتی و همچنین قضایی مانند دیوان عالی و دادگستری است.
ایران هتک حرمت مسجدالاقصی توسط وزیر کابینه رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 19:36
ایران هتک حرمت مسجدالاقصی توسط وزیر کابینه رژیم صهیونیستی را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه، هتک حرمت مسجد الاقصی توسط وزیر کابینه رژیم نامشروع و نژادپرست اسرائیل را به شدت محکوم کرد.
سفر نتانیاهو به امارات لغو شد
سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 19:13
سفر نتانیاهو به امارات لغو شد
سفر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به امارات به دلیل یورش به مسجدالاقصی لغو شد.
اتحادیه عرب یورش به مسجد الاقصی را محکوم کرد
سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 18:46
اتحادیه عرب یورش به مسجد الاقصی را محکوم کرد
دبیرکل اتحادیه عرب یورش عضو تندرو کابینه جدید رژیم صهیونیستی به مسجد الاقصی را محکوم کرد.
حمله دوباره لاپید به نتانیاهو به دلیل بی‌مسئولیتی درباره بن گویر
سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 18:05
حمله دوباره لاپید به نتانیاهو به دلیل بی‌مسئولیتی درباره بن گویر
وزیر امنیت داخلی کابینه رژیم صهیونیستی در سایه حمایت نیروهای رژیم صهیونیستی صبح سه‌شنبه به همراه شماری از صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی یورش برد.
یورش تحریک‌آمیز وزیر صهیونیستی به مسجد الاقصی+ فیلم
سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 13:27
یورش تحریک‌آمیز وزیر صهیونیستی به مسجد الاقصی+ فیلم
وزیر جدید امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به همراه گروهی از صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی یورش برد.
افزایش نگرانی‌های بین‌المللی از روی کار آمدن تندروترین دولت تاریخ رژیم صهیونیستی
سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 12:31
نور ویدئو؛
افزایش نگرانی‌های بین‌المللی از روی کار آمدن تندروترین دولت تاریخ رژیم صهیونیستی
سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به سرزمین‌های اشغالی با توجه به اعلام نگرانی‌های متعدد مقام‌های ارشد آمریکایی در خصوص توسعه افراط‌گرایی مذهبی در سرزمین‌های اشغالی پس از روی کار آمدن دولت جدید، می‌تواند هشداری صریح به نتانیاهو و عناصر افراطی دولت او تلقی شود.
افزایش نگرانی‌های بین‌المللی از روی کار آمدن تندروترین دولت تاریخ رژیم صهیونیستی
یکشنبه 1401/10/11 ساعت 13:59
نورنیوز بررسی کرد؛
افزایش نگرانی‌های بین‌المللی از روی کار آمدن تندروترین دولت تاریخ رژیم صهیونیستی
سفر مشاور امنیت ملی آمریکا به سرزمین‌های اشغالی با توجه به اعلام نگرانی‌های متعدد مقام‌های ارشد آمریکایی در خصوص توسعه افراط‌گرایی مذهبی در سرزمین‌های اشغالی پس از روی کار آمدن دولت جدید، می‌تواند هشداری صریح به نتانیاهو و عناصر افراطی دولت او تلقی شود.
نظرات

آخرین اخبار
سخنگوی دولت: ایران با همدلی پابرجا می‌ماند
کنترل استرس؛ گام های طلایی در شرایط اضطرار
جفری ساکس: آمریکا و اسرائیل یاغی شده‌اند
مسئولیت امروز همه نیروهای ملی مراقبت از ایران است
هشدار سفیر ایران در قبرس
فعالیت 6 هزار بانوی داوطلب در عملیات امدادرسانی به آسیب‌دیدگان
هشدار ایران به فائو:جنگ افروزان مسیرهای غذایی کشورها را به خطر انداخته‌اند
چگونه ایران خار چشم دشمن شد؟
جنگ ایران ابعاد جهانی پیدا کرده است
رویترز: هدف‌گیری مدرسه دخترانه میناب، نتیجه استفاده آمریکا از اطلاعات قدیمی بود
این حماسه را روایت کنید
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور به‌طور کامل برقرار است
لهستان: به درخواست ترامپ هم نیرو به ایران اعزام نخواهیم کرد
حمله پهپادی به یک میدان نفتی در سعودی
پیشنهاد انتقال بازی‌های ایران در جام جهانی به مکزیک
هدف دشمن از حمله به حافظان امنیت چیست؟
گاردین: ایران درخواست های ویتکاف برای آتش‌بس را رد کرد
قیمت دلار توافقی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
نماز جمعه روز قدس به امامت آیت الله خاتمی اقامه می شود
شل و توتال: گازی برای تحویل نداریم
هجوم رانندگان آلمانی به پمپ‌بنزین‌های اتریش
چرا بازگشایی تنگه هرمز برای اقتصاد آمریکا مهم است؟
برخی پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه به تهدید مستقیم علیه ایران تبدیل شدند
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 21 اسفند 1404
تعطیلی بنادر نفتی عراق
بارش برف و باران در محورهای 13 استان
تجاوز شبانه به شهرک‌های صنعتی رباط‌کریم
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز
مخالفت آمریکا با درخواست های اسکورت در تنگه هرمز
رئال با کولاک والورده، سیتی را تسلیم کرد
حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به سه واحد صنعتی در اراک
تلگراف: ترامپ دیگر قدرت متوقف کردن جنگ علیه ایران را ندارد
انتقاد شدید روسیه و چین از تصویب قطعنامه یکجانبه علیه ایران
بازی‌های موبایلی آرامش‌بخش و آفلاین، برای همه رده‌های سنی
افزایش دوباره بهای نفت در بازارهای جهانی
انگلیس: یک کشتی دیگر در تنگه هرمز آتش گرفت
در اسرائیل سانسور رسانه‌ای حکم‌فرماست تا حملات ایران و حزب‌الله مخابره نشوند!
راه‌آهن اسرائیل هک شد
سرمایه‌گذاران در حال خارج کردن پول‌هایشان از امارات هستند
افزایش قیمت سوخت در آمریکا
عبور قیمت نفت از 100 دلار
بازگشت آخرین گروه از حجاج ایرانی به کشور
رویترز: پس از دو هفته بمباران بی‌وقفه، حکومت ایران در آستانه فروپاشی نیست
احتمال بازبینی روابط امنیتی کشورهای حوزه خلیج فارس با آمریکا
نرخ بنزین در اروپا دستوری شد
ایران پاسخ حمله به مخازن پالایشگاه تهران را داد
فارن افرز: ایران معادله جنگ را تغییر داد، ادامه جنگ به نفع ایران است
مقاومت عراق: امارات به تأسیسات نفتی سعودی حمله کرد
زلزله در بازار کشورهای عربی با تداوم تجاوز آمریکا به ایران/سرمایه‌ها از دبی فراری شدند
لغو پروازهای بریتیش ایرویز به ابوظبی و چندین کشور خاورمیانه‌