×
سیاسی
شناسه خبر : 122697
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/13 ساعت 17:19
جزئیات منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی اعلام شد

جزئیات منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی اعلام شد

سخنگوی سازمان فضایی ایران با اعلام جزییات منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی، گفت: در پروژه منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی قرار است اولین منظومه از ماهواره‌های ایرانی در مدار زمین قرار گیرد.

نورنیوز - گروه سیاست: حسین دلیریان در توییتر با اعلام این خبر اظهار کرد: بر اساس این پروژه، تعداد زیادی ماهواره به فضا پرتاب شده و در مدار زمین قرار می‌گیرد تا این ماهواره‌ها یکسری فرامین و دستورات در حوزه ارتباطی و اینترنتی را اجرا کنند.

وی با بیان این که یکی از مهمترین ماموریتهای منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی فراهم کردن سرویس اینترنت اشیاء (Internet of Things) برای مردم است، افزود: فراهم شدن چنین امکانی برای مردم به منظور سهولت در کاربری اشیاء با استفاده از دریافت خدمات ماهواره ای، گام بسیار مهم دولت در جهت خدمت رسانی به مردم است.

سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت: در قالب این پروژه، داده‌های حسگرهای گوناگون از سطح زمین جمع آوری و این داده‌ها از طریق ایستگاه‌های ارسال داده، به ماهواره یا ماهواره‌هایی که در دید ایستگاه قرار دارند، ارسال می شود و سپس ماهواره‌هایی که این داده‌ها را دریافت کرده‌اند، آن را به یک یا چند ایستگاه مرکزی ارسال می‌کنند.

دلیریان ادامه داد: با این فرآیند می‌توان کار جمع آوری و ارسال داده‌ها از سراسر کشور را با سرعت بالا انجام داد و در مواقع بحران مثل وقوع حوادث غیرمترقبه و یا حتی با ایجاد یک شبکه ملی انتقال داده‌ها، مشکلات مردم در اقصی نقاط کشور حتی نقاط دورافتاده و صعب العبور را حل کرد.

وی اظهار کرد: تمام فرایند ارسال داده ها به ماهواره، انتقال داده ها از ماهواره به ایستگاه های مرکزی و مراکز تجمیع داده ها هم در قالب پروتکل های امنی، رمزنگاری شده و کاملا ایمن میان ماهواره ها و ایستگاه های زمینی تبادل می شود. در واقع این پروژه اولین گام کشور در رسیدن به یک منظومه ماهواره ای "باریک باند با هدف ارائه خدمات ارسال و دریافت اطلاعات کشور است.

سخنگوی سازمان فضایی ایران افزود: با توجه به این که هدف سازمان فضایی کاهش زمان ارسال دریافت داده در سراسر کشور است، به تدریح به تعداد اجزای این منظورمه ماهواره ای افزوده می شود.

وی تصریح کرد: ‏اینترنت اشیاء ماهواره‌ای در حوزه‌های مختلفی از جمله کشاورزی هوشمند، حمل و نقل جاده‌ای، پایش نشتی لوله‌های نفت و گاز، پایش و مانیتورینگ خطوط انتقال برق، محیط زیست، کاربردهای دریایی و ... کاربرد دارد و در واقع با این منظومه می‌توان بسیاری از امورات را با ماهواره کاربردی کرد.

دلیریان گفت: سازمان فضایی ایران قصد دارد که پروژه شهید سلیمانی را با مشارکت شرکت های دانش بنیان اجرایی کند، لذا شرکت های بخش خصوصی دانش بنیان که درارای سابقه کار در حوزه طراحی و ساخت ماهواره و تجهیزات زمینی هستند، می توانند به صورت انفرادی یا کنسرسیوم در اجرای این پروژه مشارکت کنند.

سخنگوی سازمان فضایی ایران یادآور شد: منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی که اکنون در حال فراهم‌سازی مقدمات اجرای آن هستیم، در آینده تبدیل به یک زیرساخت اساسی کشور خواهد شد و قطعا با تحقق این پروژه که با افتخار به نام قهرمان جهان اسلام حاج ‎قاسم سلیمانی نامگذاری شده، نام و یاد سردار دلها بیشتر در جهان طنین‌انداز خواهد شد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
گروسی: در مذاکرات میان ایران و آمریکا یک احساس قطعیت وجود دارد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی