نورنیوز - گروه سیاست خارجی: اولین نشست از سلسله نشستهای علمی و مطالعاتی در زمینه تبیین فعالیتهای سردار شهید قاسم سلیمانی تحت عنوان «میزگرد تخصصی مبارزه با تروریسم و افراطی گری در منطقه غرب آسیا»، در مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امورخارجه برگزار شد.
در این نشست ابعاد میدانی، حقوقی و بینالمللی مبارزه با تروریسم و نقش برجسته سردار شهید سلیمانی در مبارزه با تروریسم در منطقه غرب آسیا مورد بررسی قرار گرفت.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ، عباسعلی کدخدایی رئیس کمیته ویژه پیگیری حقوقی و بین المللی پرونده ترور و شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، ایرج مسجدی سفیر سابق ایران در عراق در این نشست حضور داشتند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تسلیت سومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، در صحبت های خود در این نشست اظهار کرد: شخصیت وجودی حاج قاسم چند بعدی است. نکته مهمی که مقاممعظم رهبری فرمودند، آن است که مکتب ایشان را باید مورد مطالعه قرار داد.
او افزود: یکی از وجوه مهم شخصیتی حاج قاسم، توان منحصر به فرد ایشان در تولید قدرت ملی و بینالمللی برای جهان اسلام و جبهه مقاومت بود.
کنعانی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، گفت: حاج قاسم شخصیتی فراگیر فراحزبی و به معنای واقعی کلمه سرباز ملت بود. حیات حاج قاسم وحدتساز و شهادت ناجوانمردانه ایشان که مصداق بارز تروریسم سازمان یافته بود، باز هم اجماع ساز بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: شهادت ایشان هم قدرتساز بود و همه تشییع کم سابقه شهید سلیمانی را دیدیم که نشان داد یک نظامی میتواند به حدی محبوبیت ملی و فراملی به دست بیاورد که افراد از مناطق مختلف در تشییع او شرکت کنند.
کنعانی در پایان گفت: ما همچنان ابعاد وجودی ایشان را جاری در منطقه میبینیم، ایشان چهره بین المللی مقاومت بود و ما آثار تجلی این چهره را روز به روز میبینیم.
محمد حسن شیخ السلام، رئیس مرکز سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، نیز در صحبتهای خود گفت: ترور ناجوانمردانه شهید سلیمانی منحصر به فرد است و شرایطی که ترور غیر انسانی در آن انجام شد و پذیرش وقیحانه این ترور ناجوانمروانه، این اتفاق را در جایگاه منحصر به فردی قرار داد.
رئیس مرکز سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه افزود: پدیده تروریسم از جهات مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و فناوری مورد توجه قرار گرفته است و اقدام ترور شهید سلیمانی که مهمان رسمی کشور عراق بود و توسط یک دولت ثالث مورد ترور قرار می گیرد، مورد تعمل و مطالعه است.
او افزود: در روابط بین الملل تروریسم از سه جنبه مورد توجه است.نخست موج اول که اوایل قرن نوزدهم است و موج دوم در جنگ جهانی دوم رخ داد و موج سوم که مذهبی است. در سالهای اخیر با ظهور داعش موج چهارم شکل گرفت که به دلیل ترکیب آن با فناوری و نوع فعالیت آنها، ادبیات جدیدی در تروریسم ایجاد کرد.
شیخ الاسلام ادامه داد: شهادت سردار سلیمانی، موج پنجم تروریسم را تبیین کرد که جزئیات آن قابل بازشناسی است. شهادت سردار سلیمانی را با گونهای از تروریسم که در ماههای اخیر در کشور رخ داد شبیه میدانم. به این نحوه که با سوءاستفاده از اعتراضات به حق مردم، دشمنان شکل جدیدی از تروریسم را ایجاد کردند. به عبارتی غرب با شبکههای تلویزیونی مورد حمایت خود انواع شیوههای تروریستی را ترویج کرده و آموزش دادند. مطالعه موج پنجم تروریسم میتواند در دستور کار این جلسه علمی مورد توجه قرار گیرد.
نورنیوز