×
اقتصادی
شناسه خبر : 122424
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/10/07 ساعت 18:47
افق روشن اقتصاد تعاونی در دولت سیزدهم

محمدجعفر ایرانی*

افق روشن اقتصاد تعاونی در دولت سیزدهم

باور ساختن فرهنگ تعاون و متعلقات آن از یک سو به معنای مردمی کردن اقتصاد است و از سوی دیگر، در راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه نابرابر و پویایی ساختار اعتباری کشور، قطعا مردمی کردن اقتصاد یک پیش شرط اصلی و کلان محسوب می‌شود.

نورنیوز ـ گروه اقتصاد: حضور دولت سیزدهم در راس معادلات اعتباری و اقتصادی کشور، مولد نگاهی نو به حوزه «تعاون» بوده است.

بر همگان مسجل است که یکی از مهم‌ترین راه‌های برون رفت از مشکلات اقتصادی و افزایش استحکام اقتصاد ملی، تکیه بر توان مردمی و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعلی است که در بخش اقتصاد تعاون وجود دارد. باور ساختن فرهنگ تعاون و متعلقات آن از یک سو به معنای مردمی کردن اقتصاد است و از سوی دیگر، در راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه نابرابر و پویایی ساختار اعتباری کشور، قطعا مردمی کردن اقتصاد یک پیش شرط اصلی و کلان محسوب می‌شود.

در چنین شرایطی متوجه نقش بی‌بدیل و پررنگ حوزه تعاون در حوزه‌های مختلف خصوصا اقتصاد کشور خواهیم شد.

در قانون اساسی حمهوری اسلامی ایران، اقتصاد تعاونی در کنار اقتصاد دولتی و خصوصی جایگاه والایی دارد.

امروزه قطعا اقتصاد تعاونی می‌تواند به مثابه پلی جهت اتصال دقیق و موثر دو حوزه دولتی و خصوصی با یکدیگر عمل کند.

بسیاری از ابتکار عمل‌های موثری که در حوزه اقتصاد دولتی و خصوصی قدرت تبلور ندارند، در حوزه تعاون می‌تواند به منصه ظهور برسد. از این رو، آثار و برکات تقویت اقتصاد تعاونی محصور به حوزه تعاون نمی‌شود و معادلات کلان اقتصادی و اعتباری در کشور را تحت تاثیر ایجابی خود قرار خواهد داد.

نگاه موثر و مثبت دولت سیزدهم به حوزه تعاون، امیدها را در خصوص احیای این بخش و بازتعریف جایگاه اقتصاد تعاونی در کشور دوچندان ساخته است. در این میان، بانک توسعه تعاون به عنوان مرکز ثقل «اقتصاد تعاونی کشور» و تامین کننده مالی این گستره کم نظیر، نقش به سزایی در تقویت و تشدید این اقدامات توسعه‌ای اعمال می‌کند و این روند را با قدرت ادامه خواهد داد.

اعتقاد مسئولین بانک توسعه تعاون بر این باور عمیق استوار است که «اقتصاد تعاونی»، متغیری مستقل محسوب می‌شود که بازخوانی و بازتعریف جایگاه والای آن در معادلات اعتباری، مالی و پولی کشور، دیگر پدیده‌های اقتصادی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

خروجی این نگاه کلان، ایجاد پیوندی پایدار میان حوزه تولید و اشتغال پایدار و تعاون است. فعالیت تولیدی با حفظ اشتغال پایدار در اقتصاد کشور بسیار ارزشمند و حائز اهمیت است و بانک توسعه تعاون نیز با آگاهی از وضعیت تولید در کشور، عمده تمرکز عملیات توسعه‌ای را به حمایت از واحدهای تولیدی به‌صورت اخص و تعاونی‌ها به‌صورت اعم معطوف نموده است.

حوزه تعاون در اینجا می‌تواند و باید به نیروی محرکه‌ای جهت بسط و چابکی چرخه تولید کشور تبدیل شود.

ارتقای توان تولیدی کشور با استناد به تقویت حوزه تعاون و رساندن آن به جایگاه تعیین کننده خود با کسب حداقل سهم ۲۵ درصدی از کیک اقتصاد کشور، فراتر از یک الزام محسوب می‌شود.

در حوزه اقتصاد کلان، ما با قاعده‌ای به نام تاثیرگذاری و تاثیرپذیری متقابل زنجیره‌های اعتباری از یکدیگر مواجه هستیم. در سایه این رویکرد سیستماتیک و نظام‌مند، اقتصاد تعاونی قطعا مقوم و محرک چنین زنجیره‌ای خواهد بود.

امروز بانک توسعه تعاون فراتر از مشتری مداری و انجام امور بانکی از جمله اعطای تسهیلات، صدور ضمانت‌نامه‌های اعتباری و ارائه سایر خدمات تخصصی و عمومی، به رسالت اصلی خود مبنی بر بازتعریف جایگاه والای اقتصاد تعاونی در کشور و نقش آفرینی موثر در حوزه اقتصاد کلان کشور می‌اندیشد.

قطعا نگاه موثر دولت مردمی سیزدهم و وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی به حوزه تعاون، محرک و مقوم این روند خواهد بود. باشد که در سایه این اقدامات موثر، شاهد تبلور اقتصادی پویا، هوشمند و مقاوم در برابر تحریم و توطئه دشمنان باشیم.

بنابر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی، تحقق اقتصاد مقاومتی و راهبرد خنثی‌سازی تحریم‌ها، رمز قوت و قدرت ما در برابر دشمنان محسوب می‌شود. قطعا با عزمی راسخ، این مسیر را تا نیل به نقطه نهایی پیش خواهیم برد.

*عضو هیات مدیره بانک توسعه تعاون


نورنیوز
کلید واژگان
تعاونی
نظرات

آخرین اخبار
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله موشکی علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
مقام ارشد کاخ سفید: آمریکا از جنگ با ایران خارج شود
نتانیاهو مامور ویژه خود را برای لبنان دوباره به میدان آورد
محل استقرار نیروهای اسرائیلی زیر آتش نیروهای مقاومت
تخریب فدراسیون تیراندازی در پی حملات وحشیانه آمریکا و رژیم صهیونی
نرخ حواله ارزهای عمده در هفته پایانی سال اعلام شد
سردار شکارچی:کشورهای منطقه به قدرت پوشالی آمریکا اعتماد نکنند
فایننشال تایمز: آمریکا در قبال ایران در دام «اشتباه محاسباتی» افتاد
کوبا از آغاز مذاکرات با آمریکا خبر داد
دستگیری 54 نفر از اراذل و اوباش سلطنت‌طلب و جاسوس
اعلام ساعات معاملات بورس انرژی ایران تا پایان اسفند 1404
سریال بیگانگان، نوروز 1405 از شبکه سوم سیما
سامانه 1811 برای پاسخگویی به آسیب‌دیدگان جنگ در پایتخت
آتش سوزی در سفارت آمریکا در بغداد
وقوع انفجار در یک مدرسه یهودی در آمستردام
پیکر وزیر دفاع شهید در بهشت زهرا آرام گرفت + فیلم
7 دلیل شکست آمریکا در جنگ با ایران
محکومیت حملات به زیرساخت‌های آبی ایران
ترافیک نیمه سنگین تا سنگین در محورهای چالوس و هراز
کره شمالی یک موشک بالستیک آزمایش کرد
دستگیری 13 فرد مشکوک به اقدامات ضدامنیتی در قم
بقائی: آمریکا بازیگر یاغی و تهدید صلح جهانی است؛ ایران از خود دفاع خواهد کرد
لو فیگارو: آمریکا در جنگ علیه ایران آمادگی استراتژیک نداشت
کیفیت هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
بحران انرژی، صنعت هوایی را شوکه کرد؛ افزایش بهای بلیط در راه است
حملات آمریکا-اسرائیل به ایران؛ انفجارهای پیاپی در تهران ، کرج ، کرمان و شهرهای دیگر
واریز کالابرگ در سال 1405 ادامه دارد
سفیر ایران در مکزیک: آغازگر جنگ نیستیم؛ آمریکا و اسرائیل تجاوز کردند
صلح منطقه‌ای مفهوم نهفته در اولین پیام آیت الله مجتبی خامنه ای
جزئیات فعالیت صندوق‌های طلا و نقره از روز یکشنبه در بورس کالا
سقوط آزاد بازار املاک دبی؛ 270 میلیارد دلار در 10 روز نابود شد
آمریکا در بن‌بست نفتی؛ ترامپ به ذخایر استراتژیک روی آورد
تشدید تورم و رکود جهانی؛ تنگه هرمز به زودی عادی نخواهد شد
پرتغال؛ پیشگام دیپلماسی برای پایان جنگ در خاورمیانه
اردوغان: اولویت اصلی ترکیه، دوری از شعله‌های جنگ منطقه‌ای است
خدمات روان‌درمانی و گروه‌های حمایتی برای آسیب‌دیدگان جنگ حیاتی است
سی‌ان‌ان: ترامپ در باتلاق جنگ خاورمیانه قرار دارد
پیام رهبری؛ نقشه راه ارتقاء جایگاه راهبردی ایران
رسانه صهیونیستی: حملات به سکوهای موشکی ایران بی‌اثر بوده است
روز جهانی قدس در نیویورک و طنین فریاد حمایت از ایران و فلسطین
اعلام زمان مراسم تشییع شهید امیر سرلشکر خلبان عزیز نصیرزاده
رئیس‌جمهور بلاروس: تجاوز آمریکا و اسرائیل مردم ایران را متحدتر کرد
حمله به خارک تنش در خلیج فارس را شعله‌ور می‌کند
قدردانی جهاد اسلامی از حضور باشکوه ملت ایران در روز جهانی قدس
آسوشیتدپرس: یک بالگرد در سفارت آمریکا در بغداد مورد اصابت موشک قرار گرفت
رهبر ایران قول داد که انتقام بمباران مدرسه را بگیرد و تنگه هرمز را بسته نگه دارد
اندیمشک لرزید
وال استریت ژورنال: 200 نظامی آمریکایی در حملات ایران زخمی شده‌اند
روایت وال استریت ژورنال از خوش خیالی ترامپ درباره تسلیم ایران
روزنامه فرانسوی: ایران می‌گوید آماده یک جنگ طولانی است که اقتصاد جهانی را نابود می‌کند