×
اقتصادی
شناسه خبر : 122413
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/10/07 ساعت 14:37
کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر بر طرف نشد

کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر بر طرف نشد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران گفت: با وجود آنکه در روزهای اخیر شاهد بارش باران و برف در تهران بودیم؛ اما با توجه‌ به اینکه عمده بارش‌ها در بالادست سدها به شکل برف بوده، کمبود آب تهران حل نشده و لازم است که مشترکان همچنان به موضوع مدیریت مصرف حساس باشند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران با بیان اینکه بارش‌های اخیر خیلی به مخازن سدها کمک نخواهند کرد و آوردی برای رودخانه‌ها ندارد، گفت: با بارش‌های اخیر، کمبود آب تهران حل نشده و مشترکان همچنان به موضوع مدیریت مصرف حساس باشند.

بختیاری در باره بارش‌های اخیر و وضعیت ذخیره آب در سدهای تهران افزود: بی‌شک این بارش‌ها نعمت هستند و برای فصول گرم سال ذخیره خواهد شد؛ اما نکته‌ای که وجود دارد، باتوجه‌به اینکه در پاییز بارندگی نداشتیم و رواناب ایجاد نشد، بارش‌های اخیر خیلی به مخازن سدها کمک نخواهند کرد و آوردی برای رودخانه‌ها ندارند.

وی ادامه داد: با وجود آنکه در روزهای اخیر شاهد بارش باران و برف در تهران بودیم؛ اما باتوجه‌به اینکه عمده بارش‌ها در بالادست سدها به شکل برف بوده، کمبود آب تهران حل نشده و لازم است که مشترکان همچنان به موضوع مدیریت مصرف حساس باشند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران خاطرنشان کرد: مشکلات باتوجه‌به این شرایط در کوتاه‌مدت یعنی تا شب عید دچار وجود خواهد داشت و می‌بایست هم‌وطنان تهرانی به موضوع مدیریت مصرف توجه ویژه‌ای داشته باشند؛ چراکه در غیر این صورت شرایط تغییر خواهد کرد.

بختیاری درباره نیاز آبی تهران، گفت: شهر تهران روزانه بین ۲ میلیون و ۹۰۰ تا ۳ میلیون مترمکعب مصرف آب شرب نیاز دارد که بخشی از آن از منابع آب سطحی و بخشی از منابع آب زیرزمینی تأمین می‌شود، ذخایر سدهای تهران کاملاً در حالت بحرانی قرار گرفته و ذخایر نامناسبی دارند، اگرچه حجم مخزن سدهای تهران ۲۷۴ میلیون است؛ اما کل این آب قابل برداشت نیست.

وی بخشی منابع را حجم مرده سد دانست که نمی‌توان روی آن حساب کرد و ادامه داد: بر همین اساس وضعیت تهران مناسب نیست و این بارندگی‌هایی که اتفاق افتاده نباید این تصور را ایجاد کند که مشکل آب تهران حل شده است و دیگر هیچ مشکلی برای تأمین آب پایتخت وجود ندارد، از تابستان تا کنون در نقطه تنش آبی هستیم.

[کمبود آب تهران با بارش‌های اخیر حل نشده است/ مردم مدیریت مصرف را جدی بگیرند]

نسبت به سال‌های نرمال حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخازن داریم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: نمی‌توان باتوجه‌به اینکه اکنون شاهد ورودی به سدها هستیم، میزان دقیق آن را مشخص کرد، لذا نمی‌توان در باره کسری نیز اظهارنظر قطعی کرد؛ اما به دلیل برودت هوای بالادست سدهای پنج‌گانه تهران میزان ورودی مناسب نیست؛ مخازن سدهای تهران در سال‌های نرمال در این برهه زمانی حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب داشت، یعنی نسبت به سال‌های نرمال حدود ۴۵۰ میلیون مترمکعب کسری مخازن داریم.

بختیاری افزود: مخازن سدهای تهران نسبت به سال‌های نرمال یک‌سوم آن چیزی است که باید باشد.

وی خاطرنشان کرد: خواهش من از همه شهروندان این است که مانند گذشته رعایت کنند، همان‌طور که اکنون در بحث گاز به‌شدت در چالش هستیم و مردم رعایت می‌کنند، در بحث آب هم باید این مدیریت وجود داشته باشد، این تصور نباید وجود داشته باشد که با کاهش دمای هوا و وجود بارش‌ها مشکل کم‌آبی برطرف شده و دیگر نیازی به مدیریت مصرف نیست.

بختیاری با بیان اینکه آبفای استان تهران برای تأمین آب به‌شدت تحت‌فشار است، خاطرنشان کرد: باوجود سختی‌هایی که داشتیم حتی یک ساعت هم در تأمین آب تهران دچار مشکل نشدیم و از این به بعد نیز تلاش می‌کنیم که همین‌گونه باشد؛ اما واقعیت این است که مردم به‌هیچ‌عنوان نباید تصور کنند که کمبود آب حل شده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو
از حمله مرگبار شامپانزه‌ها تا سکوی قهرمانی؛ روایت یک قهرمان کشتی
فهرست نهایی مصر برای جام جهانی اعلام شد؛ صلاح در اندیشه درخشش مقابل ایران
عقب‌نشینی دولت ترامپ؛ تحریم‌های گزارشگر ویژه سازمان ملل لغو شد
شرایط سنی برای شرکت در کنکور دانشجو معلمان اعلام شد
سامانه فراموشی
استون‌ویلا فاتح لیگ اروپا شد
جنگ و تاب‌آوری انرژی
سناتور دموکرات: جنگ ترامپ علیه ایران بالاترین درجه شکست است
هلاکت دو تروریست مسلح در پاسخ قاطع پلیس
انقاتد شدید اتحادیه اروپا از یورش به ناوگان صمود
انتقاد شدید سناتور آمریکایی از رفتار «نفرت‌انگیز» بن‌گویر با فعالان ناوگان صمود
فرانسه؛ پایتخت حقوق بشر یا پناهگاه رسوایی‌های خاموش؟
نماینده دموکرات: اقدامات دولت ترامپ برای آزادی ملت‌ها نیست
استرالیا و نیوزیلند سفرای اسرائیل را احضار کردند
اجرای حکم اعدام دو عضو هسته تروریستی تجزیه‌طلب + جزئیات اعترافات
ترکیه حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» را به شدت محکوم کرد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول پخش
هاآرتص: رفتار بن‌گویر با فعالان ناوگان «صمود» رسوایی آشکار است
تلاش واشنگتن برای حذف نامزدی نماینده فلسطین در مجمع عمومی
لاوروف: روسیه و چین از هرج و مرج در دنیای چندقطبی جلوگیری می‌کنند
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت+ وضعیت استان ها
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش