×
فرهنگی
شناسه خبر : 122388
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/10/07 ساعت 11:49
«فناوری‌های بزرگ» آمریکا بیش از بمب اتم جهان را تهدید می‌کند

نورنیوز بررسی کرد؛

«فناوری‌های بزرگ» آمریکا بیش از بمب اتم جهان را تهدید می‌کند

نباید هرگز اجازه داده می‌شد فناوری‌های بزرگ تا این اندازه رشد کنند تا جایی که پنج شرکت فناوری بزرگ در آمریکا با بیش از 1.4 تریلیون دلار سود، درآمدی بیش از تولید ناخالص ملی مکزیک یا اسپانیا داشته باشند چرا که این قدرت در اختیار دولتی است که از آن علیه اقتصاد جهان و آزادی ملت‌ها استفاده می‌برد.

نورنیوز - فرهنگ و جامعه: سال 2022 به گواه تحلیلگران اقتصادی را می‌توان سال فناوری‌های بزرگ دانست اگر چنین باشد سال 2023 سال «فناوری کوچک» خواهد بود، جایی که نوآوری، چابکی و خلق ارزش صنعتی و تجاری محصولاتی که در وهله اول به فناوری بزرگ اجازه می‌داد بزرگ‌تر شوند از طریق یک محیط باز و رقابتی در اختیار فناوری‌های کوچک قرار خواهد گرفت.

شرکت متا برای اولین بار از زمان تاسیس خود با کاهش درآمد روبرو شده است و این صنعت بیش از 88 هزار کارگر را اخراج کرده است، مهم‌تر اینکه تصاحب توییتر توسط ایلان ماسک نیز با اخراج بسیاری از کارکنانش موجب شد تا کاربران این سکوی اجتماعی به سمت گزینه‌های خاص و تخصصی سوق داده شوند.

شاید هرگز نباید به فناوری‌های بزرگ اجازه داده می‌شد تا این اندازه بزرگ شوند زیرا برای نمونه پنج شرکت بزرگ فناوری در ایالات‌متحده با بیش از 1.4 تریلیون دلار درآمد بیشتری نسبت به تولید ناخالص داخلی مکزیک یا اسپانیا دارند اما مشکل واقعی اندازه یا حتی قدرت آن نیست. مشکل واقعی این است که اندازه و قدرت خود را برای چه استفاده می کند و اثرات آن بر اقتصاد جهانی و آزادی ملت‌ها و زندگی مردم چیست.

بهترین برنامه‌نویسان جهان اخراج‌های گسترده در «سیلیکون ولی» را تجربه خواهند کرد و متوجه می‌شوند که امنیت و درآمد توسط فناوری‌های بزرگ تضمین نمی‌شود که البته تعداد کمی از اخراج شدگان به نوبه خود موجب کارآفرینی برای موج بعدی نوآوری در فناوری کوچک خواهند بود.

فعالان حوزه صنعت و تجارت می‌دانند که شرکت‌های فناوری بزرگ قدرت زیادی دارند و دیگر ضررشان بیشتر از فایده آنها شده است و شرکت های بزرگی مانند فیس بوک، آمازون، آلفابت و اپل باید از بین بروند کاری که روند بازار به صورتی خلاقانه در حال شکستن آنهاست.

هم اکنون کشورهای جهان در پی آن هستند با سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فناوری و زیرساخت‌ها بتوانند از تسلط ایالات متحده بر این صنعت پیشی بگیرند و این به آن معناست که فناوری‌های بزرگ در نهایت کاربران، بسیاری از سرمایه‌گذاران، تنظیم‌کننده‌‌ها و سیاست‌گذاران خود را ناامید کرده است و فرصتی پیش آمده است تا فناوری‌هایی در مقایس کوچک بتوانند رشد پایداری را که سال‌ها در انتظارش بودند، به دست آورند و جهان را از تهدیدی که هر روز به صورت فزاینده‌ای زندگی ساکنانش را هدف قرار داده است نجات دهند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
کاخ سفید مدیران 4 شرکت فناوری را احضار کرد
جمعه 1402/02/15 ساعت 10:38
کاخ سفید مدیران 4 شرکت فناوری را احضار کرد
مدیران ارشد اجرایی گوگل، مایکروسافت، اوپن آ آی و آنتروپیک با معاون رئیس‌جمهور آمریکا و مقامات ارشد دولتی ملاقات می‌کنند تا درباره موضوعات کلیدی هوش مصنوعی گفتگو کنند.
مایکروسافت هوش مصنوعی را به آفیس اضافه می‌کند
شنبه 1401/12/27 ساعت 08:34
مایکروسافت هوش مصنوعی را به آفیس اضافه می‌کند
مایکروسافت اعلام کرد که ویژگی جدیدی با عنوان کاپیلوت (Copilot) که یک موتور پرازشگر است را به نرم‌افزارهای خود می‌افزاید. این موتور امکاناتی همچون خلاصه‌کردن ایمیل‌های بلند در آوت‌لوک، آماده‌سازی پیش‌نویس در ورد و متحرک‌سازی اسلایدها در پاورپوینت را در اختیار کاربران می‌گذارد.
موتور جستجوی بینگ با فناوری هوش مصنوعی روانه بازار شد
یکشنبه 1401/11/30 ساعت 18:51
موتور جستجوی بینگ با فناوری هوش مصنوعی روانه بازار شد
مهندسان مایکروسافت و یک آزمایشگاه تحقیقاتی کوچک به نام OpenEye از یک به روز رسانی بزرگ جدید رونمایی کردند که شامل موتور جستجوی هوشمند بینگ است.
آشنایی با فناوری Passkey و دنیای بدون کلمه عبور
چهارشنبه 1401/11/05 ساعت 21:08
آشنایی با فناوری Passkey و دنیای بدون کلمه عبور
روش جدید که «کلید‌گذر» (Passkey) نام دارد، در واقع احراز هویت بدون نیاز به رمزعبور است و در ماه‌های اخیر به شدت در حال فراگیر شدن بوده است. گوگل از این مکانیزم جدید به‌عنوان «گامی تاریخی در جهت دنیایی بدون رمزعبور» یاد کرده است.
فناوری‌های بزرگ سال 2023 را با تعدیل گسترده نیروی کار آغاز کردند
شنبه 1401/11/01 ساعت 10:26
فناوری‌های بزرگ سال 2023 را با تعدیل گسترده نیروی کار آغاز کردند
شرکت گوگل در سال جدید میلادی یکی از گسترده‌ترین تعدیل نیروی کار خود در صنعت فناوری را اجرا خواهد کرد.
ارزش سهام اپل به پایین‌ترین حد در 1.5 سال اخیر رسید
چهارشنبه 1401/10/07 ساعت 18:41
ارزش سهام اپل به پایین‌ترین حد در 1.5 سال اخیر رسید
بررسی‌های بین‌المللی حاکی از آن است که ارزش سهام اپل با افت 1٫4 درصدی در روز گذشته به کمترین حد در حدود 1٫5 سال اخیر رسیده است.
برجسته‌ترین پیشرفت‌های علم و فناوری در سال 2021
یکشنبه 1400/10/12 ساعت 17:28
برجسته‌ترین پیشرفت‌های علم و فناوری در سال 2021
محققان و مهندسان دنیا در سال 2021 میلادی مرزهای جدیدی را در همه حوزه‌های فناوری کشف کردند و دستاوردهای قابل توجهی را به دست آوردند.
نظرات

آخرین اخبار
محور قدیم کرج–چالوس موقتاً مسدود می‌شود
پایان انتظار 18 ساله ژاپنی‌ها؛ لهستان در برابر اراده سامورایی تسلیم شد
سفر بدون ویزا میان آنکارا و ریاض کلید خورد
وزیر جهاد: امنیت غذایی جهان نباید گروگان اقدامات یک‌جانبه شود
جزئیات توافق 12 میلیارد دلاری با قطر؛ از آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده تا خط اعتباری جدید
واردات برنج نامرغوب ممنوع شد
ماجرای سفر محرمانه رئیس حزب دموکرات‌های اسرائیل به امارات
24 خرداد؛ آغاز مهلت رفع نقص دستیاری+ اعلام زمان آزمون
مرتضی نعمت اللهی پیشکسوت مجسمه‌سازی درگذشت/ دبیر انجمن مجسمه‌سازان درباره او می گوید
ادعای تلگراف: ترامپ به‌دنبال امضای تفاهم با ایران پیش از نشست گروه هفت است
سخنگوی وزارت خارجه: تفاهم نامه اسلام آباد بر خاتمه جنگ تمرکز دارد
پیام طارمی در آستانه سفر به آمریکا : ورزش را از سیاست جدا کنید
ادعای جنجالی برادرزاده ترامپ درباره وضعیت سلامت ذهنی او
اکران «نیم‌شب» در میان تجمع مردمی میدان ولیعصر (عج)
سرمربی سابق پرسپولیس هدایت دهوک عراق را برعهده گرفت
حزب‌الله: توافق احتمالی ایران و آمریکا مسیر لبنان را تغییر می‌دهد
برای اولین بار محکومان به اعدام نیز مشمول عفو رهبری شدند
واکنش ستاد حقوق بشر به تخریب زیرساخت‌های آب در جنوب کشور
تلف شدن آهوهای ایرانی در تجاوز آمریکا به جزیره خارک
دیدار غریب آبادی با سفیران چین و روسیه در تهران
نورنما | جزیره مارو، ناشناخته ای زیبا در هرمزگان!
23 استان درگیر تنش آبی هستند
مجموعه پیراهن‌های جام جهانی با نام کودک شهید فلسطینی رونمایی شد
جزئیات جلسات ویژه برای تسریع اعلام نتایج کنکور و دانشجو-معلم
نخست‌وزیر پاکستان: 24 ساعت آینده توافق تاریخی امضا می‌شود
نبض جهان در نیروگاه‌ها می‌تپد؛ اما قلب انرژی کجاست؟
«هلیا» یوزپلنگ آسیایی وارد استان سمنان شده است
مقامات بصره: خوزستان بهترین شریک اقتصادی ماست
خبر جدید از اردوی ایران؛ چهار ویزای جدید برای سفر به آمریکا صادر شد
نورویدئو | ایران یکسال پس از آن دوازده روز
قیمت نقره امروز شنبه 23 خرداد 1405 + جدول
«آن‌سوی تیترها»؛ روایت ناگفته ترور دانشمندان هسته‌ای ایران
وزیر نیرو: با صرفه‌جویی مردم، جیره‌بندی آب نخواهیم داشت
مصر و پاکستان به نتایج سازنده مذاکرات ایران و آمریکا امیدوار شدند
مرگ روزانه 53 نفر در تصادفات؛ چه شهرهایی در صدر تلفات جاده‌ای قرار دارند؟
قالیباف: تا پای جان برای پیروزی نهایی ایران ایستاده‌ایم
پیش‌بینی هواشناسی تا پایان تیر؛ گرمای بالاتر از نرمال در راه است
نوراینفو | از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
این روزها ورود کالاهای اساسی به کشور چگونه انجام می‌شود؟
از تهران تا مشهد؛ برنامه بدرقه تاریخی رهبر شهید انقلاب منتشر شد
توانیر: برق مشترکان پرمصرف بدون اغماض قطع می‌شود
تغییرات جدید در کنکور؛آزمون جامع جایگزین امتحانات تأثیرگذار می‌شود؟
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجار کنترل‌شده در محدوده مبارکه
وزش باد شدید و گردوخاک در تهران تا کی ادامه دارد؟
تابلوی سبز بورس تهران؛ ثبت رکورد جدید در بازار سهام
جزئیات اختلال گسترده در 4 بانک کشور؛ احتمال حمله سایبری
ضرب‌الاجل جدید جمهوری‌خواهان به ترامپ برای پایان جنگ
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 23 خرداد 1405 +جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 23 خرداد؛ سقوط 7 هزار تومانی دلار در سایه توافق
تهران 1000 واگن کم دارد؛ بحران جدی در متروی پایتخت