×
سیاسی
شناسه خبر : 122356
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/10/06 ساعت 15:32
تحریم‌ها برای پر کردن شکاف دیپلماسی بی‌محتوا و مداخلات مرگبار است

تحریم‌ها برای پر کردن شکاف دیپلماسی بی‌محتوا و مداخلات مرگبار است

فارن افرز، علت محبوبیت تحریم‌ها نزد سیاست‌گذاران و سیاستمداران ایالات‌متحده را پر کردن شکاف میان بیانیه‌های دیپلماتیک بی‌محتوا و مداخلات مرگبار نظامی دانست.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: تارنمای فارن افرز روز سه‌شنبه در نوشتاری با عنوان«پایان دوره طلایی تحریم‌ها» آن را جنگ‌افزار مطلوب ایالات‌متحده آمریکا از دیرباز خواند که تأثیر آن بر دشمنان این کشور به‌سرعت از بین می‌رود.

فارن افرز افزوده است: تهدید دیپلماسی و امنیت ملی آمریکا توسط دورنمای پراکنده مالی و ایجاد نقاط کور فزاینده در پیگیری فعالیت‌های تجاری جهان با کانال‌های مالی ضد تحریم، افزون بر تضعیف کارایی تحریم‌های آمریکا، به معنای تأثیر اندک تحریم‌های یک‌جانبه ایالات‌متحده در ۱۰ سال آینده خواهد بود.

فارن افرز، علت محبوبیت تحریم‌ها نزد سیاست‌گذاران و سیاستمداران ایالات‌متحده را پر کردن شکاف میان بیانیه‌های دیپلماتیک بی‌محتوا و مداخلات مرگبار نظامی دانسته و نوشته است: دولت آمریکا در پی حمله روسیه به اوکراین فوراً یک‌رشته اقدامات تنبیهی اقتصادی بر مسکو اعمال کرد و از دولت‌های دیگر هم خواست که واکنش مشابهی نشان دهند.

هم‌زمان با افزایش بیش‌ازپیش وابستگی واشنگتن به اعمال تحریم‌ها، بسیاری از کشورهای مخالف آمریکا شروع به تقویت اقتصادهایشان در برابر چنین اقداماتی کرده‌اند.

سه رخداد در ۱۰ سال گذشته آنها را به چنین واکنش‌هایی متقاعد کرده که یکی قطع دسترسی ایران به سوئیفت (سامانه پیام‌رسانی جهانی) برای منزوی‌سازی مالی تهران بود که همه پرداخت‌های بین‌المللی را از طریق مجازی شامل می‌شد.

مسئله دوم، اعمال تحریم‌های غرب بر روسیه در پی انضمام شبه‌جزیره کریمه بود که مسکو را به در اولویت قرار دادن استقلال و قطع وابستگی اقتصادی واداشت.

سومین رویداد نیز آغاز جنگ تجاری واشنگتن با پکن در ۲۰۱۷ بود که به‌سرعت به بخش فناوری راه یافت. ایالات‌متحده با محدود کردن صادرات فناوری‌های نیمه‌هادی‌ها به چین، به دشمنانش را درباره احتمال قطع دسترسی آنان به فناوری‌های مهم و پایه، هشدار داد.

این سه رخداد موجب پدیدار شدن پدیده تازه‌ای به نام مقاومت در برابر تحریم‌ها شد. از آنجا که قدرت آمریکا برای اعمال تحریم‌ها بر دیگر کشورها ناشی از برتری دلار این کشور و دستیابی نظارتی آن بر مجراهای مالی جهان بود، کشورهای متحمل تحریم به نوآوری‌های مالی برای تضعیف برتری‌های آمریکا برآمدند و به‌صورت فزاینده‌ای به توافقنامه‌های مبادله دوجانبه با پول‌های ملی، ایجاد سازوکارهای جایگزین سوئیفت و کاربرد مبادلات بازرگانی با ارزهای دیجیتال روی آوردند.

چین در ۲۰۲۰ برای نخستین بار بیش از نیمی از روابط بازرگانی خود را با روسیه با واحد پولی غیر از دلار آمریکا صورت داد و بنابراین بخش بزرگی از مبادلات تجاری‌اش در برابر تحریم‌های امریکا، مصونیت یافت.

سازمان همکاری شانگهای که باشگاهی سیاسی با عضویت چین، هند و روسیه است، در مارس ۲۰۲۰ ایجاد سازوکارهای پرداخت با پول‌های محلی را به‌منظور دور زدن دلار و تحریم‌های آمریکا در اولویت قرار داد.

هند در قرارداد پنج میلیارد دلاری خرید موشک‌های دفاع هوایی اس - ۴۰۰ از روسیه، برای پرهیز از مواجهه با تحریم‌های ایالات‌متحده و متوقف شدن این معامله، با احیای یک توافقنامه مبادله پول‌های رایج مربوط به دوره اتحاد شوروی پیشین، نیمی از مبلغ را با روبل و نیم دیگر را به روپیه پرداخت کرد.

هر چند شاید توافقنامه‌های مبادله‌های بازرگانی با پول‌های رایج کشورهای طرف معامله، سازوکارهای جایگزین پرداخت و پول‌های دیجیتال به‌تنهایی نتوانند تأثیر تحریم‌های آمریکا را از بین ببرند، اما این نوآوری‌ها به همراه یکدیگر به‌صورت فزاینده‌ای به کشورها، اجرای مبادلات بازرگانی از طریق مجراها و کانال‌های ضد تحریم را فراهم می‌کند و این روند غیرقابل بازگشت است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزییات واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بر اساس حروف الفبا
واکنش عجیب ترامپ به معترضان «نه به پادشاه»
نورنما | جنگنده آمریکایی از دوران جنگ‌جهانی دوم زیر آب
فریاد «رهایی فلسطین» در خیابان‌های اروپا
اسرائیل با نقض آتش‌بس جنوب غزه را بمباران کرد
آب طالقان سرانجام به تهران رسید
جهش بورس همراه با افزایش عرضه‌ها
حضور گسترده غرفه ملی نشر ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت 2026
کشف محوله تریاکی که بوی قهوه می‌داد
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی آبان ماه سال 1404
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(104) « بندر دیر»
داور کره‌ای دیدار شارجه - تراکتور را سوت می زند
واکنش حماس به بیانیه وزارت خارجه آمریکا
کاهش 60 درصدی خرید جهیزیه
سقوط خریداران خارجی در بازار مسکن ترکیه
خودکشی عامل جنایت در روستا اندیکا
غرب به‌جای صلح، به‌دنبال نابودی کامل اوکراین است
لیست قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول قیمت ها
مرگ قاتل پیش از اجرای حکم قصاص
چندصدایی «درباره اسنپ‌بک»؛ چگونه ایستادگی ایران شکاف عمیق در نظم جهانی را آشکار کرد
جهش 5500 همتی در تجارت الکترونیک ایران
مداردیپلماسی | پایان برجام و آغازی بر دیپلماسی هسته‌ای جدید ایران
130 هزار مرگ سالانه در ایران به دلایل تغذیه‌ای مرتبط است
رئیس‌جمهور فردا به دانشگاه تربیت مدرس می رود
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز یکشنبه 27 مهر1404+ جدول
واگذاری کامل دونتسک شرط پوتین برای پایان جنگ اوکراین
دولت چهاردهم بستر «ما می‌توانیم» را در تحول دیجیتال فراهم کرد
55 درصد پیش‌ثبت‌نامی‌های حج تمتع 1405 بانوان هستند
افزایش ذخایر طلا برای تقویت پول ملی و کاهش وابستگی ارزی
مسیر تهران-اصفهان با راه آهن سریع السیر 2 ساعته می‌شود
حماس: میانجی‌ها اسرائیل را برای بازگشایی گذرگاه رفح تحت فشار قرار دهند
نه به دعوا‌های تاریخ‌مصرف‌دار
بازی ناعادلانه FATF و پالرمو در نظام مالی جهانی
آزادی 185 زندانی در تهران با مرخصی منتهی به آزادی
روز تاریخی پایان قطعنامه 2231
تخلیه قدرت
طلب 150 همتی تأمین اجتماعی از کارفرمایان
امروز آخرین مهلت استعفای مقامات برای کاندیداتوری در شوراها
کشف 31 حلقه فیلم قاجاری در کاخ گلستان
شوخی تلخ با آرمان حکمرانی علم
اولیانوف: نظارت قطعنامه 2231 از دستورکار آژانس حذف می‌شود
افشای شکنجه گسترده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی
نتانیاهو نامزدی مجدد در انتخابات 2026 را اعلام کرد
مجلل در روئینگ قهرمانی آسیا مدال طلا گرفت
توافق پاکستان و طالبان بر آتش‌بس و صلح در دوحه
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 27 مهر+ وضعیت استان ها
چرا نشستن طولانی برای سلامتی مفید نیست ؟
میلیون‌ها نفر حس بویایی خود را از دست داده‌اند
از دیابت بی مزه چه می دانید؟
خوردنی محبوب کاهش کلسترول را بشناسید
X
آگهی تبلیغاتی