×
سیاسی
شناسه خبر : 122230
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/10/04 ساعت 12:01
انتقادات رئیس مجلس از مدیریت بازار ارز

انتقادات رئیس مجلس از مدیریت بازار ارز

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت ارز قابل قبول نیست، گفت: در جلسه سران قوا بنا شد که موضوع ارز به‌طور خاص دنبال شود و بازار ارز را سر و سامان خواهیم داد.

نورنیوز - گروه سیاست: «محمدباقر قالیباف»، رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از گزارش کمیسیون اقتصادی درباره ارزیابی سیاست‌ها و اقدامات ارزی دولت و همچنین توضیحات رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در جمع بندی گفت: در موضوع مربوط به ارز در ایران باید کار را به سه بخش دسته بندی و سپس جمع بندی کرد؛ یک سری موضوعات اقتصادی است بدان معنا که باید موضوع چاپ پول و نقدینگی و روند آن در مدار درست خود قرار گیرد.

او افزود: موضوع ناترازی بودجه و اصلاح ساختار بودجه هم مبانی اقتصادی است که باید به آن توجه شود. باید این موضوع سیاست دولت و مجلس باشد و آنها بر آن اصرار کنند. همچنین موضوع نرخ گذاری ارز هم مشخص شود که قرار است تک نرخی، شناور و یا دستوری باشد. اینها موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه در تمامی این موارد فصل الخطاب قانون است، گفت: امسال قانون تصویب کردیم اما اجراء نشد که این هم جزء اشکالات است. بحث دیگر مربوط به آقای صالح‌آبادی و موضوعات مربوط به حوزه مدیریتی است. ما قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تصویب کردیم. علاوه بر آن موضوع ارز و سکه و ریال و سیاست‌های اتخاذی در حوزه مدیریتی بانک مرکزی است. البته که باید دست بانک مرکزی از جهت مدیریتی هم باز باشد تا بتواند امور خود را دنبال کند.

او افزود: بحث دیگر درباره فرآیند فروش و درآمدهای ارزی در سبد ارزی و همچنین نوع ارزها، درخواست‌ها و ثبت سفارش‌ها است که باید همه مدیریت شود که حوزه مدیریتی هم متوجه بانک مرکزی است.

قالیباف با اشاره به طرح مالیات بر عایدی سرمایه گفت: ان‌شاءالله فردا موضوع مالیات بر سفته بازی و سوداگری در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد. البته که بیش از یک سال است که این موضوع در کمیسیون اقتصادی بررسی شده و حتماً در بازار هم تأثیرگذار خواهد بود اما همه موضوع نیست که بگوییم با این طرح همه مشکل حل می‌شود؛ بخش مربوط به حوزه مدیریتی هم مهم است.

رئیس مجلس ادامه داد: موضوع مهم دیگر بحث مربوط به کنترل در میدان است. ما نباید در میدان تعدد ارزی داشته باشیم؛ همه باید به بانک مرکزی کمک کرده و از ابزارهای نظارتی هم استفاده کنیم.

رئیس مجلس همچنین توضیح داد: بحث دیگر کالاهایی است که با ریال خریداری می‌شود و صادر شده و ارز آن در داخل تهیه می‌شود. ما در کشور مشکل ارزی نداریم اما دلیل نمی‌شود که مدیریت و کنترل ارزی نداشته و از ظرفیت ارزی بانک مرکزی و ذخیره ارزی استفاده کنیم. باید درآمدها حفظ شده و با ارز حاصل از صادرات تامین ارزی صورت گیرد. این ظرفیت در کشور وجود دارد پس نیازی نیست که از ذخیره ارزی استفاده شود.

قالیباف در پایان گفت: امروز وضعیت ارز برای مردم، ما و اقتصاد کشور قابل قبول نیست. در جلسه سران قوا بنا شد که این موضوع با حضور بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و مسئولان دخیل در موضوع ارز به‌طور خاص دنبال شود؛ مطمئناً سر و سامانی به بازار ارز می‌دهیم.


ایسنا
اخبار مرتبط
قیمت‌سازی‌ کاذب دلالان ارز در ‌کانال‌های تلگرامی طی روزهای تعطیل
سه‌شنبه 1401/10/06 ساعت 18:51
قیمت‌سازی‌ کاذب دلالان ارز در ‌کانال‌های تلگرامی طی روزهای تعطیل
طی ساعات گذشته و در حالی که تمامی بازارهای کشور به دلیل ایام شهادت حضرت زهرا (س) در تعطیلی کامل به سر می‌برند، برخی کانال‌های بدون هویت در فضای مجازی از عبور نرخ دلار از مرز 42 هزار تومان در بازار خبر دادند. موضوعی که بار دیگر، قیمت‌سازی دروغین این کانال‌ها از نرخ ارز را به وضوح آشکار می‌کند.
رئیس کل بانک مرکزی: برای ثبات در بازار ارز برنامه داریم
یکشنبه 1401/10/04 ساعت 11:44
رئیس کل بانک مرکزی: برای ثبات در بازار ارز برنامه داریم
رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: برای این‌که بازار ارز کشور را مدیریت کنیم برنامه‌های متعددی در سطح دولت در حال دنبال شدن است. آنچه که به بانک مرکزی باز می‌گردد کنترل نقدینگی و تورم است. سیاست‌های عرضه و تقاضا نیز در حال دنبال شدن است.
وزیر اقتصاد: به‌زودی شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود
یکشنبه 1401/10/04 ساعت 11:18
وزیر اقتصاد: به‌زودی شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود
وزیر اقتصاد و امور دارایی بیان کرد: با تصویب طرح مالیات بر سوداگری و عایدی سرمایه به دوران سوداگری و سفته بازی در بازار ارز پایان خواهیم داد.
نظرات

آخرین اخبار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد
اعلام بسته جامع حمایتی وزارت اقتصادبرای ایرانیان مقیم امارات
ابتکار لازم برای تولید و افزایش سرمایه بانک‌ها پیش‌بینی شده است
پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنفی خسارت دیده از جنگ در پایتخت
وزارت اطلاعات: 54 عامل دشمن در 4 استان دستگیر شدند
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم
دفاع مقدس سه ‌هزار ساله
چرخه فضیلت‌مند امنیت ملی و پیشرفت اقتصادی
توضیح شرکت توزیع برق تهران درباره اختلال صبحگاهی
ارائه 25 هزار خدمت فوری و شناسایی بیش از هزار پرونده سایبری در یک ماه
حمله پهپادی به نفتکش کویتی در نزدیکی دوبی
جهاد کشاورزی تهران: مرغ در بازار به اندازه کافی موجود است
سیاست نامه | وقتی دشمن سیاست عقلانی را ترور کرد
اخراج یک دیپلمات بریتانیایی به اتهام جاسوسی در روسیه
افزایش 40درصدی آمار اهدای خون در 10 روز اول جنگ
سازمان هواشناسی اعلام کرد: باران و برف در اکثر مناطق کشور
محبوبیت ترامپ به کمتر از 40 درصد رسید
سناتور روس: ایران بارها قربانی تجاوز آمریکا یا اسرائیل شد،‌ اما کسی جرأت حمله به کره شمالی
امتحانات هماهنگ کشوری دوره متوسطه اول لغو شد/اعلام زمان جدید برگزاری امتحانات
روسیه: آژانس اتمی به‌دلیل تهدیدات آمریکا حملات ژوئن 2025 به ایران را محکوم نکرد
مِرتس و الشرع: بمباران ایران تغییری در حاکمیت ایجاد نمی‌کند و راهگشا نیست