×
اقتصادی
شناسه خبر : 122226
تاریخ انتشار :

وزیر اقتصاد: به‌زودی شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود

وزیر اقتصاد و امور دارایی بیان کرد: با تصویب طرح مالیات بر سوداگری و عایدی سرمایه به دوران سوداگری و سفته بازی در بازار ارز پایان خواهیم داد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «سید احسان خاندوزی» در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس و در جریان بررسی گزارش کمیسیون اقتصادی درباره ارزیابی سیاست ها و اقدامات ارزی دولت، به ارائه توضیحاتی پرداخت.

وزیر اقتصاد با تبریک میلاد حضرت مسیح گفت: ساماندهی و ایجاد ثبات در بازار ارز یکی از دغدغه های مهم دولت و مردم است البته که وزارت اقتصاد مسئولیت تأمین مالی دولت و درآمدهای پایدار حوزه مالیاتی، گمرکی و اوراق خزانه و واگذاری سهام را دارد و تکالیف قانونی ویژه ای در حوزه عرضه و تقاضای بازار ارز نداریم.

او با اشاره به عملکرد و خروجی نتایج مربوط به سیاست‌های مالی دولت سیزدهم گفت: کسری بودجه از عوامل تورم و بی‌ثباتی اقتصادی است که با حمایت خوب مجلس در قانون بودجه و اعمال سیاست‌های جدی و سخت گیرانه در سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصاد و دارایی این مشکل رفع شده است؛ در ابتدای دی ماه سال گذشته بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه استفاده شده از تنخواه و استقراض بانک مرکزی بود که اول دی ماه ۱۴۰۱ یعنی سه روز قبل، استقراض دولت بابت کسری از محل تنخواه و بانک مرکزی به صفر رسید؛ برای اولین بار در طی ایام گذشته مسئله کسری بودجه و استقراض از بانک مرکزی به کمترین عدد ممکن نزول پیدا کرده است.

وزیر اقتصاد و امور دارایی با اشاره به آمار ۹ ماهه سال جاری گفت: با کشف فرارهای مالیاتی و افزایش مودیان مالیاتی موفق شدیم عملکرد بیش از ۱۰۰ درصد یعنی ۱۰۱ درصد در پایان ۹ ماهه داشته باشیم آن هم برای کسانی که تا امروز از تور مالیات دهندگان بیرون بودند و در مقابل کسبه، کارگران و کارمندان مالیات پرداخت می کردند. همچنین فروش اموال دولتی و سهام دولت ۲۷ برابر ۹ ماهه اول سال قبل شده است. با توجه به اراده جدی وزارت اقتصاد، دولت و رئیس جمهور، اموال مازاد بانک‌ها هم به سرعت به فروش می‌رسد و ان‌شاءالله سال ۱۴۰۱ رکورد ۴ سال فروش اموال مازاد بانک‌ها و دستگاه‌های اجرایی را پشت سر خواهیم گذاشت.

خاندوزی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای شفافیت در عملکرد شرکت های اقتصادی گفت: اگر شفافیتی وجود نداشت، این شرکت‌ها با استفاده از آب گل آلود افزایش قیمت طلا و ارز، در صف ایستاده و خودشان عامل افزایش بیشتر قیمت این کالاها می‌شدند؛ همچنین ابربدهکاران بانکی شفاف شدند.

او با بیان اینکه بزرگترین واگذاری سالم، تخصصی و کاملاً رقابتی صورت گرفته است، افزود: افزایش سرمایه بانک‌های دولتی برای افزایش توان تسهیلات دهی صورت گرفته که شامل ۱۰ هزار میلیارد برای بانک‌های مسکن و کشاورزی و ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بانک صنعت و معدن است. همچنین دو بار سود سهام عدالت در یک سال گذشته با بیش از ۵۰۰ هزار تومان به ازای ۵۰ میلیون نفر مردم پرداخت شده و تا چند ماه آینده برای دومین بار در سال جاری بخش دوم سود سهام عدالت پرداخت می‌شود.

وزیر اقتصاد در ادامه با بیان اینکه در دو سال گذشته دولت نرخ مالیات را برای ایجاد گشایش تولیدکنندگان کاهش داده است، گفت: در مسئله مشخص ارزش پول ملی و ارز هم بانک مرکزی برنامه‌هایی را در پیش گرفت به گونه‌ای که تا قبل از ناآرامی‌ها و آشوب‌ها در کشور، بانک مرکزی توانسته بود سیاست‌های خود را در خصوص حواله و بازار را با کمترین میزان افزایش نسبت به شروع کار این دولت پیش ببرد؛ در حوادث اخیر و بعد از شکست دعوت به بستن اصناف، کسبه و بازارها ، دشمنان به دنبال انتقال ناآرامی‌ها به بانک‌ها و بازار ارز  کشور هستند که ان شاءالله با تدابیر بانک مرکزی در هفته‌ها و یکی دو ماه پیش رو شاهد ساماندهی و بازگشت ثبات خواهیم بود. 

خاندوزی همچنین با بیان اینکه دولت همچون نمایندگان نگران نوسان در بازار ارز است، گفت: این مسیر، مسیر جنگ در متغیرهای اقتصادی است. باید همه درآمدهای ارزی صادرکنندگان و منابع ما برگردد و در اختیار بانک مرکزی قرار گیرد تا به شکل متمرکز فرماندهی یکپارچه شود که ان شاءالله این موضوع در شبکه سیاست گذاری ارزی کشور دنبال می‌شود؛ جمعه گذشته رئیس جمهور به‌طور ویژه تأکیداتی در این زمینه به رئیس کل بانک مرکزی داشت. امیدواریم با همدلی بین سه قوه از بی‌ثباتی موقت بگذریم.

وزیر اقتصاد و امور دارایی در پایان بیان کرد: ۲۱ شهریور در نامه‌ای به رئیس مجلس درخواست کردم ابزار کنترلی برای کنترل تقاضاهای دلالی، سفته بازی و سوداگری بازار ارز ایجاد شود که یک بار برای همیشه به این وضعیت خاتمه دهیم. با تصویب طرح مالیات بر سوداگری و عایدی سرمایه به دوران سوداگری و سفته بازی در بازار ارز پایان خواهیم داد.


ایسنا
اخبار مرتبط
انتقادات رئیس مجلس از مدیریت بازار ارز
یکشنبه 1401/10/04 ساعت 12:01
انتقادات رئیس مجلس از مدیریت بازار ارز
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وضعیت ارز قابل قبول نیست، گفت: در جلسه سران قوا بنا شد که موضوع ارز به‌طور خاص دنبال شود و بازار ارز را سر و سامان خواهیم داد.
توافق 22بندی خاندوزی، صالح‌آبادی و فاطمی‌امین برای حمایت از تولید
یکشنبه 1401/07/03 ساعت 19:10
توافق 22بندی خاندوزی، صالح‌آبادی و فاطمی‌امین برای حمایت از تولید
پیرو دیدار رییس‌جمهور و اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب در راستای تحقق اهداف شعار سال، وزرای اقتصاد و صمت و رئیس‌کل بانک مرکزی توافق 22 بندی در حمایت از تولید امضا کردند.
خاندوزی: وصول درآمد حاصل از فروش نفت 580درصد افزایش یافت
سه‌شنبه 1401/05/04 ساعت 12:52
خاندوزی: وصول درآمد حاصل از فروش نفت 580درصد افزایش یافت
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: وصول درآمد حاصل از فروش نفت و میعانات و درآمد حاصل از مالیات در 4ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته به‌ترتیب 580 و 200 درصد رشد داشته است.
خاندوزی: تخصیص بنزین به اشخاص به جای خودرو، از اولویت خارج شد
چهارشنبه 1401/04/01 ساعت 13:38
خاندوزی: تخصیص بنزین به اشخاص به جای خودرو، از اولویت خارج شد
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: طرح «واریز یارانه بنزین به حساب هر ایرانی» از اولویت خارج شده است.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فضای پروازی کشور بسته شد
نامۀ عراقچی به سازمان ملل: اسرائیل پشیمان خواهد شد
سازمان انتقال خون: فعلاً نیاز فوری به اهدای خون نداریم
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به اطراف تبریز
سردار رادان: انتقام سخت و پشیمان کننده‌ای از رژیم جعلی خواهیم گرفت+فیلم
گروسی: اقدامات نظامی تهدید کننده تأسیسات هسته‌ای عواقب وخیمی برای جهان دارد
آغاز تظاهرات گسترده مردم پاکستان در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران
رییس ستاد کل نیروهای مسلح،فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاءوفرمانده کل سپاه پاسداران
واکنش باشگاه‌های ورزشی به حمله رژیم صهیونیستی علیه خاک ایران
نامی بر گذر، پژواکی در جهان
بیانیه سازمان انرژی اتمی ایران درباره حمله رژیم صهیونیستی به خاک ایران
هدف، «ایران قوی» است
فعال‌شدن آژیر هشدار در اردن + فیلم
جانشین ستادکل نیروهای مسلح: پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل، دردآور و پشیمان‌کننده خواهد بود
معاون استاندار اصفهان: حادثه نطنز بدون تلفات و آلودگی هسته‌ای بود
ایران خواستار نشست فوری شورای امنیت برای رسیدگی به تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی شد
سخنگوی دولت: پاسخ ایران قاطع، مشروع و در زمان مناسب خواهد بود
لحظه حمله جنگنده‌های اسرائیل به تبریز+ فیلم
قالیباف: وقت، وقت انتقام است و این انتقام به هر طریقی و با هر ابزاری گرفته خواهد شد
تصاویر منزل شهید دکتر عبدالحمید مینوچهر
سید حسن خمینی: امروز، وحدت حول محور ایران اسلامی راه حفظ کشور از تجاوزات و تهدیدات است
تصاویر منزل شهید ذوالفقاری، استاد هسته‌ای دانشگاه بهشتی+ فیلم
بخشی از پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی در توئیت عبری صفحۀ رهبر انقلاب
واکنش‌های بین‌المللی و موج محکومیت جهانی علیه حمله اسرائیل به ایران
شهادت 6 دانشمند هسته‌ای در حمله تروریستی رژیم صهیونیستی
هواپیمای نخست‌وزیر اسرائیل به مقصدی نامعلوم پرواز کرد
شهید سلامی: فقط آرزو دارم که به شهدا و حاج قاسم بپیوندم+ فیلم
تصویری از پهپاد شاهد در آسمان عراق که در حال عزیمت به سرزمین‌های اشغالی است+ فیلم
مقامات اسرائیلی تحت حفاظت کامل قرار گرفتند
نفت در آستانه جهش تاریخی؛ بازار جهانی پس از حمله به ایران لرزید
اقامت زائران ایرانی در عربستان تمدید و پروازها فعلاً لغو شد
محکومیت قاطع عربستان سعودی علیه حملات رژیم صهیونیستی به ایران
شهادت یک نظامی در پی حمله اسرائیل به پادگان بعثت بروجرد
تل‌آویو: ایران 100 پهپاد به سمت اسرائیل پرتاب کرده است+ فیلم
لحظه برخورد موشک به سایت هسته‌ای نطنز+فیلم
رنجبر جانشین شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد شد
برق تهران در شرایط پایدار است
حال دریابان شمخانی وخیم است
بیانیه دولت جمهوری اسلامی ایران
با دستور رهبر معظم انقلاب فرمانده موقت کل نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب شد
نخستین واکنش ترامپ به حملات رژیم صهیونیستی به ایران
اطلاعیه روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در پی شهادت دکتر محمد مهدی طهرانچی
وزارت دفاع: نیروهای مسلح آماده مجازاتی سخت و عبرت‌آموز است
گزارش تصویری | تجاوز رژیم صهیونیستی به مناطقی از کشور
هیچ آسیبی به تاسیسات نفتی کشور وارد نشده / سوخت رسانی ادامه دارد
اطلاعیه وزارت کشور در پی حمله رژیم صهیونیستی به نقاطی از کشور
ارتش: درس تلخی به رژیم صهیونیستی خواهیم داد
بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تجاوز نظامی رژبم صهیونیستی علیه ایران
غندی‌پور: تصمیم بعدی‌ام هنوز مشخص نیست!
روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیام تسلیت صادرکرد
X
آگهی تبلیغاتی