×
اقتصادی
شناسه خبر : 122173
تاریخ انتشار : شنبه 1401/10/03 ساعت 13:22
وزیر ارتباطات: سرعت و کیفیت اینترنت افزایش می‌یابد

وزیر ارتباطات: سرعت و کیفیت اینترنت افزایش می‌یابد

وزیر ارتباطات تصریح کرد: اینترنت پرسرعت از جمله خدماتی است که روی شبکه ملی اطلاعات اجرا خواهد شد. با این شبکه تمام دسترسی‌ها به سایت‌های خارج نیز همچنان برقرار خواهند بود.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه تلویزیونی صف اول در خصوص عملکرد پیام رسان‌های داخلی اظهار کرد: استفاده از پیام رسان‌های داخلی می‌تواند هم فرصت و هم تهدید باشد. از این جهت می‌تواند یک فرصت باشد که تنوع زیادی دارد و هر کاربری این امکان را دارد که با سلیقه خود یکی از آن‌ها را برای فعالیت انتخاب کند، اما از این نظر که نمی‌توان مانند شبکه‌های اجتماعی همه کاربران را در یک محیط مشترک تجمیع کرد، تهدید محسوب می‌شود.

زارع‌پور افزود: برای از بین بردن این تهدید و حل این مسئله ما تلاش کردیم با ایجاد فضای رقابتی، پلتفرمی را که کاربران اقبال بیشتری به آن دارند، بیابیم. در این راستا امکان اتصال همه پیام رسان‌های داخلی به یکدیگر، طرح ویژه‌ای است که در دست اجراست و به احتمال زیاد تا دهه فجر به نتیجه خواهد رسید.

او در ادامه با تأکید بر این نکته که دنیا در زمینه استفاده از پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی در عین توزیع فیزیکی به سمت اتصال پیش می‌رود، بیان کرد: اتحادیه اروپا قانونی را با عنوان خدمات و بازار دیجیتال تصویب کرده است که از اول سال میلادی آینده اجرایی خواهد شد. بر اساس این قانون هر شرکتی که قصد فعالیت در اروپا را دارد اگر بیش از ۴۰ میلیون کاربر و کسب و کار دیجیتال داشته باشد، باید قواعدی را رعایت کند؛ یکی از این قواعد اتصال متقابل است به این معنا که اگر یک پلتفرم کوچک هم قصد فعالیت داشته باشد شرکتی مانند متا باید به آن اجازه اتصال به پلتفرم‌های خود را بدهد؛ ما هم به دنبال اجرای این قانون هستیم و تلاش می‌کنیم حداقل تا پایان سال این اتفاق بیفتد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص شبکه ملی اطلاعات نیز گفت: برخی تصور می‌کنند شبکه ملی اطلاعات به معنای قطع اینترنت است، به هیچ وجه چنین نیست. شبکه ملی اطلاعات یک شبکه ملی پرسرعت و با کیفیت در گستره جغرافیای جمهوری اسلامی ایران است که قرار است بر بستر آن خدمات با کیفیتی به مردم ایران ارائه شود. اینترنت پرسرعت هم از جمله خدماتی است که روی آن اجرا خواهد شد. با این شبکه تمام دسترسی‌ها به سایت‌های خارج نیز همچنان برقرار خواهند بود.

زارع پور تأکید کرد: هر اندازه این شبکه پرسرعت‌تر و با کیفیت‌تر باشد طبیعتاً سرعت و کیفیت اینترنت هم افزایش خواهد یافت.

وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به انتشار اخباری مربوط به سقوط دو پله‌ای به استناد سایت اسپید تست بیان کرد: اگر کارنامه سرعت اینترنت را طی یک سال گذشته در این سایت مشاهده کنید، خواهید دید که رتبه ایران به عنوان هشتادمین کشور، در اینترنت موبایل ۲۲ بوده و حالا بر اساس اطلاعات همین سایت در ماه گذشته سرعت اینترنت در ایران به رتبه ۴۲ رسیده و کشور ما از جایگاه ۸۰ به ۴۶ رسیده است که به معنای ارتقای ۳۴ پله‌ای است که در این ماه از ۴۶ به ۴۸ رسید که برخی از آن تعبیر به سقوط رتبه ایران کردند، باید بگوییم که این تجمیع و ارزیابی سرعت داخلی و خارجی با هم است. 

او افزود: همانطور که گفته شد هر اندازه که نیاز مردم از طریق سرویس‌های داخلی برطرف شود، سرعت نیز افزایش می‌یابد. در حال حاضر سرعت دسترسی به سایت‌های داخلی بیشتر از سایت‌های خارجی است که دلیل آن واقعیت فنی و شبکه‌ای است و ارتباطی به اعمال سیاست‌ها ندارد. 

زارع‌پور در ادامه اشاره‌ای هم به حملات اخیر بر سرورهای داخلی داشت و گفت: حملات بسیاری از جاهای مختلفی روی سرویس‌های ارائه دهنده اعمال می‌شود که هدف آن‌ها ایجاد اختلال است، موضوعی که در این چند وقت باعث انتقاد و نارضایتی کاربران شده است.

وزیر ارتباطات در ادامه در واکنش به این نکته که هنوز کانال‌ها و گروه‌های فعال نتوانسته‌اند به پیامرسان‌های داخلی کوچ کنند و این باعث ایجاد مشکل برای کاربران شده است، تصریح کرد: باید گفت که برخی پیامرسان‌های خارجی مانند واتس‌اپ در این زمینه بسیار ضعیف هستند و عملاً گروه و کانال در آن معنایی ندارد. محدودیت‌های بسیار زیادی در این پیام رسان وجود دارد و ویژگی‌های بسیار بهتری در سایر مدل‌های خارجی وجود دارد.

او همچنین در این مصاحبه تأکید کرد در بسیاری از کشورهای دنیا که تلگرام و واتساپ و سایر پیام‌رسان‌های جهانی باز است، مردم از پیام رسان بومی خود استفاده می‌کنند. زارع‌پور با اشاره به سفر اخیر خود به سئول در این مورد توضیح داد و گفت: «در این کشور نود درصد مردم از پیام رسان KakaoTalk استفاده می‌کنند و تمام برنامه‌ها و کارهای خود را با آن پیش می‌برند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
وزیر ارتباطات: نقض حریم خصوصی در پیامرسان‌ها را نمی‌پذیریم
چهارشنبه 1402/05/04 ساعت 11:35
وزیر ارتباطات: نقض حریم خصوصی در پیامرسان‌ها را نمی‌پذیریم
زارع‌پور در مورد تصاویر منتشر شده از پیام رسان بله گفت: همه پیام‌رسان‌های ایرانی حافظ اطلاعات خصوصی مردم هستند و حفظ امنیت و اطلاعات خصوصی کاربران خط قرمز ماست.
رفع فیلتر برخی سرویس‌ها در روزهای آینده
شنبه 1401/11/01 ساعت 15:27
وزیر ارتباطات خبر داد؛
رفع فیلتر برخی سرویس‌ها در روزهای آینده
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تلاشمان این است محدودیت‌هایی که قابلیت برطرف شدن دارند، برداشته شود و ان‌شاالله طی دو روز آینده، خبرهای خوشی در این زمینه خواهید شنید.
وزیر ارتباطات: همه مردم خاص هستند/ اینترنت طبقاتی نداریم
چهارشنبه 1401/10/14 ساعت 14:58
وزیر ارتباطات: همه مردم خاص هستند/ اینترنت طبقاتی نداریم
وزیر ارتباطات گفت: چیزی به نام اینترنت طبقاتی نداریم که به طبقه خاصی اینترنت با کیفیت و با سرعت ارائه شود چرا که برای ما همه مردم خاص هستند.
اینستاگرام هنوز پاسخی به نامه مرکز ملی فضای مجازی برای تاسیس دفتر در ایران نداده است
چهارشنبه 1401/09/23 ساعت 14:47
ز :
اینستاگرام هنوز پاسخی به نامه مرکز ملی فضای مجازی برای تاسیس دفتر در ایران نداده است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه اینستاگرام هنوز پاسخی به نامه مرکز ملی فضای مجازی مبنی بر تاسیس دفتر در ایران نداده است، گفت: اظهارات برخی افراد پیرامون تاسیس دفتر اینستاگرام در ایران حدس و گمان است.
جزئیاتی از مشوق‌های دولت برای حمایت از کسب و کار‌های اینترنتی
یکشنبه 1401/09/06 ساعت 12:27
زارع‌پور تشریح کرد؛
جزئیاتی از مشوق‌های دولت برای حمایت از کسب و کار‌های اینترنتی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تمام شب و روز ما در وزارت ارتباطات به این می‌گذرد که زیرساخت پُر سرعت و با کیفیت برای کسب و کار‌ها برای عموم مردم فراهم کنیم.
نظرات

آخرین اخبار
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا