×
سیاسی
شناسه خبر : 121994
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/29 ساعت 10:23
آژانس خطاب به کشورهای اروپایی: اوضاع بحرانی است، دچار اعتماد به‌نفس کاذب نشوید!

نورنیوز بررسی کرد؛

آژانس خطاب به کشورهای اروپایی: اوضاع بحرانی است، دچار اعتماد به‌نفس کاذب نشوید!

علیرغم تلاش اروپا برای پرکردن مخازن گاز برای سپری کردن زمستان، نسبت مصرف به جایگزینی در روندی نزولی قرار گرفته و ادامه این روند صنایع تولیدی را با بحران و رکود جدی مواجه خواهد کرد.

نورنیوز - گروه بین الملل: پیامدهای جنگ اوکراین به‌ویژه تداوم بحران انرژی و غذا در سطح بین المللی هر روز جمعیت بیشتری را در اقصی جهان به ورطه فشار معیشتی و اقتصادی فرو می افکند. در حالی که در محافل سیاسی و رسانه ای، پیوسته از ضرورت گفتگو و استفاده از راهکارهای مسالمت آمیز برای پایان دادن به درگیری‌های خونین در اوکراین صحبت می شود اما هنوز چشم انداز روشنی برای حل بحران موجود تبیین نشده است.

اخیرا هنری کیسینجر وزیر امور خارجه اسبق ایالات متحده با انتشار مقاله ای تداوم بحران در اوکراین را با شرایط شکل گیری و تداوم جنگ جهانی اول مقایسه کرد و ضمن هشدار در مورد احتمال وقوع جنگ جهانی سوم خواستار ایجاد یک خط آتش بس در امتداد مرز موجود میان دو کشور و واگذاری شبه جزیره کریمه به روسیه در قبال عقب نشینی مسکو از سایر مناطق تحت تصرف شده است. در این میان کشورهای اروپایی که در کنار آمریکا، متحدان اصلی اوکراین محسوب می‌شوند از یک سو بدلیل پشتیبانی همه جانبه تسلیحاتی و مالی از کیف، متحمل هزینه های سرسام آور مالی شده اند و از سوی دیگر بدلیل وابستگی قابل توجه به نفت و گاز روسیه که اکنون انتقال آن به قاره سبز بشدت محدود شده با بحران‌های اجتماعی و سیاسی در داخل روبرو می باشند. آمریکا نیز علی رغم ارائه وعده های امیدوارکننده در خصوص تامین انرژی مود نیاز اروپا،فرصت را غنیمت شمرده و انرژی مورد نیاز قاره سبز را با قیمتهایی تا ۴ برابر نرخ جهانی به این کشورها می فروشد.

اخیرا رسانه آمریکایی ای‌بی‌سی نیوز طی گزارشی، اروپا را آبستن آشفتگی سیاسی خواند. این رسانه با اشاره به تورم اخیر در این قاره نوشت:« تورم فزاینده به نیروی محرکه اعتراض های مردمی و اعتصاب‌ها بدل شده که نشان دهنده گسترش نارضایتی‌ها از افزایش هزینه‌های زندگی در این قاره است».

طی هفته های گذشته،رومانی، آلمان، انگلیس، فرانسه ، ایتالیا و جمهوری چک صحنه ناآرامی و اعتراضات مردمی گسترده بوده و اینک در آستانه سال نو میلادی با اعتصابهای فراگیر دست به گریبان هستند.

پیامدهای اصرار رهبران اروپا بر تداوم حضور در جنگ اوکراین، نه تنها نتیجه ای جز اوج گیری بحران موجود نخواهد داشت بلکه با تحمیل خسارت‌های اقتصادی کم سابقه و ایجاد تورم شکننده به جوامع اروپایی، شکل گیری بحران‌های اجتماعی و امنیتی را نیز در این کشورها رقم خواهد زد.

اگر روند تامین گاز برای مصارف صنعتی و خانگی با قیمت فزاینده‌ای که تاکنون از مرز دوبرابر عبور کرده است ادامه یابد ویا به‌ طور غیرمنتظره‌ای با اختلال مواجه شود، بر خطر وقوع ناآرامی‌های داخلی و بی‌ثباتی در کشورهای اروپایی خواهد افزود.

رهبران اروپا که پیش ازاین با شعارهای دفاع از دموکراسی و حمایت از حقوق بشر سعی داشتند شهروندان را به پذیرش ریاضت اقتصادی و انجام مسئولیت تاریخی خود در قبال اوکراین ترغیب نمایند اینک در قبال سودهای کلان شریک آمریکایی‌ خود درطی این مناقشه، نه تنها پاسخی درخصوص این اجحاف به شهروندان خود ندارند، بلکه همچون مکرون رئیس‌جمهور فرانسه با فرار به‌جلو، منتقد رفتار آمریکا در بهره‌برداری تجاری از نیازهای اولیه خود شده و توجه ندارند که این انتقاد در واقع انتقاد از یادگاری‌هایی است که سیاستمدارانی چون خود او بر دیوار سست آمریکا نگاشته است.

آنها به قیمت نابود سازی معیشت شهروندانشان ضمن شراکت با آمریکا در جنگ اوکراین گاز ارزان قیمت روسیه را با گاز گران قیمت و پردردسر آمریکا جایگزین کرده‌اند و میان مشت هزینه‌های کمر شکن جنگ و سندان سودجویی و فرصت طلبی سیاسی آمریکا گرفتار شده اند.

حضور ده‌ها هزار نفر در تظاهرات سراسری در آلمان در اعتراض به سیاست‌های دولت در مقابله با بحران انرژی و مشکلات اقتصادی ناشی از آن، اعتصاب کارگران شرکت توتال در فرانسه که عرضه سوخت در این کشور را با اختلال جدی مواجه کرده گوشه های از اعتراضات اقشار مختلف مردم در کشورهای اروپایی نسبت به سیاست‌های نابخردانه رهبرانشان است.

کشور انگلیس نیز در شرایط کنونی با بی‌سابقه ترین بحران خود دست و پنجه نرم می کند. دولت از مردم خواسته است تا دمای آبگرمکن ها و لوازم حرارتی را کاهش دهند. این در حالی است که قیمت برق مصرفی نیز به دو برابر افزایش یافته است. اوضاع چندان رو به وخامت گذاشته است که ستاد تنظیم انرژی در بریتانیا هشدار داده است با روند کنونی ورشکستگی شرکت های پمپ گاز محتمل خواهد بود.

گزارش‌های غیر رسمی حاکی از ضرر یک تریلیون دلاری وارد شده به کشورهای قاره سبز در جریان بحران اخیر است که در سایه خود تحریمی آنها در خصوص گاز روسیه حاصل شده است. همچنین علیرغم تلاش اروپا برای پرکردن مخازن گاز برای سپری کردن زمستان، نسبت مصرف به جایگزینی در روندی نزولی قرار گرفته و ادامه این روند صنایع تولیدی را با بحران جدی مواجه خواهد کرد.

خبرگزاری بلومبرگ در این زمینه پیش بینی کرده است که وضعیت بی‌ثبات واردات گاز حد اقل تا سال ۲۰۲۶ ادامه خواهد یافت تا شاید در آن سالها قراردادهای قطر و آمریکا به بار نشیند و ثبات نسبی به‌وجود آید.

فاتح بیرول، مدیر آژانس بین‌المللی انرژی نیز طی سخنانی در یک کنفرانس مطبوعاتی آنلاین تصریح کرده که هم زمان با شروع مصرف در آستانه زمستان، میزان ذخایر از ۹۵ درصد به ۶۵ درصد کاهش خواهد یافت.

او با طرح این نکته که علیرغم شروع جنگ اوکراین، خطوط لوله انتقال روسیه در نیمه نخست امسال به میزان تقریبا معمول و معادل مقادیر پیش‌بینی شده گاز به کشورهای اروپایی ارسال کرده بود که در سال آینده از آن خبری نیست.

او با تشریح وضعیت تولید و مصرف گاز در سال آینده میلادی از کشورهای اروپایی درخواست نمود که با توجه به وضعیت موجود دچار اعتماد به نفس کاذب نشوند.

کارشناسان حوزه انرژی پیش‌بینی می کنند؛ در صورتی که بهای گاز برای تولید برق در اروپا به سطح ۲۱۰ یورو برای هر مگاوات در ساعت برسد، بر اساس پیش بینی اقتصاددانان، اروپا بیش از رکود، با فروپاشی اقتصادی روبرو خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آخرین تحولات فلسطین؛ درگیری در کرانه باختری و عملیات تخریب در غزه
تصمیم کره شمالی برای افزایش توان هسته‌ای
جزئیات شرط لبنان برای ادامه مذاکرات با اسرائیل
کدام نمک برای سلامتی مفید است؟
بهترین دروازه‌بان جام جهانی حذف شد؛ وداع باشکوه با سلطان پنالتی‌ها
بهترین تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات چیست؟
دستگیری عاملان انفجارهای دمشق
چگونه تبعات طلاق برای کودکان را کم آسیب کنیم؟
توضیح دفتر آیت الله نوری همدانی درباره علت عدم حضور ایشان برای اقامه نماز امام شهید
حضور 3 میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید امت در نجف
بولتون: ترامپ مردم را دست می اندازد
البناء: شهید خامنه‌ای «نقشه راه» پیروزی امت اسلامی را ترسیم کرد
عطوان: حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ است
صندوق بین المللی پول: قیمت نفت به قبل از جنگ علیه ایران باز نمی‌گردد
قدردانی محسن رضایی از میزبانی شایسته عراقی‌ها از پیکر مطهر رهبر شهید
سناتور آمریکایی: بودجه جنگ ترامپ علیه ایران قطع شود
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در مشهد در رسانه های بین المللی
مقام آمریکایی مدعی تداوم مذاکرات فنی با ایران شد
اوکراین به زودی موشک‌های پاتریوت دریافت خواهد کرد
پایان بدرقه تاریخی؛ آرامش ابدی رهبر شهید در جوار حرم رضوی
چرا پسر بزرگ نتانیاهو نام خانوادگی اش را تغییر داد؟
پیش بینی سکته قلبی در 5سال آینده با هوش مصنوعی
نمودار مرحله حذفی؛ فرانسه اولین تیم حاضر در نیمه نهایی
فرانسه‌ 2-0 مراکش؛ تکرار خاطره تلخ 2022؛ فرانسه دوباره مراکش را از جام جهانی کنار زد
قدردانی مجلس خبرگان از مردم و دست اندرکاران برگزاری مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
ادعای مضحک سنتکام درباره کنترل تنگه هرمز
تیراندازی مرگبار در مشهد؛ معاون امنیتی استاندار کشته شدن دو نفر را تأیید کرد
بازی کودکان در گرمای تابستان؛ راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده