×
سیاسی
شناسه خبر : 121946
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/09/28 ساعت 12:39
امیرعبداللهیان: امروز اروپا بهای سیاست‌های آمریکا را می‌دهد

در سومین دور مجمع گفت‌وگوی تهران؛

امیرعبداللهیان: امروز اروپا بهای سیاست‌های آمریکا را می‌دهد

وزیر امور خارجه: ما با اتخاذ بی‌طرفی تأکید کرده‌ایم که نگرانی‌های مشروع طرفین باید در نظر گرفته شده و حل و فصل شود. امروز اروپا بهای سیاست‌های آمریکا را می‌دهد.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در این نشست گفت: مجمع گفت‌‌وگوی تهران برای ایجاد فضای مفاهمه ایجاد شده است. سومین دور مجمع گفت‌وگوی تهران؛ مجمعی که برای گفت‌وگو، به اشتراک گذاشتن نظرات و ایجاد فضای مفاهمه ایجاد شده است.

وزیر خارجه در ادامه گفت: ایران همواره در سمت مقدم مبارزه با انواع تروریسم در منطقه و جهان بوده است. در همینجا در آستانه سالگرد ترور جنایتکارانه آمریکایی در به شهادت رساندن شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهدی المهندس باید یاد آنها را گرامی بدارم. رژیم صهیونیستی سیاست‌های ظالمانه خود را در سکوت مدعیان حقوق بشر ادامه می‌دهد.

او درباره جنگ اوکراین گفت: در مسئله اوکراین سیاست جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران تا کنون ادامه داشته و سیاست اصولی ما تأکید بر حل مناقشه از طریق سیاسی بوده است. ما از ابتدای این بحران با اتحاذ بی‌طرفی فعال بر این موضوع تأکید کرده‌ایم که نگرانی‌های امنیتی مشروع طرفین باید در نظر گرفته شود و از طریق گفت‌وگو حل و فصل گردد. از سوی دیگر اعتقاد داریم که نگاه تک‌بعدی به این بحران پاسخگو نیست. پس باید به ریشه‌های بحران و رفتار غیرمسئولانه برخی کنشگران در ایجاد زمینه‌های بحران، دامن زدن به آن و تحریک و تهییج یک طرف بحران نیز پرداخته شود. امروز اروپا بهای سیاست‌های آمریکا را می‌دهد.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: بر ضرورت حفظ خطوط ژئوپلتیک کنونی در منطقه قفقاز تأکید داریم.

وزیر خارجه در ادامه گفت: ما مردم افغانستان را چون مردم خود می‌دانیم، برخلاف مدعیان دروغین حقوق بشر با آنان مسئولانه برخورد می‌کنیم.

او افزود: کشورهایی که میزبان تروریست‌ها بوده و مروج خشونت هستند باید توجه داشته باشند که تروریست یک موضوع جهانی است، نمی‌شود در خانه‌ای شیشه‌ای نشست و به دیگران سنگ اندازی کرد و خود آسیبی ندید.

امیرعبداللهیان دربار بحث مذاکرات هسته‌ای هم گفت: آمریکا باید از سیاست ریاکارانه در مورد توافق  و بازگشت به برجام دست بردارد.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: همواره از سیاست منطقه‌ای چین استقبال کرده‌ایم. ما در مسیر اجرای سند ۲۵ ساله هستیم. در این فضای همکاری انتظار نداشتیم که بیانیه سال ۲۰۱۴ چین و کشورهای منطقه در مورد جزایر متعلق به ایران دوباره کپی و تکرار بشود. مراتب اعتراض خود را به طرف چینی اعلام کردیم.

او افزود: ضمن تأکید بر روابط راهبردی با چین به صراحت اعلام کردیم که در مورد حفظ تمامیت ارضی ایران با هیچ طرفی تعارف نداریم. از اینکه مقامات چین در دیدارهای رسمی نسبت به اصلاح این خطا اقدام کردند سپاسگزاریم.

وزیر امورخارجه در سومین مجمع گفتگوی تهران تأکید کرد: آمریکا امروز صحبت از مذاکرات هسته‌ای می‌کند و از ایجاد ناامنی در ایران هم حمایت می‌کند. این سیاست ریاکارانه باید پایان یابد. اگر آمریکا در مسیری عملی و واقعی به دنبال رسیدن به توافق باشد، ایران نیز آمادگی دارد از مسیر گام‌های پایانی توافق حمایت کند. 

امیرعبداللهیان افزود: در حال ارسال پیام‌ها و مشورت و تعامل مستمر با نماینده اتحادیه اروپا هستیم و روز گذشته معاون مدیرکل آژانس گفت‌وگوهای سازنده‌ و رو به جلویی را با سازمان انرژی اتمی به عمل آورد.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکای متجاوز به ایران
لاوروف: ادامه خصومت‌ها در هرمز تبعات منطقه‌ای خواهد داشت
تهدید یمن، گلوگاه انرژی جهان را نشانه رفت
کالاس در نقش توجیه‌گر آمریکا: تنگه هرمز باید بدون هزینه عبور برای کشتی ها باشد
تغییرات در فرماندهان ارتش اوکراین
نورنما | رونمایی چین از خودروی پرنده
ابراز نگرانی یونسکو درباره نابودی آثار باستانی لبنان در حملات رژیم صهیونیستی
نگرانی اسرائیل از توافق هسته‌ای آمریکا و عربستان
هزینه واقعی جنگ ایران بسیار بیشتر از گزارش هگست است
تأیید مرگ سومین نظامی آمریکایی
قهرمان 18 ساله ژیمناستیک تهران پس از سانحه تمرین درگذشت
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ پلیس راز جنایت را فاش کرد
آمریکا و عربستان در آستانه توافق هسته‌ای؛ مخالفت‌ها در کنگره بالا گرفت
هشدار حماس درباره تعرض شهرک‌نشینان به مسجدالاقصی
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت