×
سیاسی
شناسه خبر : 120855
تاریخ انتشار : شنبه 1401/09/26 ساعت 18:16

نورنیوز بررسی کرد؛

مشت آهنین؛ اولین واکنش دولت اردن به اعتراضات خونین

پادشاه اردن در مراسم ختم افسر پلیسی که در اعتراضات اخیر کشته شده، ترجیح داد که مشت آهنین حکومت را به معترضین نشان دهد و با صراحت اعلام کرد که دولت با معترضینی که دست به اسلحه ببرند و به اموال عمومی دست درازی کند با قاطعیت برخورد خواهد کرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: در روزهای پایانی هفته گذشته چندین استان در جنوب اردن شاهد اعتراضات مردمی گسترده بود.

گرچه با سانسور شدید اعمال شده بر رسانه‌های گروهی و برخورد جدی با فعالان فضای مجازی اخبار زیادی از اعتراضات جاری در این کشور منتشر نشده لیکن کشته شدن جانشین رییس پلیس یکی از استان‌های درگیر در اعتراضات نشان می‌دهد که ابعاد خشونت در این وقایع بالا بوده است.

این اعتراضات که روز چهارشنبه گذشته و به‌دنبال افزایش مجدد قیمت سوخت از سوی دولت با اعتصاب رانندگان شبکه حمل‌ونقل جاده‌ای در این کشور آغاز شد در ادامه با همراهی دیگر مشاغل ادامه پیدا کرد و به سرعت با پیوندخوردن با اجتماعات گروه‌های مختلف مردم تبدیل به تظاهرات خیابانی شد.

دولت اردن در سال جاری میلادی طی چند نوبت قیمت سوخت را افزایش داده که این موضوع موجب بالا رفتن سرسام‌آور قیمت کالا و خدمات عمومی در این کشور شده است.

پس از وقوع جنگ اوکراین و شکل‌گیری بحران بین‌المللی در حوزه غذا و انرژی بسیاری از کشورهایی که وابستگی مستقیم به واردات انرژی دارند با مشکلات اقتصادی بی‌سابقه روبرو شده‌اند.

افزایش سرسام‌آور قیمت سوخت و انرژی برای کشوری چون اردن که بیش از ۸۵ درصد از کالاهای مصرفی خود را وارد می‌کند و درآمد اصلی مردم آن از طریق ترانزیت کالا یا گردشگری خارجی تامین می‌شود بسیار شکننده است.

با توجه به تداوم بحران انرژی و در پیش بودن زمستان که حتی کشورهای اروپایی را نیز با بحران بی‌سابقه افزایش قیمت‌ها و اعتراضات گسترده مردمی مواجه نموده، تداوم تظاهرات و اعتصاب گروه‌های صنفی مختلف در اردن نیز دور از انتظار نیست.

واکنش بسیار تند عبدالله دوم، پادشاه اردن نسبت به اعتراضات چند روز گذشته در این کشور نشان می‌دهد که هیئت حاکمه نیز نسبت به تداوم اعتراضات بسیار نگران است.

پادشاه اردن در مراسم ختم جانشین رییس پلیس یکی از استان‌های جنوبی درگیر در اعتراضات که در جریان ناآرامی‎ها اخیر به دست معترضین کشته شده ترجیح داد که ‌مشت آهنین دولت را به معترضین نشان دهد و با صراحت اعلام کرد که دولت با معترضینی که دست به اسلحه ببرند و به اموال عمومی دست درازی کند با قاطعیت برخورد خواهد کرد و توهین و حمله به نیروهای امنیتی را بی‌پاسخ نخواهد گذاشت.

بهای سوخت به ویژه گازوئیل که عموماً توسط کامیون‌ها و اتوبوس‌ها استفاده می‌شود و نیز نفت سفید که سوخت اصلی گرمایش در اردن است طی سال جاری تقریباً دو برابر شده و برای کشوری که دارای اقتصادی کوچک و غیر مولد و وابسته به کمک و سرمایه‌گذاری خارجی است امکان مدیریت وضعیت ایجاد شده بسیار مشکل است.

بعید به نظر می‌رسد که متحدین غربی و عربی این کشور که همگی به نوعی از بحران اخیر انرژی متاثر شده‌اند بتوانند یا بخواهند کمک قابل توجهی به این کشور برای عبور از بحران‌ نمایند.

طی روزهای آینده مشخص خواهد شد کشوری که در جریان اعتراضات بیداری اسلامی نیز درگیر خشونت نشد، اکنون می‌تواند بر اعتراضاتی که شروع آن با درگیری‌های خونین همراه بوده فائق آید یا باید خود را آماده رویارویی با تبعات سیاسی ناشی از واقعیت‌های اجتماعی و اقتصادی این کشور نماید.


نورنیوز
اخبار مرتبط
امیرعبداللهیان راهی اردن شد
دوشنبه 1401/09/28 ساعت 23:30
امیرعبداللهیان راهی اردن شد
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب راهی اردن شد.
مشت آهنین؛ اولین واکنش دولت اردن به اعتراضات خونین
دوشنبه 1401/09/28 ساعت 22:33
نور ویدئو؛
مشت آهنین؛ اولین واکنش دولت اردن به اعتراضات خونین
پادشاه اردن در مراسم ختم افسر پلیسی که در اعتراضات اخیر کشته شده، ترجیح داد که مشت آهنین حکومت را به معترضین نشان دهد و با صراحت اعلام کرد که دولت با معترضینی که دست به اسلحه ببرند و به اموال عمومی دست درازی کند با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
محبوبیت قابل توجه «عرین الاسود» در میان فلسطینیان
دوشنبه 1401/09/28 ساعت 14:30
نور ویدئو؛
محبوبیت قابل توجه «عرین الاسود» در میان فلسطینیان
گروه مقاومت «عرین الاسود» که نزدیک به یک سال است، فعالیت خود را در کرانه باختری آغاز کرده اکنون به کابوسی دهشتناک برای صهیونیست‌ها مبدل شده و از محبوب ترین گروه‌های مقاومت در سرزمین‌های اشغالی است.
افزایش بحران بهای سوخت در اردن + فیلم
یکشنبه 1401/09/27 ساعت 10:56
افزایش بحران بهای سوخت در اردن + فیلم
درپی کشته شدن یک افسر پلیس بدست معترضان به افزایش بهای سوخت در اردن، 44 تن بازداشت شدند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
X
آگهی تبلیغاتی