×
سیاسی
شناسه خبر : 120718
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/09/23 ساعت 18:57
درخواست غیرقانونی آمریکا علیه ایران، حاکمیت قانون را در سازمان ملل تضعیف می‌کند

ایروانی:

درخواست غیرقانونی آمریکا علیه ایران، حاکمیت قانون را در سازمان ملل تضعیف می‌کند

نماینده دائم ایران در سازمان ملل،"درخواست غیرقانونی" آمریکا برای پایان دادن به عضویت ایران در کمیسیون مقام زن را بر اساس ادعاهای بی‌اساس و استدلال‌های ساختگی با استفاده از روایت‌های جعلی و متصاد و متضاد با روح و متن منشور سازمان ملل دانست و گفت:حاکمیت قانون را در سازمان ملل تضعیف می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل،"درخواست غیرقانونی" آمریکا برای پایان دادن به عضویت ایران در کمیسیون مقام زن را بر اساس ادعاهای بی‌اساس و استدلال‌های ساختگی با استفاده از روایت‌های جعلی و متصاد و متضاد با روح و متن منشور سازمان ملل دانست و گفت:حاکمیت قانون را در سازمان ملل تضعیف می‌کند.

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست "بررسی پیش نویس قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴" با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای باقی دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) افزود: درخواست ایالات متحده کاملاً غیرقانونی است زیرا اعضای اکوسوک کاملاً آگاه هستند که هیچ سابقه ای در رویه کار این شورا برای خاتمه دادن به مشارکت یک عضو منتخب در کمیسیون کارکردی آن وجود ندارد و همچنین آیین کار مربوطه از این اقدام پشتیبانی نمی کند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: با این وجود، یکی از اعضا – یک عضو قلدر که به دلیل نافرمانی از منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌الملل بدنام است – قصد دارد درخواست غیرقانونی خود مبنی بر پایان دادن به عضویت یک عضو منتخب از کمیسیون را تنها بر اساس ادعاهای بی‌اساس و استدلال‌های ساختگی و با استفاده از روایت‌های جعلی و ساختگی دنبال نماید که به نوبه خود نه تنها منجر به ایجاد سابقه ای خطرناک در کار اکوسوک می شود بلکه حاکمیت قانون را در سیستم سازمان ملل تضعیف می‌کند.

ایروانی اظهار داشت: این درخواست صرفاً نمونه بارز دیگری از ریاکاری ایالات متحده است. ایالات متحده برای دستیابی به هدف سیاسی نامشروع خود، سوء استفاده و منحرف کردن مفاهیم ارزشمندی مانند حقوق بشر را به یک رویه استاندارد تبدیل کرده و با استفاده از پلتفرم ها و منابع سازمان ملل به نوعی به آن دست یافته است.

متن کامل سخنان امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم رئیس،

امروز، شاهد یکی دیگر از سیاستهای خصمانه آمریکا در قبال مردم ایران به ویژه زنان ایرانی که تحت عنوان دفاع از حقوق بشر و در قالب "سیاست حذف نمودن" که مختص ایالات متحده و متحدانش می باشد، هستیم.

آمریکا و متحدانش در سرنگونی چندین دولت مشروع به دو روش آشکار و پنهان مشارکت و دخالت داشته اند. اگر نتوانند دولت دست نشانده خود را به قدرت بازگردانند، کودتایی به راه خواهند انداخت، اگر قادر به متوقف کردن پیشرفت شما در علم، فناوری و انرژی هسته ای نباشند، دانشمندان شما را ترور خواهند کرد. اگر از اطاعت یا سر خم کردن در برابر سیاست های ظالمانه آنها امتناع کنید، آنها اقدام به اعمال فشارهای حداکثری و تحمیل تحریم های غیرقانونی حتی بر حوزه دارویی خواهند کرد، و اگر نتوانند از پیوستن شما به یک نهاد بین المللی جلوگیری کنند، هر کاری که برای خاتمه دادن به عضویت شما در آن نهاد لازم باشد انجام خواهند داد.

تمامی این سیاست‌ها که تقریباً ۴۰ سال علیه جمهوری اسلامی ایران اجرا شده، با قصد جلوگیری از پیشرفت ایرانیان، به‌ویژه زنان و دختران ایرانی می باشد.

خانم رئیس،

موضوع کاملا روشن است. جمهوری اسلامی ایران از طریق انتخاباتی شفاف و دموکراتیک و با حمایت گروه آسیا و اقیانوسیه با کسب ۴۳ رای از میان ۵۴ کشور عضو اکوسوک به عضویت کمیسیون مقام زن درآمده است.

درخواست ایالات متحده کاملاً غیرقانونی است زیرا اعضای اکوسوک کاملاً آگاه هستند که هیچ سابقه ای در رویه کار این شورا برای خاتمه دادن به مشارکت یک عضو منتخب در کمیسیون کارکردی آن وجود ندارد و همچنین آیین کار مربوطه نیز از این اقدام پشتیبانی نمی کند.

با این وجود، یکی از اعضا – یک عضو قلدر که به دلیل نافرمانی از منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌الملل بدنام است – قصد دارد درخواست غیرقانونی خود مبنی بر پایان دادن به عضویت یک عضو منتخب از کمیسیون را تنها بر اساس ادعاهای بی‌اساس و استدلال‌های ساختگی و با استفاده از روایتهای جعلی و ساختگی دنبال نماید که به نوبه خود نه تنها منجر به ایجاد سابقه ای خطرناک در کار اکوسوک می شود بلکه حاکمیت قانون را در سیستم سازمان ملل تضعیف می نماید.

خانم رئیس،

این اقدام غیرقانونی آمریکا در قبال ایران با توجه به خصومت دیرینه آن با مردم کشورم به هیچ وجه غیرمنتظره نیست، اما در صورتی که چنین تصمیمی عملی شود، برای یکپارچگی سیستم سازمان ملل به شدت خطرناک خواهد بود. اقدام ایالات متحده با روح و متن منشور سازمان ملل، به ویژه یکی از اصول بنیادین آن مبنی بر برابری حاکمیتی کشورها در عضویت از طریق مشارکت معنادار و برابر آنها در همه مجامع چندجانبه گرا، که به عنوان ستون اصلی چندجانبه گرایی و سیستم سازمان ملل متحد شناخته می شود، در تضاد است. این رفتار غیرقانونی آمریکا همچنین ممکن است منجر به ایجاد سابقه ای ناصواب با عواقب بسیار گسترده شود.

خانم رئیس،

این درخواست صرفاً نمونه بارز دیگری از ریاکاری ایالات متحده است. ایالات متحده برای دستیابی به هدف سیاسی نامشروع خود، سوء استفاده و منحرف کردن مفاهیم ارزشمندی مانند حقوق بشر را به یک رویه استاندارد تبدیل کرده و با استفاده از پلتفرم ها و منابع سازمان ملل به نوعی به آن دست یافته است.

وجود قطعنامه پرسابقه ای در کمیسیون مقام زن که مصیبتهای وحشتناک زنان فلسطینی در مناطق تحت اشغال اسرائیل را شناسایی می کند، نمونه بارز این استانداردهای دوگانه و ریاکاری است. در حالی که بررسی پیامدهای اشغالگری اسرائیل بر مردم فلسطین در دستور کار اکوسوک نیز قرار دارد، ایالات متحده در مورد نقض حقوق زنان فلسطینی توسط اسرائیل سکوت کرده است.

خانم رئیس،

برای ایالات متحده غیرقابل تحمل است که شاهد حضور فعالانه زنان قوی، پویا، خودکفا و هوشمند ایرانی در زندگی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی باشد. خبر ناامیدکننده ای برای ایالات متحده وجود دارد: چه ایران عضو کمیسیون مقام زن باشد و چه نباشد، زنان و دختران ایرانی به طور فعال و مؤثر در بسیاری از مجامع بین المللی به مشارکت خود ادامه خواهند داد.

خانم رئیس،

ما قویاً معتقدیم که همه کشورهای عضو باید هر اقدامی که نتیجه فرآیندهای دموکراتیک در سازمان ملل را به خطر انداخته و سابقه‌ای اختلافی و چالشی را در راستای تحقق اهداف سیاسی محدود برخی کشورهای مدعی حمایت از حقوق بشر ایجاد می‌کند، محکوم نمایند.

لذا جمهوری اسلامی ایران پیش نویس قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴ را قاطعانه رد و به شدت محکوم می کند و از اعضای اکوسوک تقاضا دارد که به این پیش نویس رای منفی ارائه دهند.

نشست "بررسی پیش نویس قطعنامه E/۲۰۲۳/L.۴" پیشنهادی آمریکا امروز چهارشنبه به وقت محلی در شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل (اکوسوک) با عنوان «پایان دادن به عضویت جمهوری اسلامی ایران در کمیسیون مقام زن برای باقی دوره ۲۰۲۲-۲۰۲۶ عضویت آن» ذیل دستورکار ۱۹(a) پیشرفت زنان برگزار شده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد