×
اقتصادی
شناسه خبر : 120637
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/22 ساعت 13:08
تلاش اتحادیه اروپا برای خروج از بن‌بست تعیین سقف قیمت گاز آغاز شد

تلاش اتحادیه اروپا برای خروج از بن‌بست تعیین سقف قیمت گاز آغاز شد

وزیران انرژی 27 کشور اروپایی در بروکسل گرد هم می‌آیند تا سقف قیمت پیشنهادی کمیسیون اروپا را تصویب کنند که آخرین واکنش اتحادیه اروپا به بحران انرژی ناشی از کاهش تحویل گاز روسیه به اروپا در سالجاری بود که منجر به افزایش شدید قیمت‌ها شد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: وزرای انرژی اتحادیه اروپا در روز سه‌شنبه ۱۳ سپتامبر به‌دنبال توافق بر سر سازوکار تعیین سقف قیمت عمده‌فروشی گاز هستند که همچنان اتحادیه اروپا را در معرض خطر فلج کردن سایر اقدامات اضطراری برای کاهش اثرات بحران انرژی قرار می‌دهد.

وزیران انرژی ۲۷ کشور عضو در بروکسل گرد هم می‌آیند تا سقف قیمت پیشنهادی کمیسیون اروپا را تصویب کنند که آخرین واکنش اتحادیه اروپا به بحران انرژی ناشی از کاهش تحویل گاز روسیه به اروپا در سالجاری بود که منجر به افزایش شدید قیمت‌ها شد.

یکی از دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا که تعیین سقف قیمت گاز را یکی از پیچیده‌ترین و سخت‌ترین پرونده‌هایی که می‌توان تصور کرد توصیف می‌کند، گفت: «احتمالا هیچ یک از کشورهای عضو از پیشنهادی که در حال مذاکره روی آن هستیم راضی نیستند.»

کشورهایی مانند بلژیک، لهستان و ایتالیا می‌گویند که برای محافظت از اقتصادشان در برابر قیمت‌های بالای انرژی به یک سقف نیاز است در حالی که آلمان، هلند و اتریش بیم آن را دارند که این موضوع محموله‌های گاز مورد نیاز را از اروپا دور کند.

شماری از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا می‌گویند اطمینانی ندارند که توافقی در روز سه‌شنبه حاصل شود. با این حال یکی از گزینه‌ها می‌تواند ادامه گفت‌وگوها در نشست رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روز پنجشنبه و سپس تلاش مجدد برای تایید سقف قیمت از سوی وزرا در هفته آینده باشد.

هر توافقی می‌تواند به جزییات فنی از جمله میزان بالا بودن سقف قیمت، قراردادهای گازی که درباره آن‌ها اعمال می‌شود و تدابیری مانند امکان تعلیق فوری سقف قیمت در صورت داشتن پیامدهای ناخواسته بستگی داشته باشد.

یکی از دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا معتقد است که این نهاد در مسیر درستی حرکت می‌کند اما به هدف هنوز نرسیده است.

پیش‌نویس مصالحه‌ای که کشورها در آخر هفته گذشته مورد بحث قرار دادند به این صورت است که اگر قیمت‌ها در قرارداد ماه اول در مرکز تعیین قیمت گاز طبیعی در هلند معروف به TTF به مدت پنج روز از ۲۲۰ یورو در هر مگاوات ساعت فراتر رود، سقف قیمتی آغاز می‌شود که ۳۵ یورو بالاتر از قیمت مرجع برای گاز طبیعی مایع خواهد بود.

این محدودیت کمتر از حد ۲۷۵ یورو در مگاوات ساعت است که از سوی کمیسیون اروپا پیشنهاد شد اما ۱۲ کشور از جمله یونان و ایتالیا خواستار سقف کمتری شدند.

پنج کشور عضو شامل یونان، اسلوونی، ایتالیا، لهستان و بلژیک پیشنهاد کرده‌اند که سقف قیمت به ۱۶۰ مگاوات-ساعت کاهش یابد یا یک سقف پویا که ماهانه بر اساس میانگین قراردادهای معامله شده در سراسر اتحادیه اروپا تعریف می‌شود معرفی شود.

اردوگاه‌های موافق و مخالف دولت‌ها هر کدام به‌طور بالقوه آرای کافی برای جلوگیری از یک معامله را دارند. سه دیپلمات اتحادیه اروپا گفتند که کشوری که در این بین به طور بالقوه نقش تعیین کننده دارد فرانسه است که در ابتدا از سقف قیمت حمایت کرد اما هفته گذشته نسبت به پیامدهای احتمالی در بازارهای مالی ابراز نگرانی کرد.

هفته گذشته بورس بین‌قاره‌ای هشدار داد که پیشنهاد اتحادیه اروپا در واقع می‌تواند قیمت گاز را افزایش دهد در حالی که بانک مرکزی اروپا می‌گوید این موضوع ممکن است ثبات مالی را به خطر بیاندازد.

اتحادیه اروپا در سال جاری با مجموعه‌ای از اقدامات اضطراری در حوزه انرژی از جمله الزام پر کردن ذخیره سازی گاز موافقت کرده است. اما این سقف قیمت ممکن است سرنوشت سایر سیاست‌های انرژی اتحادیه اروپا را نیز تعیین کند.


سایر
نظرات

آخرین اخبار
اروپا نسخه جدیدی برای فضای مجازی نوجوانان می‌پیچد
حمله پهپادی به 2 قایق صیادی در آب‌های هرمزگان
عراقچی و نبیه بری تلفنی گفت‌وگو کردند؛ تأکید بر حمایت ایران از لبنان
بازنشر مواضع اقتصادی قالیباف در فضای مجازی آمریکا
بانک VTB روسیه در فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار گرفت
فریاد «اسرائیل را تحریم کنید» در آمستردام؛ حمایت از فلسطین، لبنان و ایران در برلین
فرود اضطراری پرواز مشهد به کرمانشاه به دلیل نقص فنی موتور
نیوزویک: مردم آمریکا پیامدهای جنگ علیه ایران را احساس می‌کنند
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین