×
سیاسی
شناسه خبر : 120453
تاریخ انتشار :

وزیر دفاع انگلیس: مشارکت نظامی ایران و روسیه امنیت جهانی را تهدید می‌کند

وزیر خارجه انگلیس در تداوم اتهام‌پراکنی‌ها علیه همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه و تکرار ادعای به‌کارگیری پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است مدعی شد که مشارکت نظامی دو کشور امنیت جهان را تهدید می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «جیمز کلورلی»، با صدور بیانیه‌ای که در تارنمای وزارت خارجه انگلیس منتشر شد ادعا کرد: ایران اکنون یکی از بزرگترین حامیان نظامی روسیه است. معاملات زشت آنها باعث شده است که ایران صدها هواپیمای بدون سرنشین را به مسکو ارسال کند که برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی اوکراین و کشتن غیرنظامیان استفاده شده است.

او با بیان این ادعا که «روسیه در مقابل به ایران حمایت نظامی و فنی ارائه می‌کند و این مسئله خطر برای شرکای ما را در خاورمیانه و امنیت بین‌المللی افزایش می‌دهد» مدعی شد که لندن از هر دو کشور حساب می‌کشد.

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای به‌کارگیری در جنگ اوکراین رد کرده است. اما وزارت خارجه انگلیس در گزارشی که جمعه شب در تارنمای دولت این کشور منتشر شد ادعا کرد: انگلیس با ارزیابی ایالات متحده موافق است که حمایت ایران از ارتش روسیه در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت، زیرا مسکو تلاش می‌کند تسلیحات بیشتری از جمله صدها موشک بالستیک به دست آورد.

این گزارش ادعایی می‌افزاید: انگلیس نگران است که روسیه قصد دارد اجزای نظامی پیشرفته‌تری را در اختیار ایران قرار دهد و به این کشور اجازه دهد توانایی تسلیحاتی خود را تقویت و خطر امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را بیشتر کند.

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران در این رابطه تصریح کرده است: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.

او پیشتر در جمع خبرنگاران گفت: این هیاهویی که برخی از کشورهای غربی به راه‌انداخته‌اند که جمهوری اسلامی ایران برای کمک به جنگ اوکراین موشک و پهپاد در اختیار روسیه قرار داده است، آنچه درباره بخش موشکی مطرح کرده‌اند کاملاً غلط و مسائل مربوط به پهپاد درست است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما مقدار محدودی پهپاد ماه‌ها قبل از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده‌ایم و با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم چنانچه هرگونه مستندی در اختیار دارند که روسیه از پهپاد ایرانی در اوکراین استفاده کرده، آن را در اختیار ما قرار بدهد. جمهوری اسلامی ایران در این مسیر تلاش‌های زیادی را از ابتدای جنگ اوکراین داشته و این تلاش‌ها هم در سطح رئیس‌جمهور و وزیر خارجه بوده است و همچنان به این تلاش‌ها تا توقف جنگ در اوکراین ادامه می‌دهیم.

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز در سخنانی بار دیگر به ادعای بی اساس غربی ها و مقامات اوکراینی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین واکنش نشان داده و تصریح کرده است که ایران و روسیه توضیحات کامل و مفصلی را درباره ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین به سازمان ملل متحد ارائه کرده‌اند.

با این حال اروپایی‌ها اصرار دارند که مشارکت ادعایی ایران در جنگ اوکراین را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد معرفی کنند؛ قطعنامه‌ای که از سال ۲۰۱۸ به این سو از سوی ایالات متحده آمریکا به دلیل خروج از برجام و تهدید سایر اعضا به عدم اجرای مفاد آن نقض اما با سکوت مجامع بین‌المللی روبرو شده است.

انگلیس اکتبر گذشته به همراه فرانسه و آلمان از سازمان ملل متحد خواست تا در پرتو قطعنامه یادشده، درباره ادعای واهی ارسال موشک و پهپادهای ایرانی به روسیه تحقیق کند. برخی مقام‌های اروپایی نیز ادعا کرده‌اند که باید مشخص شود اقدام روسیه و ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بشمار می‌رود یا خیر.

هم زمان «امیر سعید ایروانی»، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز هشدار داد: تحقیقات سازمان ملل در مورد ادعاهای بی اساس مربوط به استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ غیر قانونی است و این سازمان نباید براساس منویات کشورهای غربی عمل کند.

او تأکید کرد، کشورهای غربی تلاش می کنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند، درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ نه صادرات سلاح را منع کرده و نه به دبیرخانه سازمان ملل دستور العمل و ظرفیت لازم را برای انجام این تحقیقات داده است.


ایرنا
اخبار مرتبط
دروغ بزرگ نگرفت؛ فرار به جلو کلید خورد!
چهارشنبه 1401/09/16 ساعت 17:38
نورنیوز بررسی کرد؛
دروغ بزرگ نگرفت؛ فرار به جلو کلید خورد!
رسانه‌های غربی-صهیونیستی که دروغ بزرگشان درباره استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین راه به جایی نبرده و با وجود درخواست‌های مکرر ایران همچنان از ارائه کوچکترین سندی برای این ادعای دروغ عاجزند، حالا با فرار به جلو و طرح ادعاهای جدید در تلاش برای القاء این نکته هستند که چون اجزاء این پهپادها ایرانی نیست، نتوانسته‌اند این موضوع را اثبات کنند!
سرمای هوا و زمین‌گیر شدن پهپادهای خیالی!
سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 15:13
نورنیوز بررسی کرد؛
سرمای هوا و زمین‌گیر شدن پهپادهای خیالی!
تجزیه و تحلیل رفتار و گفتار مقامات غربی و اوکراینی قبل و پس از انتشار خبر غیرواقعی واگذاری پهپادهای ایرانی به روسیه نشان می‌دهد که هدف طراحان این سناریو، صرفا داغ نگاه داشتن کلیدواژه «پهپاد ایرانی» در موضوع «بحران اوکراین» بوده است.
امیرعبداللهیان: اوکراین سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ ارائه کند
چهارشنبه 1401/07/27 ساعت 23:00
امیرعبداللهیان: اوکراین سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ ارائه کند
وزیر امور خارجه گفت: قویا مخالف جنگ و تسلیح هر یک از طرفین جنگ بوده و هستیم و به مقامات اوکراین گفته‌ایم چنانچه سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین وجود دارد، ارائه کنند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تمدید لغو پروازها تا ساعت 14 امروز
پنتاگون ادعای حمله آمریکا به ایران را رد کرد
مرحله جدید عملیات «وعده صادق 3» با حملات گسترده موشکی و پهپادی آغاز شد +فیلم
ترامپ: حاضرم برای حل مناقشه با ایران به خاورمیانه سفر کنم
هشدار فوری سفارت چین به شهروندانش در سرزمین های اشغالی
مکرون: آماده بازگشت به مذاکرات هسته ای جدی با ایران هستیم
هک‌شدن صداوسیما دروغ است
‍خروج معتادان از کمپ جاجرود بدلیل حملات دشمن صهیونی+فیلم
دفاع پدافند در شب مهتابی تهران+فیلم
شهادت کارمند صداوسیما در حمله رژیم صهیونیستی
هدف قرار دادن پایگاهی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را مورد هدف قرار داد
هشدار و زنگ خطر برای مناطق سرزمین اشغالی صادر شد/ موشک‌ها رسیدند
تاکنون هیچ موشکی از سوی ایران شلیک نشده
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزرای خارجه تروئیکای اروپایی
اینترنشنال یک بار دیگر هویت اصلی‌اش را افشا کرد
منزل سردار شهید حاجی زاده فرمانده هوافضا سپاه + فیلم
عبور پهپادهای ایرانی از دیالی عراق به‌سوی اهدافی در فلسطین اشغالی + فیلم
رهبر معظم انقلاب: جمهوری اسلامی به اذن الهی بر رژیم صهیونیستی فائق خواهد شد
21 کشور اسلامی: حمله اسرائیل به ایران نقض منشور ملل متحد است
پدافند ایران F-35 را به زمین نشاند؛ سقوط سهام لاکهید مارتین
خبرنگار اسرائیلی: تاب جنگ با ایران را نداریم، همه‌چیز فلج شده است + فیلم
این صدای ملت ایران است؛ الله اکبر
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
بیانیه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور در پی حمله رژیم صهیونیستی به رسانه ملی ایرانیان
بازگشت حجاج ایرانی از مرز مهران در پی لغو پروازها
هشدار ایران به ساکنین اراضی اشغالی؛ تل‌آویو را تخلیه کنید تا زنده بمانید +فیلم
حمله سایبری به رژیم صهیونیستی/ سردرگمی اسرائیلی‌ها
شکار F35 این‌بار در تبریز
برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی امنیت ملی بعد از تجاوز دشمن
واکنش سخنگوی دولت به حمله صهیونیست‌ها به صداوسیما
هدف قرار دادن خبرنگاران نتیجه دشمنی رژیم صهیونیستی با حقیقت است
آلمان: از ایران می‌خواهیم از NPT خارج نشود
مهمترین عکس های خبری دوشنبه 26 خرداد 1404
ابراز همبستگی شبکه المیادین با کارکنان صدا و سیمای ایران
تاکید نخست وزیر عراق بر توقف حملات رژیم صهیونیستی
نتانیاهو: ایران 20 هزار موشک دارد
بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نورنما | زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است
تجاوز هسته‌ای اسرائیل، آزمون جدید برای آژانس
جزییات واریز مستمری خردادماه مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر
پیام سخنگوی وزارت امورخارجه بعد از حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما
واکنش کاربران فضای مجازی به شجاعت و صلابت سحر امامی؛ مجری صداوسیما
پیام رئیس صدا و سیما در پی حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان این سازمان
بیانیه دبیرخانهٔ شورای‌عالی امنیت ملی
حمایت تاریخی اقلیت‌های دینی از ایران
حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما +عکس و فیلم
هلاکت 2 صهیونیست به دلیل دسترسی نداشتن به پناهگاه
دل نوشته‌ای برای برادرم سپهبد شهید غلامعلی رشید، رشید شهر و کشور من
فعال شدن پدافند هوایی در غرب تهران
رونمایی از پهپاد انتحاری جدید ایرانی
X
آگهی تبلیغاتی