×
سیاسی
شناسه خبر : 120453
تاریخ انتشار : شنبه 1401/09/19 ساعت 09:58
وزیر دفاع انگلیس: مشارکت نظامی ایران و روسیه  امنیت جهانی را تهدید می‌کند

وزیر دفاع انگلیس: مشارکت نظامی ایران و روسیه امنیت جهانی را تهدید می‌کند

وزیر خارجه انگلیس در تداوم اتهام‌پراکنی‌ها علیه همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه و تکرار ادعای به‌کارگیری پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است مدعی شد که مشارکت نظامی دو کشور امنیت جهان را تهدید می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «جیمز کلورلی»، با صدور بیانیه‌ای که در تارنمای وزارت خارجه انگلیس منتشر شد ادعا کرد: ایران اکنون یکی از بزرگترین حامیان نظامی روسیه است. معاملات زشت آنها باعث شده است که ایران صدها هواپیمای بدون سرنشین را به مسکو ارسال کند که برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی اوکراین و کشتن غیرنظامیان استفاده شده است.

او با بیان این ادعا که «روسیه در مقابل به ایران حمایت نظامی و فنی ارائه می‌کند و این مسئله خطر برای شرکای ما را در خاورمیانه و امنیت بین‌المللی افزایش می‌دهد» مدعی شد که لندن از هر دو کشور حساب می‌کشد.

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای به‌کارگیری در جنگ اوکراین رد کرده است. اما وزارت خارجه انگلیس در گزارشی که جمعه شب در تارنمای دولت این کشور منتشر شد ادعا کرد: انگلیس با ارزیابی ایالات متحده موافق است که حمایت ایران از ارتش روسیه در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت، زیرا مسکو تلاش می‌کند تسلیحات بیشتری از جمله صدها موشک بالستیک به دست آورد.

این گزارش ادعایی می‌افزاید: انگلیس نگران است که روسیه قصد دارد اجزای نظامی پیشرفته‌تری را در اختیار ایران قرار دهد و به این کشور اجازه دهد توانایی تسلیحاتی خود را تقویت و خطر امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را بیشتر کند.

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران در این رابطه تصریح کرده است: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.

او پیشتر در جمع خبرنگاران گفت: این هیاهویی که برخی از کشورهای غربی به راه‌انداخته‌اند که جمهوری اسلامی ایران برای کمک به جنگ اوکراین موشک و پهپاد در اختیار روسیه قرار داده است، آنچه درباره بخش موشکی مطرح کرده‌اند کاملاً غلط و مسائل مربوط به پهپاد درست است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما مقدار محدودی پهپاد ماه‌ها قبل از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده‌ایم و با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم چنانچه هرگونه مستندی در اختیار دارند که روسیه از پهپاد ایرانی در اوکراین استفاده کرده، آن را در اختیار ما قرار بدهد. جمهوری اسلامی ایران در این مسیر تلاش‌های زیادی را از ابتدای جنگ اوکراین داشته و این تلاش‌ها هم در سطح رئیس‌جمهور و وزیر خارجه بوده است و همچنان به این تلاش‌ها تا توقف جنگ در اوکراین ادامه می‌دهیم.

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز در سخنانی بار دیگر به ادعای بی اساس غربی ها و مقامات اوکراینی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین واکنش نشان داده و تصریح کرده است که ایران و روسیه توضیحات کامل و مفصلی را درباره ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین به سازمان ملل متحد ارائه کرده‌اند.

با این حال اروپایی‌ها اصرار دارند که مشارکت ادعایی ایران در جنگ اوکراین را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد معرفی کنند؛ قطعنامه‌ای که از سال ۲۰۱۸ به این سو از سوی ایالات متحده آمریکا به دلیل خروج از برجام و تهدید سایر اعضا به عدم اجرای مفاد آن نقض اما با سکوت مجامع بین‌المللی روبرو شده است.

انگلیس اکتبر گذشته به همراه فرانسه و آلمان از سازمان ملل متحد خواست تا در پرتو قطعنامه یادشده، درباره ادعای واهی ارسال موشک و پهپادهای ایرانی به روسیه تحقیق کند. برخی مقام‌های اروپایی نیز ادعا کرده‌اند که باید مشخص شود اقدام روسیه و ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بشمار می‌رود یا خیر.

هم زمان «امیر سعید ایروانی»، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز هشدار داد: تحقیقات سازمان ملل در مورد ادعاهای بی اساس مربوط به استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ غیر قانونی است و این سازمان نباید براساس منویات کشورهای غربی عمل کند.

او تأکید کرد، کشورهای غربی تلاش می کنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند، درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ نه صادرات سلاح را منع کرده و نه به دبیرخانه سازمان ملل دستور العمل و ظرفیت لازم را برای انجام این تحقیقات داده است.


ایرنا
اخبار مرتبط
دروغ بزرگ نگرفت؛ فرار به جلو کلید خورد!
چهارشنبه 1401/09/16 ساعت 17:38
نورنیوز بررسی کرد؛
دروغ بزرگ نگرفت؛ فرار به جلو کلید خورد!
رسانه‌های غربی-صهیونیستی که دروغ بزرگشان درباره استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین راه به جایی نبرده و با وجود درخواست‌های مکرر ایران همچنان از ارائه کوچکترین سندی برای این ادعای دروغ عاجزند، حالا با فرار به جلو و طرح ادعاهای جدید در تلاش برای القاء این نکته هستند که چون اجزاء این پهپادها ایرانی نیست، نتوانسته‌اند این موضوع را اثبات کنند!
سرمای هوا و زمین‌گیر شدن پهپادهای خیالی!
سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 15:13
نورنیوز بررسی کرد؛
سرمای هوا و زمین‌گیر شدن پهپادهای خیالی!
تجزیه و تحلیل رفتار و گفتار مقامات غربی و اوکراینی قبل و پس از انتشار خبر غیرواقعی واگذاری پهپادهای ایرانی به روسیه نشان می‌دهد که هدف طراحان این سناریو، صرفا داغ نگاه داشتن کلیدواژه «پهپاد ایرانی» در موضوع «بحران اوکراین» بوده است.
امیرعبداللهیان: اوکراین سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ ارائه کند
چهارشنبه 1401/07/27 ساعت 23:00
امیرعبداللهیان: اوکراین سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ ارائه کند
وزیر امور خارجه گفت: قویا مخالف جنگ و تسلیح هر یک از طرفین جنگ بوده و هستیم و به مقامات اوکراین گفته‌ایم چنانچه سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین وجود دارد، ارائه کنند.
نظرات

آخرین اخبار
اختلال در فرودگاه بن‌گوریون با ورود سوخت‌رسان های آمریکایی
پایان عصر مجازی برای نوجوانان در فرانسه
بحران انرژی در قلب آمریکا؛ خطر قطعی برق در 14 ایالت
برنهام وزرای دولت جدید انگلیس را منصوب کرد
بحران در سازمان ملل؛ تهدید آمریکا به قطع کمک‌های مالی به آژانس پناهندگان
جشنواره «لالایی‌های بیداری» برای افشای جنایات صهیونیست‌ها در میناب
حملات نظامی موضع ایران را تغییر نمی‌دهد
تجهیزات دارویی پویش «مرهم مهر» راهی عراق شد
فرانسه خواستار توقف واردات محصولات اسرائیلی به اتحادیه اروپا شد
پاسخ کوبنده نیروهای مسلح ایران ؛از انهدام رادارهای آمریکا تا هدف قرار گرفتن زیرساخت آمازون
چاپ نمونه اولیه گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان
فروش بلیت پروازهای اربعین از فردا آغاز می‌شود
مدافع آلومینیوم اراک به استقلال پیوست
بلغارستان به دنبال استقرار سوخت‌رسان‌های آمریکایی در پایگاه نظامی
هشدار جدی هواشناسی؛ تلاطم شدید خلیج فارس و دمای 50 درجه در بوشهر
استقرار بیش از 250 موکب درمانی در مسیر نجف تا کربلا
انسداد محور هراز و ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران
برنامه مرحله نهایی لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز همچنان بسته است؛ هشدار درباره تبعات اقدامات تنش‌زا در منطقه
یمن عربستان را تهدید به تشدید تنش دریایی کرد
رشد قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 30 تیر 1405
تب کریمه کنگو در کشور 5 قربانی گرفت+ توصیه‌های حیاتی
وقوع حادثه دریایی در شرق امارات
چطور از خودمان مراقبت کنیم؟ 7 راهکار مؤثر برای ساختن حال بهتر
نقره ناهید کیانی در تکواندو کره جنوبی؛ چشم امید به طلای حنا زرین‌کمر
هشدار زرد گردوغبار در یزد؛ توصیه‌های بهداشتی برای گروه‌های حساس
حمله موشکی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای دارخوین و واکنش تند ایران در سازمان ملل
مردادماه خطرناک‌ترین زمان برای شنا؛ روایت آمارهای تلخ پزشکی قانونی از قربانیان
تراژدی در گالیکش؛ دعوای مسلحانه بزرگ‌ترها جان کودک 11 ساله را گرفت
قالیباف قانون برگزاری جلسات مجلس در شرایط اضطرار را ابلاغ کرد
تغییر در هیات مدیره استقلال؛ چه کسانی از باشگاه جدا می شوند؟
درگیری خیابانی دو راننده در تهران؛ راننده عصبانی گوش مرد میانسال را با دندان کند
خداحافظی رودری با سیتی؛ مقصد بعدی کجاست؟
تصویب طرح ایمن‌سازی بیمارستان رسول اکرم (ص) و اصلاح طرح خیابان لومومبا
تراژدی در جاده سیدآباد؛ 4 کشته در تصادف زنجیره‌ای بم
خروج ایرفرانس از آسمان خاورمیانه؛ تعلیق پروازها به دلیل تنش‌های منطقه‌ای
اعتراف روزنامه اسرائیلی به برتری راهبردی ایران در تنگه هرمز
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ حملات اسرائیل به بنت جبیل ادامه دارد
تابوت تروریست‌های به هلاکت‌رسیده در جنگ ایران در راه بازگشت به آمریکا
کاهش قیمت نفت برنت و وست تگزاس در پی تغییرات ژئوپلیتیکی منطقه
آغاز ثبت‌نام مسکن استیجاری زوج‌های جوان در 2 استان جدید
پرونده فساد در شهرداری بابلسر؛ رؤسای سابق و فعلی یک سازمان بازداشت شدند
هشدار آلودگی هوا در تهران؛ 8 نقطه شهر در وضعیت قرمز
سیاست نامه | نمایشنامه ناشیانه جنگ طلبان برای همدردی با جنوب ایران
قیمت جهانی طلا امروز 30 تیر ماه 1405
آمریکا در پی چیست؟
پایان زندگی «مایتی ماوس»؛ خداحافظ کوین کیگان+ زندگینامه
آغاز رسمی پیش‌فروش بلیت قطار برای بازه اول تا 16 مرداد 1405
پیامدهای فاجعه‌بار بسته شدن باب المندب برای آمریکا و کشورهای خلیج فارس
از قطعنامه تا تفاهم‌نامه