×
سیاسی
شناسه خبر : 120453
تاریخ انتشار : شنبه 1401/09/19 ساعت 09:58
وزیر دفاع انگلیس: مشارکت نظامی ایران و روسیه  امنیت جهانی را تهدید می‌کند

وزیر دفاع انگلیس: مشارکت نظامی ایران و روسیه امنیت جهانی را تهدید می‌کند

وزیر خارجه انگلیس در تداوم اتهام‌پراکنی‌ها علیه همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه و تکرار ادعای به‌کارگیری پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین که بارها از سوی مقامات کشورمان رد شده است مدعی شد که مشارکت نظامی دو کشور امنیت جهان را تهدید می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «جیمز کلورلی»، با صدور بیانیه‌ای که در تارنمای وزارت خارجه انگلیس منتشر شد ادعا کرد: ایران اکنون یکی از بزرگترین حامیان نظامی روسیه است. معاملات زشت آنها باعث شده است که ایران صدها هواپیمای بدون سرنشین را به مسکو ارسال کند که برای حمله به زیرساخت‌های حیاتی اوکراین و کشتن غیرنظامیان استفاده شده است.

او با بیان این ادعا که «روسیه در مقابل به ایران حمایت نظامی و فنی ارائه می‌کند و این مسئله خطر برای شرکای ما را در خاورمیانه و امنیت بین‌المللی افزایش می‌دهد» مدعی شد که لندن از هر دو کشور حساب می‌کشد.

جمهوری اسلامی ایران بارها ادعای مطرح شده درباره ارسال پهپاد به روسیه را برای به‌کارگیری در جنگ اوکراین رد کرده است. اما وزارت خارجه انگلیس در گزارشی که جمعه شب در تارنمای دولت این کشور منتشر شد ادعا کرد: انگلیس با ارزیابی ایالات متحده موافق است که حمایت ایران از ارتش روسیه در ماه‌های آینده افزایش خواهد یافت، زیرا مسکو تلاش می‌کند تسلیحات بیشتری از جمله صدها موشک بالستیک به دست آورد.

این گزارش ادعایی می‌افزاید: انگلیس نگران است که روسیه قصد دارد اجزای نظامی پیشرفته‌تری را در اختیار ایران قرار دهد و به این کشور اجازه دهد توانایی تسلیحاتی خود را تقویت و خطر امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را بیشتر کند.

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران در این رابطه تصریح کرده است: ما هیچ سلاح و پهپادی برای به کارگیری در جنگ با اوکراین به روسیه نداده و نخواهیم داد.

او پیشتر در جمع خبرنگاران گفت: این هیاهویی که برخی از کشورهای غربی به راه‌انداخته‌اند که جمهوری اسلامی ایران برای کمک به جنگ اوکراین موشک و پهپاد در اختیار روسیه قرار داده است، آنچه درباره بخش موشکی مطرح کرده‌اند کاملاً غلط و مسائل مربوط به پهپاد درست است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما مقدار محدودی پهپاد ماه‌ها قبل از جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار داده‌ایم و با وزیر خارجه اوکراین توافق کردیم چنانچه هرگونه مستندی در اختیار دارند که روسیه از پهپاد ایرانی در اوکراین استفاده کرده، آن را در اختیار ما قرار بدهد. جمهوری اسلامی ایران در این مسیر تلاش‌های زیادی را از ابتدای جنگ اوکراین داشته و این تلاش‌ها هم در سطح رئیس‌جمهور و وزیر خارجه بوده است و همچنان به این تلاش‌ها تا توقف جنگ در اوکراین ادامه می‌دهیم.

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه نیز در سخنانی بار دیگر به ادعای بی اساس غربی ها و مقامات اوکراینی مبنی بر استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین واکنش نشان داده و تصریح کرده است که ایران و روسیه توضیحات کامل و مفصلی را درباره ادعای استفاده از پهپادهای ایرانی در اوکراین به سازمان ملل متحد ارائه کرده‌اند.

با این حال اروپایی‌ها اصرار دارند که مشارکت ادعایی ایران در جنگ اوکراین را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد معرفی کنند؛ قطعنامه‌ای که از سال ۲۰۱۸ به این سو از سوی ایالات متحده آمریکا به دلیل خروج از برجام و تهدید سایر اعضا به عدم اجرای مفاد آن نقض اما با سکوت مجامع بین‌المللی روبرو شده است.

انگلیس اکتبر گذشته به همراه فرانسه و آلمان از سازمان ملل متحد خواست تا در پرتو قطعنامه یادشده، درباره ادعای واهی ارسال موشک و پهپادهای ایرانی به روسیه تحقیق کند. برخی مقام‌های اروپایی نیز ادعا کرده‌اند که باید مشخص شود اقدام روسیه و ایران نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت بشمار می‌رود یا خیر.

هم زمان «امیر سعید ایروانی»، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل نیز هشدار داد: تحقیقات سازمان ملل در مورد ادعاهای بی اساس مربوط به استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ غیر قانونی است و این سازمان نباید براساس منویات کشورهای غربی عمل کند.

او تأکید کرد، کشورهای غربی تلاش می کنند براساس تفاسیر نادرست و گمراه کننده بین قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و استفاده از پهپادها در جنگ اوکراین ارتباط ساختگی برقرار کنند، درحالیکه قطعنامه ۲۲۳۱ نه صادرات سلاح را منع کرده و نه به دبیرخانه سازمان ملل دستور العمل و ظرفیت لازم را برای انجام این تحقیقات داده است.


ایرنا
اخبار مرتبط
دروغ بزرگ نگرفت؛ فرار به جلو کلید خورد!
چهارشنبه 1401/09/16 ساعت 17:38
نورنیوز بررسی کرد؛
دروغ بزرگ نگرفت؛ فرار به جلو کلید خورد!
رسانه‌های غربی-صهیونیستی که دروغ بزرگشان درباره استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین راه به جایی نبرده و با وجود درخواست‌های مکرر ایران همچنان از ارائه کوچکترین سندی برای این ادعای دروغ عاجزند، حالا با فرار به جلو و طرح ادعاهای جدید در تلاش برای القاء این نکته هستند که چون اجزاء این پهپادها ایرانی نیست، نتوانسته‌اند این موضوع را اثبات کنند!
سرمای هوا و زمین‌گیر شدن پهپادهای خیالی!
سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 15:13
نورنیوز بررسی کرد؛
سرمای هوا و زمین‌گیر شدن پهپادهای خیالی!
تجزیه و تحلیل رفتار و گفتار مقامات غربی و اوکراینی قبل و پس از انتشار خبر غیرواقعی واگذاری پهپادهای ایرانی به روسیه نشان می‌دهد که هدف طراحان این سناریو، صرفا داغ نگاه داشتن کلیدواژه «پهپاد ایرانی» در موضوع «بحران اوکراین» بوده است.
امیرعبداللهیان: اوکراین سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ ارائه کند
چهارشنبه 1401/07/27 ساعت 23:00
امیرعبداللهیان: اوکراین سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ ارائه کند
وزیر امور خارجه گفت: قویا مخالف جنگ و تسلیح هر یک از طرفین جنگ بوده و هستیم و به مقامات اوکراین گفته‌ایم چنانچه سندی درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین وجود دارد، ارائه کنند.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واکسنHPV به سبد واکسیناسیون اضافه می‌شود
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
رزمایش ضد تروریسم «سهند 2025» برگزار می‌شود
تله نهادی یارانه پنهان
ترامپ تماس با مادورو را تأیید کرد؛ جزئیات «محرمانه» می‌ماند
نگرانی صهیونیست‌ها بعد از سخنرانی «نعیم قاسم»
پیام تسلیت قالیباف در پی درگذشت همسر معاون رئیس جمهور
جزییات جدید از بازداشت هنرمندان و انتقام‌گیری شخصی
لاوروف : اروپا تصمیم به کناره گیری از مذاکرات صلح اوکراین گرفت
درگیری در اردوی تیم ملی تکواندو بانوان زیر 21 سال
روز مجلس و مجلسِ روز
پاپ : تشکیل کشور فلسطین تنها راه حل است
ادعای سی‌ان‌ان: مادورو شرط کناره گیری از قدرت را اعلام کرد
تورم و تعلیق
برنامه مسابقات ورزشی امروز 10 آذر 1404+ جدول پخش
از مردم قدرشناسی نکرده‌ایم
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 10 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمین‌لرزه نسبتاً شدید در بندرعباس احساس شد
روبات‌ها و هوش مصنوعی شهر باستانی پمپی را مرمت می کنند
دیابت نوع یک؛ بیماری خودایمنی که نیاز به مراقبت مادام‌العمر دارد
نکات طلایی برای شب‌های بی‌خوابی
کاهش سن زیستی با قهوه؛ یافته‌ای که نگاه‌ها را تغییر می‌دهد
دیپ‌فیک و بحران «جعل واقعیت» در عصر هوش مصنوعی
معرفی «120 رشته مهندسی نوظهور»؛ نگاهی به آینده مهندسی در ایران
آغاز فروش «ماشین انسان‌شویی» در ژاپن!
روبیو: به مذاکرات صلح با اوکراین خوشبین هستیم
مخالفان به درخواست عفو نتانیاهو واکنش تند نشان دادند
دیدار فرستاده ویژه آمریکا به سوریه با السودانی
هند جنگنده‌های سوخو-57 و سامانه پدافندی اس-500 از روسیه می خرد
نخستین ماهواره علمی خصوصی به فضا پرتاب شد
حماس: به توافق پایبندیم، اسرائیل اجرای آتش‌بس را عقب انداخت
ونزوئلا: برای مقابله با حمله آمریکا گزینه‌های پاسخ در اختیار داریم
ترور بیش از 40 نیروی حماس در تونل‌های رفح /شهادت فرزند یکی از سران حماس
بخشی از قرارداد 25 ساله ایران و چین وارد مرحله اجرا شد
عون خطاب به پاپ: به جهانیان بگویید ما تسلیم نخواهیم شد
طرح صلح ترامپ برای سربازان اوکراینی به‌معنای تسلیم است
درخواست ثبت سفارش برای 75 هزار خودروی وارداتی
5 نفر از یک خانواده در سانحه رانندگی جان باختند
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 8 آذر 1404
از سر گیری صادرات گاز ایران به عراق
نورنما |بزرگترین گورستان هواپیماهای جهان
پ.ک.ک خروج کامل از ترکیه را اعلام کرد / فصلی نو برای صلح
جزئیات دیدار دیپلمات ارشد سعودی با عراقچی
زمان واگذاری سهام عدالت به نوزادان متولد 1401 به بعداعلام شد+جزییات و نحوه ثبت نام
دعوت رسمی وزیر خارجه ترکیه از علی لاریجانی برای سفر به آنکارا
دو خبر خوب و بد از استقلال
اقدامات ترامپ علیه ونزوئلا آمریکا را به جنگی پرهزینه می‌کشاند
جزییات فوت همسر معاون رئیس‌ جمهور در سانحه رانندگی/ پیام تسلیت پزشکیان+فیلم
پزشکیان: دولت فرمایشات رهبری را پشتوانه‌ای محکم برای خود می‌داند
کاراته ایران نایب قهرمان جهان شد
X
آگهی تبلیغاتی