×
سیاسی
شناسه خبر : 120286
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/09/15 ساعت 22:30
امیرعبداللهیان: هیچ‌کس در ایران بر اثر شلیک پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد/ وزیر خارجه بوسنی: ایران همیشه و در شرایط سخت کنار ما بوده است

امیرعبداللهیان: هیچ‌کس در ایران بر اثر شلیک پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد/ وزیر خارجه بوسنی: ایران همیشه و در شرایط سخت کنار ما بوده است

وزیر خارجه بوسنی در نشست خبری مشترک با امیرعبداللهیان گفت: ایران همیشه برای ما یک کشور شریک و دوست بوده و همواره از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بوسنی و هرزگوین حمایت کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل:  «بیسرا تورکوویچ» وزیر خارجه بوسنی و هرزگوین امروز (سه‌شنبه) در نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سارایوو ضمن ابراز خرسندی از حضور همتای ایرانی در کشورش گفت: این سفری دوستانه است و ۲۵ ژانویه ۲۰۲۳ سی امین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور است. در تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۲۲ یک ساختمان بسیار زیبا به مساحت ۶۵۰ مترمربع در بهترین نقطه تهران به سفارت بوسنی در تهران تحویل داده شد.

وی افزود: بوسنی مایل است روابط دوستانه را با کشورهای همسایه و سایر کشورها در نقاط مختلف دنیا بر اساس اصل احترام متقابل و احترام به حقوق بین‌الملل و همچنین قطعنامه‌های سازمان ملل برقرار کرده و توسعه بدهد.

وزیر خارجه بوسنی اضافه کرد: از نظر بوسنی همه مشکلات در دنیا از طریق گفتگو قابل حل است، به شرط اینکه اراده سیاسی لازم وجود داشته باشد.
بیسرا تورکوویچ ادامه داد: ایران همیشه برای ما یک کشور شریک و دوست بوده و همواره از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی بوسنی و هرزگوین حمایت کرده است و همچنین در سخت‌ترین شرایط و در زمان جنگ بوسنی و دفاع از خاک این کسور، ایران در کنار ما بود و کمک‌های زیادی را در اختیار بوسنی و هرزگوین قرار داده بود.

وی گفت: گرایش راهبردی سیاست خارجی بوسنی کاملا روشن است و ما به عنوان یک کشور کوچک تمایل داریم که به نهادهای یورواتلانتیک بپیوندیم، اما این مسیر همیشه آسان نیست، بعضی وقت‌ها مجبور هستیم نکات اصولی را پیگیری کنیم.
وزیر خارجه بوسنی افزود: درباره بحران کنونی انرژی در جهان، افزایش تورم در دنیا و همکاری در زمینه تامین نیازهای انرژی تبادل‌نظر کردیم.

وی همچنین عنوان کرد: دریافت عنوان نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا و ادامه مسیر نزدیک شدن به ناتو برای بوسنی یک اولویت اساسی است.

وزیر امور خارجه نیز در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انقلابی در ایران در حال رخ دادن است، گفت: درباره وقایع اخیری که در ایران رخ داد، بخشی از آن، مطالبات مسالت‌آمیز مردم است. من از شما دعوت می‌کنم به ایران تشریف بیاورید و وضعیت را از نزدیک ببینید. 

وزیر امور خارجه گفت: در اغتشاشات اخیر پلیس به سمت احدی شلیک نکرده و هیچ‌کس بر اثر شلیک یا برخورد پلیس و یا نیروهای امنیتی کشته نشد، بلکه به دلیل به کارگیری سلاح گرم و سرد توسط عوامل خارجی که وارد ایران شدند یا افرادی که تحت تاثیر قرار گرفتند، بیش از ۶۷ نیروی پلیس در ایران به شهادت رسیده‌اند.

وی افزود: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران دوست روزهای سخت بوسنی و هرزگوین بودند و در این مسیر به حمایت‌های خودمان همچون گذشته ادامه خواهیم داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه بی تردید سیاست ما حمایت از حاکمیت ملی، تمامیت ارضی و همبستگی مسالمت آمیز و صمیمانه همه اقوام در کشور دوست بوسنی و هرزگوین است، خاطرنشان کرد: امروز طیف گسترده‌ای از موضوعات را با خانم وزیر مورد رایزنی قرار دادیم، از تحولات انتخاباتی و روند تشکیل دولت در بوسنی تا تحولات در اوکراین، افغانستان و فلسطین. توافق کردیم کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در آینده نزدیک برگزار کرده و همه موضوعات مربوط به مناسبات دوجانبه را بیش از گذشته فعال کنیم.

وزیر خارجه اضافه کرد: خرسند هستیم که در دوران پساکرونا و در ۹ ماه گذشته حجم تبادل تجاری دو کشور ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

وزیر خارجه همچنین در ادامه و در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه گفته می‌شود انقلابی در ایران در حال وقوع است، گفت: درباره وقایع اخیری که در ایران رخ داد، بخشی از آن، مطالبات مسالت‌آمیز مردم است. من از شما دعوت می‌کنم به ایران تشریف بیاورید و وضعیت را از نزدیک ببینید. آنچه ما در ۸ هفته گذشته شاهد بودیم، موجی از مداخلات خارجی، اغتشاش و ترور طراحی شده علیه مردم ایران بود.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها انرژی و نفت ایران را می‌خواهند و برای آن یک هیاهوی رسانه‌ای را مدیریت کردند. آنچه در رسانه‌ها مطرح می‌شود با واقعیت تفاوت دارد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان